Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
johnD said:
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ ο ήχος. Βέβαια σε ταξίδι φοβάμαι μήπως είναι πολύ.
Το τέλειο θα ήταν να έχει κλαπέτο. Αλλά ξεφεύγει το θέμα.

Αυτό φοβάμαι και εγώ, αλλά ευτυχώς το Fiesta δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ σε ταξίδι, άντε να πάμε προς παραλία κανά ΣΚ το καλοκαίρι. Για ταξίδια υπάρχει το Kuga, αλλά σιγά μην το αφήσω και αυτό απείραχτο :D Κλαπέτο *ίσως* μπαίνει ως extra (δεν υπάρχει έτοιμο), αλλά είναι πάρα πολύ φασαρία.

kostg said:
Εμένα πάντως μου αρέσει ο ήχος. Τα παιδιά τι λένε, τα πήγες βόλτα;  qq

Τα παιδιά δεν είπαν κάτι, αλλά η Μαίρη τελικά συνειδητοποίησε ότι "ρε συ, αυτό κάνει μπραπ-μπραπ-μπραπ" :D αλλά της άρεσε τόσο πολύ που με εξέπληξε. Άρα ΟΚ και από αυτό το μέτωπο.

MadMan said:
Εγω παντως και το βιντεακι στο Youtube που ειδα δεν το ακουσα τραγικο  AR15firing  AR15firing
Αντιθετως ηταν τοσο ...οσο.... ενταξει..η καμερα ηταν διπλα οποτε ακουγοταν λιγο πιο εντονα..θα ηθελα να το ακουσω μεσα απο την καμπινα να εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα
Εμενα παντως μου αρεσε  ok234  ok234

Δυστυχώς πρέπει να κάνει κάποιο αντηχείο, κάποια ενίσχυση από τα μέταλλα που συναντάει στη διαδρομή ο ήχος, με αποτέλεσμα να ακούγεται σχεδόν αυτούσιος ο ήχος και μέσα στη καμπίνα, μην πω και λίγο πιο έντονος. Δεν υπάρχει βέβαια και καμία απολύτως ηχομόνωση μεταξύ εξάτμισης και θαλάμου επιβατών, μόνο γυμνό μέταλλο. Ελπίζω το sound proofing που θα κάνω να βελτιώσει την κατάσταση, βασίζομαι στη μαρτυρία και εμπειρία του nexus ;)
 

pk91

MK7
Member
Apr 28, 2016
250
46
28
32
Φιλε The Ace καλοριζικο το τελικο σου!Πολυ ομορφο αποτελεσμα!Επειδη ακουσα τον ηχο απο το βιντεο να σου πω οτι οντως ο ηχος ειναι ωραιος και σε φυσιολογικα επιπεδα για 1000αρι τουρμπο η ενταση.Αρχη ειναι ακομα προφανως το αυτι σου ειχε συνηθισει το αθορυβο μαμα καζανι και σου φαινεται δυνατο αλλα πιστευω για αυτο που θες ειναι τοσο οσο!Στην χειροτερη οπως ειπες λιγο ηχομονωτικο δν θα ειναι κακο. ;) 
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
scorpion said:
To αμάξι είναι κρύο στο video?

Εντελώς, μόλις είχα γυρίσει σπίτι και ήταν ακίνητο από το πρωί.

Τσίμπησα το teknofon που ήταν άμεσα διαθέσιμο, θα μπει αύριο-μεθαύριο. Μέτρησα και τα dB όπως είναι τώρα, από τη θέση του οδηγού σε full γκάζι και 4500σαλ έφτασε τα 85dB, οτιδήποτε καταφέρω να κόψω θα είναι επιτυχία. Βλέπω βέβαια ότι π.χ. οι Cobra εξατμίσεις είναι σχεδόν στα ίδια dB (η resonated δίνει 83dB στο εσωτερικό), οπότε τελικά ίσως δεν είναι και τόσο τρομερό, ή τουλάχιστον δεν θα είχα καλύτερα αποτελέσματα με κάποια brand name εξάτμιση.
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Θα κάνει λίγο περισσότερη φασαρία εν κινήσει αφού τότε έχει και φορτία το αμάξι.Ήσυχο είναι
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μάλλον το ακούω για χαμηλότερα dB το δικό σου, είναι και διαφορετικό μοτέρ. Το ζεστό ή κρύο μάλλον προκαλεί κάποιους επιπλέον τριγμούς (στο δικό μου), καθώς αρχίζουν και ζεσταίνονται όλα τα εξαρτήματα.

Αυτό για το πρόγραμμα που είπες είναι ένα θεματάκι, καθώς αν ανέβει η υπερπίεση, λογικά θα ανέβουν και τα dB, οπότε θα πρέπει να το ξαναμετρήσω (όταν γίνει το remap)...
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Εγώ πιο πολύ ακούω την σκάστρα παρά την εξάτμιση.Απλά να διευκρινήσω ότι έχω 2 καζανάκια...αριστερά και δεξιά
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Να αναφέρω και εδώ ότι, μετά την επένδυση απλά και μόνο του πατώματος του πορτμπαγκάζ με Teknofon, μειώθηκε κατά ~4,5dB ο θόρυβος εσωτερικά της καμπίνας με full γκάζι στις 4500σαλ, πράγμα που είναι αντιληπτό άμεσα και εύκολα, ενώ μειώθηκε αρκετά (κατά περίπου 2,5dB) ο θόρυβος σε πορεία. Αυτό σημαίνει (α) ότι τα 30€ για το 1,5τ.μ. Teknofon και η περίπου μισή ώρα που ασχολήθηκα άξιζαν με το παραπάνω, και (β) ότι είναι μια πολύ καλή βελτίωση που μπορείτε να κάνετε στο Fiesta, καθώς είναι λογικό ότι θα υπάρξει αντίστοιχη βελτίωση, ανεξαρτήτως αν έχετε αλλάξει εξάτμιση ή όχι.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
θα μπορουσες να βαλεις και καμια εικονα με το πως τοποθετησες το ηχομονωτικό υλικο για οποιων ενδιαφερεται. Θα ηθελα να αναφερω επισης οτι με το τελικο st180 στο 1,0 του Nexus μεσα στην καμπυνα δεν υπηρχε διαφορα απο ενα μαμα καζανι ενω εξω ειχε αυτο το γουργουρισμα . δεν ξερω αν εχει  κανει κατι αλλα πολυ ησυχο και το καζανι του st180 .
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Στο αντίστοιχο θέμα http://www.fiestamaniacs.gr/forum/index.php?topic=9843.msg172697#new έχουμε ποστάρει τις μετρήσεις μέσω εφαρμογής (εγώ σε S8, ο nexus σε iphone), όπου τα νούμερα είναι σχεδόν ίδια, οπότε τελικά μάλλον εγώ έχω αρχίσει να γίνομαι ευαίσθητος όσο γερνάω, παρά είχε θέμα θορύβου το δικό μου τελικό :p

Photos έχει ποστάρει ο Kapsoulias στο ίδιο thread, και να φανταστείτε ότι εγώ έκανα λιγότερη δουλειά, αφού απλά αφαίρεσα κάλυμμα πατώματος και ρεζέρβα και έντυσα με Teknofon όλο το πάτωμα, αλλά δεν έκανα καθόλου τους θόλους.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Θοδωρή, είναι η ηχομόνωση που έκανε την διαφορά. Πριν την βάλω, ο θόρυβος μέσα στην καμπίνα ήταν περισσότερος. Βέβαια το καζανάκι του St180, είναι εργοστασιακών προδιαγραφών, και αρκετά ήσυχο όταν δεν το πιέζεις.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
δεν φταίει η ηλικια , και εγω θελω ενα αμαξι να ακούγεται λιγο, ωραια αλλα οχι να κουραζει στα ταξιδια γιαυτό ψαχνω την πιο αθορυβη λυση , ειδα οτι γραψατε και τα εχετε αναλύσει πολυ ωραια ολα . θα βαλω και εγω το τελικο οπως το θελω , εκτος και αν βρω καζανι st180 και ισως μπω σε διαδικασια ηχομόνωσης αν δεν μαρεσει.
 

tomasss

New member
Jul 1, 2016
71
2
8
Ο θόρυβος κύλισης μειώθηκε; Σε αυτό τον τομέα αδυνατεί λίγο το Fiesta και ακούγεται από πίσω ....

Εγώ θα πρότεινα το noise block της σειράς https://standartplast.com/catalog/gold-line/
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Ο θόρυβος κύλισης μειώνεται αρκετά, αλλά για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα θα χρειαστεί να καλυφθούν και οι θόλοι εξωτερικά, είτε με κάποιο ruberized spray, η κάποια άλλη έξτρα μόνωση.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να πω, γιατί η διαφορά πριν και μετά οφείλεται στο τελικό και την ηχομόνωση, δεν είχα ως μεταβλητή τον θόρυβο των ελαστικών. Πάντως αν μονωθούν οι θόλοι μπροστά και πίσω (οι πίσω είναι εύκολοι, οι μπροστινοί θέλουν λίγο δουλίτσα), η λογική λέει ότι θα μειωθεί ο θόρυβος, λίγο ή πολύ....

Μόλις τελείωσα και τη μόνωση του πατώματος κάτω από τα πίσω καθίσματα, οπότε θέλω να ξανακάνω άλλη μια μέτρηση και να δω αν βοήθησε καθόλου....
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
nexus said:
Σχεδόν plug'n'play. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο δικός μας μαμά σωλήνας είναι 45mm και του ST 55mm. Οπότε θα χρειαστεί ένα κομματάκι σωλήνα για να τα ενώσεις. Αλλά γενικά είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση.

Επειδή θα πάρω ολόκληρο το catback του ST που πουλάει ένας φίλος εδώ μέσα, από ότι κατάλαβα τα πλακάκια του 1.0 και του ST είναι διαφορετικά, δεν θα είναι δηλαδή ξεβιδώνω παλιό-βιδώνω καινούριο ? Θέλει κόψιμο και προσαρμογή ενός διαστολέα 45->55 ?
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Το downpipe είναι εντελώς διαφορετικό στο St, μιας και το turbo είναι σε άλλη θέση. Τα πλακάκια και οι κούρμπες είναι διαφορετικές. Εγώ έβαλα μόνο το τελικό, και δεν ασχολήθηκα με αυτό το κομμάτι της εξάτμισης, αλλά πιστεύω ότι, αν γίνεται, μάλλον θα θέλει δουλίτσα να προσαρμόσεις το catback από το St στο δικό μας. Ένας εξατμισάς θα μπορέσει να σου πει σίγουρα αν γίνεται. Γενικά πάντως δεν νομίζω να έχω δει κάποιον σε 1.0 να έχει βάλει ολόκληρο catback από st180.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Καλά δεν μιλάω για DP, ήμουν από πριν 99% σίγουρος ότι δεν θα κουμπώνει ή ότι θα είναι εντελώς αλλού γι'αλλού. Έχω πει στο παιδί μόνο για το catback, δηλαδή μεσαίο και τελικό. Αν όμως ούτε τα πλακάκια ταιριάζουν, τότε δεν έχει νόημα να το προσπαθήσω να την προσαρμόσω ολόκληρη, θα κάνουμε κοπτοραπτική απλώς με μεσαίο και τελικό.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Προς κοπτοραπτική σε βλέπω ούτως ή άλλως και πάντα με μια επιφύλαξη για το εφικτό του πράγματος, αλλά δεν ξέρω τελικά αν έχει νόημα να μπεις στην διαδικασία. Το τελικό είναι αυτό που αξίζει πιστεύω, εκτός αν γενικά θέλεις να έχεις 55αρα σωλήνα σε όλη την εξάτμιση. Αν δεν αλλάξεις όμως και το DP μαζί με έναν πιο ελεύθερο καταλύτη, δεν νομίζω ότι θα δεις κάποια διαφορά. Δες τι θα σου πει και ο εξατμισάς και αποφασίζεις.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread