Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Τελικά μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια κατάφερα να ασχοληθώ με την εξάτμιση του Fiesta. Σήμερα λοιπόν έγινε η τοποθέτηση, μπήκε το πιο μεγάλο καζανάκι που χωράει στη θέση του εργοστασιακού, και μια διπλή απόληξη όπως του ST, με τις κατάλληλες κούρμπες για να ταιριάζει στη stock διαδρομή και να μην φαίνεται παράξενο ή παράταιρο. Ο ήχος αυξήθηκε, ίσως παραπάνω από όσο θα ήθελα, ενώ προφανώς δεν υπάρχει, ή δεν μπόρεσα να διακρίνω, καμία διαφορά στην απόδοση. Οπτικά όμως είναι όσο πιο κοντά στο ST γίνεται, ακριβώς αυτό που επιζητούσα εξαρχής.

Τα παιδιά στο GPExhaust ασχολήθηκαν πάνω από 1 ώρα για να ταιριάξει ακριβώς η εξάτμιση και η απόληξη με το άνοιγμα του προφυλακτήρα που έχω βάλει από το ST-Line.

Stock
1qq0sn.jpg


After
2ij594g.jpg
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Πολύ ωραίο !! Ταξίδι κάνει ή σου παίρνει τα αφτιά ? Κόστος περίπου ?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Είναι το πιο αθόρυβο καζανάκι που είχαν τα παιδιά, αφού τους είπα ότι θέλω τον ελάχιστο δυνατό θόρυβο. Παρόλα αυτά, καθώς είναι ελευθέρας, κάνει παραπάνω θόρυβο από όσο θα ήθελα, αρκετά μπάσο, και δυνατό σε τέρμα γκάζι. Ευτυχώς με μισόκλειστή πεταλούδα δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, οπότε υποθέτω ότι σε ταξίδι θα είναι αρκετά ήσυχο.

Όσο για το κόστος, εγώ δεν πλήρωσα τίποτα, αλλά από όσο ξέρω τα τελικά πάνε περίπου 130 με 150 ευρώ ή και παραπάνω, αναλόγως βέβαια και της απόληξης.
 

MadMan

Pro Member
Jun 1, 2018
513
1
18
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα The Ace. Είναι τόσο όσο. Με γειες !
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Thanks!! Οπτικά ομολογουμένως είναι σχεδόν τέλειο, απλά πρέπει να συνηθίσω το θόρυβο.

Τι σου είναι όμως η ψυχολογία...μετά από σχεδόν 15 χρόνια, παρατήρησα πάλι τον εαυτό μου να κάνει ψιλοκαγκουρίτσες στο δρόμο, ορμώμενος από τον ήχο της εξάτμισης :p Χώρια που ξαναθυμήθηκα ότι κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να βάλω ένα προγραμματάκι, εντός προβλεπόμενων εργοστασιακών ορίων βέβαια....
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Με γεια Ace. Όσον αφορά τον θόρυβο, νομίζω το μαμά τελικό της Ford, είναι σχεδιασμένο πολύ καλά για να εξαφανίζει εντελώς τον θόρυβο. Όποια αλλαγή και αν κάνεις στην εξάτμιση σίγουρα θα προσθέσει θόρυβο. Και εγώ που έβαλα το μαμά τελικό του ST180, παρότι είναι σε γενικές γραμμές ήρεμο αν δεν πατάς γκάζι, έχει προσθέσει θόρυβο σε σχέση με πριν. Μου αρέσει όμως περισσότερο από τον σκέτο θόρυβο του 3κύλινδρου σε στιγμές πίεσης. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχω και αυξημένο θόρυβο σε ταξίδι. Εγώ έβαλα ηχομονωτικό στο εσωτερικό για να κατεβάσω λίγο το θόρυβο που έρχεται στην καμπίνα. Θα σου πρότεινα το ίδιο αν σε ενοχλήσει κάποια στιγμή ο θόρυβος, βελτιώνει την κατάσταση. 
Άλλαξες καθόλου διάμετρο στην σωλήνα? Επίσης, έχεις καμιά άλλη φώτο από άλλη γωνία?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Καλά ναι, ο βασικός λόγος που άλλαξα τελικό είναι να φύγει αυτό το εκνευριστικό "πρι-πρι-πρι" της stock εξάτμισης. Ούτε για να κερδίσω κάτι σε δύναμη (σιγά τα ωά) το έκανα, ούτε για το οπτικό (το οποίο μπορούσα να το φτιάξω με μια απλή απόληξη). Τον περίμενα τον θόρυβο, τόσες εξατμίσεις έχω αλλάξει, απλά θυμόμουν π.χ. κάποια brand name τελικά που έχω βάλει και περίμενα κάπως πιο...συμμαζεμένο ήχο. Oh well, αν κάποια στιγμή το βαρεθώ ή δω ότι δεν μας αρέσει γενικότερα (μπαίνουν τα παιδιά πολύ συχνά στο Fiesta), τότε θα ψάξω για το μαμά ST ή για κάποιο brand name τελικό.

Φωτός δεν έχω άλλες, θα τραβήξω σήμερα το απόγευμα 2-3 από καλύτερη γωνία, προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ έτσι όπως έγινε. Διάμετρος είναι η εργοστασιακή (+/- μερικά χλστ για να κουμπώσουν οι σωληνώσεις μεταξύ τους), ενώ οι απολήξεις είναι 70χλστ, οι μικρότερες που είχαν διαθέσιμες.

Το σκέφτηκα αυτό για το ηχομονωτικό, να πάρω 2-3 τ.μ. FatMat (που έχω ξαναχρησιμοποιήσει και έχω εμπειρία) και να περάσω πορτμπαγκάζ γύρω από τη ρεζέρβα, συν τους πίσω θόλους. Εσύ που (και ποιο) έβαλες ?
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
επειδη εχω αλλαξει τον πισω διαχυτη με του st σκεφτομαι και εγω τι θελω να κανω , θελω μεν να βαλω ενα τελικο με πολυ ελεαχιστο ηχο οπως αναφερεις και εσυ οτι ηθελες για να ειμαι ηρεμος σε κανενα ταξιδι η γενικος σε συνθηκες που δεν θελω καθολου ηχο, μαμα στ180 δεν βρησκεις . θα μπορουσες να ανεβασεις κανενα βιντεακι κατι να δουμε πως ακουγεται? γιατι και εγω σκεφτομουν να παω στο συγκεκριμενο μαγαζι
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
OK, άρα photos και video, coming right up (το απόγευμα δηλαδή) :D

Άλλη επιλογή πλην του -όποιου- εργοστασιακού από μεγαλύτερο κινητήρα (π.χ. ST) και των έτοιμων brands, δεν υπάρχει. Άρα αναγκαστικά πρέπει είτε να δώσεις τα 500-600 ευρώ για την εξάτμιση γνωστής μάρκας (συν μεταφορικά, π.χ. το resonated Milltek φτάνει τα 750€), είτε να πετύχεις λαχείο με μεταχειρισμένο, είτε να βάλεις ότι πιο ήσυχο βρεις σε ελεύθερης ροής.

Να σημειώσω ότι 1τ.μ. ενός καλού ηχομονωτικού κοστίζει περί τα 40-50€, οπότε για να μειωθεί ο θόρυβος πρέπει να αγοραστούν τουλάχιστον 2τ.μ. για να γίνει όλο το πορτμπαγκάζ, προφανώς αυξάνοντας και το συνολικό κόστος της "βελτίωσης"....
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
Κάπου νομίζω είδα  ότι η sιco development πουλάει τελικο miltek για το 1.0. Αν και θα περιμένω το βιντεακι σου, για να ξέρω ακριβός τι εννοείς
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Εγώ όσον αφορά την ηχομόνωση, έχω κάνει έναν συνδυασμό από dynamat extreme και film teknofon από το praktiker : https://www.praktiker.gr/p/ixoaporrofitiko-teknofon-arf-10sa-3-temaxion-69052

Έχω βάλει σε όλο το πορτμπαγκάζ, και σε όλο το πάτωμα στα πίσω καθίσματα + πόρτες.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
OK παίδες, as per your request, photos και video (για τον ήχο) από την εξάτμιση. Σημειώνω ότι είναι το πιο αθόρυβο που είχαν, ενώ η διπλή απόληξη είναι η standard που χρησιμοποιούν στα Fiesta για να βγάλουν το "ST-look". Η "από κάτω" photo είναι για να δείτε πόσο ωραία έχει μπει, και την διπλή κούρμπα που έφτιαξαν τα παιδιά για να βγει σωστά η απόληξη.

Δεξιά
z97c2.jpg


Κέντρο
1em920.jpg


Αριστερά
16kxkid.jpg


Από κάτω
33l1g75.jpg


Video. Τώρα που το έβαλα να το ακούσω στο γραφείο, έτριζαν τζάμια, οθόνες, υπολογιστές, fax, εκτυπωτής, τα πάντα όλα :D
https://youtu.be/nq9r8z2RRJg
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Η τοποθέτηση φαίνεται σούπερ. Από ήχο, εξωτερικά τουλάχιστον, φαίνεται να είναι κάπως επιθετική, αλλά νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα, ίσως και πιο ήρεμη, από milltek.

Ωραίο το αποτέλεσμα πάντως, αρκεί να μην ενοχλεί σε ταξίδι.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
Είναι αυτό το πιο αθόρυβο; χαχαχα δεν σου φτιάχνουν καζάνι πιο μεγάλο αν θες; όλα έτοιμα τα περνούν;
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Τοποθέτηση και εμφάνιση είναι πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν.

Το καζανάκι αυτό είναι το μεγαλύτερο που χωράει στο χώρο που υπάρχει για το τελικό muffler, αν θέλεις να διατηρηθεί η εργοστασιακή διαδρομή και χωροταξία. Αν το βάλεις στραβά/διαγώνια και εκτός αυτού του χώρου, *ίσως* χωρέσει ένα μεγαλύτερο, αλλά (α) θα φαίνεται σαν κρεμασμένο, (β) θα είναι πολύ κοντά στο έδαφος, και (γ) ίσως φτάσει πολύ κοντά στην ανάρτηση του δεξιού τροχού. Η διαφορά στον ήχο δεν νομίζω όμως να δικαιολογεί τέτοια τσαπατσουλιά....

Για τον ήχο τα είπαμε, πιθανότατα θα τσιμπήσω 2τ.μ. FatMat και θα στρώσω πορτμπαγκάζ και πίσω θόλους. Αν δεν δω προκοπή, άλλα 2τ.μ. για να στρώσω πάτωμα κάτω από τα καθίσματα....
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ ο ήχος. Βέβαια σε ταξίδι φοβάμαι μήπως είναι πολύ.
Το τέλειο θα ήταν να έχει κλαπέτο. Αλλά ξεφεύγει το θέμα.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εμένα πάντως μου αρέσει ο ήχος. Τα παιδιά τι λένε, τα πήγες βόλτα;  qq
 

MadMan

Pro Member
Jun 1, 2018
513
1
18
Εγω παντως και το βιντεακι στο Youtube που ειδα δεν το ακουσα τραγικο  AR15firing  AR15firing
Αντιθετως ηταν τοσο ...οσο.... ενταξει..η καμερα ηταν διπλα οποτε ακουγοταν λιγο πιο εντονα..θα ηθελα να το ακουσω μεσα απο την καμπινα να εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα
Εμενα παντως μου αρεσε  ok234  ok234
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread