Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Καλά θα πάρω όλο το catback από το παιδί για να μην το έχει και κάθεται, αφού το θέλω έτσι και αλλιώς και του το έχω ζητήσει, και θα περάσω μάλλον από το εξατμισάδικο δίπλα στον Μωράρη (Νίνος νομίζω λέγεται) για να του ρίξει μια ματιά και να μου πει τι προτείνει. Thanks ;)
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μπήκε όλο το catback του ST, χωρίς πολύ δυσκολία* τελικά, ήθελε κόψιμο στο πλακάκι μπροστά από το μεσαίο για να κουμπώσει κατευθείαν στο μαμά σωλήνα, με ένα διαστολέα 45χλστ->55χλστ, αλλά το υπόλοιπο κομμάτι έκατσε ακριβώς.

ΠΛΗΝ όμως:

*Το πολύ δύσκολο και τελικά ακριβό πρόβλημα αποδείχτηκαν οι μπούκες του ST, καθώς το diffuser του ST έχει το άνοιγμα πιο κοντά στο κέντρο, ενώ στο diffuser του Sport/ST-Line είναι πιο κοντά στο τροχό. Άρα οι stock μπούκες του ST ήταν και πιο κοντά στο κέντρο, και ήταν πολύ μακρυές για να κουμπώσουν με τις απαραίτητες κούρμπες που έπρεπε να γίνουν.

Άρα ή έπρεπε να το αφήσω έτσι μέχρι να βάλω το diffuser του ST (άρα χωρίς εξάτμιση για μέρες, κόστος αγοράς/βαψίματος, και μετά ξανά Θεόφιλο για εργασία), ή αυτό που τελικά έκανα, να βρω διπλές μπούκες  στη διάμετρο του ST, αρκετά κοντές όμως για να μην εξέχουν, να γίνουν οι σωστές κούρμπες και να βγουν ωραία στο άνοιγμα του υπάρχοντος diffuser.

Δεν έχω κάνει παρά ελάχιστα μέτρα με το αυτοκίνητο, άρα δεν ξέρω ακόμα πως συμπεριφέρεται γενικά, αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι πιο ήσυχο από αυτό που είχα (όχι και τόσο μεγάλη μείωση πάντως, ακούγεται αρκετά του ST), και ότι βγάζει μια πιο μεταλλική χροιά από το τελικό του GPExhaust, το οποίο ήταν και πιο βαρύτονο. Μόλις το τρέξω λιγάκι παραπάνω, θα ποστάρω άποψη και σχόλια επί του catback.

Σημειωτέον ότι όλο το μαμά catback με το τελικό του GPExhaust είναι προς διάθεση για να μην μου πιάνει χώρο, σε τιμή ελεύθερα διαπραγματεύσιμη, κοινώς προτείνετε ότι θέλετε ;) Οι μπούκες είναι όπως του ST, αλλά οι κούρμπες είναι έτσι ώστε να ταιριάζουν με το diffuser του Sport/ST-Line και όχι του ST.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Καλορίζικη και η εξάτμιση! Για βάλε και μια φώτο από το τελικό για να δούμε πως έγινε.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Οπτικά είναι πολύ ωραίο, αλλά και του GPExhaust ήταν μια χαρά. Απλά αυτές είναι -σχεδόν- σαν του ST, με διπλογύρισμα στο χείλος και μικρότερο φάλτσο στο τελείωμα. Η μεγάλη διαφορά είναι στο μέγεθος του μεσαίου και του τελικού, το μεσαίο του ST είναι τριγωνικό και σχεδόν διπλάσιο από του 1.0, ενώ και το τελικό είναι επίσης σχεδόν διπλάσιο από το μαμά 1.0 αλλά και από αυτό που είχα βάλει πριν. Ο θόρυβος δεν είναι τόσο έντονος όσο του GPExhaust, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το μαμά του 1.0. Θα έλεγα ότι είναι ακριβώς όσο πρέπει, και λογικό άλλωστε αφού είναι κατά 90% όπως ακούγεται ένα εργοστασιακό ST (αφήνω ένα 10% γιατί δεν άλλαξα το DP και λόγω διαφοράς κ.ε.)

Πάντα θα σκέφτομαι αν έπρεπε να αλλάξω diffuser ώστε να μπει ακριβώς το τελικό του ST, αλλά πέρα από τη φασαρία και το επιπλέον κόστος που θα είχε μια τέτοια κίνηση, στην τελική μιλάμε μόνο για αισθητική διαφοροποίηση, μια χαρά είναι και έτσι με το τελείωμα του ST-Line.
 

Dimitris

Member
Oct 15, 2019
209
25
28
Ήθελα καιρό να το κάνω αλλα δύσκολα βρήκα απο εξωτερικό το diffuser του ST. Ελλάδα ζητούσαν ολοι 300 ευρώ+50 βάψιμο+80 μπούκα και μου φαινόντουσαν υπερβολικό. Η δουλειά έγινε με 100ευρώ+40+80 τελικά.

Καλή δουλειά απο τον Theofilo Μεταμόρφωση, ήθελε ενα μικρό "S"άκι για να έρθει ελάχιστα πιο δεξιά η μπούκα. Τον προφυλακτήρα μου τον κούμπωσε ο ίδιος με μικροπατέντες σε κάποιες τρύπες που έχει για να δέσει με τα πλαινά του Stline. Όντως καλή δουλειά.

ΥΓ. Μου έχει μείνει το diffuser του ST-line. σκέφτομαι να το πουλήσω εαν ενδιαφερθεί κανείς απο εδώ.

SsrjKBM


https://ibb.co/SsrjKBM
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μετά από αρκετά χλμ πλέον με το catback του ST, να πω ότι ακόμα και μόνο ένα ελεύθερο τελικό κάνει διαφορά, τουλάχιστον στην ταχύτητα απόκρισης (και ίσως όχι στην συνολική απόδοση). Και αυτό γιατί με το -εργοστασιακό- ST catback παρατήρησα ξανά ένα μικρό δισταγμό στο αρχικό πάτημα, που είχε σχεδόν εξαφανιστεί με το ελεύθερο του GP. Άρα δεν είναι μόνο ο ήχος, όπως και με τις πιο ελεύθερες εισαγωγές, υπάρχει και μια μικρή μεν, αισθητή δε, διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης στο πάτημα του γκαζιού.

Βέβαια μιλάμε για διαφορά που μετριέται σε εκατοστά, ου μη και χιλιοστά, του δευτερολέπτου, οπότε στην πράξη είναι άνευ σημασίας, παρόλα αυτά αν το παρατηρήσει κανείς, είναι εκεί....
 

johnny

Newbie
May 8, 2013
3
0
1
Καλησπέρα παιδιά,

Γνωρίζει κανείς εάν cat back για mk8 1.0 είναι direct fit σε mk7.5 1.0;;;;

Τείνω για milltek η οποία  δεν εχει επιλογη για διαχυτη st που φοραω στο μκ7.5.
Επειδη δε θελω να κοψω/κολλησω απολήξεις, σκεφτηκα πως θα ηταν καλυτερη λυση να μπει του μκ8 εαν ειναι εφικτό;
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Άγνωστο εντελώς το ερώτημά σου για εμένα. Γιατί όμως σκέφτεσαι την μετατροπή από άλλο μοντέλο, πώς είσαι σίγουρος ότι οι απολήξεις του mk8 θα ταιριάξουν ακριβώς στο mk7 ST bodykit;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread