Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Karasarinis

Newbie
Oct 2, 2012
8
0
1
Καλησπερα και απο εμενα...Αισιος εφτασα τν ενα χρονο σε 3500 χλμ αφου το αμαξι δεν το πολυκινω...Το service εγινε στον Σφακια νακη στην Πειραως απο οπου αγοραστηκε το αμαξι.. Απο εξαρχεις μαζι με τα δωρα ειχα εκπτωση 20% ανταλλακτικα και 10% εργασια.
Σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου ειπαν το κοστος σε 120 ευρω.
Προβληματα για εγγυηση ειχα το γνωστο λαστιχο στην κολονα της πορτας του συνοδηγου, μια ταπα πλαστικη απο την εσωτερικη μπετουγια, το σφουγγαρακι αναμεσα σε ταμπλο και παρμπριζ που ειχε πεταχτει εξω, με τν συναγερμο οταν παταω κεντρικο κλειδωμα απο μεσα με σβηστη μηχανη και διακοπτη στο on μπαινει και ο συναγερμος στο 60% των προσπαθειων.
και τελευταιο η μοναδα ψυχαγωγιας στο usb με συνδεδεμενο ενα ipod με το καλωδιο της apple μου δειχνει μονο τα κομματια και οτι παιζει αλλα δεν βγαζει ηχο.Ενω παλια θυμαμαι μου ειχε δουλεψει με ηχο κανονικα.

αφου επισκευαστηκαν ολα εκτος απο τον συναγερμο που εκαναν reset και παλι τωρα μου κανει τα ιδια και το ipod οπου μου ειπαν να δω το bitrate καθε κομματιου να μην ξεπερναει τα 128kbit.Ολα τα τραγουδια μου σε αυτο το bitrate ειναι ή και χαμηλοτερο.Οποτε θα ξανακλειστε και παλι ραντεβου για αυτα τα 2.

τελικο κοστος service μαζι με την εκπτωση που εχω 177 ευρω παρακαλω γιατι μου αλλαξαν και μπροστινους γυαλλοκαθαριστηρες γιατι λεει δεν καθαριζαν καλα....Τα συνμπερασματα δικα σας!
 

manager

Member
Σεπτ. 8, 2011
209
0
16
37
ειναι παρα πολλα χρηματα..λογικα μεσα πρεπει να ειναι και η καρτα καυσαεριου ετσι? δηλαδη οι μπροστινοι υαλοκαθαριστηρες πηγαν 47 ευρω( αν υποθεσουμε μεσα και την καρτα καυσαεριου)??? γιατι τα υπολοιπα ειναι μεσα στην εγγυηση απο οτι λες....το εχουμε πει στο forum οτι οι αντιπροσωπειες χρεωνουν οτι θελουν..την επομενη φορα κανε μια βολτα και στις υπολοιπες..το 1ο service στην φθηνοτερη αντιπροσωπεια ειναι 95 ευρω με καρτα..διαβασε προηγ. posts για λεπτομερειες
 

Karasarinis

Newbie
Oct 2, 2012
8
0
1
Με ξεπατωσε δν με εσκισε. Τελευταια του φορα ηταν. Καρτα καυσαεριων μεσα στη τιμη + μπρατσα γυαλλοκαθαριστηρων. Με την πρωτη ευκαιρια θα ποσταρω τιμες απο τιμολογιο.
Επισης να μου λενε οτι για τν συναγερμο που μπαινει απο το κεντρικο κλειδωμα οτι μπορει να φταιει η μπαταρια επειδη δεν το πολυκινω;; Επισης για το λαστιχο της κολονας οτι τραβηχτηκε με δυναμη. Οτι να ειναι. Καθολου ευχαριστημενος!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δικαιολογίες (του κ*λου) θα έλεγα εγώ.
1. Να βρουν ηλεκτρολόγο της προκοπής να συνδέσει σωστά το συναγερμό ή να αλλάξουν την μονάδα του συναγερμού (που μπορεί να έχει πρόβλημα) αν τελικά έχει γίνει σωστή συνδεσμολογία. Το αυτοκίνητο (και τα ηλεκτρονικά του μέρη) έχουν εγγύηση τουλάχιστον 2 ετών και είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι αφού το αυτοκίνητο αγοράστηκε από αυτούς. Τα υπόλοιπα mk7 πώς δεν έχουν πρόβλημα και έχει το δικό σου;
2. Αν έβαλαν τα ραντάρ του συναγερμού πάνω στις κολώνες, τότε αυτοί τράβηξαν τα πλαστικά με δύναμη, τι βλακείες είναι αυτές;
3. Χάλασαν οι υαλοκαθαριστήρες σε ένα χρόνο και 3.500 χιλιόμετρα; Περίεργο...
4. Βάλε στο i-pod σου το τελευταίο firmware (i-os) και ξαναδοκίμασέ το. Στη συνέχεια πήγαινέ το στην αντιπροσωπεία να σου κάνουν δωρεάν update στο firmware του ηχοσυστήματος (λόγω εγγύησης), ή να σου αλλάξουν τη μονάδα bluetooth ή ολόκληρο το ηχοσύστημα αν αποδειχτεί ελαττωματικό. Έλα και σε καμιά συνάντηση αν μπορέσεις για να δοκιμάσεις το i-pod σου και σε κανένα άλλο fiesta. Δε νομίζω να σου το αρνηθεί κάποιο παιδί από εδώ.
Όπως και να 'χει, χρόνο θέλει και υπομονή για να ασχολείσαι με τον Σφακιανάκη και τα (άπειρα) "παιδάκια" που συνήθως προσλαμβάνει για (φθηνούς) μηχανικούς...
 

Karasarinis

Newbie
Oct 2, 2012
8
0
1
Ευχαριστω για τις απαντησεις και για την βοηθεια σας παιδια. Λοιπον εχθες δοκιμασα τν συναγερμο περαιτερω. Δεν εχουν βαλει στο ανοιγμα καπο το μπουτον. Δηλαδη ανοιγω το καπο μηχανης και δεν χτυπαει. Επισης ανοιγω ολες τις πορτες με ανοιχτο παραθυρο δηλαδη βαζω χερι μεσα κ ανοιγω κ παλι δεν χτυπαει. Επισης καθομαι μεσα. Περνανε 30" απο την ενεργοποιηση παταω κλειδωμα-ξεκλειδωνα απο την κονσολα, ανοιγω πορτα παλι τπτ. Μονο τα ρανταρ πιανουν αλλα και αυτα πολυ σκληρα σε ρυθμιση.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω. Σε εσας το ipod εκτος απο bluetooth παιζει στο usb μονο με το καλωδιο της apple?? γιατι δοκιμασα με το καλωδιο της apple κι ενα mini jack σε mini jack στην line in και τοτε βγαζει ηχο. Μηπως κανω εγω λαθος και πρεπει να παιζει και με το mini jack καλωδιο; Η μονο με το usb της apple?

Ο συναγερμος ειναι καλος. Ειναι ο tytan can bus αλλα δεν εχουν κανει καλη και σωστη τοποθετηση. Απ οτι φαινεται εχουν συνδεσει μονο ενα σωμα, ρευμα και ανοιγμα διακοπτη.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Aπ' ότι βλέπω εδώ, η ford δίνει δικό της καλώδιο για τη σύνδεση του i-pod, που έχει και το καρφί του aux ενσωματωμένο.

DSC01822a.JPG


Για περισσότερα, σίγουρα θα μας διαφωτίσει κάποιο μέλος που το έχει δοκιμάσει ήδη...
 

Karasarinis

Newbie
Oct 2, 2012
8
0
1
Ναι αυτο θελω για να σιγουρευτω. Ενηνερωθηκε ο Σφακιανακης θα κλειστει ραντεβου με Ελασυν να δει τν συναγερμο της στην αντιπροσωπεια. Λογικο λεει να μπαινει ο συναγερμος οταν σταματησω καπου και κλεισω την μηχανη με το διακοπτη στο acc γιατι περνει εντολες λεει απο το κλειδωμα. Εγω παντως πρωτη φορα το βλεπω αυτο. Το αμαξι μου μπορει να ειναι 2000 μοντελο αλλα ειναι γεματο ηλεκτρικα (ICE) και συναγερμο 700 ευρω και δεν μ κανει τσικ.
 

Karasarinis

Newbie
Oct 2, 2012
8
0
1
Καλησπερα παιδια.. Μετα τελικα απο ραντεβου που κλειστηκε την Πεμπτη για συναγερμο και Ipod. Λυθηκαν και τα 2 θεματα. Με τν συναγερμο εγινε και παλι συνδεσμολογια με συνενοηση απο elasyn πως θα τοποθετηθει σωστα. Τωρα δουλευουν πορτες, καπο και δεν κλειδωνει απο κεντρικο κλειδωμα. Για το Ipod τωρα. Πηραν το Ipod μου και το δικιμασαν σε αλλο fiesta μονο με το καλωδιο της Apple. Επαιζε κανονικα σε εκεινο το fiesta. Μετα απο διαφορους ελεγχους στο δικο μου κατεληξαν σε καμμενη πλακετα ipod/bluetooth. Νομιζω πανε μαζι αυτα με κοστος 500 ευρω. Καλυφθηκε απο εγγυηση και ολα κομπλε.. Εγω ειχα επικοινωνια με elasyn και τους ανεφερα το προβλημα με τν συναγερμο. Μου ειπαν οτι ειναι καθος συνδεσμολογια και οτι αν δν βρω ακρη με τον Σφακιανακη να παω να μου το φτιαξουν δωρεαν. Να τα λεμε και αυτα. Οι υπαλληλοι στν Σφακιανακη πρεπει να ειχαν ενημερωθει απο Elasyn γιατι με πλαγιο τροπο μου ελεγαν οτι προβλημα εχω να επικοινωνω πρωτα με εκεινους και θα λυνετε. Τους ειπα ελπιζω να μην εχω τπτ αλλο. Κι εμεις μου λεει το ευχομαστε αυτο να ειναι ολα καλα. Ετρεμαν σαν τα ψαρια... Ο ξαδερφος μου εχει συνεργασια με elasyn και τα κανονισε αυτος.
 

Swordman

MK7
Member
Nov 7, 2011
234
0
16
44
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μοντέλο
MK7
Πριν 3 μέρες έκανα κι εγώ το προγραμματισμένο 1ο service του πάνθηρά μου, αφού έκλεισε νωρίτερα ο χρόνος από τα χιλιόμετρα μου (12700) δηλαδή λίγο παραπάνω από τα μισά των 20.000 που λέει η ford στον επίσημο αντιπρόσωπο της πόλης από όπου τον αγόρασα.
Όπως λοιπόν στους περισσότερους από σας, έγινε και σε μένα αλλαγή λαδιών (τα παλιά δεν ήταν αρκετά μαύρα μπορώ να πω) αλλαγή φίλτρου λαδιού, και αλλαγή φίλτρου aircondition (καμπίνας), επαναπλήρωση υγρών και απιονισμένου νερού για τους καθαριστήρες (χωρίς σαπούνι) καθώς και φύσημα του υπάρχοντος φίλτρου αέρα και επανατοποθέτησή του, όπως προβλέπει ο κατασκευαστής. Τιμή αναλωσίμων 71€ και κάτι ψιλά και εργασία 30€.
Anyway αυτό που παρατήρησα, ήταν ότι το νέο λάδι που τοποθέτησαν (πήρα μαζί μου το ~1lt που περίσεψε) δεν έγγραφε το γνωστό "formula" της ford αλλά motorcraft (φυσικά 5-30). Στην ερώτησή μου προς τον μηχανικό για το λόγο που δεν βάζει το formula μου απάντησε ότι η ford σταμάτησε πια τα λάδια με το logo της και βάζει της motorcraft (το formula μου είπε ήταν στην ουσία castrol). Έχει υπ΄όψη του κανείς σας αυτή την περίπτωση ή μου βάλανε φτηνότερο λάδι και μου το πουλήσανε για fordόλαδο; (τιμή χρέωσης, όπως το formula, 35 €)...
Αφήστε που τους ρώτησα για το update του audio system λόγο των κολλημάτων του ipod μου, και μου απάντησαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι γίνεται κάτι τέτοιο γιατί δεν τους είχε λέει ενημερώσει, ούτε τους είχε στείλει η ford κάποιο email!!!  ??? οπότε σκέφτομαι είτε να ρισκάρω να επιχειρήσω μόνος μου το update, είτε να το πάω να μου το κάνουν στην αντιπροσωπεία του Ηρακλείου (AMKO AE) μήπως αυτοί ...έχουν ενημερωθεί!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
φιλε δεν ξερω να σε ενημερωσω για τα λαδια εαν ειναι τα ιδια και ποσο αξιζουν,αυτο θα μας ενημερωσει καποιο παιδι που ξερει!!!οσο αφορα το update του ηχοσυστηματος εγω θα σου πρωτηνα εαν εχεις usb να το κανεις μονος σου γιατι στην αντιπροσωπια δεν ξερουν που πανε τα 4...εαν δεν εχεις usb δεν μπορεις να κανεις μονος σου την αναβαθμηση...πρεπει να την κανεις μεσω υπολογιστη και θυρας obd2..

οσο αφορα την τιμη του service ειναι ok234
 

DrA

Member
Mar 6, 2011
243
0
0
Η Motorcraft ειναι θυγατρικη της Ford. Απλα αλλαξε ο προμηθευτης. Κ η τιμη που στο εδωσε ειναι ΟΚ. Δν εχεις προβλημα.  ;)

Αφου τωρα εκλεισε χρονο εχει usb σιγουρα, οποτε καλυτερα να κανεις μονος σου αναβαθμιση δν ειναι τπτ.
 

Swordman

MK7
Member
Nov 7, 2011
234
0
16
44
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μοντέλο
MK7
scorpion said:
το Motorcraft είχε κόκκινη συσκευασία?

Το κουτί ήτανε το γνωστό μολυβί όπως του formula. To αυτοκόλλητο ήτανε με κόκκινα γράμματα.
Δές το εδώ:
ford-motorcraft-xr-synth-5w-30-5l.jpg


Οστόσο, να δώ τι θα κάνω το 1lt από το 5λιτρο κουτί που περίσσεψε...
 

vaggelis_3333

New member
Σεπτ. 3, 2013
53
0
0
Παντα απο μπρστα σου
Εκανα και εγω σημερα το πρωτο service στα 19800χιλ που εχω κανει απο τον Ιουλιο .
κοστος 88€ εργασια με ανταλλακτικα  δλδ φιλτρο λαδιο και λαδια . Το φιλτρο καμπυνας τους ειπα να μου το αλλαζουν μια φορα το χρονο και οχι 2 λογο πολλων χιλιομετρων στο χρονο .
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
4 μηνες εκανες 19800 χλμ???το σβηνεις καθολου??μπραβο σου παντως Βαγγελη!!!που το εκανες το σερβις?εμεινες ευχαριστημενος?
 

vaggelis_3333

New member
Σεπτ. 3, 2013
53
0
0
Παντα απο μπρστα σου
Θεσσαλονικη στον Bροχιδη -Χατζη Ανατολικα. Εκει πηγαινα και το προϊγουμενο fiesta  που ειχα . Ναι ειμαι ευχαριστημενος . Και να αναφερω οτι αν κανεις το ετησιο σερβις των 120€ (εγω πληρωσα λιγοτερο λογο δεν αλλαξα το φιλτρο καμπινας) στον συγκεκριμενο δείνει δωρο οδικη βοηθεια  για ένα χρονο μεσο της ΕΛΠΑ
 

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Βαγγελη πολυ καλα σε πηρε. Αλλαξες και φιλτρο πετρελαιου;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread