Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

turbomaniac

Original poster
Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
Σημερα είχα άλλη μια εμπειρία απο την χαζομαρα των ελληνων μαστρομήτσων... Πηγα για δουλεια σε καποιο γνωστό μηχανικό και μόλις είπα οτι κατα βάση πρεπει να δουλευουμε με μανουαλ κάτι που δεν ξερουμε... Μου είπανε δε σε θελουμε εδω για να μας κάνεις μάθημα.
Πολυ καλα λέω, ουτε εγω σας θελω..
και έφυγα...
Είπα αυτη την φορα να μην μαθω απο αλλους τι λεει ο μηχανικός αυτός... Και όταν έμαθα μετα, είπα ευτυχώς που φυγα....

Δεν βαριεσαι...
Θα συνεχίσω να δουλευω μόνος μου και για φίλους χωρίς να πληρώνομαι μόνο για να κανω την πλάκα μου...

ποια η γνωμη σας για το συμβαν..?
 
...ο καλος μηχανικος ειναι αυτος που γνωρίζει και ασχολειτε με ένα αυτοκίνητο!!

..έχω φάει ωρες ατελείωτες μέχρι να βγάλω ακρη απο τα manual και να μπορέσω να τα κάνω στην πράξη!! Κρύβουν λεπτομέρειες που δύσκολα τις αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πιο έμπειρος μηχανικός!!

Ολοι οι μαστρομητσοι που λες είναι μονο για να αλλάζουν λάδια και να το παιζουν μηχανικοί!!
Έχω ριξει γελιο να προσπαθούν να βρουν απο που βγαζει καποιο θορυβο το μοτερ..να εχουν αλλαξει ενα καρο πράγματα και στο τελος να ειναι κατι ασήμαντο που σιγουρα αν δεν ημουν μπροστά θα χρέωναν την βλάβη και δεν θα το καλυπταν με εγγύηση!
Ξεπέτα κάνουν όλοι αυτοί γιατι δυστυχως πρέπει να τους εξηπηρετήσουν όλους!!
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
Γυρνοντας τις σελιδες γνωστου περιοδικου πεφτω σε ενα αρθρο "συνεργεια ξεπετα".
Για να μπω στο ρεζουμε:οι δημοσιογραφοι του περιοδικου νοικιασαν ενα fiesta mk6 1.4 ebony,το πηγαν σε δικο τους συνεργειο και λασκαραν τις βιδες της κρεμαγιερας!το ζητουμενο ηταν οταν θα πανε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο να βρουν οι μηχανικοι το προβλημα και να το λυσουν!


Πρωτο ραντεβου:τηλεφωνουν σε γνωστη αντιπροσωπεια στη λεωφορο Κηφισου με τη δικαιολογια οτι θελουν να κανουν ενα μεγαλο ταξιδι και ηθελαν να γινει ενα check στο αυτοκινητο.Μη μακρυγορω,φτανει η ωρα του ραντεβου,ο αρχιμαστορας τους λεει να περιμενουν στην υποδοχη,μετα απο 1 ωρα και 20 λεπτα βγαινει ο μαστορας και λεει
-το αυτοκινητο σας ειναι σε αριστη κατασταση,μονο τα μπουλονια ηθελαν λιγο σφιξιμο,μπορειτε να κανετε ενα ασφαλες ταξιδι!!!Πληρωσαν το αντιτιμο των 17,14ευρω και εφυγαν με την ελπιδα οτι θα ειχε ελεγχθει το συστημα διευθυνσης και θα ειχε επιδιορθωθει,παρ'ολα αυτα το τιμονι ηταν αλλου γι'αλλου!!!

Δευτερο ραντεβου:σε γνωστη αντιπροσωπεια στη λεωφορο Τατοιου στη Μεταμορφωση.Η δικαιολογια η ιδια!Φτανει η ωρα του ραντεβου,παιρνουν το αυτοκινητο μεσα στα  "ιδιαιτερα" και μετα απο 10 λεπτα βγαινει ο μηχανικος και λεει
-Εισαστε ετοιμος!το αυτοκινητο δεν εχει κανενα προβλημα να κανει το ταξιδι του!Στο συγκεκριμενο συνεργειο δεν πληρωσαν ουτε ενα ευρω και εφυγαν!Τι εγινε ομως με τη ζημια?περεμεινε ζημια!!!

*Στο περιοδικο λενε ονομαστικα τις αντιπροσωπειες και τις ξευτιλιζουν!ανεφερα αυτο το αρθρο για να μην επαναπαβομαστε,οτι το παμε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο,πολλες φορες ουτς λαδια δεν αλλαζουν!!!!!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
+1000 Αντωνη...εχω ακουσει και εγω για αντιπροσωπεια της ford στον κιφισσο που δεν ειχαν αλλαξει ουτε λαδια!!!οσο για το αρθρο που εγραψες ειχε γινει καποια εποχη θεμα και στον ευαγγελατο εαν δεν κανω λαθος!!!
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
να πεφτουν τα μαμαλα και τιποτα αλλο
γιαυτο καθομαι πανω απο το κεφαλι τους και δεν φευγω....
 

ZulGa

New member
Nov 12, 2010
50
0
0
37
Πετρουπολη Αττικης
m@kro said:
να πεφτουν τα μαμαλα και τιποτα αλλο
γιαυτο καθομαι πανω απο το κεφαλι τους και δεν φευγω....

Σωστός μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος τη δουλεία έχουν κάνει  και τι όχι.
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
εαν υπαρχει δυνατοτητα να καθομαστε απο πανω τους ειναι οτι καλυτερο!συνηθως ομως απαγορευεται να εισελθουμε στους χωρους που γινεται το service!
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
φιλος που δουλευε στην Toyota ειχε στην αποθηκη του σπιτιου του πληθωρα αναλωσιμων και αλλων ανταλλακτικων και οταν τον ρωτησα που τα βρηκε και τι τα κανει μου απαντησε οτι ειναι ανταλλακτικα που δεν αλλαζονται ποτε παρα μονο γραφονται στο book service και ή τα χρησιμοποιει για δικα του οχηματα ή τα πουλαει ή κανει service εκτος δουλειας!
 

angel

Rookie
Nov 22, 2010
46
0
0
39
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
μια ξεδερφη μου δουλευε στην ford και μου ειχε πει οτι καποιες φορες τους ειχαν γυρισει πισω τα αυτοκινητα οι πελατες γιατι καν δεν ειχαν αλλαξει τα λαδια....οχι να εχουν κανει  και ολοκληρωμενο service....ελεος!!!
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
δεν ειναι μονο η FORD σε πολλες αντιπροσωποιες το κανουν..............
 

BlackTnT

Rookie
Oct 24, 2011
19
0
1
41
Αθήνα
www.smashingtherapy.com
Πέδες ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δε το έχω δει πουθενά αλλού...

Θα σας πω την ιστορία από την αρχή! Για ένα χρονικό διάστημα άκουγα ένα θόρυβο στο αμάξι ο οποίος ερχόταν από το μπροστά μέρος ( ενα τακ-τακ λες και χτυπάς στυλο σε γραφείο ). Αυτό αυξανόταν ανάλογα με την ταχυτητα. Πάω στην αντιπροσωπεια και τους το λέω. Απάντηση??? Ανοιγουν το καπό ( μετα αφου το καναμε βόλτα ) και μου λένε: ο κινητηρας κάνει 10 διαφορετικούς θορυβους εντόπισε ποιος σε ενοχλεί και έλα να μας τον πεις την επομενη φορά!!!!!!!! ( Εχω αρπάξει τρέλες ανάποδες, λεω αστο θα δούμε)

Πάω στο χωριό μου (Μανη) και σκάω σε αυτή εδώ τη λακούβα ( http://imageshack.us/photo/my-images/221/20845818763440226091061ir.jpg ) με αποτέλεσμα να πάρω τη ζάντα στα χέρια και να έρθω αθήνα με 60 χλμ!! Παω στο βουλκανιζατερ, μου την φτιάχνει ο τύπος και μου λέει: ρε φιλέ το λάστηχό σου έχει πετάξει βυζί. Και έχω μείνει μλκς ( γιατί ειναι κανα μήνα που το ακουγα και θα μπορούσε να με έιχε στείλει αδιάβαστο). Οι μ@λ@κες στο εξουσιοδοτημένο ( και καλά ) service δε μπορούσαν να μου το πουν!??!?!?

Με τα πολλά πάω την επόμενη μέρα στο service. Μπορείτε να φανταστητε τι έγινε!!! Τεσπά όλα κομπλέ, μου ισιώνουν όλες τις ζάντες που!!! (Τα ωραία αρχίζουν εδω) Πληρώνω και φεύγω. Δε προλαβαίνω να απομακρυνθώ παρα πάνω απο 500 μέτρα και τσιμπάω λίγο το φρένο πάνω σε μικρή στροφή ( γιατί μου πετάχτηκε ενας βλακας ) και το αμάξι μου πετάει κώλο. Λέω εδώ ήμαστε, τι έγινε τωρα πάλι!!! Παω στο ΣΕΦ στη λίμνη και ξεκινάω και το δοκιμάζω. Με γυρισμένο τιμόνι να τσιπάω τα φρένα και το αμάξι να χρειαζεται να το μαζευω με ανάποδα. Τι έιχε γίνει ???? Το εξουσιοδοτημένο ( πανω απ'ολα ) service μου έδωσε το αμάξι με αέρα στα λάστηχα οτι να'ναι ( 31 35 μπροστά και 40 46 πίσω). Πάω για ακόμη μια φορά την επόμενη μέρα στους super εξουσιοδοτημένους κόπανους της Ford. 3os παγκοσμιος!!!! 

Τώρα πέιτε μου εσεις τι συμπεράσματα βγαζεται...  :mad:
 

glen

Rookie
Feb 14, 2011
19
0
0
εγω το συμπερασμα που εχω βγαλει γενικοτερα ειναι....

αμα θες να κανεις μια δουλεια σωστη, καντη μονος σου....

παντος εμενα πολες φορες αμα πιασει το λαστιχο κανα χαλικι μου κανει αυτο το θορυβο που περιγραφεις.....
 

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
34
Λαμία
Πολυ απλα φευγεις και δεν ξαναπας...!!!! Και αν τα εχεις παρει τοσο πολυ καν' τους και μια καταγγελια στην ford..
 

BlackTnT

Rookie
Oct 24, 2011
19
0
1
41
Αθήνα
www.smashingtherapy.com
glen said:
εγω το συμπερασμα που εχω βγαλει γενικοτερα ειναι....

αμα θες να κανεις μια δουλεια σωστη, καντη μονος σου....

παντος εμενα πολες φορες αμα πιασει το λαστιχο κανα χαλικι μου κανει αυτο το θορυβο που περιγραφεις.....
Φιλε το λάστιχο είχε όντως πετάξει βυζι. Μου το εδειξε!!!

Εχω φυγει ήδη από εκει φιλε και εχω πάει στο Καρανικόλα στο Π.Φαληρο. Εχω ακούσει απο αρκετα ατομα οτι ειναι πολύ καλό σαν service!! Τωρα τι να πω θα δείξει!!
 

turbomaniac

Original poster
Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
ο καλύτερος μηχανικός δεν είναι αυτος που δεν κάνει λάθη, αλλα εκείνος που δεν φορτωνει τα λαθη του στον πελάτη του.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread