Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Νομίζω το πόσο θα σου πάρει κάποιος για τέτοια δουλειά είναι πολύ σχετικό. Προσωπικά, αν μιλάμε μόνο για να σου βγάλει τις λάμπες και να βάλει καινούργιες, θα θεωρούσα ένα ποσό των 10ευρώ το τοπ που θα έδινα για τέτοια δουλειά (αυτό είναι προσωπική εκτίμηση, καθώς δεν έχω πάει ποτέ για να μου αλλάξουν λάμπες). Αν ιδίως είχα αγοράσει τις λάμπες από αυτόν, θα ζητούσα δωρεάν τοποθέτηση (εφόσον μιλάμε για 5 λεπτά υπόθεση).
Θα έλεγα ότι καλύτερα είναι να συμφωνείς το ποσό πριν ξεκινήσει η εργασία, κάνοντας και το σχετικό παζάρι αν θεωρείς ότι η συγκεκριμένη εργασία θα πρέπει να κοστολογηθεί χαμηλότερα. Αν σου φανεί ακριβός, θα πας σε άλλον και έτσι θα αποκτήσεις και μια γενικότερη εικόνα για το που κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά.
 

Focusman

Pro Member
May 26, 2010
577
0
16
32
Περιστερι
Διαβάζοντας λιγάκι από το τοπικ σας, κατάλαβα ότι όσοι έχετε βάλει kit led H7 δεν είχατε θέμα με τη δέσμη ε?
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
γενικότερα για τα φανάρια και το πόσο καλα και αξιόπιστα θα φωτίζουν κάποια κιτ που θα τοποθετουν μέσα σε αυτά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. είναι αρκετοί αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει και πολύ και απλά αν θέλουν ξένον αντικαταστούν τις υπάρχων λάμπες με ενα κιτ ξένον.
Κατά την προσωπική μου άποψη για την ποιότητα φωτισμού ενος φαναριού παίζει ρόλο εαν το φανάρι ενδείκνυται για  ξένον. εννοω δηλαδη ότι παιζει ρόλο ο σχεδιασμος του φαναριου να είναι τετοιος που να βοηθανε το κιτ να αξιοποιηθει στο μέγιστο. επίσης τα περισσότερα κιτ εκει έξω είναι κινεζικα. δε βρίσκεις εύκολα καλά κιτ τα οποια πάνε απο τα 120 μεχρι και 300 ευρώ. δεν είναι τυχαίο που κάποτε τα ξενον έδινες και 700 ευρώ, γιατι τοτε δεν υπήρχε τόση κινεζίλα. συγκεκριμένα τα φαναρια των φιεστα δεν δίνονται με ξενον. αλλα σου δίνει την επιλόγη προτζεκτορα ο οποιος εξαπλωνει ακόμα καλύτερα την δεσμη και δεν κουράζει και τον απέναντι. επίσης υπάρχουν και διάφορες ποιότητες από προτζεκτορες. σε γενικές γραμμές όποιος μπει σε αμάξι με εγκατεστημένο κιτ ξένον από το εργοστάσιο σε φανάρι με προτζέκτορες. θα δείτε τεράστια διαφορά με τα κινέζικα που πήγαινουμε και βάζουμε εμείς.

τώρα όλα αυτά είναι για αυτόν που τον νοιάζει ο τέλειος φωτισμός, από την άλλη οι περίσσοτεροι απλά δεν τους νοιάζει :p
 

Focusman

Pro Member
May 26, 2010
577
0
16
32
Περιστερι
Το εργοστασιακό αποτέλεσμα xenon πολύ σπάνια επιτυγχανεται, δυστυχώς. Επίσης αυτό π με ενοχλεί απίστευτα στα Κιτ xenon, είναι ενα φανάρι απ τα δύο πολλές φορές θα χει διαφορετικό χρώμα.
Άμα θέλει λοιπόν κάποιος ας γράψει εδώ από ποιο μαγαζί και με τι τιμή έβαλε, μήπως αλλάξω και γω ένα Κιτ της κακιάς ώρας π είχα βάλει πριν 2 χρόνια και τώρα που έληξε η εγγύηση ξανακαηκε το ballast. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
(Διακαής πόθος βέβαια είναι να βάλω Κιτ led αλλά ακόμα είναι ακριβά ή δεν τα συστήνουν για φανάρι projector όπως έχω εγώ που έχω sport).
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Συμφωνώ με τον Θωμά. Hylux ballasts προτίμησα για το δικό μου και προς το παρόν με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Ανάβουν πάντα, ακόμα και με μιζιά ή με τα αυτόματα φώτα on, είναι full canbus και με αντιπαρασιτικά φίλτρα που πρακτικά δε βάζουν θόρυβο στο ραδιόφωνο, άρα παρεμβολές και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
Leds δεν εχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά αν θα δοκίμαζα θα έβαζα μόνο στη μεγάλη σκάλα (προβολείς) μόνο και μόνο για την "ακαριαία" ενεργοποίησή τους. Είναι όμως λίγο tricky η εγκατατάστασή τους στο φανάρι του facelift λόγω της H1 λάμπας και της βάσης που έχει κουμπωτή πίσω... Μόλις βρω όρεξη και χρόνο θα ασχοληθώ.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
μεχρι στιγμης τα led δεν μου εχουν βγαλει κανενα προβλημα απλα αναρωτιεμαι επειδη μεσα στη βδομαδα θα μπουν led προβολακια μεγαλη σκαλα και ολες οι led ειναι 60w και οχι 55w οπως λεει ο κατασκευαστης θα εχω θεμα με το να αναβουν και οι 3 σκαλες μαζι (προβολακια μεσαια και μεγαλη σκαλα) στο συνολο ειναι 15w παραπανω .
 

manos.m

Administrator
Hero Member
Mar 22, 2015
1,281
47
48
33
Νέο Ηράκλειο
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK6.5
Εγώ που έχω led σε mk6.5 και τα πάνω και τα κάτω δεν έχω θέμα . Απλά κατέβασε τα προβολάκια όσο πιο κάτω γιατί έχουν πολύ φως και σκοτωνουν
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
thodoris_fiesta said:
μεχρι στιγμης τα led δεν μου εχουν βγαλει κανενα προβλημα απλα αναρωτιεμαι επειδη μεσα στη βδομαδα θα μπουν led προβολακια μεγαλη σκαλα και ολες οι led ειναι 60w και οχι 55w οπως λεει ο κατασκευαστης θα εχω θεμα με το να αναβουν και οι 3 σκαλες μαζι (προβολακια μεσαια και μεγαλη σκαλα) στο συνολο ειναι 15w παραπανω .

Θοδωρή μην το σκέφτεσαι αυτό. Τα 60W που αναφέρουν στα χαρακτηριστικά των leds είναι ισοδύναμη ισχύς και όχι πραγματική. Πρακτικά το ρεύμα που καταναλώνουν αυτές οι λάμπες είναι πολύ μικρότερο από το ρεύμα μιας λάμπας αλογόνου 55W.
Mια και που θα ασχοληθείς με τη μεγάλη σκάλα, θα ήθελα να μας περιγράψεις τον τρόπο που θα γίνει η τοποθέτηση, γιατί προσωπικά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι. Έχει στο φανάρι μια βάση πίσω για την απλή Η1 λάμπα που αν την βγάλεις, δε μπορεί να στηριχτεί σωστά η λάμπα led...
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
εγω τις εχω παραλαβει ολες τις λαμπες led μαζι και led Πινακιδας και πισω φαναρια στοπ . Στην h1 (μεγαλη) οπως λες αν ανοιξεις το καπακι εχει αρκετο χωρο σε σχεση με την h7 για να χωρεσει και το ανεμηστηρακι των led  χωρις μεγαλο καπακι (ΜΑΛΛΟΝ) αν εχω καποιο προβλημα θα εχω μονο αν η Led ακουμπησουν πανω στο πλαστικο του νερου  για του υαλοκαθαριστηρες αλλιος επειδη ειναι λιγο πλαγιαστο η λαμπα απο ολο το φαναρι να μην χωρεσουν στο τελος οι ανεμηστηρες.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Σωστά αυτά που αναφέρεις, εγώ όμως έλεγα το εξής: Αν ανοίξεις το καπάκι της μεγάλης σκάλας, έχει μία βάση πάνω στην οποία κουμπώνει η H1 λάμπα και η βάση μαζί με τη λάμπα κουμπώνει πάνω στο φανάρι. Τέλος πάντων, θα το δεις και στην πράξη.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
λοιπον παιδια , τα led αποδειχθηκαν  απλα απαραδεχτα. Πριν μια βδομαδα διακοπες στην μεσσηνια , φοινικουντα μερια, δρομη απαραδεκτη και φωτισμος καθολου, τα φωτα μου με κουρασαν και με απογοητευσαν σε εναν τεραστιο βαθμο. ο λογος ειναι ο εξης , οταν ειχα ανεβασει τις φωτο υπηρχαν δυο μεγαλα μαυρα κενα ακριβος μπροστα στην εστια τις δεσμης που ακομα δεν μπορεσα να καταλαβω τι ειναι . αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να υπαρχει μια δεσμη πανεμορφη στα πλαγια , και μπροστα να μην μπορεις να δεις πραγματικα   "στ μισο μετρο " ηταν τοσο δυσκολο να μπορεσεις να καταλαβεις τις στροφες και γιαυτο επρεπε να λειτουργουν συνεχεια τα μεγαλα φωτα . εδω φαινονται τα μαυρα κενα τα οποια ειναι σε αποσταση αναπνοεις αρκετα μεγαλα . και εδω φαινεται το πως αυτα τα μικρα κενα μεγαλωνουν αναλογως  την αποσταση του φωτος . το οποιο παει να πει οτι σε απολυτο σκοταδι ηταν απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ . δεν ξερω αν εχει γινει λαθος τοποθετηση αλλα μαλλον θα στραφω στην παλια καλη λυση των αγαπημενων μας xenon .
η εγκαταστασει για προβολακια και μεγαλη σκαλα καθηστερη επειδη ειχαν γινει λαθος τα καπακια και εχω παραγγείλει μικροτερα για να μπαινουν ακριβος.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Εγώ πάντως το είχα πει και εδώ μέσα (νομίζω ?) ότι πήρα καλές και δυνατές (υποτίθεται) LED, τις δοκίμασα και τις έβγαλα επιτόπου, και τώρα κάθονται πάνω σε ένα ράφι στο garage μου. Εκτός από τη μεγάλη διάχυση και τις ανεπιθύμητες ανακλάσεις, δεν είχαν καθόλου καλή εστίαση και δημιουργούσαν και σε μένα κάποια dark spots (ή όπως λες, μαύρα κενά). *Νομίζω* ότι έβγαζαν παραπάνω lumens από τις WhiteVision που φόραγε πριν, αλλά τι να το κάνεις, αν το συνολικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο από καλές αλογόνου ?

Και μάλιστα αυτό με projectors, που θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν καλή εστίαση και καθόλου ανεπιθύμητη διάχυση (ή λάθος ανακλάσεις), όπως δηλαδή κάνουν τα κάτοπτρα....
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
ειναι οπως ακριβος το λες , οι αλογονου θα ηταν 1000 φορες καλυτερες απο αυτες τις cree led που ειναι και καινουργιας τεχνολογιας. το κακο ειναι οτι εχω αγορασει και εχω στην κατοχη μου και για προβολακια και για μεγαλη σκαλα. ας ελπισουμε οτι θα κανουν αυτες.
επειδη η H7 θα αλλαχτει σιγουρα , πιστευετε ειναι καλυτερο να παω σε ενα μαγαζι να μου βαλλουν xenon η να τα αγορασω εγω και να παω να μου τα τοποθετησουν?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Αν και με δική σου αγορά ίσως γλυτώσεις κάποια ευρώπουλα, προσωπικά θα έλεγα να πληρώσεις και το σετ στο ίδιο μαγαζί, ώστε (α) να έχεις εγγύηση από τον ίδιο, και (β) να είσαι πιο σίγουρος ότι έχουν καλό αποτέλεσμα (αφού θα τα έχει βάλει και σε άλλα οχήματα, όχι όπως με κάποιο τυχαίο kit από ebay).
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
θα το αγοραζω απο εδω  https://autobeam.co.uk/collections/fiesta-mk7-5-2013-2017/products/hid-h7-dipped-beam-bulb το οποιο εχω ακουσει και καλα λογια και ειναι και δοκιμασμενα . αλλιος ξερεις κανενα μαγαζι που να κανει σωστες δουλιες να μου το πεις σε pm?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Εκεί που είσαι -και τριγύρω περιοχές- όχι δεν ξέρω κάποιον, κάποιο παιδί θα ξέρει κάποιον σωστό ηλεκτρολόγο εκεί γύρω....αν και σιγά τη δύσκολη δουλειά, το θέμα είναι αν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλεύει σωστά ή θα το πάρει πίσω.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
ωραια σε ευχαριστω πολυ ace. και μια τελευται ερωτηση 35 η 55 watt οι xenon ? και με γρηγορο αναμα η δεν χρειαζεται?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Οι κανονικές xenon θέλουν κάποια δευτερόλεπτα για να ανεβάσει θερμοκρασία το αέριο και να εκπέμπουν τη μέγιστη φωτεινότητα. Αλλά θεωρητικά στα πορείας δεν θες και τόσο γρήγορους χρόνους, όσο στους προβολείς για την περίπτωση του σινιάλου (που και πάλι γίνεται άμεσα, απλά όχι στη μέγιστη φωτεινότητα). Τα Watts δεν ενδιαφέρουν (βλέπω και κάποιους να το ρωτάνε στο FB), μιλάμε για λάμπες και όχι για στερεοφωνικό, άρα κυρίως τα κεριά ή lumens σε ενδιαφέρουν.

Α, και όποιος αναφέρει στην ίδια πρόταση μεμβράνες  ::) και "καλύτερο φωτισμό", κερδίζει παράσημο γλυφιτζούρι  :D
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread