Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Καλησπερα
Μου εμεινε η 5 στο σασμαν κολλημενη και επισης ειχα μεγαλη δυσκολια στην επιλογη της οπισθεν μεσα στην ατ.οδο ηρθε ο γερανος το φορτωσε με το κουνημα ξεκολλησε και συνεχισα για σπιτι.
Το πηγα σε ενα συνεργειο(φιλος το μαγαζι) και μου ειπε οτι εχουν θεμα οι ντιζες - τις εσφιξε λιγο ξεμπλοκαρε αλλα ειναι σιγουρο λεει οτι θα το ξαναπαθει.
Θυμιζω οτι ειχα φτιαξει τα κενα στην μια και το προβλημα εινα λεει στην αλλα ντιζα αυτη που εχει για ασφαλεια ενα κοκκινο τετραγωνο πλαστικο για οσους το εχουν κοιταξει.
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
αν ητανε ντιζες θα κολάγανε και άλλες ταχύτητες. βεβαια έναν έλεγχο πρεπει να κάνεις σε όλους τους συνδέσμους απο το λεβιέ μέχρι και την ντίζα που πάει στο σασμάν και να ψεκασετε και τα πάντα με λίγο αντισκωριακό

βαλβολίνες πότε έχεις αλλάξει τελευταία φορά? Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις καμια της προκοπής βαλβολίνη? (75W90 motul gear  ή motul gear 300)
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Βαλβολινες αλλαζω  ανα 60χιλ με μανισιες , δεν το σπαω γιατι κινουμαι με αεριο.Το σεπτεμβριο εχω προγραμματισει προληπτικη αλλαγη συμπλεκτη  αφου εχω 245χ με τον δικο του και το χρειαζομαι καθημερινα το αμαξι.


Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1471328639[/time]
Kostg
Αυτη τη μοντα την εχω κανει.
Το πρωτο πραγμα που κοιταξα ηταν αυτο και ηταν κομπλε οπως το ειχα επισκευασει πριν καμια διετια περιπου.
Το προβλημα ειναι στην αλλη ντιζα,η οποια εχει τουλαχιστον στο φιεστα ενα τετραγωνο πλαστικο κοκκινου χρωματος σαν ασφαλεια.Βαζεις ενα λεπτο κατσαβιδι το πιεζεις να ανοιξει ρεγουλαρεις την ντιζα πιεζεις παλι και ασφαλιζει το μηκος της ντιζας.Φαινεται οτι αυτο εχει φαει τα ψωμια του πλεον γιατι παρολο που την φεραμε σωστα σε δοκιμαστηκες αλλαγες αρχισε παλι να σκαλωνει.
Μαλλον η 2η ντιζα ελεγχει την 5η & οπισθεν γιατι σε αυτες ειχα προβλημα.
Ολα εγιναν σε 2-3 μερες οπου με δυσκολευε λιγο η οπισθεν.
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Διαβαζωντας στο νετ για το ib5 πηρε το ματι μου  ενα ποστ απο εναν αγγλο μηχανικο φορντ ο οποιος ελεγε οτι αν εχεις προβλημα με την 5 & οπισθεν(οπως εγω)  υπαρχει τροπος να γινει μια εσωτερικη ρυθμιση στο σασμαν εφοσον βεβαια δεν ειναι θεμα συμπλεκτη.

Ξερει κανεις κατι , πως γινεται ;
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Τελικα εχει προβλημα η φουρκετα, 50ε κοστιζει μαζι θα γινει και αλλαγη δισκου με νεο sacks.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Μάλιστα, ανεβαίνει το κόστος αρκετά δηλαδή. Πάντως με το sachs θα μείνεις ευχαριστημένος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τις αλλαγές σου.
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Η φουρκετα ειναι κοινη για 5 & οπισθεν.Ολα κομπλε 2-3 μερες τωρα παντως και ο συμπλεκτης αερας. Πρωτο συμπλεκταρισμα και παραλιγο να τρυπησω το πατωμα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread