Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Εχω  προβλημα  με  καποιες  μικρες  γρατζουνιες,  στο  χρωμα  του  αυτοκινητου.
  Υπαρχει  κανενας  απλος  τροπος,  να  τις  επιδιορθωσω  μονος  μου ?
  Εχω  ακουσει,  για  καποιες  επιδιορθωτικες  πενες.
  Μηπως  καποιος  απο  εσας  εχει  δοκιμασει  κατι  παρομοιο ?
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
ειναι βαθιες? αν οχι με μια αλοιφη για γρατζουνιες και λιγο υπομονη κατι θα δεις....
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Δεν  ειναι  βαθιες,  αλλα  ετσι  οπως  τις  βλεπω,  μαλλον  με  την  αλοιφη  δεν  πρεπει  να  επιδιορθωνονται.
  Θα  κανω  ομως  μια  δοκιμη.
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Για  αυτου  του  τυπου  τα  επιδιορθωτικα,  τι  γνωμη  εχετε ?  Εχει  δοκιμασει  καποιος  απο  εσας ?


 
getthumb.php
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
πολλες φορες τα βλεπω αλλα δεν τα εχω εμπιστοσυνη. πολυ ψευτικα ειναι.....
 

vouts

Hero Member
May 10, 2010
2,196
3
38
33
Peiraeus
Εγω στην ΕΛΦΟΡ που ειχα παει καποτε,μου ειχαν βαλει μια αλοιφη της 3Μ και ηταν πολυ καλη απ' οτι μου παν...Βεβαια ειναι ακριβη αλλα ειναι μεγαλο το μπουκαλι...Κανει 40 ευρω και ειναι περιπου ενα λιτρο αν θυμαμαι καλα...Δηλαδη εχει μπολικο...Τωρα στην κριση του καθενoς ειναι...
 

dionpapad

Pro Member
Oct 1, 2010
373
0
0
ΠΑΤΡΑ
Έχω χρησιμοποιήσει το κιτ της Ford το οποίο περιλαμβάνει χρώμα και σκληρυντικό σε σωληνάρια, αλλά το αποτέλεσμα ειλικρινά δεν ήταν ιδιαίτερα καλό παρά το γεγονός ότι είμαι αρκετά επιδέξιος σε τέτοια θέματα.

Για μικρογρατσουνιές και σύμφωνα και με εργαζόμενους από την τοπική Ford στην Πάτρα, η καλύτερη λύση είναι η εταιρία Chipsaway που είναι και οι πλέον εξειδικευμένοι σε τέτοια θέματα με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Σχετικά με την αλοιφή της 3Μ είναι όντως πολύ καλό προιόν, το έχω δεί άλλωστε στην πράξη στο φανοποιείο της Ford, θα δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα με την προυπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί με επαγγελματκό αλοιφαδόρο διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, θεωρώ οτι χειροτερεύουν το πρόβλημα και δεν θα τα συνιστούσα σε καμία περίπτωση.
 

stef7

New member
Nov 10, 2010
51
0
0
38
nikaia
εχω το αμαξι εναμιση χρονο αγρατζουνιστο και σαν μακακας πηγα και βρηκα μονος μου τη μασκα μπροστα σ ενα πεζοδρομιο.εχει γδαρθει λιγο...μπορω να το επιδιορθωσω μονος με καμια κρεμα κ βαφη η καλυτερα να το παω cheaps away?ξερετε καθολου τι λεει απο τιμες?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εκεί χαμηλά που (λογικά) βρήκες, δε πρέπει να πολυφαίνεται... Πάρε το κιτ της ford στο χρώμα του αυτοκινήτου σου και κάν' το μόνος σου. Η chips away το λιγότερο που θα σου πάρει θα είναι 75 ευρώ, οπότε μάλλον δεν αξίζει... Δε χάνεις βέβαια κάτι να περάσεις από ένα κατάστημα και να ρωτήσεις  ;)
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Stef7 πρεπει να δεις το δικο μου απο κατω απο την μασκα!!! αντι για ασπρο ειναι μαυρο  giggle δεν πρεπει να πολυφαινεται φιλε...
 

dimos

New member
Oct 29, 2010
58
1
8
Καλό προιον για γρατσουνιές που δεν έχουν φτάσει αστάρι, είναι η κόκκινη αλοιφή της sonax.10 euro από praktiker.Αν η γρατζουνιά είναι απλή τη βγάζει εύκολα(κυκλικές κινήσεις με βαμβάκι).Αν είναι πιο βαθιά την αφήνουμε λίγο να στεγνώσει,περίπου μισή ώρα και μετά πάλι το ίδιο.Δεν χρειάζεται αλοιφαδόρο.
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Tην  αλοιφη  που  αναφερεις,  την  εχεις  δοκιμασει  προσωπικα  και  ειχε  αποτελεσμα ?
 
 

vasilisfiesta

Hero Member
Nov 13, 2010
1,027
0
0
35
Παιδια εγω εχω δοκιμασει αρκετες αλλα με καμια δεν εκανα δουλεια.Αυτη που με αφησε μ@λ@κ@ ηταν της autoglym,αμεσως εφυγαν οι γρατζουνιες.Βεβαια αν η γρατζουνια ειναι μεγαλη δεν θα φυγει..αλλα κατι μικρες,επιφανειακες τις εχει για πρωινο... tease
 

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Το θέμα με τις αλοιφές έχει να κάνει και με το ποια αλοιφή βάζετε στο αμάξι… δεν είναι όλες το ίδιο πχ (χοντρή, μεσαία, ψιλή). Οι περισσότερες του εμπορίου είναι οι ψιλές και δεν αφαιρούν και τόσο εύκολα τις γρατζουνιές.

Καλό θα ήταν να τις προμηθεύεστε από καταστήματα (χρωματοπωλεία ειδών αυτοκινήτου) όπου έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε διάφορες – διαφορετικές αλοιφές αλλά και να συζητήσετε με ανθρώπους της δουλειάς.

Για μένα καλό είναι να έχετε στο ράφι μια μεσαία αλοιφή επώνυμη (επαγγελματική) πχ (3Μ, Meguiars) κάνουν πολύ καλή δουλειά και χωρίς πολύ κόπο!!!
 

vagma

Hero Member
GReenDim said:
  Εχω  προβλημα  με  καποιες  μικρες  γρατζουνιες,  στο  χρωμα  του  αυτοκινητου.
  Υπαρχει  κανενας  απλος  τροπος,  να  τις  επιδιορθωσω  μονος  μου ?
  Εχω  ακουσει,  για  καποιες  επιδιορθωτικες  πενες.
  Μηπως  καποιος  απο  εσας  εχει  δοκιμασει  κατι  παρομοιο ?

smartpen.....αυτο που διαφημιζεται απο το telemarketing....καλυτερα να το παρεις απο τα my-market...http://www.youtube.com/watch?v=fsM9bGqjxbs
 

dimos

New member
Oct 29, 2010
58
1
8
Tην έχω δοκιμάσει και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.Επαναλαμβάνω αν έχει πάρει αστάρι η γρατζουνια δεν έχει αποτέλεσμα.όπως και οποιαδήποτε άλλη αλοιφή.
 

stef7

New member
Nov 10, 2010
51
0
0
38
nikaia
Καλημερα παιδια.2 χρονια το αμαξι αγρατζουνιστο και ξαφνικα ηρθε ενα χερακι (που να του κοπει) και μου το χαραξε.το καλο ειναι οτι δεν πρεπει να ναι πολυ βαθια η γρατζουνια και θελω να πιστευω πως θα βγει με λιγη καλη προσπαθεια αλλα μαλλον οχι τελειως.....εχω ξενερωσει εντελως απο χθες.οντως αυτη η κρεμα της 3M ειναι τοσο καλη οσο ακουγεται? και αν ναι απο που μπορω να την προμηθευτω?
 

BillMk7

Pro Member
Feb 2, 2011
600
4
18
36
Πειραιάς (Καλλίπολη)
το smart pen κανει τπτ σε εσας? εγω διαβασα σε διάφορα sites οτι είναι απάτη....αν δε δοκιμασω ομως κατι απο μονος μου δε μπορω να πω οτι ειναι απατη....πηρα λοιπον 1 απο τα mymarket και ειλικρινα,δε μπορω να πω οτι εκανε τπτ στη γρατζουνια...ισα ισα που αφησε ενα υγρο διαφανο απο πάνω το οποιο εκτος του οτι μυριζει σαν ασετον απο κοντα δειχνει πολυ περιεργο... :-[
πάντως και ένας φίλος μου που πήρε και εκείνος, και αυτός το ίδιο μου είπε...δεν έκανε τπτ ουτε σε εκεινον...
 

dimitris mk7

Member
Mar 5, 2011
104
0
0
141
αθηνα
εγω ειχα στον πισω προφυλακτηρα αριστερα ενα χτυπηματακι απο καποιον μπιιιιιιπ απο ξεπαρκαρισμα μαλλον και το πηγα για βαψιμο στο paintbull αν το γραφω καλα στην πρωτοπαπαδακι στο γαλατσι και μου το εφτιαξε τελεια.βεβαια τσακωθηκαμε στην τιμη γιατι αλλα μου ειπε στην αρχη και αλλα μου ζητησε μετα.γυσικα τον γειωσα!του εδωσα τα 60 ευρω και δεν νομιζω να ξαναπαω εκει για κανεναν λογο...
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
Προβληματα  με  το  χρωμα  του  αυτοκινητου

ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ.  Είναι οι (λευκές) γραμμές πάνω στο φιλμ του χρώματος.
Εάν τα σημάδια είναι πολύ επιφανειακά, μπορεί να αρκεί η εφαρμογή μόνο μιας αλοιφής (καθαριστικής-γυαλιστικής) στην πάσχουσα περιοχή. Είναι σημαντικό πριν την αλοιφή να έχουμε πλύνει το αυτοκίνητό μας και να είναι κρύα η λαμαρίνα ώστε να μην ξερένεται η αλοιφή. Εάν τα σημάδια είναι πιο επίμονα τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πρώτα την ειδική αλοιφή για γρατζουνιές και μετά να περάσουμε την ψιλή αλοιφή για να γυαλίσουμε την συγκεκριμένη επιφάνεια. Στις σοβαρότερες περιπτώσεις όπου η γρατζουνιά έχει γδάρει και το χρώμα, τότε πρέπει να τρίψουμε με γυαλόχαρτο την συγκεκριμένη επιφάνεια μέχρι την εξάλειψη των σημαδιών και μετά να ξαναβαφτεί με spray στην απόχρωση του αυτοκινήτου μας.

ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ.  Βλάβη και ξεφλούδισμα του φιλμ του χρώματος με βάθος και εύρος που εξαρτάται από την αιτία.
Τρίβουμε με γυαλόχαρτο την πάσχουσα περιοχή και επαναφέρουμε το επίπεδο με στόκο, το οποίο τρίβουμε με ξηράς τριβής ώστε να το κάνουμε λείο. Στη συνέχεια περνάμε την επιφάνεια με ένα χέρι spray αστάρι και κατόπιν βάφουμε με spray στην απόχρωση του αυτοκινήτου μας. Στις περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι αρκετά επιφανειακό, μπορούμε να πάρουμε ένα μικρό μπουκαλάκι στην απόχρωση του αυτοκινήτου μας και με το πινελάκι ή με το στυλό βαφής να βάψουμε τα κτυπηματάκια.

ΘΑΜΠΑΔΑ.  Θαμπάδα στο χρώμα σημαίνει να μην γυαλίζει.
Όταν το χρώμα του αυτοκινήτου μας έχει χάσει την γυαλάδα του είναι απαραίτητο να περαστεί όλο το αυτοκίνητο γυαλιστική αλοιφή. Πλένουμε το αυτοκίνητο και το στεγνώνουμε καλά. Σε κρύα λαμαρίνα (ώστε να μην ξερένεται η αλοιφή) γυαλίζουμε σταδιακά από κομμάτι σε κομμάτι με πανί ή βαμβάκι. Για extra προστασία του χρώματος μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να χρησιμοποήσουμε την νέα γυαλίστική αλοιφή τησ 3Μ με κερί. Για την αποφυγή αυτού του προβλήματος καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικό σαμπουάν για αυτοκίνητα σε κάθε πλύσιμο καθώς και να περνάμε το αυτοκίνητό μας κερί τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

πηγη  http://www.colormania.gr
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread