Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Thanos1986

Rookie
Σεπτ. 7, 2011
34
0
0
37
Αττική
Και εμένα μου κάνει θόρυβο μερικές φορές,όταν στρίβει το τιμόνι.Αλλά δεν έδωσα σημασία...Γιατί ακούγετε ελάχιστα ο θόρυβος.Δεν το πήγα να του το γρασάρουν,στην αντιπροσωπεία.Είναι φυσιολογικό να κάνει λίγο θόρυβο...Άπλα βάζεις δυνατά το ηχοσύστημα και απολαμβάνεις την αμαξάρα!!!
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
λοιπον σημερα δεν ακουγεται τιποτα...αλλαξα θεση ξανα και ολα μια χαρα!!!!!!!
 

banned member

Hero Member
Jan 31, 2011
1,892
0
0
2020
Μια χαρά λοιπόν!! τελικά το έφτιαξες μόνος σου ή το πήγες πουθενά??
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
ευχαριστω μιχαλη!! αν δεν μου ελεγες να αλλαξω θεση ακομα θα τραβιομουν!!!
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
ξεκινησε και στο δικο μου να σκουζει το τιμονι...! απ'οτι θυμαμαι που ειχα διαβασει το θεμα,ειναι θεμα γρασσαρισματος της κολωνας,οποτε που θα το παω για λαδια θα πω στα παιδια να το τσεκαρουν!
 

fiestass7

MK7
Member
Jun 16, 2011
254
0
16
36
Πύργος
Μοντέλο
MK7
moican said:
ξεκινησε και στο δικο μου να σκουζει το τιμονι...! απ'οτι θυμαμαι που ειχα διαβασει το θεμα,ειναι θεμα γρασσαρισματος της κολωνας,οποτε που θα το παω για λαδια θα πω στα παιδια να το τσεκαρουν!
αν σου κάνει τον ήχο μόνο στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, τότε ναι αυτό είναι.. Ένα γρασαρισμα θέλει...
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Ρε παιδια τον τελευταίο καιρό ακουω ενα περιεργο θορυβο ο οποιος δεν μπορω να καταλαβω αν προερχεται απο την κρεμαγιερα η απο τις ροδες.ακουγεται οταν στριβω το τιμονι με πολυ χαμηλη ταχυτητα κ οταν ειμαι σταματημενος κ γυριζω το τιμονι... τι μπορει να ναι? Εν κινηση δεν ακουγεται κατι κ ουτε "παιζει" κατι?
 

flintmagic

Pro Member
Aug 20, 2010
406
0
16
44
Αθήνα
www.flintmagic.gr
Καλησπέρα παιδιά ... το τριξιμο το ειχα κι εγω και ακουγοταν απο τον αξονα του τιμονιου ... το εχω παει ηδη 2 φορες για λιπανση μεσα στα 2,5 χρονια που εχω το αμαξι ... φτιαχνει και μετα απο κανα χρονο ψιλοακουγετε αλλα πλεον ειναι συνηθεια ...
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Εσυ μαλλον μιλας για το γνωστο "κοπανιμα" που κανει στην αλλαγη κατευθηνσης του τιμονιου και φτιαχνει με λιγο γρασσο στο σταυρο του τιμουνι;;
 

flintmagic

Pro Member
Aug 20, 2010
406
0
16
44
Αθήνα
www.flintmagic.gr
Ναι γι'αυτο το "κοπανημα" λεω ... επειδη ο moican λεει οτι δεν ξερει αν ειναι απο τη κρεμαγιερα ή τις ροδες ισως να ειναι το ιδιο πραγμα με αυτο που ειχα κι εγω ... βεβαια καλο ειναι να το κοιταξει κιολας γτ μπορει να ειναι κατι αλλο ... Αν ειναι αυτο απο το τιμονι ηρεμει με το γρασαρισμα ...
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Εγω ακουω εναν ηχο παρομοιο με κεινον που ακουγεται οταν τερματιζει το τιμονι αποτομα.που κανει ενα γκουπ
 

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
37
Hope so!απλα την προηγοενη φορα που το χα γρασαρει(χριστουγεννα) ακουγονταν διαφορετικα!τεσπα θα παω αντιπροσωπεια κ θα τους πω να μου βαλουν γρασσο κανονικο κ οχι σπρευ...
 

saltofx_v

New member
Mar 20, 2012
86
0
0
Thessaloniki
www.facebook.com
εδω και λιγο καιρο ακουω και εγω ενα ανεπαισθητο θορυβο ...σαν να ερχεται χαμηλα απο το τιμονι..μονο οταν βαζω οπισθεν ομως και στριβω το τιμονι...σε κανονικη πορεια δεν εχω παρατηρησει κατι.
αν ηθελε γρσαρισμα οπως λετε δεν θα μου το εκανε και εν κινησει? ή τελως παντων οταν σταματαω σε διασταυρωσεις για να στριψω?
μηπως συντονιζει κατι μονο στην οπισθεν?
 

dreamchaser9

Rookie
Jan 9, 2013
22
0
0
και το δικό μου κάποιες φορές κάνει αυτόν το θόρυβο σαν τρίξιμο πόρτας όταν το γυρνάω-κυρίως απότομα-επιτόπου στο παρκάρισμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες 5-10 km.
το πήγα αντιπροσωπεία μου λάδωσαν την κολώνα και έφτιαξε για λίγο αλλά μετά ξανάρχισε, τους το είπα και μου είπαν αμέσως να μου αλλάξουν κρεμαγιέρα-δωρεάν λόγω εγγύησης.
 

El7LaS

Rookie
Jun 2, 2011
23
0
0
42
Πειραιας
εδω και 3 μερες οταν πηγαινω να παρκαρω (το αμαξι σταματημενο) γυριζω το τιμονι και κανει ενα εκνευριστικο θορυβο ητε στριβω δεξια ήτε αριστερα. Το Νοεβρη μου εκανε ακριβως τον ιδιο θορυβο το πηγα στην αντιπροσοπεια ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ και απλα μου κανανε μια <<λιπανση>> οπως μου ειπαν και με διαβεβαιωσαν οτι ΔΕ θα το ξανακανει.

Απο οτι εχω διαβασει εδω, ειμαστε πολλοι με το ιδιο προβλμα, αυριο εχω ραντεβου στην αντιπροσωπεια αλλα με βλεπω να πηγαινω με πολυ αγριες διαθεσεις για το εν λογο προβλημα, διαβασα για γρασσο, λιπανση και ετσι,  να κανω μια ακομα ερωτηση απλη.

Δηλαδη σε αυτοκινητα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ (2 ΕΤΩΝ) εναι λογικο να βαζεις γρασσο και να σου λενε ολα οκ πηγαινε και εν ολιγης σε κανενα 6μηνο με χρονο να στο ξανακανει??? Ολοι μας εχουμε δωσει καποια λεφτα για τα αυτοκινητα μας, αλλος ποιο πολλα αλλος ισως ποιο λιγα αλλα ολα μα ολα ειναι απο τον ιδρωτα του καθενος μας. Ποσο λογικη ειναι η απαντηση της εκαστοτε αντιπροσωπειας "Ολα το κανουν αυτο με λιγο γρασσο/λιπανση θα φτιαξει...." ?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Η αλήθεια είναι το δικό μου mk6 από τότε που το αγόρασα (2007) μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει θόρυβο από το σταυρό του τιμονιού. Τα νεότερα μοντέλα (mk7) διαρκώς το παρουσιάζουν και το πρόβλημα λύνεται με γρασάρισμα. Τι να πω, μάλλον πρόκειται για κατασκευαστικό ελάττωμα στη σχεδίαση, ή απλά για ελαττωματικούς "σταυρούς" που η ελληνική αντιπροσωπεία φυσικά προσπαθεί να αποφύγει την αντικατάστασή τους προτείνοντας γρασάρισμα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread