Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

panos.l

Pro Member
Aug 9, 2010
476
0
0
ΑΘΗΝΑ
www.fordliatiras.gr
dimos said:
Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους κατόχους mk7 των οποίων χτυπάει το τιμόνι κατά την περιστροφή εν στάσει ή κατά το παρκάρισμα, ότι υπάρχει τεχνική οδηγία της Ford για γρασσάρισμα τησ κολώνας του τιμονιού,η οποία είναι σπαστή και αποτελείται από 3 κομμάτια για λόγους ασφαλείας.Όχι σπρευ, αλλά κλασσικό γράσσο πάστωμα με το χέρι εκεί που κουμπώνει αρσενικό-θηλυκό.Σε όσους δεν το κάνει είναι ζήτημα χρόνου.Προλάβετε τις εγγυήσεις
Ισχύει αυτό, συμβαίνει και στα focus αλλά μετά από καιρό.Δε νομίζω όμως, να χρεώσουν το γράσωμα...Ασε που αμα δεν κάνει τον θόρυβο δεν ασχολούνται!
 
Oct 2, 2011
2
0
1
Καλησπέρα είμαι καινούργιο μέλλος και δεν γνωρίζω το θέμα που πρέπει να το βάλω
Έχω τις εξής απορίες σε κατόχους fiesta sport σας έβγαλε πρόβλημα το τιμόνι έμενα μου έβγαλε πρόβλημα το τιμόνι κάνει ένα θόρυβο το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν είναι φυσιολογικό έτσι κάνει ! δεύτερο πρόβλημα που με έβγαλε είναι τα χειριστήρια του τιμονιού έχει 5 χρόνια εγγύηση και δεν καλύπτουν τα χειριστήρια μου είπαν ότι πρέπει να τα πληρώσω ξέρει κάνεις που μπορώ να βρω φτηνά χειριστήρια και να το Πάο το αμάξι σε ένα εξουσιοδοτημένο service τρίτο το αμάξι έχει κάνει 2 service έχω 28000 χιλιόμετρα ποτέ πρέπει να κάνω το τρίτο service για λάδια , όλα τα φίλτρα, τακάκια , κλπ και αν γνωρίζει κάνεις κανένα φτηνό συνεργείο που να κάνει καλή δουλεία μυν το πάω στην αντιπροσωπεία και μου πει καμία 500 άρα Γιούτα γιατί η αντιπροσωπεία κτυπάει πολλή !
Αυτά για αρχή φιλικά Σάκης !
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το μοντέλο fiestasport Νοέμβριος του 2008 μεταχειρισμένο το αγόρασα το αμάξι και είχε 18500 χιλιόμετρα με 2 σέρβις ! από την αντιπροσωπεία το αγόρασα από ένα φιλαράκι το αμάξι από το τεστ drive ήταν και ήταν σε άριστη κατάσταση ! όταν το αγόρασα μου έκανε δώρο 5 χρόνια εγγύηση !
 

vouts

Hero Member
May 10, 2010
2,196
3
38
33
Peiraeus
Οσον αφορα τα service Και το τι αλλαζεις μπορεις να ενημερωθεις στην κατηγορια της συντηρησης...Ειναι ηδη γραμμενα...Τωρα για συνεργεια κτλ δεν μπορω να σε βοηθησω....Προσωπικα πιστευω οτι θα ταν καλυτερα να το πας στην ford για το οτιδιποτε και ας πληρωσεις κατι παραπανω...Τουλαχιστον μεχρι να ληξει η εγγυηση σου...Οσο για το τιμονι εγω δεν εχω καποιο προβλημα στον 1,5 χρονο που εχω το αμαξι...Δεν ακουγεται τιποτα δεν κανει τιποτα ολα λειτουργουν αψογα...Παρ ολα αυτα εφ οσων εισαι ακομα στην εγγυηση πηγαινε το σε καποια αλλη ford να παρεις και μια δευτερη γνωμη....
 

kapsalis

New member
Aug 20, 2011
54
0
0
36
Ηρακλειο
Ουτε εμενα μου κανει καποιο θορυβο στο τιμονι.. Οποτε θα συμφωνησω με τον vouts πηγαινε και σε καποια αλλη ford να παρεις αλλη μια γνωμη.
Εννοεις το χειριστηριο για το ηχοσυστημα? τι σου κανει? Τι κοστος σου ειπαν απο την αντιπροσωπεια? Για λαδια νομιζω οτι πρεπει να πας να τα αλλαξεις.. εχεις ηδη κανει 10000 χιλιομετρα αρα καλο ειναι να τα αλλαξεις (ποσος καιρος ειναι που το εχεις αγορασει?).. για τα υπολοιπα δες το αντιστοιχο θεμα στην συντηρηση.
 

fiestaki 1.6

Member
Oct 27, 2010
123
0
16
δεν ξέρω αν σε βοηθήσει καθόλου αυτό που θα πω ,,αλλά αν κολλάει το χειριστήριο στο τιμόνι για το ηχοσύστημα, πχ πας να αλλάξεις κομμάτι και κάνει κάτι άλλο,αν είσαι λίγο του πειραματισμού,βγάλε το ασημί πλαίσιο απ`το τιμόνι (3 βίδες έχει), λύσε το χειριστήριο (πάλι 3 βίδες) και ξανατοποθέτησε τα όπως τα έβγαλες. εμένα μόνο με αυτό λύθηκε το πρόβλημα ! πρέπει να έχεις γράψει σε λάθος περιοχή όμως
 

christos pap

Hero Member
Σεπτ. 25, 2010
988
0
0
32
fiestasport123 said:
Έχω τις εξής απορίες σε κατόχους fiesta sport σας έβγαλε πρόβλημα το τιμόνι έμενα μου έβγαλε πρόβλημα το τιμόνι κάνει ένα θόρυβο το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν είναι φυσιολογικό έτσι κάνει ! 
μπορεις να περιγραψεις τον θορυβο που ακους και ποτε στο κανει?
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Oσον αφορα το τιμονι,κατι εχουν αναφερει τα παιδια εδω
http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?t=6

Για τα service ριξε μια ματια εδω,κανεις η καθε 7-10000χλμ η μια φορα το χρονο,οτι ερθει πιο γρηγορα
http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewforum.php?f=5.0
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
λοιπον ο μεταλλικος ηχος τσικ τσικ που ακουγεται στο τιμονι ψηλα, σημερα το πρωι δινει ρεσιταλ...εχω σπαστει παρα πολυ με το θεμα...εχω παει σε 3 συνεργεια και δεν εχουν κανει τιποτα...αν ξερει καποιος καποια λυση ή καποιον που μπορει να το φτιαξει ας μου πει....
 

lazo

New member
Oct 2, 2011
81
0
6
37
γκυζι
μια πιθανοτητα ειναι να εχουν λασκαρει τα πλαστικα(το ειχα παθει στο προηγουμενο αμαξι),αλλα γραφεις οτι ειναι μεταλικος ηχος. η δευτερη πιθανοτητα εινα αυτη που γραφουν τα παιδια πιο πανω.μια απο τις αρθροσεις φαινεται χαμηλα αν κοιταξεις απο κατω απο το τιμονι.προσπαθησε να δεις γυριζοντας το τιμονι αν ''κλοτσαει''καπου ο αξονας του τιμονιου.σε αυτη τη περιπτωση θεσ σιγουρα γρασαρισμα!νομιζω οτι παιζει ρολο κ η θεση του τιμονιου.που το εχεισ ρυθμισει δηλαδη.αρα μια καλη δοκιμη ειναι να αλλαξεισ θεση κ να δεισ αν θα αυξειθει ο ηχος η θα μειωθει.μιασ κ απο οτι βλεπω μενεισ στα πατησια,αγιας παρασκευης 23 ειναι ενα γενικο συνεργειο ριξε μια ματια κ πες οτι εισαι απο το μητσο  που δουλευει στα ασανσερ με το φιεστα!
 

dimos

Original poster
New member
Oct 29, 2010
58
1
8
αυτό το τσικ τσικ το είχα και εγώ και άλλα μκ7.Πιθανόν να προέρχεται από το ελατήριο στο σημαίο που ακουμπάει με αμορτισέρ.Πήγαινε στο θόλο και βάλε κάποιον να σου στρίβει το τιμόνι.Αν είναο πράγματι αυτό πέρνα μακαρόνι στην τελευταία σπείρα του ελατηρίου και στοπ.
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
ναι αλλα αυτο ακουγεται μεσα ψηλα στο υψος των φλας...δεν νομιζω να ειναι απ'εξω....
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Νικο δοκιμασε αυτο που σου ειπε ο Lazo αφου σου ερχεται απο τοσο ψηλα...μηπως ειναι ο πανω σταυρος του τιμονιου και οχι ο κατω!!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
δεν το εχω κοιταξει φιλε να σου πω ακριβως που ειναι αλλα δεν γινεται να ''σπαει'' ο αξονας του τιμονιου στο υψος του ταμπλο(εκει που το ριθμιζεις το τιμονι για να το φερεις στα μετρα σου) και να μην εχει σταυρο....εκτος και εαν εχει σκεφτει αλλη λυση η ford....οπως και να εχει δοκιμασε να αλλαξεις θεση στο τιμονι δλδ βαλε το τερμα μεσα και τερμα κατω ή εαν ειναι ετσι κανε το αντιθετο...
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
λοιπον αλλαξα θεση στο τιμονι...γεγονος ειναι οτι ελλατωθηκε ο ηχος αλλα δεν σταματησε...ξερει καποιος ποιο σημειο μπορω να γρασαρω???
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
δεν μπορω να σου πω ακριβως γιατι δεν το εχω παρατηρισει ΑΛΛΑ λογικα κατεβαζεις τον μοχλο που σου κραταει κλειδωμενο το τιμονι σε μια θεση,πεφτεις απο κατω και κουνας το τιμονι σου πανω κατω μεσα εξω....εκει που σου κανει την αθρωση το γρασσαρεις λιγο,το κουνας και ξανα το ιδιο μεχρι να σιγουρευτεις οτι εχει γρασσαριστει ολη η αθρωση!!!αλλιως δοκιμασε να το πας σε μια αντιπρωσσοπια εαν ειναι εγγυηση να σου το κανουν εκει!!
 

nikos drift

Pro Member
Apr 24, 2011
348
0
0
θα το δοκιμασω...ειμαι εκτος εγγυησης εδω και μισο χρονο...
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
εαν πας και τους πεις για ενα απλο γρασσαρισμα δεν νομιζω να σε χρεωσουν,αλλα και να το κανουν δεν θα ειναι πανω απο 10-15 €
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread