Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

ΘΟΔΩΡΗΣ MK7

Pro Member
Apr 18, 2012
424
0
0
41
Σίγουρα αναλόγως το αυτοκίνητο, αλλά μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις? Δηλαδή, αν βρεις ένα τούμπανο με 20.000 θα τα δώσεις? Προφανώς και όχι. Απλά κάποιος από εδώ μπορεί να έχει κάποιον που να το πουλάει. Να ξέρουμε το ταβάνι σου για να έχουμε το νου μας.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Γιαννη καλως ηλθες. Δυστυχως δεν ειναι δυνατον να δημοσιευσεις αγγελια. Ωστοσο αν υπαρχει καποιος που ενδιαφερεται να πουλησει το st του, τοτε μπορει να ανταποκριθει διαβαζοντας αυτο το θεμα.
 

sebastian

Newbie
Jan 30, 2015
7
0
0
39
Θεσσαλονικη
@kostg
Aν και μου φαινεται περιεργο ομολογω,το σεβομαι και ευχαριστω για το καλωσορισμα.

@ΘΟΔΩΡΗΣ MK7
Θοδωρη ειλικρινα ρε φιλε σκεψου το λιγο, πες οτι γραφω ενα Χ ποσο,ας πουμε 6χιλιαρικα -τυχαιο το νουμερο ετσι-
υπαρχει περιπτωση να ερθει κανεις και να πει, εγω στο δινω 5??

Επισης αλλο το ταβανι για ενα αμαξι που χρειαζεται 1,5χαρτι με το καλημερα για να γινει αμαξι και αλλο για ενα προσεγμενο και καλοσυντηρημενο.
Εγω ψαχνω για ενα st που θα το φορτωνω με 25-30Κ+ χλμ το χρονο οποτε ψαχνω κατι καλο-κανενα απο αυτα που πουλιουνται αυτη τη στιγμη δεν με καλυπτει,αν σου αρκει αυτη η πληροφορια εχει καλως.
 

iakovos

Newbie
Aug 1, 2015
5
0
0
καλησπερα παιδια
καταρχην να ζητησω συγνωμη εαν ανοιξα το τοπικ σε λαθος σημειο,δεν βρηκα καποιο πιο καταλληλο,εαν εκανα λαθος παρακαλω οποιον υπευθυνο για την μεταφορα του!

κανω ερευνα αγορας για να παρω αυτοκινητο κ κατεληξα οτι η καλυτερε επιλογη για τα χρηματα που θελω να διαθεσω ειναι ενα fiesta mk6...δεν ειχα ομως ποτε ford και παω στα τυφλα οποτε ζητω την βοηθεια σας!

ψαχνω για 1400 η 1600 βενζινη η πετρελαιο(αν βρω κανενα εισαγωγης)
θα ηθελα οτι πληροφοριες μπορειτε να μου δωσετε σχετικα με την καταναλωση καυσιμου στα παραπανω μοντελα,τυχον προβληματα αξιοπιστιας σε καποια εκδοση,εαν υπαρχει καποιο σημειο η σημεια που πρεπει να δωσω παραπανω σημασια κατα την επιλογη μου.ο 1400αρης κινητηρας ειναι αρκετος για αξιοπρεπη μετακινηση η πεφτει μικρος για το συγκεκριμενο σασι?
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Μην σε ανησυχεί το νέο σου θέμα.Το τακτοποιήσαμε στο ήδη υπάρχων

Για μένα αφού είμαι ήδη κάτοχος mk6 θα σου πω τις απόψεις μου

Το μκ6 βγήκε το 2002 μέχρι και το 2008.Το 2006 έκανε η ford μια ανανέωση στην εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση και διόρθωσε και κάποιο μικρά λαθάκια τεχνολογικής φύσεως.Άρα κοίτα fiesta από 2006 έως 2008.Για να σε βοηθήσω αυτής της περιόδου το fiesta έχει στο μπροστινό φανάρι καράμπουλο.

Άσε το πετρέλαιο που θα είναι και εισαγωγής όπως είπες και δεν θα είναι τίποτα πραγματικό από αυτά που θα λένε

Η καρότσα είναι μια χαρά και για 1250.
Η κατανάλωση έχει να κάνει πολύ και με το πόδι του οδηγού.Οι απλές εκδόσεις έχουν κιβώτια μακριά και πιο χαμηλές καταναλώσεις σε ταξίδια.Η έκδοση s έχει πιο κοντές σχέσεις όπου στα ταξίδια είναι πιο απαιτητικά στην βενζίνη.Αυτό λέει η θεωρία.Εμείς εδώ έχουμε καταρρήψει αυτή την θεωρία,όχι όλοι αλλά αν διαβάσεις το θέμα των καταναλώσεων θα δεις πολλά
 

iakovos

Newbie
Aug 1, 2015
5
0
0
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
η καταναλωση απ οτι διαβασα ειναι λιγο τσιμπημενη για αυτοκινητο αυτης της εποχης αλλα ειναι υποφερτη...το βαρυ μου ποδι το ξεφορτωθηκα πριν αρκετα χρονια οποτε νομιζω οτι δεν ειναι τραγικα τα πραγματα...
το προβλημα ειναι οτι τα facelift μοντελα ειναι κανα χιλιαρικακι πανω στην τιμη κ θα με ζορισει λιγο αυτο...εγω μεχρι στιγμης εχω σταμπαρει μερικα προ-facelift :(  γνωριζεις τι τεχνικα προβληματα ειχαν τα pre-facelift?αν ειναι κατι σοβαρο να το τρεναρω λιγο να κανω τα κουμαντα μου να μαζεψω κανα χιλιαρικο ακομα.αν ειναι κατι μικρο που διορθωνεται να το ψαξω..
τα εισαγωγης για κοποιο λογο δεν τα εμπιστευομουν ποτε αλλα με τα μεταχειρισμενα ειμαι τυχερος-ικανος..με μεθοδικο ψαξιμο (παντα απο ιδιωτες) εχω αγορασει ως τωρα 4 αυτοκινητα κ ολα βγηκαν διαμαντια.οποτε ισως  παρω κ τα ρισκα μου και με το πετραιλαιο.εχεις ακουσει κατι αρνητικο για αυτα η επειδη δεν κυκλοφορουσαν ελλαδα οι πληροφοριες ειναι λιγες?
οσον αφορα την συντηρηση και ανταλακτικα τι παιζει απο τιμες στην ford?ειναι επιπεδου ιαπωνιας η σε πιο υποφερτα επιπεδα?
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
καλύτερα πάρε mk7 (2008-2012) 1400 ή 1250 που ναι πιο σβέλτο (το μκ6 παραείναι αργό). να φανταστεις το μκ7 1250 είναι πιο γρηγορο απο το μκ6 1400.

Αν και για μενα το πετρελαιο είναι μονοδρομος. Στην επαρχία υπαρχουν αρκετα εληνικά fiesta mk6 1.6 tdci, μπορείς να κοιτάξεις και προς τα κει.
 

iakovos

Newbie
Aug 1, 2015
5
0
0
το μκ7 για μενα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα μαζικης παραγωγης που εχουν βγει...την πρωτη φορα που ειδα το sport στο δρομο χαζεψα...αλλα το αυτοκινητο ειναι κυριως για την κοπελα μου,που τωρα θα βγαλει διπλωμα, κ ετσι και της παρω μκ7 κ μου το γυριζει σπιτι καθε μερα και με ενα καινουργιο χτυπημα/γρατζουνια/λακουβα θα το παθω σε μικρη ηλικεια το το καρδιακο κ δεν το θελω!δεν χρειαζομαι πολυ γκαζι,αρκει να μπορει να παει αξιοπρεπως κανα ταξιδακι.στην εθνικη δεν ξεπερναω τα 140χλμ(συνηθως ειμαι με 110-120).
αν ξερει κανεις τι προβληματα βγαζαν τα pre-facelift mk6 παρακαλω να μου πει!
δεν ηξερα οτι βγαιναν και ελληνικα μκ6 diesel.θα το κοιταξω!ευχαριστω!
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Βγαίνουν μκ6 diesel αλλά είναι εισαγόμενα όπως σου είπα και τις προάλλες
Πολλαπλασιαστή,κολλάρα καλοριφερ έχουν όλα τα μκ6
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Kαπάκι θερμοστάτη πιο σπάνια, δοχείο του παραφλού που ραγίζει, κρεμαγιέρα (προσέχεις αν κοπανάει), ψυγείο για ψιλοδιαρροές και λάδια κάτω, από ημιαξόνια κυρίως. Βάση μηχανής (αν είναι σπασμένη) και βάση σασμάν.
Τα περισσότερα ανταλλακτικά έχουν νορμάλ τιμές (όχι χώμα), αλλά υπάρχουν και πολύ καλής ποιότητας ιμιτασιόν σε αρκετά καλύτερες τιμές.
 

Loco21

Newbie
Aug 7, 2015
1
0
0
Καλησπέρα σας!! Είμαι νέος οδηγός, και θέλω να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο, και κυρίως μεταχειρισμένο μέσα στο όριο τιμής 2000 – 6.500 Ευρώ. Είτε Diesel είτε Βενζίνη, απλά να είναι οικονομικό, από 1000 έως 1400 κυβικά κατά προτίμηση. Θα ήταν εύκολο κατά την εμπειρία σας να μου προτείνετε κάποια καλή μάρκα; Μπήκα με σκοπό στο φόρουμ αυτό διότι είδα αξιόλογα σχόλια σας σε άλλα μέλη, οπότε ελπίζω να πάρω και εγώ μια βοήθεια! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας περιμένω απάντηση σας!

Απο Ford Fiesta εχω σταμπαρει αυτο τι λετε; Eιναι Diesel αξιζει;
( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6668552/ )

Και ενα Renault ( http://karageorgiou-cars.car.gr/cars/view/6751057/ )
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Kαλώς ήλθες!
Γιατί κοιτάς σε εμπόρους; Στάνταρ θα έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα. Ειδικά το fiesta. Diesel και 58.000χλμ  qq  
Γιατί να πάρεις diesel; Θα διανύεις τόσα πολλά χιλιόμετρα που θα σου έρθει τόσο πολύ πιο οικονομικό; Ξέρεις φαντάζομαι ότι οι βλάβες στα diesel είναι πολύ πιο ακριβές από τα βενζινοκίνητα, όπως και η συντήρηση. 
Εδώ δύσκολα θα σου προτείνει κάποιος διαφορετική μάρκα από ford fiesta. Γι' αυτό δεν έχεις παρά να "ξεσκονίσεις" τα θέματα που υπάρχουν ήδη και που έχουν αναλυθεί διάφορα πράγματα για τα μοντέλα fiesta..
 

dkmusic

New member
Jul 22, 2015
60
0
0
παιδια ψαχνω κι εγω για fiesta st (και mountune ) αν πουλαει κανεις ας μου στηλει πμ
ιδανικα ανταλλαζω το juke μου με  50 000 κμ αγορασμενο 30-000 ε  η φουλ εκδοση  με καμερα οπισθοπορειας - gps κτλ 200 αλογα συν διαφοαρα απο εμενα
 

pt1986

Pro Member
Jul 5, 2013
446
3
18
38
Παιδια πριν 2 βδομάδες πηρε ο πεθερός μου ενα ford fiesta 1.4 mk6 του 2007 η 8 νομιζω 2008 χρωματος jeans αυτο που ηθελα και εχει περιπου 40.000 χιλιομετρα το αγορασε απο ενα φιλο του που δεν θελει να οδηγάει πλεον λογω ηλικιας και επειδη μετακινείται με τη συγκοινωνία τα τελευταια 4 χρονια καθοταν σε γκαραζ με καταθετημενες πινακιδες εβγαλε καινουριες τωρα και του ειπα να κανουμε τραμπα και μου λεει κανενα προβλημα γιατι του αρεσει το δικο μου που ειναι μαυρο χρωμα και χωρις εκκρεμότητες  θα παω να το δω πρωτα και αν ειναι να κανω την μεταβιβαση τι λετε αξιζει?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Ποιος ο λόγος να ανταλλάξετε αυτοκίνητα; Το χρώμα μόνο; Και τα χιλιόμετρα; Κατά τα λοιπά, μία από τα ίδια...
 

Phynikas95

Newbie
Aug 26, 2015
6
0
0
28
Θα αγορασω το πρωτο μου αυτοκινητο και σχεδιαζω να ειναι πετρελαιο, σχετικα καινουριο μοντελο εισαγωγης απο γερμανια πρωτο χερι σε αριστη κατασταση εχει περασει γερμανικο κτεο με 12 μηνη εγγυηση μου το δινει το μαγαζι .
Παραθετω τους λογους εδω : 1) Aπ οσα εχω διαβασει ενας κινητηρας ντιζελ χρειαζεται συντηρηση ανα πολυ μεγαλυτερα διαστηματα απ οσο ενας βενζινοκινητηρας 2) Μεγιστη ροπη σε χαμηλες στροφες (οποτε και το με 1,4 θα κουνιεται πολυ γρηγορα) 3) χαμηλη καταναλωση και φτηνοτερο καυσιμο 4) μ αρεσει το fiesta σα μοντελο επειδη μου φαινεται καλο στο εσωτερικο και με βολευει ο συμπλεκτης και το τιμονι του και ford επειδη τοσα χρονια την εμπιστευομαι λογω των παλιων αυτοκινητων που εχω δει που ακομα μηχανικα ειναι πολυ καλα και δεν εχουν βγει ιδιαιτερα ζημιαρικα . Θα ηθελα αν κανω καποιο λαθος να με διορθωσετε και παρακατω καποιες ερωτησεις σχετικες.
1 πως μπορω να βρω καλο συνεργειο που να γνωριζει απο πετρελαιοκινητηρες και να το εμπιστευτω (σπουδαζω θεσ/νικη)?
2 ειναι ακριβοτερα τα ανταλλακτικα ενος ντιζελοκινητηρα
3 Τι γινεται με τη νοθεία στο πετρελαιο ?
4 ενας ταξιτζης μου μιλησε για ενα βελτιωτικο που υπαρχει και τοποθετειται σε καθε γεμισμα ντεποζιτου
5 Γνωμες και εμπειριες σχετικα με το fiesta mk6 1.4 TDI (ζημιες , καταναλωση , κοστος συντηρισης και σερβις)
6 Αν μου προτεινετε και καποιο αλλο αυτοκινητο σαν εναλλακτικη
 

tabas

Pro Member
Feb 15, 2013
375
1
0
43
Καλημέρα και καλώς ήρθες!
Αρχικά πες μας πόσα χλμ κάνεις το χρόνο για να σου πούμε την άποψή μας αν σε συμφέρει ή όχι.
Θεωρώ πως κάτω από 15.000χλμ το χρόνο δεν έχει νόημα για πετρέλαιο.
Μπορεί να χρειάζεται συντήρηση ανά περισσότερα χλμ αλλά τα ανταλλακτικά του είναι πολύ πιο ακριβά.
Αν έχεις βαρύ πόδι η μικρή κατανάλωση πάει περίπατο μιας και τα ντίζελ πρέπει να οδηγούνται σε χαμηλές στροφές.
Πιό φτηνό καύσιμο ναι αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα με μεγαλύτερο ρίσκο νοθείας (το ενισχυτικό που σου είπε βοηθάει).
 

stathis M

Member
Dec 5, 2012
224
1
18
Φιλε οσα εχω δει εγω τουλαχιστον εισαγομενα πετρελαια απο γερμανια ειναι το λιγοτερο σαπια απο την μεση και κατω .Προτεινω να βρεις πετρελαιο απο ιταλια - ολλανδια μην παρεις γερμανικο  εχουν σοβαρα θεματα τα αυτοκινητα με διαβρωσεις
 

dkmusic

New member
Jul 22, 2015
60
0
0
παιδια βγηκαν 2 καινουρια μηπως ξερει κανεις κατι για κανενα η ηταν καποιο μελους μας ?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6947882/
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6949636/
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread