Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Παιδιά τη τελευταία εβδομάδα το αυτοκίνητο μου κάνει ένα θόρυβο-χτύπημα πατώντας φρένο και στρίβοντας και από τις δύο πλευρές, σε χαμηλές ταχύτητες το έχω παρατηρήσει. Επίσης και σταματημένο να είναι το αυτοκίνητο να πατάω φρένο και να γυρνάω το τιμόνι δεξιά –αριστερά πάλι το κάνει και αρκετά έντονα στο τέλος της διαδρομής του τιμονιού συνήθως.
Δοκιμάστε να δείτε μήπως το κάνει και σε εσάς όντας σταματημένοι.
Έχω 16400 χλμ και το ακούω περίπου από τα 16200 χλμ περίπου.
Το έχει ακούσει κανείς ή ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει;
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Δε μπορώ να το περιγράψω το άτιμο!!
Σαν τρίξιμο περισσότερο νομίζω θα έλεγα.. Πως όταν παρκάρεις και τραβάς χειρόφρενο και αφήνεις το φρένο σε ανηφόρα. Νομίζω αυτό είναι πιο κοντά σαν ήχος. Αλλά το κάνει μόνο όταν πατάω φρένο και παράλληλα στρίβω είτε εν κινήσει πχ σε Κανά στενάκι είτε σταματημένος και γυρνώντας το τιμόνι.
 

Theob

Newbie
Jun 5, 2018
3
0
0
Φίλε εμένα μου το κάνει αυτό από τις 10.000 και νομίζω πως είναι από τα ελατήρια...Θέλω να πάω να το κοιτάξω στην αντιπροσωπεία αλλά μου είπαν θέλει ψάξιμο.
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Φίλε Theob και εγώ όταν πάω για Service θα του πω να το δουν. Είμαι στις μέρες όπου να είναι για το Service και έχω φτιάξει ολόκληρη λίστα! :D
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Εν τω μεταξύ έχω έτσι και αλλιώς απόκλιση στο τιμόνι από τον πρώτο τεχνικό έλεγχο στα 1000 χλμ και μετά! Για να πηγαίνει ευθεία το αυτοκίνητο πρέπει το τιμόνι να είναι ελαφρώς στριμμένο αριστερά. Αν είναι στην ευθεία το τιμόνι το αμάξι φεύγει δεξιά Σα να θέλει ευθυγράμμιση! Από αυτό και μετά δε δουλεύει σωστά στη δεξιά πλευρά και το Lane Keeping System. Το πήγα να το δουν και μου είχε πει ότι είχε φύγει μια μοίρα Από το τιμόνι και ότι το έφτιαξαν, ωστόσο δεν είχε αλλάξει τίποτα και το πρόβλημα παραμένει, ενώ τώρα παρουσιάστηκε και αυτό με το τρίξιμο.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Πολλές φορές σε καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να χαθεί η ευθυγράμμιση. Επίσης μπορεί να το χτύπησες σε κάποια λακκουβα ή αν ανεβαίνεις πεζοδρόμια.
Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, κάνεις μια ευθυγράμμιση και τέλος.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εγώ γιατί νομίζω ότι είναι φυσιολογικό όταν πατάς φρένο να ακούς τρίξιμο όταν στρίβεις το τιμόνι; Όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει, έτσι συμπεριφέρονται.
Σκεφτείτε: Πατάς φρένο, άρα μπλοκάρεις πολύ δυνατά τους εμπρός και τους πίσω τροχούς. Στρίβεις το τιμόνι, άρα προσπαθείς να κινήσεις τους εμπρός μπλοκαρισμένους τροχούς, οι οποίοι ή θα βάλουν δύναμη αντίστροφη και θα τρίξουν τα τακάκια ή θα συρθούν τα λάστιχα. Αναλόγως το οδόστρωμα.
Γενικά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε. Αν είστε σε ανηφόρα ή κατηφόρα στο παρκάρισμα, καλό είναι να δένετε χειρόφρενο και μετά να στρίβετε το τιμόνι χωρίς φρένο. Και επίσης να μη στριμώχνετε τους εμπρός τροχούς στο πεζοδρόμιο. Οι παραπάνω κινήσεις, μόνο προβλήματα δημιουργούν.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Σε τέτοιες περιπτώσεις κάτι άλλο που μου είχαν πει σε αντιπροσωπεία οτι συμβαίνει, είναι οτι μετακινείται ελαφρώς η αντιστρεπτική πάνω στις λαστιχένιες βάσεις της. Οπότε τρίζει λίγο. Και όντως συμβαίνει σε πάρα πολλά αυτοκίνητα, αν όχι σε όλα.
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Ακούγεται και εν κινήσει σε χαμηλές ταχύτητες ενώ τρίβεις σε στενό για παράδειγμα.
Σύμφωνοι ότι γίνονται αυτά, άντε και είναι φυσιολογικό το δέχομαι, γιατί δε το έκανε από την αρχή και το κάνει τώρα;
Κάνω το συνήγορο του διαβόλου
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Στο χέρι σου είναι πιστεύω να εντοπίσεις υπό ποιες συνθήκες κάνει το θόρυβο, αποκλείοντας πρώτα τις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω. Και έτσι μπορείς να κρίνεις αν θα πρέπει να επισκευτείς το συνεργείο και να τους εξηγήσεις τι συμβαίνει ώστε να βρεθεί το πιθανό πρόβλημα.
Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλούν τέτοιο θόρυβο/τρίξιμο είναι:
  • Προβληματικά τακάκια
  • Προβληματική κρεμαγιέρα
  • Προβληματικά ντιζάκια ζαμφόρ
  • Προβληματικό αμορτισέρ
  • Προβληματική λαστιχένια βάση ελατηρίου ή ρουλεμάν
  • Προβληματική βάση μηχανής
Τα παραπάνω όμως απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση...
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Σίγουρα αυτά θέλουν ψάξιμο. Κοντός ψαλμός πλησιάζει το σέρβις και θα λύθουν οι απορίες.
Ευχαριστώ kostg!
 

POWERFORD

Rookie
Mar 23, 2011
41
0
6
38
andrnith  ακριβώς το ιδιο συμβαίνει και σε εμένα, κατα την είσοδο σε στροφή με φρένο είτε αυτη ειναι αριστερά είτε ειναι δεξιά κάνει το τακ, ασε δε στο παρκάρισμα με μανούβρες γίνετε πολυ εντονα αντιληπτό , εμένα το εμφάνισε στις 17000 χλμ,  το ανάφερα στο σέρβις 2 φορές την πρώτη στον ετησιο έλενχο οπου και το ψαξανε απο κάτω και την 2η φορά που το ανέφερα ειναι λέει φυσιολογικό απο τα τακάκια.. (για εμένα φυσιολογικό δεν ειναι. και γιατι δεν το εκανε απο την αρχη τοτε). βέβαια έχω ψιλό πετύχει τον ίδιο θόρυβο πατημένος το φρένο καλά σε στάθμευση και στρίβοντας το τιμόνι αριστερα και δεξιά, αλλα γιατί δεν το έκανε απο την αρχή? πέσαν τα τακάκια και η δισκόπλακα  τι να πω 
 

andrnith

Original poster
Member
May 17, 2018
106
1
18
32
Αθήνα
Από τα τακάκια έιναι όντως POWERFORD.. Στις 11 Δεκέμβρη έχω κλείσει για το πρώτο service εκει θα τους το πω, ωστόσο θα ζητήσω αλλαγή δεν με ενδιαφέρει.. Δε μπορω να το ακούω μου γυρνάει το μυαλό..   :mad: :mad: Ας το περάσουν στην εγγυηση..
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
johnD said:
Πολλές φορές σε καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να χαθεί η ευθυγράμμιση. Επίσης μπορεί να το χτύπησες σε κάποια λακκουβα ή αν ανεβαίνεις πεζοδρόμια.
Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, κάνεις μια ευθυγράμμιση και τέλος.
συγγνώμη αλλά προβλέπεται τεχνικός έλεγχος στα 1000 χλμ; γιατί όταν τους ρώτησα στην αντιπροσωπεία την μέρα που το πήρα μου είπαν service στο χρόνο.  Λάθος παράθεση έβαλα :(
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Αυτό το έχω ακούσει από μια αντιπροσωπεία (ενός φίλου αμάξι) αλλά ποτέ ξανά και ούτε σε εμένα συνέβη. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω προσωπικά.
 

POWERFORD

Rookie
Mar 23, 2011
41
0
6
38
andrnith said:
Από τα τακάκια έιναι όντως POWERFORD.. Στις 11 Δεκέμβρη έχω κλείσει για το πρώτο service εκει θα τους το πω, ωστόσο θα ζητήσω αλλαγή δεν με ενδιαφέρει.. Δε μπορω να το ακούω μου γυρνάει το μυαλό..   :mad: :mad: Ας το περάσουν στην εγγυηση..
όντος είναι πολύ εκνευριστικό μου την δίνει και εμένα, εύχομαι να στο περάσουν εγγύηση αλλά σαν να τους ακούω :Λυπόμαστε αλλά τα τακάκια-δίσκοι αποτελούν υλικά τριβής και είναι αναλώσημα επομένος δεν καλύπτονται απο την εγγύηση.....   AR15firing AR15firing :mad: :mad:
 

gyiama

Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Δυστυχώς έτσι είναι.τακακια δίσκους θεωρούνται αναλώσιμα και δεν τα καλύπτει η εγγύηση. Σε Citroen c3 που είχα στις 20000 στράβωσαν οι δίσκοι!!!!τα πλήρωσα κανονικά απλά με μια έκπτωση
 

Theob

Newbie
Jun 5, 2018
3
0
0
Φίλε το ίδιο πρόβλημα έχω κ εγώ.. Ένας μεταλλικός ήχος.. Έχω 16000χλμ πηγα αντιπροσωπεία το είδαν για κενά αλλά τίποτα...Καταλήξαμε ότι είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά κ θόρυβος του αμορτισέρ σε συνεργασία με το ελατήριο.. Τον ίδιο ηχο ειχα κ στο προηγούμενο αμαξι μου ενα astra λογω χαμηλωματος.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread