Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Κώστα πάνω απο το τασάκι, κάτω απο τα χειριστήρια του air ?
Η κάτω απο τον αεροσακο του συν οδηγού με κλήση προς τα εσένα;
 

laDAKIAS

Member
Jul 2, 2010
114
0
16
38
αθηνα
Το δεύτερο το σκέφτηκα και εγώ!
Πάρε τα όργανα στο χέρι μπες στο αμάξι και κάνε δοκιμές...μόνο έτσι θα καταλήξεις γιατί από τι βλέπω έχεις πολλές επιλογές!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Εαν το βαλει πανω απο το ντουλαπακι του συνοδηγου θα πρεπει να αποσπασει πολυ ωρα την προσοχη του απο την ευθεια..και ειδικα επειδη εχει και το wideband που πρεπει να το παρακολουθεις δεν βολευει καθολου εκει!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Ευχαριστω παιδια. Το θεμα ειναι οτι κατω απο τα χειριστηρια του a/c ειναι πολυ χαμηλα και θα μου χαθει το μοναδικο σημειο που εχω να βαζω μικροπραγματα οταν κινουμαι. Το mk6 δε φημιζεται για τους "χωρους" του. Στο ντουλαπακι του συνοδηγου και κατω απο τον αεροσακο, τρομαζω μονο απο την ιδεα του να τρυπησω το ταμπλο για να περασω τα καλωδια. Αφηστε αυτο που λεει ο nos7. Ενω εκει πανω που σας εδειξα ειναι "αχρηστο" σημειο, οτι και να ακουμπησεις πεφτει, χωρια που αν κανω τρυπες δε με ενδιαφερει γιατι αυτο το κομματι αλλαζει με καινουριο και ουτε γατα ουτε ζημια. Το μονο μειον ειναι θα μου κοβει λιγη απο την ορατοτητα προς τα εξω...
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
kostg said:
ας είναι καλά ο nos7 που μου άνοιξε τα μάτια

σταματααα με κανεις να κοκκινιζω  redface redface
χωρις την βοηθεια την δικη σου και του Μπαμπη δεν θα εβρησκα τιποτα  :-* :-*

και για να μην ειμαστε offtopic:Κωστη πιστευω οτι η καλυτερη θεση ειναι εκει που ειπες στην αρχη και ειδικα να ειναι λιγο ''χωμενα'' πως τα κατω οπως το focus rs και γυρισμενα προς τα εσενα θα ειναι ολα τα €€€€€€€€€€!!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Update από το θέμα της τοποθέτησης των οργάνων. Χθες το απόγευμα, αν και λίγο κομμάτια από τη δουλειά είπα να ασχοληθώ λιγάκι με τη διπλή βάση που έχω προμηθευτεί.
Πήρα λοιπόν το dremel με τα παρελκόμενά του και ξεκίνησα το "σφάξιμο":


Ιδού το αποτέλεσμα:

           



"Κατέβηκε" λοιπόν η βάση στο επιθυμητό ύψος και είναι σταθερή εκεί. Η συνέχεια ποια μπορεί να είναι; Λέω να χρησιμοποιήσω κόλλα δύο συστατικών και να κολλήσω τη βάση στη θέση της. Μετά; Είναι ώρα για χρήση πολυεστέρα; Καμιά γνώμη ή συμβουλή;
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
ωραια ιδεα Κωστη.

Αναφορικα με τη συνεχεια που λες μην βαλεις εποξικες κλτπ. κατευθειαν στις βασεις δεν υπαρχει λογος. Αποψη μου ειναι παρε ενα φυλλο carbon(αληθινο) των 2mm -το κοστος του δεν ξεπερνα τα 15-19 ευρω το κοβεις οσο ειναι η πατουρα στο πλαισιο του ταμπλο και μετα τρυπας ωστε να μπουν τα οργανα. Επειδη ειμαι εκτος το βραδυ θα σου φτιαξω ενα σχεδιο στο χερι για να το καταλαβεις καλυτερα.
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
real carbon sheet μπορεις να παρεις απο εδω:

http://www.ebay.co.uk/itm/SALE-200-300-0-5mm-With-100-Real-Carbon-Fiber-plate-panel-sheet-3K-plain-weave-/321408258142?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item4ad56cd05e

http://www.ebay.co.uk/itm/SALE-200-300-2mm-With-100-Real-Carbon-Fiber-plate-panel-sheet-3K-plain-weave-AR-/351086501910?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item51be62e016

καλη ποιοτητα κατασκευης κ για αυτο που θες την υπερκαλυπτει.!

Αυτο που ουσιαστικα λεω ειναι κοβεις το κομματι carbon(οπως βλεπεις το κοκκινο outline) , ετσι ωστε να "κουμπωνει" ακριβως στο σχημα του ταμπλο και να γινει one flat. Η στηριξη μπορει να γινει με παρα πολλους τροπους (μπορω να στους αναλυσω εφοσον καταληξεις). Μετα κανεις τρυπες στο carbon τις βασεις απο τα οργανα. Τα κολλας με εποξικη στο carbon περιμετρικα της βασης των οργανων ωστε να γινει ομοιομορφη η κατασκευη.



επισης μπορεις(αν σε ενδιαφερει) να παρει το φυλλο carbon να το κοψεις και να το δωσουμε σε φιλο μου που φτιαχνει carbon να σου ενσωματωσει τη βαση στο φυλλο επενδυοντας την με ενα φυλλο carbon(να φαινεται ενιαια κατασκευη).
 

laDAKIAS

Member
Jul 2, 2010
114
0
16
38
αθηνα
μπορείς επίσης να μονώσεις με χαρτοταινία την βάση του ταμπλό γεμίσεις τα κενά με αυτήν την κολλά-στόκο
http://www.pmalonas.gr/index.php?act=viewProd&productId=4236
και μετά να το τρίψεις και να το βάψεις όλο μαζί ώστε πάλι να φαίνεται ενιαίο!
 

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Μια ιδεα ,ειναι να κοψεις τις βασεις με γιγο φαλτσο ωστε τα οργανακια να κοιτανε λιγο προς τα πανω, μετα να τα περασεις πολυεστερα να εσωματωθουν
Και τελος βαψιμο με σπρει μαυρο ματ
 

arkas

Hero Member
Nov 2, 2010
2,000
0
0
45
θεσσαλονικη
www.facebook.com
αποψη μου ειναι αν θες να κανεις κατι τετοιο μη μπλεξεις με κοψε ραψε γιατι θα καταληξεις ετσι

παρε καλυτερα δυο μονες βασεις δωσε την κληση που θελεις και βαλτες πιο διακριτικα


η αλλη λυση ειναι να βρεις τετοιες βασεις για τους αεραγωγους που δεν τους αχρηστευουν τελειως
http://www.roushperformance.com/parts/F-150-Vent-Gauge-Pod-2009-2012.html

αποψη μου παντα  ;)
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Κώστα, το είχα στο μυαλό μου ότι θα καταλήξω περίπου όπως στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασες, με τη διαφορά ότι θέλω να φτιάξω και ένα είδος σκίαστρου από πάνω, το οποίο βέβαια δεν έχω καταλήξει ακόμα πως θα το κάνω   ::) Η δεύτερη φωτογραφία δε μου αρέσει καθόλου, είναι "χύμα" και δεν την προτιμώ.
Όσον αφορά τους αεραγωγούς που παίρνουν οργανάκια στη μέση, ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα πάρουν υγρασία από το air-condition ή δε θα "ανάψουν" από το καλοριφέρ το χειμώνα; Πρακτικό μεν, αλλά.

Ζήση έχω κόψει τη βάση έτσι ώστε να είναι στην ευθεία (οριζόντια). Μήπως αν τους δώσω κλίση προς τα πάνω είναι χειρότερο, γιατί θα αντανακλάται ο ήλιος περισσότερο;

Νίκο ευχαριστώ για την υπόδειξη, έχω ακούσει ότι υπάρχουν και πολυεστερικοί στόκοι που τους χρησιμοποιούν οι φαναρτζήδες στους πλαστικούς προφυλακτήρες. Μήπως ένα τέτοιο υλικό θα ήταν πιο κατάλληλο;

Βαγγέλη, έχω ένα θεματάκι, δε μπορώ να κατανοήσω το γιατί να παρεμβάλλω το φύλλο carbon ανάμεσα στην κονσόλα (ας πούμε) και τη βάση από τα οργανάκια. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα γενικότερα την ιδέα σου  ::)

Υ.Γ. 'Εχω ήδη ένα τέτοιο φύλλο carbon που κάθεται, το είχα πάρει για άλλους λόγους αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά.
 

angel s

Pro Member
Apr 30, 2013
894
0
16
33
Athens
Κωστα τι θα ελεγες εαν σχεδιαζες μια αλουμινενια βάση και την εντινες με δερματακι και θα την εκανες στα μετρα του...δν ξερω εαν γίνεται με αλουμίνιο η με αλλο φιλο...
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
kostg said:
Βαγγέλη, έχω ένα θεματάκι, δε μπορώ να κατανοήσω το γιατί να παρεμβάλλω το φύλλο carbon ανάμεσα στην κονσόλα (ας πούμε) και τη βάση από τα οργανάκια. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα γενικότερα την ιδέα σου  ::)

Υ.Γ. 'Εχω ήδη ένα τέτοιο φύλλο carbon που κάθεται, το είχα πάρει για άλλους λόγους αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά.

μαλλον δεν την καταλαβες, απο κοντα αν θες το συζηταμε καλυτερα
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
τοποθετησα εχτες ενα hallmeter μικρο σε μεγεθος ευτηχως και το βολεψα προσορινα δεξια στο ταμπλο ωστε να κρυβει τα χιλιομετρα απο τα 170 και μετα. εχει τρια καλωδια τα 2 γνωστα ρευμα γειωση και το τριτο στο μαυρο καλωδιο στο πρωτο λαμδα σωστα?
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread