Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Όπως βλέπεις η φωτογραφία "καίγεται" ακριβώς στα ίδια σημεία. Πιο ίδιο, πεθαίνεις.
Που σημαίνει οτι έχουμε τη φωτεινότητα ακριβώς στο ίδιο σημείο.
Δηλαδή στο σημείο που χρειάζεται.

Επίσης το αν φωτίζει μπροστά ή όχι, φαίνεται στην τρίτη φώτο. Φωτίζει ακριβώς το ίδιο κοντά με τα αλογόνου.
Μιλάμε για πανομοιότυπη δέσμη.

(Για να μη σου πω οτι σύμφωνα με τις φώτο μου, τα LED φωτίζουν πιο κοντά σε σχέση με τα αλογόνου, τόσο κοντά που δεν χρειάζεται καθόλου. )
Μακριά θέλω να φωτίζω όχι κοντά.

Και ανάλογα πόσο δυνατότερο LED θα βάλεις (πόσα Lumileds θα έχει στη σειρά- 3 ή 4- παίρνεις και την ανάλογη επιπλέον φωτεινότητα)

Τα LED που φοράω προορίζονται για το άλλο μου αυτοκίνητο, που δεν έχει Projectors. Είναι τα μόνα στην αγορά που δουλευουν 100% χωρίς Projectors.
Μόνιμα θα μπούν άλλα Philips πιο δυνατά.
 





 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Κοιτα, ότι έχω πέσει κυριολεκτικά εξω το θεωρώ εντελώς άτοπο και άκυρο!!! Δεν μιλάω υποθετικά και θεωρητικά , αλλά με αυτό που αντιμετώπισα εγώ και την διαπίστωση που έκανα εγώ στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκίνητο. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι οκ δεν τοποθέτησα ένα κιτ της τάξης των 250ε ( τόσο κάνει το κιτ που αναφέρεις) αλλά εμα κιτ που με βάση τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, υποτίθεται ότι είναι ακριβό και αξιόπιστο. Με βάση αυτό το κριτήριο λοιπον, με ένα αντίστοιχο κιτ xenon της ιδιας ταξησ χρημάτων και όχι κάποιο πολύ φθηνό κιτ, πήρα καλύτερα αποτελέσματα. Από κει και πέρα το κιτ που αναφέρεις εσυ και απ ότι βλέπω στις φωτογραφίες δείχνει να αποδίδει αρκετά καλά και ίσως το πιο μεγάλο κιτ που αναφέρεις να είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό όμως επαναλαμβάνω ότι δεν σημαίνει ότι ότι έχω αναφέρει είναι άκυρο. Από κει και πέρα είναι και θέμα του τι απαιτήσεις έχει ο καθένας και ποσο ικανοποιημένος είναι απ το αποτέλεσμα. Εγώ για παράδειγμα έχω δυο αυτοκίνητα τα οποία έχουν εργοστασιακά xenon και θέλοντας και μη κάνω άμεση σύγκριση με εκείνα, όποτε οτιδήποτε λιγότερο μου κακοφαίνεται.καποιος άλλος που έχει μάθει με αλογόνου μπορεί να του φαίνεται « ουαου». Όπως και να χει πάντως αυτό το κιτ που αναφέρεις φαίνεται ενδιαφέρον και ίσως το σκεφτώ να το τοποθετήσω κάποια στιγμή.αρκει το μπαλαστ να χωρίζει απ τη λαμπα για να μπορούν τουλάχιστον να περάσουν τα καλώδια εξω
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Λοιπόν.
Αρχικά δεν ανέφερες ποτέ τι LED φόρεσες. Το 99% είναι για πέταμα.
Τα Philips κατασκευαστικά είναι εξαιρετικής ποιότητας. Ναι το ballast χωρίζει. Όπως και ο "κώλος" ξεβιδώνει. Και η βάση περιστρέφεται ώστε να ρυθμίσεις γωνίες.

Οποιαδήποτε εργοστασιακή κατασκευή είναι καλύτερη από Aftermarket.
Όπως και αμα οδηγήσεις αυτοκίνητο με εργοστασιακά LED ειδικά Matrix που ρυθμίζουν ανα πάσα στιγμή τη δέσμη, ωστε να μην αντανακλούν σε πινακίδες, να στρίβουν, να έχεις αναμμένη μεγάλη σκάλα ενώ ταυτόχρονα έχεις άλλον μπροστά σου και παρόλα αυτά να μη τον τυφλώνεις γιατί στο συγκεκριμένο σημείο κόβει τη δέσμη κλπ κλπ θα είναι ακόμα καλύτερα από τα Xenon.

Γι αυτό και αντικαταστάθηκαν.
Σε επίπεδο εργοστασίου το LED κάνει κυριολεκτικά παπάδες με πολύ μικρότερη κατανάλωση και θερμικές απώλειες.

Αρχικά το κιτ που αναφέρω δεν κάνει 250€.  :)
Τα κιτ της Philips Κάνουν 125€ το μικρό(για κατοπτρικά) και 170€ το μεγάλο ( για προτζέκτορες).  
Μαγαζί από Ελλάδα είναι οι τιμές.

Ασχολήθηκα με LED επειδή το άλλο μου αυτοκίνητο δεν ερχόταν στην Ελλάδα με τα BI-Xenon φανάρια παρόλο που είναι μοντέλο 2017. (Βλακεία αυτό)

Τώρα στο Fiesta που μπορώ να βάλω Xenon και θέλω να βάλω Xenon, φοβάμαι τις θερμοκρασίες και τη UV ακτινοβολία που καίει το φανάρι από μέσα.

Καμία γνωστή-μεγάλη εταιρεία πχ. Philips δεν βγάζει HID σετάκια.
Αλλιώς θα έβαζα Xenon και όχι LED εφόσον έχω προτζέκτορες.
Οπότε δεν ξέρω ποια Aftermarket λύση να εμπιστευτώ.
Επίσης φοβάμαι το μεγάλο ρεύμα εκκίνησης και τις RF παρεμβολές από τα Ballast (αν δεν είναι καλής ποιότητας).

Πχ πάρε παράδειγμα λάμπας Xenon.(Τέτοια και χειρότερη έχουν τα περισσότερα Xenon kit από 20€ έως και 150€ που έχω δει).  Πλαστικούρα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να λιώσει. Εμένα με φοβίζει.
https://www.google.gr/search?q=h7+hid&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRpICOz5_eAhXOsqQKHYBhAuEQ_AUIDigB&biw=1536&bih=754#imgrc=_sOg0lNHmcqVnM:

Και κάτι που βρήκα τώρα.
MORIMOTO.
Kάνε τώρα ποιοτική σύγκριση. Δες πως είναι φτιαγμένη η λάμπα.
https://retrowerkz.com/product/morimoto-h7-elite-hid-system/

Ο λόγος που φοβάμαι και δεν μου αρέσουν τα aftermarket Xenon είναι οτι η ποιότητα κατασκευής δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Έχουν πολλούς παράγοντες που μπορεί να πάει κάτι στραβά και να κλαίς.
Το led είναι πιο ασφαλές, είναι plug&play, τραβάει το μισό ρεύμα από αλογόνου, έχει ακριβές χρώμα, δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία κλπ)
Το παραπάνω σετάκι όμως μου τράβηξε έντονα την προσοχή.
Αν είχα βρει τα Morimoto από την αρχή(ή κάτι άλλο αντίστοιχης ποιότητας), δεν θα δοκίμαζα τα LED σε προτζέκτορα.  :)
(Σε κατοπτρικό που το Xenon δεν παίζει λόγω γεωμετρίας, βάζεις LED. )
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
gyiama said:
Λοιπον τα λεντ που έβαλα είναι αυτά.https://www.autospark.gr/shop/λάμπες-αυτοκινήτου/λάμπες-led/199007-norma-σετ-λάμπες-led-9-32v-h7-philips-zes-chip-6000-lumen-6500k-σετ-των-2/. όπως βλέπεις είναι και philips τα led και επώνυμα  και ακριβά. Τα έβαλα με τα εργοστασιακά καπάκια τα οποία τα προσάρμοσα ακριβώς στην διάμετρο των λεντ ώστε πι ψύκτρες να είναι έξω και να είναι στεγανό ταυτόχρονα. Η κατανάλωση που αναφέρεις έχει να κάνει με την ονομαστική κατανάλωση των λεντ και όχι με την πραγματική η οποία είναι 55w και την προκαλούν τα igniters τα οποία είναι ταυτόχρονα και cancelers ώστε να μη βγάζει σφάλμα καμμενης λάμπας το can bus. Οτιδήποτε λιγότερο των 55w θα βγάλει σφάλμα. Η θερμοκρασία που αναφέρω σίγουρα δεν ξέρω ποια είναι απλά είναι υψηλή, ίσως επειδή το συγκεκριμένο κιτ είναι με παθητική ψυκτρα και όχι ανεμηστηρακι. Το ότι το xenon αναπτύσσει τόσο μεγάλη θερμοκρασία δεν σημαίνει ότι φτάνει την θερμοκρασία μιας Καμπάς πυρακτώσεως. Σίγουρα έχει χαμηλότερη. Επίσης όπως και στα λεντ έτσι και στα xenon έχει διάφορες ποιότητες σε ότι αφορά τα balast τα οποία έχουν αντιπαρασιτικα φίλτρα και φίλτρο σταθεροποίησης ώστε στην εκκίνηση να μη κάνουν βύθισμα.είναι ακριβά και αξιόπιστα για πολλά χρόνια . Θα συμφωνήσω για τις λάμπες οι οποίες είναι παντού ίδιες αλλά και πάλι έχει κάποιες οι οποίες είναι λίγο καλύτερες απ τις άλλες. Όσο για τις σκιές που αναφέρω, ίσως να μην έχεις δει κατασκευαστικά εσωτερικά πως είναι ένας προτζεκτορας ώστε να καταλάβεις τι εννοώ. Δυστυχώς στα γραπτά είναι δύσκολο κάποιες φορές να περιγράψουμε κάτι.

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]12, Οκτωβρίου, 2018, 19:01:00[/time]
Το ότι τα λεντ δεν χρειάζονται προτζέκτορα και τα ξενον χρειάζονται το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Επίσης εξήγησα και τους λόγους.
όπως θα δεις σ αυτό το ποστ έχω αναφέρει ακριβώς πιο κιτ δοκίμασα. Όσο αφορά τα philips όσο έψαξα εγώ τουλάχιστον η φθηνότερη τιμή που βρήκα είναι 230ε. Αν τα έχεις βρει 170 θα ήθελα αν μπορείς να μου στείλεις ένα λινκ η οποιαδήποτε πληροφορία. Σε ότι αφορά τις λάμπες , ναι ισχύει ότι όλες είναι ίδιες εκτός από κάποια κιτ όπως αυτό της Morimoto τα οποία ξεφεύγουν στην τιμή. Σε ότι αφορά τις παρεμβολές όπως και το κιτ που έβαλα εγώ, έχει δίκη του γείωση και δικό του ξεχωριστό φίλτρο σε κάθε μπαλαστ για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα .δυο μειονεκτήματα έχει μόνο, 1 ότι έχει start delay για να μην έχει το φαινόμενο της μεγάλης κατανάλωσης στην εκκίνηση και έχει τις κοινές λάμπες του εμπορίου. Ψάχνοντας θα βρεις κιτ τα οποία είναι αρκετά ποιοτικά και δεν κοστίζουν και τόσα πολλά χρήματα.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Σορρυ ειχα ξεχασει οτι ειχαμε ξαναμιλησει. Παντως τα Led που ειχες βαλει ειναι νορμαλ, μια χαρα ποιοτητα.  Τα ειχα και εγω σε άλλη μάρκα. Εχουν καποιες αποκλισεις σε διαστασεις σε σχεση με τη θεση των φωτεινων στοιχειων. Τιποτα δεν συγκρινεται με τα Philips σε κατασκευη. Σε φωτεινοτητα υπαρχουν και πιο δυνατα ομως.
Κατα πασα πιθανοτητα ηθελαν ρυθμιση οι γωνιες. Οπως και στα Philips επρεπε να ρυθμισω γωνιες.
E-autoshop ειναι το μαγαζι που τα βρηκα.

Παντως θα σου ελεγα εφοσον εχεις Xenon, μην ασχοληθεις με Led. Εκτος και τα θες για μεγαλη σκαλα που χρειαζεται οπωσδηποτε το ακαριαιο αναμμα.  Συνηθως προτεινω πραγματα που τα εχω δοκιμασει προσωπικα.

Σε προτζεκτορα δεν εχω δοκιμασει ουτε εχω δει καποιο Led που να με εντυπωσιασει.  Μονο το μικρο μοντελο philips που φοραω τωρα. Και αυτο δεν προοριζεται για προτζεκτορα. Οποτε δεν ειναι τοσο δυνατο. Ειναι μονο 14 Watt. Το μεγαλο μοντελο ειναι 23W.
Φοραω Led 2 χρονια σε απλα φαναρια που εκει μου αρεσουν πολυ.

Εσυ τι Xenon φορας ?  Επισης ειναι 35w ή 50w ?
Γιατι απο φωτογραφιες σε Skroutz και λοιπα μαγαζια δεν μπορω να βρω αντιστοιχη ποιοτητα με τα Morimoto.
Εχεις να προτεινεις κάτι απο Ελλάδα ή εδτω Ευρώπη?

Tα Morimoto κανουν 130€ σε H7 απο το The Retrofit shop/store. Απλα ερχονται απο Αμερικη, θελουν 30€ μεταφορικα και αν περασουν τελωνειο το κρατος θα σε γδυσει.
Δεν ειναι ακριβα δηλαδη. Αλλα μεχρι να φτασουν στα χερια σου, θα ειναι ακριβά.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Δυστυχώς όσο και να τις γύρισα τις λάμπες δεν πήρα το σωστό φωτισμό που ήθελα.τα philips το μεγάλο μοντέλο, ψαχνωντασ βρήκα ότι είναι ιδανικά για προτζεκτορεσ.ευσι γράφει στο επίσημο σάιτ .να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι μάρκα κλπ είναι το κιτ που έβαλα αλλά μπορώ να μάθω.ισως άλλαζα κάποια στιγμή τις λάμπες με κάτι καλύτερο αν βρεθεί.και μάλλον με 4200-5000Κ που είναι το ιδανικό.  Για τα Morimoto σίγουρα μα σίγουρα θα περάσουν τελωνείο ακόμα και σαν δώρο να στα περάσει ο πωλητής. Αυτό είναι το κακό. Υπάρχει βέβαια ένα μαγαζί μάλλον Ολλανδία όπου βγαίνει με μεταφορικά 240-250ε
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Το 4200 με το 5000 έχει διαφορά.
Το 4200 έχει ελαφριά κίτρινη απόχρωση.
Το 5000 έχει καθαρά λευκή απόχρωση. Νομίζω μάλιστα οτι δεν μπλεδίζει καθόλου.
Νομίζω τα εργοστασιακά Xenon είναι κάπου στο ενδιάμεσο δηλαδή στα 4500 περίπου.
Εγώ θα έβαζα το 5000.

Αλλά γενικα ναι σε αυτό το εύρος είναι η βέλτιστη απόχρωση για συνδυασμό εμφάνισης/απόδοσης.
Στο επίσημο Site δείχνει 4 Dealers στην Ευρώπη.


Στι ιταλικό site δεν έχει το μοντέλο, έχει μόνο ολόκληρα kit με προτζέκτορες μαζί.
Στο ρουμάνικο τα δίνει 200€. Δεν ξέρω πόσο πάει με μεταφορικά.
To αγγλικό site επίσης δεν τα έχει.
Το ολλανδικό όπως είπες έχουν 230€ χωρίς μεταφορικά.  240€ με μεταφορικά.

Γενικώς είναι ακριβά.
Αλλά από ότι βλέπω θεωρούνται τα καλύτερα ή μέσα στα 3-4 καλύτερα.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Τα μαμά xenon είναι 4200 και σε κάποιες εταιρίες 4300. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που είναι σ αυτή την απόχρωση. Καλά τώρα στις κινεζικές λάμπες όλα στο περίπου είναι αλλά τουλάχιστον καλύτερα από το 6000 που μου τη δίνει στα νεύρα. Στη Ρουμανία είναι όλα out of stock
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Για όλα υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Τίποτα δεν είναι στην τύχη.
Το φως του ήλιου είναι στα 5000K ή και ακόμα ψηλά.
Τα 4300 είναι κιτρινωπά οπότε θα αποδίδουν καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες. (Βροχερός καιρός/ομίχλη).
Πχ. στο χιόνι τα 5000Κ ή και παραπάνω, αντανακλά έντονα.  (Τουλάχιστον αυτό έβλεπα εγώ)

Έστειλα mail στην εταιρεία.
Μου είπε οτι ο βασικός μεταπωλητής τους είναι το The Retrofit Source. (Πολύ γνωστό μαγαζί  Αμερικάνικο)
Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω που υπολογίζει το τελωνείο τον ΦΠΑ.
Ξέρω σίγουρα οτι ζητάει να τους στείλεις με mail την απόδειξη αγοράς. (Τη φόρμα παραγγελίας δηλαδή).
Οπότε δεν ξέρω αν ο ΦΠΑ υπολογίζεται στο κόστος μαζι με τα μεταφορικά ή χωρίς τα μεταφορικά.
Αν υπολογίζεται χωρίς μεταφορικά το κόστος έχουμε.
150 Δολάρια το κιτ.
50 δολάρια Priority μεταφορά για να έχεις Tracking Number και να έρθει σε 10-15 μέρες (αντί για 30+).  Δηλαδή 44€)
Τα 150 δολάρια είναι 132€. Οπότε έχουμε ένα ΦΠΑ στα +32€.
Οπότε καταλήγουμε σε 208€ σύνολο με πέρασμα στο τελωνείο.
(Δεν ξέρω αν το τελωνείο εκτός από το ΦΠΑ έχει και κάποια άλλη χρέωση).

Αν ο ΦΠΑ βγαίνει με μεταφορικά έχουμε 200$ δηλαδή 176€.
Οποτε ο ΦΠΑ είναι +42€.  Άρα αντί για 208€ έχουμε 218€ εδώ.

Γενικά από ότι βλέπω συμφέρει να τα φέρεις από Αμερική.
Ο Ολλανδός ζητάει 240+ με μεταφορά. Απλά δεν θα περάσει τελωνείο.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Κάπου το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ. Το Φ.Π.Α. στο τελωνείο είναι μαζί με τα μεταφορικά και πιθανή ασφάλιση δέματος, όχι η αξία του προϊόντος μόνο. Σου ζητάνε τη συναλλαγή (Paypal ή κάρτα). Επίσης υπάρχει κόστος εκτελωνισμού που είναι νομίζω 20€ (πάνω από 150€ δέμα) για τα ΕΛΤΑ και περισσότερα αν σταματήσει σε UPS, DHL κλπ. Τέλος, υπάρχει και δασμός/επιπλέον φόρος (για πάνω από 150€ δέμα και ανάλογα το περιεχόμενο), οπότε δε νομίζω να συμφέρει η Αμερική.

Γενικά προσέχετε με τις εισαγωγές, έχει οργανωθεί το κράτος.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Μαλιστα. Αρα αποκλειεται.
Αν φερω κατι ομως απο χώρα της ΕΕ δεν πληρωνω απολυτως τιποτα. Ετσι δεν ειναι?
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Σωστά. Εντός Ε.Ε. δεν υπάρχει επιβολή τελωνειακών δασμών. Μη σου πω ότι σε κάποιες φάσεις (ακόμα δεν έχω καταλάβει πότε εφαρμόζεται), γλιτώνεις το ΦΠΑ και από εδώ και απ' έξω.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Υπάρχει και το Retrofitlab που είναι στην Ολλανδία. Φαίνεται να έχει καλή ποιότητα.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Με αγορές από Αγγλία τι γίνεται? Εφόσον βγαίνει από την ΕΕ. Έχει τελωνείο?
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Ακόμα δεν έχει βγει όμως. Έχω παραγγείλει από εκεί και δεν υπάρχει τελωνείο.
 

spyrossss

Rookie
Jun 25, 2016
11
0
1
Για να βγει το φανάρι πρέπει να ξεκουμπώσεις  και τον προφυλακτήρα;
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Όχι  δεν χρειάζεται απλά το τραβάς προς τα πάνω να ξεκουμπωσει
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Γιατί να βγει το φανάρι ?
Εγώ δεν κατάφερα να το βγάλω.
Αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας. Απλά το ξεβίδωσα και το μετακίνησα ελαφρώς.
 

Theob

Newbie
Jun 5, 2018
3
0
0
Καλησπέρα παιδιά...Εγώ έχω βάλει στα προβολακια led αλλά το δεξί λόγο ότι ακριβώς πίσω από την λάμπα είναι το δοχείο για τους υαλοκαθαριστηρες βρισκει επάνω απλά δεν το έσφιξα πολύ για ευνόητους λόγους.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread