Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Δεν έχει για τη μεσαία σκάλα, ούτε για τη μεγάλη. Έχει μόνο για όλα τα υπόλοιπα φώτα.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Μετά από περίπου ένα μήνα μετά την τοποθέτηση των led. Κάτι δεν μου καθότανε καλά. Είτε στο φως είτε στη θερμοκρασία που ανέβαζαν τα led. Χθες τελικά τα αντικατέστησα με ένα σετ xenon can bus και μπορώ να πω ότι η διαφορα είναι τεράστια. Πολύ καλύτερος φωτισμός πολύ σωστές κορυφές και χωρίς κανένα ρίσκο θερμοκρασίας συν ότι το καπάκι κλείνει σωστά. Για μένα τελικά τα xenon είναι μονόδρομος για το συγκεκριμένο μοντέλο.περα από το θέμα τοποθέτησης, είναι και η κατασκευη του προτζέκτορα  ο οποίος δεν έχει σωστή διάθλαση στα led
 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
Πώς κλείνει καλά το καπάκι με τα ξενον? τα μπαλαστ? Αν μπορείς βάλε καμία φωτό γιατί φαντάζομαι θα ενδιαφέρει πολλούς...
 

BillMk7

Pro Member
Feb 2, 2011
600
4
18
36
Πειραιάς (Καλλίπολη)
gyiama said:
Μετά από περίπου ένα μήνα μετά την τοποθέτηση των led. Κάτι δεν μου καθότανε καλά. Είτε στο φως είτε στη θερμοκρασία που ανέβαζαν τα led. Χθες τελικά τα αντικατέστησα με ένα σετ xenon can bus και μπορώ να πω ότι η διαφορα είναι τεράστια. Πολύ καλύτερος φωτισμός πολύ σωστές κορυφές και χωρίς κανένα ρίσκο θερμοκρασίας συν ότι το καπάκι κλείνει σωστά. Για μένα τελικά τα xenon είναι μονόδρομος για το συγκεκριμένο μοντέλο.περα από το θέμα τοποθέτησης, είναι και η κατασκευη του προτζέκτορα  ο οποίος δεν έχει σωστή διάθλαση στα led

Τόσο πολύ θερμοκρασία ανεβάζουν τα LED. Έχω ακούσει πως σε θέματα θερμοκρασίας τα leds δεν ανεβάζουν και μάλιστα το πλασάρουν και ως πλεονέκτημα αυτο...  ::)
 

georgemps

Member
Apr 6, 2015
137
6
18
μου κανει εντυπωση αυτο περι θερμοκρασιας,
μηπως η ψυκτρα ηταν καλυμενη με το καπακι?
στο δικο μου η αποδοση των led ειναι εκπληκτικη
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Το ρίσκο θερμοκρασιας ειναι πολυ μεγαλυτερο στα Xenon.
Επισης υπαρχει κινδυνος να θολωσει το φαναρι απο μεσα αν οι Xenon λαμπες δεν ειναι UV Block.

Μπορεις να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιά LED φορούσες?

Ο προτζέκτορας έχει σωστή διάθλαση στη λάμπα αλογόνου.
Τα ΣΩΣΤΑ (Και αναπόφευκτα ακριβά) Led μιμούνται ακριβώς τη λάμπα αλογόνου.
Οποτε για να μην έχεις σωστή δέσμη μάλλον τα Led που έβαλες  δεν ήταν και οτι καλυτερο.  ;)
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Λοιπον. Τα led ανεβάζουν πολύ μεγάλη θερμοκρασία στην ψυκτρα τους αλλά και στο στέλεχος τους. Το ίδιο και τα igniters  τους ειδικά αν  είναι can bus.στο ΜΚ 8 ειδικά που είναι τόσο στριμωγμένα τα πορείας, κρατάνε ακόμα πιο μεγάλη θερμοκρασία. Τα xenon από θέμα θερμοκρασίας δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι από αλογόνου λάμπες πολύ πιο κάτω.( είναι θέμα που αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε σε άλλο θρεντ). Σε ότι αφορά την διάθλαση και τις κορυφές τους, τα led έχουν πολύ σωστή εστίαση στα φανάρια με συμβατικό κάτοπτρο μιας και δεν κάνουν τη διάθλαση που έχουν τα xenon και φωτίζουν όλο τον τόπο. Αντιθέτως τα led έχουν σωστές και ευθείες κορυφες. Σε ότι αφορά τον προτζέκτορα, τα led επειδή έχουν λάμπες πλευρικά τους, όταν μπουν σε προτζέκτορα δημιουργούν σκιές. Έχουν δλδ σκοτεινά σημεία, ειδικά αν πέσει η μια τους πλευρά στο μέρος του προτζέκτορα που έχει το χώρισμα για να κάνει την αποκοπή. Γι αυτό επειδή τα xenon έχουν περιμετρική διάθλαση λειτουργούν σωστά στους προτζεκτορες. Αν δείτε, κανένα «μαμά» όχημα με led δεν χρησιμοποιεί προτζεκτορες. Οποίος έχει led σε ΜΚ8 ας κάνει μια δοκιμή με κάποιον άλλο που έχει xenon να μας πει αν έχει διαφορα!
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Η λάμπα LED εξορισμού έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Δεν είναι διαπραγματευσιμο επιστημονικά αυτό.
Στα δικά μου LED -μπακαλίστικα- μπορείς να ακουμπάς το στέλεχος της λάμπας χωρίς να καίγεσαι όσο δουλεύουν.
(Είναι με ανεμιστηράκι)
Αν με τη λέξη "μεγάλη θερμοκρασία" εννοείς 70 βαθμούς, τότε απλά δεν είναι μεγάλη. Είναι μικρή διότι η περιοχή λειτουργίας ενος LED πχ. της Philips είναι 80-90 βαθμοί.
Αν εσύ μπορείς να πιάσεις με γυμνό χέρι τη λάμπα Xenon που στο γυαλί πιάνει 250 βαθμούς, τότε μάλλον έχεις υπεράνθρωπες ιδιότητες.
Επίσης αν το δεις από θέμα ισχύος -πάλι μπακαλίστικα- , το μικρότερο Xenon είναι 35Watt ενώ αντίθετα ένα νορμάλ LED είναι 22-25Watt.
Άρα που βρίσκει το LED την ισχύ για να έχει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες ενώ ταυτόχρονα μπορεί να έχουν την ίδια απόδοση φωτισμού ?

Για να βάλεις τα LED, έβαλες μεγαλύτερα καπάκια στα φανάρια, για να χωρέσουν ή τα στρίμωξες με τα εργοστασιακά καπάκια ?

Επειδή έχω παίξει αρκετά με LED σε άλλο αυτοκίνητο χωρίς προτζέκτορες, τα μοναδικά LED που θα δοκιμάσω σε MK8 είναι τα Philips X-treme Ultinon των 170€ .  Τα οποία είναι 100% σίγουρο οτι θα παίξουν σωστά.
Δεν νομίζω να είχες τέτοια και να μη δούλευαν σωστά έτσι ?
Γι αυτό σε ρώτησα παραπάνω συγκεκριμένα ποιές λάμπες φορούσες.
Επειδή το 98%  των LED του εμπορίου είναι επειικώς για πέταμα.

Αντιθέτως τα Xenon ανεξαρτήτως τιμής έχουν σχεδόν την ίδια σχεδίαση στις λάμπες . Οπότε είναι όλα πάνω κάτω ίδια ως προς τη δέσμη που θα βγάλουν.

Ως προς τα σκοτεινά σημεία που αναφέρεις, αυτό οφείλεται στις μέτριας ποιότητας λάμπες LED που αγόρασες.

Έχω 6 Κits ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ H7 LED.
Μόνο το 1 λειτουργεί σωστά παντού.
Και αυτό είναι και το ακριβότερο.

Προσωπικά είμαι εντελώς κατά των Aftermarket(καμία σχέση με εργοστασιακά) Χenon.
Για τον λόγο οτι τα LED , κάνουν ακριβώς ότι και τα Xenon, χωρίς να έχουν τα μειονεκτήματα των Xenon (μικρή διάρκεια ζωής, θερμοκρασίες, ποιότητα φωτισμού(κουράζουν τα μάτια), μεγάλο ρευμα εκκίνησης, παρεμβολές και βλάβες στο αυτοκίνητο λόγω κακής ποιότητας Ballast, ασταθές χρώμα φωτισμού με το χρόνο ,κλπ κλπ).
Συν οτι τα Καλά LED (Philips) αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται προτζέκτορα για να δουλέψουν, αντιθέτως τα Xenon χρειάζονται αποκλειστικά προτζέκτορα.

Απλώς τα καλά LED πληρώνονται, ίσως και ακριβότερα από καλά Xenon.  
Aυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημά τους.  :)
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Λοιπον τα λεντ που έβαλα είναι αυτά.https://www.autospark.gr/shop/λάμπες-αυτοκινήτου/λάμπες-led/199007-norma-σετ-λάμπες-led-9-32v-h7-philips-zes-chip-6000-lumen-6500k-σετ-των-2/. όπως βλέπεις είναι και philips τα led και επώνυμα  και ακριβά. Τα έβαλα με τα εργοστασιακά καπάκια τα οποία τα προσάρμοσα ακριβώς στην διάμετρο των λεντ ώστε πι ψύκτρες να είναι έξω και να είναι στεγανό ταυτόχρονα. Η κατανάλωση που αναφέρεις έχει να κάνει με την ονομαστική κατανάλωση των λεντ και όχι με την πραγματική η οποία είναι 55w και την προκαλούν τα igniters τα οποία είναι ταυτόχρονα και cancelers ώστε να μη βγάζει σφάλμα καμμενης λάμπας το can bus. Οτιδήποτε λιγότερο των 55w θα βγάλει σφάλμα. Η θερμοκρασία που αναφέρω σίγουρα δεν ξέρω ποια είναι απλά είναι υψηλή, ίσως επειδή το συγκεκριμένο κιτ είναι με παθητική ψυκτρα και όχι ανεμηστηρακι. Το ότι το xenon αναπτύσσει τόσο μεγάλη θερμοκρασία δεν σημαίνει ότι φτάνει την θερμοκρασία μιας Καμπάς πυρακτώσεως. Σίγουρα έχει χαμηλότερη. Επίσης όπως και στα λεντ έτσι και στα xenon έχει διάφορες ποιότητες σε ότι αφορά τα balast τα οποία έχουν αντιπαρασιτικα φίλτρα και φίλτρο σταθεροποίησης ώστε στην εκκίνηση να μη κάνουν βύθισμα.είναι ακριβά και αξιόπιστα για πολλά χρόνια . Θα συμφωνήσω για τις λάμπες οι οποίες είναι παντού ίδιες αλλά και πάλι έχει κάποιες οι οποίες είναι λίγο καλύτερες απ τις άλλες. Όσο για τις σκιές που αναφέρω, ίσως να μην έχεις δει κατασκευαστικά εσωτερικά πως είναι ένας προτζεκτορας ώστε να καταλάβεις τι εννοώ. Δυστυχώς στα γραπτά είναι δύσκολο κάποιες φορές να περιγράψουμε κάτι.

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1539360060[/time]
Το ότι τα λεντ δεν χρειάζονται προτζέκτορα και τα ξενον χρειάζονται το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Επίσης εξήγησα και τους λόγους.
 
May 24, 2018
1
0
0
καλησπερα και απο μενα εχω μκ8 85hp 1.1 ατμοσφαιρα γιατι λευτα παραπάνω δεν,,,, :p μετα απο πολυυυυ ψάξιμο αν δεν θελουμε πατεντα και να χαλασουμε κατι μιας και ειναι και καινουρια και να μην τα κλεμε εγω έβαλα h7 philips crystal vision καθώς και h11 στα προβολακια και ειναι πραγματικα πολυ καλα
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
Είναι κι αυτό μια πολύ καλή και εύκολη λύση απ το να μπλέξεις. Είδες μήπως κάποια διαφορα ως όρος τη φωτεινότητα; Κάποια πτώση ίσως; Στο δρόμο όχι καθώς κοιτάς τα φανάρι.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Έβαλα τελικά τα LED σε MK8.  Θέλει τροποποίηση η βάση-κούμπωμα. Γενικά παρά το μεγαλύτερο καπάκι, οριακά χώρεσαν να μπούν. Από απόδοση δεν το έχω βγάλει βόλτα ακόμα.

Στη φώτο είναι μόνο το δεξί φανάρι αναμμένο.



 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
ΚΑλό φαίνεται το αποτέλεσμα.. μεγειες.. Ποια έβαλες?
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Ήθελα να κλείνει τελείως το φανάρι, χωρίς να βγαίνει έξω τίποτα.
Οπότε έβαλα τα Philips, την μικρή- φθηνότερη-πιο αδύναμη έκδοση, που δεν έχει "ballast".

Ιδανικά θα ήθελα να βάλω τη μεγάλη philips. Aλλά θα πρέπει το "Ballast" να βγαίνει απέξω.
Ίσως το κάνω στο Mέλλον.

Βέβαια επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος, ίσως είναι καλύτερο ένα καλό Xenon. Που έτσι και αλλιώς βγαίνει έξω το Ballast. Kαι η λάμπα δεν είναι τόσο ογκώδης όπως το LED.

 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
Αυτά γλυκοκοιτάζω κ εγώ.. αν μπορείς βάλε κ μια φώτο όταν βάλεις και τα δύο..
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Φαντάζομαι ότι στη φωτογραφία το φανάρι δεν είναι σωστά τοποθετημένο στη θέση του; Γιατί μου δίνει την εντύπωση ότι φωτίζει πολύ ψηλά. 1m περίπου στα αριστερά και αρκετά πιο ψηλά στα δεξιά.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Το φανάρι φωτίζει σωστά. Βγάζω τη φώτο σε απόσταση 1 μέτρου δεξιά από το αυτοκίνητο. Επίσης το έδαφος που βρίσκεται το αυτοκίνητο είναι επίπεδο, αλλά λίγο πιο μπροστά, το τμήμα που βλέπεις δηλαδή στη φώτο, είναι κατηφορικό. Οπότε έτσι σε μπερδεύει.

Ουσιαστικά φωτίζει όπου και τα απλά φώτα.

Έχουν ωραίο-ξεκούραστο φώς.
Το θέμα είναι, πως δεν είναι τόσο δυνατά. Είναι σαν να έβαλα λευκές λάμπες απλές.
Η Philips γράφει οτι προορίζονται μόνο για φανάρια χωρίς προτζέκτορα.
Οπότε μάλλον είναι επίτηδες αδύναμα.
14Watt είναι ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο είναι 25.

Ως προς τα Lumens μάλλον η Philips λέει αλήθεια.
Λέει 1100 Lumens για αυτό το μοντέλο, και 1760 για το μεγαλύτερο.

Απλά δεν τα οδηγεί στο μέγιστο της ισχύος τους. Έχω τα ίδια chips σε άλλα LED και σκοτώνουν. Βέβαια τα άλλα LED είναι 23watt. Όχι 14.
Από τη μια ξενέρωσα, από την άλλη έχω αυτοκίνητο χωρίς προτζέκτορα να τα αξιοποιήσω.
Αλλά προς το παρόν μένω χωρίς καλό φωτσμό.

Στις φωτογραφίες μάλλον σε ξεγελάνε.



 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Γύρισα τις λάμπες ανάποδα, και τώρα έχει βελτιωθεί αρκετά το φώς.
Αλλά και πάλι, οι προτζέκτορες θέλουν πιο δυνατές λάμπες.
Σε κατοπτρικό φανάρι θεωρώ θα ήταν μια χαρά.
 

gyiama

Original poster
Member
Nov 30, 2017
141
5
18
αν προσεξεις θα δεις ότι μπροστα στο αυτοκινητο εχει αρκετα μεγαλη σκια. δλδ τα φωτα φεγγουν πιο προστα και το φως εχει μεγαλη διαχυση και απλωνει πολύ το φως ειδικα σε σκοτεινα σημεια σε μεγαλο δρομο το φως απλωνει πολύ και ενώ φέγγει πολύ καλα γυρω γυρω, διαπιστώνεις ότι δεν βλέπεις καλα μπροστα σου.αντιθετως σε δρομους όπως σε καποιο στενο η σε δρομο με μια λωριδα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση το φως είναι πολύ καλο θα ελεγα αλλα παλι παραμενουν σκοτεινα σημεια μπροστα σου. αυτό είναι το θεμα με τα λεντ και τους προτζεκτορες. γι αυτό και τα εβγαλα και εβαλα xenon. το φως είναι αρκετα καλυτερο πλεον και πιο συγκεντρωμένο.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Εχεις πέσει κυριολεκτικα έξω σε όλα.
Δεν ειμαι σπιτι αλλά όταν πάω θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread