Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

THEO

Newbie
Jun 3, 2014
2
0
0
καλημερα εχω ενα φιεστα 2003 1.4 και εδω και λιγο καιρο με εχει πεθανη ξαφνικα σβηνει κανει σαν διακοπες και παει λεγοντασ αλλαξα 3 πολλαπλασιαστες και σημερα το εβαλα μπροστα να παω για δουλιτσα και αρχισαμε διακοπη αναβοσβηνε το ταμπλο και ανα μυνημα eac fail.τι κανω; εχει ειχε κανεις το ιδιο;ευχαριστω

THEO

Newbie
Jun 3, 2014
2
0
0
Γειωσης τσεκαριστικαν το αλτενειτορ τη ειναι?

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
EAC fail βγαζει οταν κατι γινεται με την πεταλούδα και δεν διαβαζει σωστες τιμες ο εγκεφαλος.

αλλα δεν ειναι απαραιτητο να φταιει η πεταλούδα.

συμφωνω με το στελιο, δοκιμασε μια καλή μπαταρία και αν δεν φτιαξει, βαλε καλή βενζινη και ύστερα το βλεπουμε.

καλο είναι να γινει και μια obd διαγνωση για τυχον άλλους κωδικούς σφαλμάτων

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
43
Αθήνα
nos7 said:
Συνηθως αυτες οι βλαβες δεν αφορουν τον καταλυτη σου αλλα εναν απο τους δυο αισθητηρες λ που εχεις πριν και μετα τον καταλυτη που ελεγχει τα καυσαερια σου!!!εαν μας πεις ακριβως τον κωδικο θα μπορεσουμε να σου πουμε εαν φταει ο πρωτος ή ο δευτερος λ ;)

λοιπόν μου ήρθε το obd diagnostic απο την κινεζια και το σύνδεσα με bluetooth με android κινητο και με το προγραμμα torque. η βλάβη έιναι ή P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)

Read more at: http://www.obd-codes.com/p0420
Copyright © OBD-Codes.com

διάβασα πολλά στο internet για το θέμα. έσβησα και την βλάβη και θα δώ πότε θα ξαναεμφανιστεί.

ξέρει κάνείς αυτό το bank1 που λέει αν εννοεί τον πρό του καταλύτη αισθητήρα?
απο πού λέτε να αρχίσω το ψάξιμο για το ''τις πταίει''?

marios7kal

Pro Member
Jul 28, 2011
342
0
0
35
Αθήνα
εννοει τον πρωτο αισθητηρα λαμδα, δηλαδη οπως ειπες τον προ του καταλυτη αισθητηρα..
ισως χρειαζεται καθαρισμος του αισθητηρα..

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
43
Αθήνα
marios7kal said:
εννοει τον πρωτο αισθητηρα λαμδα, δηλαδη οπως ειπες τον προ του καταλυτη αισθητηρα..
ισως χρειαζεται καθαρισμος του αισθητηρα..
Λοιπόν καθάρισα με το σπρέι που έιχα πάρει της wurth τον αισθητήρα λ, μετά έσβησα την βλάβη και  θα περιμένω να δώ αν θα ξαναανάψει το λαμπάκι!!! σε καμιά 2 βδομάδες μήνα το πολύ θα ξέρω

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
43
Αθήνα
μετά απο 50 μέρες δεν έχει ανάψει ξανά το λαμπάκι, μπορώ να πώ πλέον οτι τελικά αυτό έφταιγε και γλίτωσα την αλλαγή καταλύτη!!! :)

Ian_Brown

Newbie
Mar 26, 2015
1
0
0
tease Καλησπερα περα για περα σε ολους.Αναψε και εμενα το CHECK λογω οτι πεταξε το σωλινακη της υποπιεσης....αλλα δεν ξερω να σβηνω το check ξερει καποιος πως σβηνει το check του κινητηρα?fiesta 2004

Johnster

Member
Aug 17, 2015
140
2
18
Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους εύχομαι. Γράφω για δεύτερη φορά για να βρω λύση σε ενα θεματάκι μου. Μια δύο φορές μου έχει ανάψει για λιγάκι το check engine στο ταμπλώ. Κάνω γεμίσματα με 100αρα βενζίνη και παρατήρησα οτι πχ σε κεντρικό δρόμο που αλλάζα λωρίδα κόμπασε το γκάζι για λίγο και αναψε μια στιγμή το λαμπάκι. Πάω για έλενχο καταλύτη και αισθητήρα η μπορεί να ήταν ανεπαίσθητα απο κακή καύση? Να σημειώσω ότι με απλή αμόλυβδη σε χαμηλές στροφές πχ με δευτέρα σε ανηφορίτσα το αμάξι ζοριζόταν και μπορεί να έσκαγε και η εξάτμιση. Έχω αλλάξει πρόσφατα μπουζί.Έπισης ένα πρωί που το έβαλα μπρος το αμάξι μου έβγαλε ελάχιστο άσπρο καπνό. Μπορεί να ήταν απο υδρατμούς υγρασίας στην εξάτμιση?

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
αν βγαζει απρο κρυο και μολις ζεσταθει σταματαει, δεν είναι τίποτα.

βαλτο σε διαγνωστικό και ποσταρε τα σφαλματα να σου πουμε μια γνώμη.

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
αν ειναι καταλυτης οταν μαρσαρεις με νεκρα θα ακουγετε σαν να σφυριζει απο εξετμιση. για να τσεκαρεις μονος σου τον λαμδα βγαλε απο την μπριζα τον 1 λαμδα και δοκιμασετο. αυτο που σου κανει ποιο πολυ με παει σε χαλασμενο μπουζι η μπουζοκαλωδιο.

Johnster

Member
Aug 17, 2015
140
2
18
Καλησπέρα εν τέλει άλλαξα πολλαπλασιαστή γιατί μια μέρα ο κινητήρας μπήκε σε safe mode και ο μηχανικός μου είπε ότι ήταν ο πολλαπλασιαστής στα τελευταία του. Επίσης άλλξα μπουζί προληπτικά και μου άλλαξε και κάτι τάπες που χόρευαν και έριχνε νερό στα μπουζοκαλώδια. Την περίεργη ζημιά μου την έκανε μετά απο 2 βδομάδες που μάλλον διαλύθηκε η τάπα κορμού και έμπαιναν νερά στον κινητήρα μέσα. Ευτυχώς άλλαχτηκε αμέσως και δεν ήταν φλάτζα κεφαλής

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1453567707[/time]
Ολα μαζί με καθαρισμό μπεκ 210 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
ποσα χιλομετρα εχεις και σαπισε τα πα στο κορμο? το πηρες μεταχειρισμενο? μηπως ειχες λαθος υγρα στο κυκλωμα ψυξης?

Johnster

Member
Aug 17, 2015
140
2
18
Το πήρα μεταχειρισμένο όντως 104000 χιλιόμετρα έχω. Λάθος υγρά δεν έχω το κλασσικό παραφλου  έχω. Πριν έξι μήνες είχα κάνει και καθάρισμα του συστήματος ψύξης φαντασου

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread