Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν ξερει ποιος απο τους 2 εχει προβλημα

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Αυτό μ λέει κι ο μηχανικός μ ότι αποκλείεται ναι είναι ο λ...δεν ξέρω αν έχει σχέση άλλα απ'οτι διάβασα τα μπουζί τα αλλάζεις κάθε 60.000χλμ ισχύει?Το αμάξι έχει 62μισο τώρα...

Ένα άλλο μικρο προβληματάκι που εχω είναι ότι όπως είπα και πιο πριν όταν ζεσταθεί λίγο και το βάλεις μπρος πέφτουν οι στροφές σε σημείο που μ έσβησε εχτές...

Dreamchaser said:
Αυτό μ λέει κι ο μηχανικός μ ότι αποκλείεται ναι είναι ο λ...δεν ξέρω αν έχει σχέση άλλα απ'οτι διάβασα τα μπουζί τα αλλάζεις κάθε 60.000χλμ ισχύει?Το αμάξι έχει 62μισο τώρα...

Ένα άλλο μικρο προβληματάκι που εχω είναι ότι όπως είπα και πιο πριν όταν ζεσταθεί λίγο και το βάλεις μπρος πέφτουν οι στροφές σε σημείο που μ έσβησε εχτές...

..άλλαξε παλικάρι μου τα μπουζί! 30.000 κ πολλά είναι!! ..κ άλλαξε κ το φίλτρο βενζίνης!

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
62000;;;μην τ αφηνεις τοσο,κριμα ειναι απ την στιγμη που το κοστος για τα εγοστασιακα ειναι μικρο

lockS said:
62000;;;μην τ αφηνεις τοσο,κριμα ειναι απ την στιγμη που το κοστος για τα εγοστασιακα ειναι μικρο
+1
12 ευρώ έχουν!!
..άσε που πρέπει να κάνουν πάρτι τα πειράκια  με τόσα πολλά χιλιόμετρα που έχουν!!

BLUE-WHITE

Pro Member
May 12, 2010
447
0
0
Athens
60000 χιλ με τα ιδια μπουζι? :eek:
Το αργοτερο στα 30000 για τους τσιγκουνηδες, στα 20000 για τους πιο μερακληδες...

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
BLUE-WHITE said:
60000 χιλ με τα ιδια μπουζι? :eek:
Το αργοτερο στα 30000 για τους τσιγκουνηδες, στα 20000 για τους πιο μερακληδες...

δεν νομίζω βρε παιδια να έχει αφήσει μηχανικός το αμάξι τόσα πολλά χιλιόμετρα με τα ίδια μπουζί...

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Πήγα για διαγνωστικό το έσβησαν το λαμπάκι... άλλαξαν τα μπουζί και σαν να ησύχασε για λίγο καιρό και τώρα πριν από λίγες μέρες ξανά άναψε...το πήγα χτες πάλι και έβγαλε και με σφάλμα μετατροπής καταλύτη η κάτι τέτοιο :/...

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι καίει παρά πολύ με ένα 10αρικο με το ζόρι βγάζει 60χλμ (χαλαρή οδήγηση πάντα)...για παράδειγμα έβαλα 20ευρο(κάπου στα 11+ λίτρα) εχω κάνει 85χλμ και έχουν φύγει τα δυο μεγάλα κουτάκια και μένουν οι δυο μικρές γραμμές...είναι νορμάλ αυτό?

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Με 11 λίτρα θα σου βγάλει περίπου 120-130 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, τόση είναι η κατανάλωση του 1.4. Το "σφάλμα μετατροπής καταλύτη", μπορεί να είναι από χαλασμένο καταλύτη, "λ", ή και από κακή καύση. Και αφού άλλαξες μπουζί, τότε μπορεί να είναι μπουζοκαλώδια ή πολλαπλασιαστής. Συνεχίζει και ρετάρει ή δουλεύει normal τώρα;

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Dreamchaser said:
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι καίει παρά πολύ με ένα 10αρικο με το ζόρι βγάζει 60χλμ (χαλαρή οδήγηση πάντα)...για παράδειγμα έβαλα 20ευρο(κάπου στα 11+ λίτρα) εχω κάνει 85χλμ και έχουν φύγει τα δυο μεγάλα κουτάκια και μένουν οι δυο μικρές γραμμές...είναι νορμάλ αυτό?
Για την καταναλωση γεμισε το, κανε 200χλμ χωρις να αλλαξεις τροπο οδηγησης και ξαναπηγαινε στο ιδιο βενζιναδικο και φουλαρισε παλι.Μονο ετσι θα καταλαβεις ποσο περιπου καιει.

Dreamchaser said:
Πήγα για διαγνωστικό το έσβησαν το λαμπάκι... άλλαξαν τα μπουζί και σαν να ησύχασε για λίγο καιρό και τώρα πριν από λίγες μέρες ξανά άναψε...το πήγα χτες πάλι και έβγαλε και με σφάλμα μετατροπής καταλύτη η κάτι τέτοιο :/...

οταν είναι αναμμενο το τσεκ η κατανάλωση παντα είναι θα είναι αυξημένη απο την κανονική γιατι σταματαει να κανει καποιες διορθωσεις λόγο σφάλματος

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
kostg said:
Με 11 λίτρα θα σου βγάλει περίπου 120-130 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, τόση είναι η κατανάλωση του 1.4. Το "σφάλμα μετατροπής καταλύτη", μπορεί να είναι από χαλασμένο καταλύτη, "λ", ή και από κακή καύση. Και αφού άλλαξες μπουζί, τότε μπορεί να είναι μπουζοκαλώδια ή πολλαπλασιαστής. Συνεχίζει και ρετάρει ή δουλεύει normal τώρα;
Δεν ρέταρε πότε...δουλεύει ρολόι ο κινητήρας ακουστικά τουλάχιστον...

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Όχι...είμαι μέσα στα πράγματα που πρέπει να κάνω την επόμενη εβδομάδα γιατί είναι η ώρα του πια σύμφωνα με το βιβλίο service...

eveles

New member
May 15, 2011
79
0
6
43
Αθήνα
Dreamchaser said:

kostg said:
Το "σφάλμα μετατροπής καταλύτη", μπορεί να είναι από χαλασμένο καταλύτη, "λ", ή και από κακή καύση. Και αφού άλλαξες μπουζί, τότε μπορεί να είναι μπουζοκαλώδια ή πολλαπλασιαστής. Συνεχίζει και ρετάρει ή δουλεύει normal τώρα;

Σύμφωνα με τα παραπάνω  και το δικό  μου που εδώ και 2 χρόνια έχει αναμένο το check engine και μου έιχαν πεί απο ένα συνεργειο οτι έιναι ''καταλύτης'' μήπω είναι κάτι άλλο. Δέν ήξερα  τότε να σημειώσω τον ακριβές κωδικό της βλάβης 'ωστε να δώ τι ακριβώς είναι... σε αυτό:http://www.edgeproducts.com/product_images/customer_support_article-pdf-41.pdf

με ctrl+f την λέξη catalyst στο παραπάνω pdf φέρνει 20 αποτελέσματα!!! δεν μπορεί ολα να απαιτούν αλλαγή χταποδοκαταλύτη!! :(

και επειδή δεν έιχα πάει σε αντιπροσωπεία αλλά σε συνοικιακό παλαιακό  (τώρα είναι συναταξιούχος) , μήπως να το ξανατσεκάρω πρίν προβώ σε αγορές- επισκευές καταλύτη κλπ

Πιστέυεται οτι αν έιχα ένα τέτοιο: http://www.ebay.com/itm/Mini-V1-5-ELM327-OBD2-0BDII-Bluetooth-Auto-Car-Scanner-Diagnostic-Tool-Interface-/201036942751?pt=LH_DefaultDomain_2&var=&hash=item2ecebc4d9f
θα μπορούσα να δώ ακριβώς τι βλάβη έχει καταγράψει?
Tο έχει κανείς?
Aυτό με το bluetooth το έχει συνδέσει κανείς με android smartphone?

Φανταστείτε να πάω να αλλάξω χταποδοκαταύτη και να μην σβήσει η ένδειξη check engine!!! αυτοκτονία!! AR15firing

Καλή Ανάστση!!

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Συνηθως αυτες οι βλαβες δεν αφορουν τον καταλυτη σου αλλα εναν απο τους δυο αισθητηρες λ που εχεις πριν και μετα τον καταλυτη που ελεγχει τα καυσαερια σου!!!εαν μας πεις ακριβως τον κωδικο θα μπορεσουμε να σου πουμε εαν φταει ο πρωτος ή ο δευτερος λ ;)

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread