Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα που πήρα το αμαξάκι για μια βολτούλα(fiesta 1.4 2004) το άνοιξα λίγο παραπάνω στην λεωφόρο και μετά από λίγο μου άναψε το λαμπάκι του κινητήρα...Είναι η δεύτερη φορά που μου το κάνει το τσέκαρα την πρώτη φορά και δεν ήταν τπτ σοβαρό (μάλλον χάλια βενζίνη)...και το άλλο που κάνει είναι όταν έχει ζεσταθεί(λογική θερμοκρασία) ο κινητήρας και τον σβήσω και μετά το βάλω μπρος πάλι, βλέπω τις στροφές από 900 που είναι συνήθως να πέφτουν στις 500(δεν σβήνει ο κινητήρας) και μετά κουτσά στραβά ανεβαίνουν πάλι αλά τρεμοπαίζουν λιγάκι(πολύ λίγο)...ξέρετε τι μπορεί να παίζει?

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
το πρωτο φιλε(εφοσων μετα σου σβηνει) μπορει να ειναι ''μπουκομενο'' και να εχει βρομισει ο λ!!!μου εχει τυχει σε πολλα αμαξια(citroen berlingo-citroen C4-matiz) oταν το πατησεις μια-δυο το γκαζι να πιασεις κοφτες και σβησεις και ξαναανοιξεις την μηχανη λογικα θα εχει σβησει το check engine οσο για το 2 συμπτομα που λες κατι στην πεταλουδα μου μοιριζεται!!!Πριν τα κανεις ολα αυτα ομως κανε ενα τεστ και αλλαξε βενζιναδικο!!!

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
1
0
43
με τα μπουζι εισαι οκ?δεν εχεις ξεπερασει τα χλμ που πρεπει να τα αλλαξεις φανταζομαι...

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
παίζει να έχει καμιά σχέση ο καταλυτής?

edit το αμάξι έχει 62.000χλμ

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
δυσκολο αλλα οχι αποκλειεται...θα ειχες συμπτωματα οπως εντονος καπνος απο την εξατμηση σου και θα μυριζε εντονα  καυσαεριο καθε φορα που θα εμπαινες σε κλειστο χωρο(σε καποιο παρκινκ)

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
αν δεν το βαλει σε διαγνωστικο οτι και να λεμε δεν εχει νοημα..μπορει να ειναι απο πεταλουδα
μεχρι λ μεχρι οτιδηποτε

πηγαινε το σε ενα εξουσιοδοτημενο βαλτο το διαγνωστικο για να βρεις σιγουρα ακρη

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Δεν εχει δει να βγάζει κάπνα ούτε εχω μυρίσει τπτ ιδιαίτερο

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
μηπως τ αφησες με ρεζερβα κ καθισαν τπτ 'σκουπιδακια' ; για κανε κανα γεμισμα να δουλεψει κ βλεπεις τι γινεται

BLUE-WHITE

Pro Member
May 12, 2010
447
0
0
Athens
Συμφωνω με τον Southern...Πηγαινε σε καποια Ford και βαλε το σε διαγνωστικο...

Dreamchaser said:
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα που πήρα το αμαξάκι για μια βολτούλα(fiesta 1.4 2004) το άνοιξα λίγο παραπάνω στην λεωφόρο και μετά από λίγο μου άναψε το λαμπάκι του κινητήρα...Είναι η δεύτερη φορά που μου το κάνει το τσέκαρα την πρώτη φορά και δεν ήταν τπτ σοβαρό (μάλλον χάλια βενζίνη)...και το άλλο που κάνει είναι όταν έχει ζεσταθεί(λογική θερμοκρασία) ο κινητήρας και τον σβήσω και μετά το βάλω μπρος πάλι, βλέπω τις στροφές από 900 που είναι συνήθως να πέφτουν στις 500(δεν σβήνει ο κινητήρας) και μετά κουτσά στραβά ανεβαίνουν πάλι αλά τρεμοπαίζουν λιγάκι(πολύ λίγο)...ξέρετε τι μπορεί να παίζει?

κανε αλλαγη στο φιλτρο βενζινης πρωτα κ μετα ολα τα αλλα

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Πήγα για διαγνωστικό και έβγαλε κάτι για τον λ...και δεν κατάφερε να σβήσει το λαμπάκι...ρώτησα και έναν άλλο μηχανικό φίλο μ και μ λέει να βάλω 100αρα μέσα και να το αφήσω να την κάψει μήπως είχε νερό και πέρναγε από τον λ και για αυτό διάβαζε λάθος και έβγαζε πρόβλημα...αλλιώς είναι χαλασμένος ο λ και θέλει αλλαγή...

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Αυτό με την 100άρα δοκίμασέ το. Επίσης προσπάθησε να μην το μπουκώνεις, άνοιγέ το όσο μπορείς μπας και ξεκαπνίσει και στρώσει. Επίσης δες το φίλτρο βενζίνης, όπως έγραψε ο Στέλιος παραπάνω. Έχεις αλλάξει ποτέ; Αν όχι, οπωσδήποτε άλλαξέ το πριν κάνεις οτιδήποτε.

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
πρωτου αγχωθεις για τον λ,κανε οπως σου εγραψα κ εγω κ τα παιδια παραπανω με το θεμα βενζινης κ το φιλτρο της μηπως ξεκιναει απο εκει το προβλημα σου κ υστερα βλεπεις

Dreamchaser

Original poster
Rookie
Mar 5, 2011
24
0
0
34
Παιδιά να ρωτήσω κάτι...που ακριβώς είναι ο Λ και πόσοι είναι δυο η ένας?Ψάχνω στο internet αλά δεν βρίσκω τπτ...

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
Εχουμε δυο αισθητηρες λ,ο δευτερος βρισκεται μετα τον καταλυτη και πρεπει να σηκωσεις το αμαξι για να τον δεις,ο πρωτος φαινεται κανονικα ,το καλωδιο του ειναι πανω απο το χταποδι ετσι οπως βλεπεις το μοτερ σου.

προβλημα σε ποιον απο τους δυο σου εβγαλε?

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
οπως κοιτας τον κινητηρα μ ανοιχτο το καπο αν κοιταξεις πισω απ τον κινητηρα θα δεις ενα φις νομιζω πρασινο ειναι σ εκεινο το σημειο ειναι ο ενας κ ο αλλος οπως ειπε ο southern μονο αν το σηκωσεις φαινεται απο την κατω πλευρα

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
Dreamchaser said:
Πήγα για διαγνωστικό και έβγαλε κάτι για τον λ...και δεν κατάφερε να σβήσει το λαμπάκι...ρώτησα και έναν άλλο μηχανικό φίλο μ και μ λέει να βάλω 100αρα μέσα και να το αφήσω να την κάψει μήπως είχε νερό και πέρναγε από τον λ και για αυτό διάβαζε λάθος και έβγαζε πρόβλημα...αλλιώς είναι χαλασμένος ο λ και θέλει αλλαγή...

δεν είναι απαραιτητο να λαμδα άμα αναβει λαμδα. Το διαγνωστικό σχεδόν πάντα αναβει λαμδα όπωτε το μείγμα δεν είναι σωστό, είτε απο κακη κάυση, ή απο misfire σε καποιο μπουζί, ή απο ρεταρισμα, ένα σωρό αιτίες μπορει να είναι. Όταν χαλάει ο λαμδα κάνει κάτι απίστευτα κοψίματα ειδικά σε τέρμα γκάζι

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread