Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Nickel

Newbie
Σεπτ. 10, 2015
2
0
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παιδια εχει 2 εβδομαδες που αλλαξα δισκο-πλατο μπροστα και την αντλια συμπλεκτη γιατι ειχα μεινει απο συμπλεκτη. Το πηγα απο εκει που αγορασα το αμαξι και μου το αλλαξαν με 360 ευρω και τα εργατικα μεσα.Να πω πως το αμαξι το εχω παρει μεταχειρισμενο στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Εβγαλε αυτην την ζημια πανω στον μηνα στα 142.000 χλμ. Οταν βγηκε απο το συνεργειο το κιβωτιο και ο συμπλεκτης ηταν πολυ μαλακος και πολυ ευχαριστος. Τωρα το αμαξι σαν να ξαναζοριζετε να παρει τη δευτερα και σημερα μου την πεταξε κιολας. Τι λετε να συμβαινει??? 
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
δεν ξερω τι μπορει να συμβαίνει με το σασμάν σου, αλλα αρχικά, με μια 50αρα συρριγγα, βαλε ένα προσθετο MoS2 της liqui Molly στο κιβώτιο σου, μπας και στρώσει.
 

fiestasports1

New member
Oct 4, 2015
57
0
0
καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια ! το αυτοκινητο μου ειναι φιεστασπορτ του 2008 εχω το εξης προβλημα σημερα μου το κανε δεν οταν πηγαινα να βαλω τριτη ταχυτητα με  30 χιλιομετρα δεν τιν επαιρνε και με 40 χιλιομετρα δεν τιν επαιρνε το προβλημα μου το παρουσιασε τωρα το απογευμα! τελικα απο καπιες προσπαθιες μπηκε οι τριτη ταχυτητα και οι υπολοιπες ! ερωτηση μηπως φταιει το κρυο και κολουσαν οι ταχυτητες το αυτοκινητο εχει 43000 χιλιομετρα πιστευω απο τοσο νωρις να μου βγαλε προβλημα δεν ειναι λογικο!

λεω μηπως φταινε και οι βαλβολινες δεν τις εχω αλλαξει ποτε ! το αυτοκινητο το αγορασα μεταχειρισμενο το 2010 ενω ειναι μοντελο του 2008 ποτε δεν αλλαξα τις βαλβολινες μηπως λεω ηρθε η ωρα να τις αλλαξω γιατι εχει  5,5 χρονια που εχω το αυτοκινητο και δεν τις εχω αλλαξει ! οι αλλαζεις βαλβολινες  οταν αλλαξεις δισκοπλατο ! παιζει ρολο το κρυο γιατι εξω εχει 0 βαθμους το ζορισα το αυτοκινητο σημερα αλλα πρωτη δευτερα τις παιρνει κανονικα ! και τιν τριτη τιν επαιρνε κανονικα ! μονο το απογευμα με κολησσε και δεν ξερω τον λογο!
αν συνεχιστει θα το παω σε συνεργειο να το δουν μιν κανω ζημια τον συμπλεκτη! ρωταο αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο!

ερωτηση ταχυτητες στις ποσες στροφες αλλαζουμε παραδειγμα πρωτη βαζουμε παει μεχρι 20 χιλιομετρα βαζουμε δευτερα παει μεχρι 30 με 35 χιλιομετρα βαζουμε 3 παει μεχρι 60  με 70 χιλιομετρα βαζουμε 4 παει μεχρι 100 και μετα βαζουμε 5 η σωστα τι κανω λαθος ευχαριστω και καλη χρονια αν και πιστευω απο τον καιρο παιζει να νε ! και να τα παιξαν οι βαλβολινες και να παω για αλλαγη! 

και κατι ακομα στα ποσα χιλιομετρα ειναι νορμαλ να αλλαξουμε συμπλεκτη και τι εταιρεια προτινεται ευχαριστω!

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1451673287[/time]
και επισης τι κοστος εχει να αλλαξω βαλβολινες αν γνωριζει κανεις! και ποια εταιρεια ειναι καλη σε συμπλέκτη!  ευχαριστω !
 

Riordian

Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Δεν εχει σημασια στις ποσες στροφες αλλαζουμε ταχυτητα... σημασια εχει πως τις αλλαζουμε ωστε να μην καταπονειται. Οι βαλβολινες που εχει το αμαξι πανω ειναι ας πουμε εφ'ορου ζωης. Τις αλλαζεις σε περιπτωση που θα αλλαχτουν δισκος πλατω.

Δοκιμασες να βαλεις 3η μετα απο 10 - 20 λεπτα κινησης του αμαξιου; Αν φταιει το κρυο μετα απο λιγο θα εχουν ζεσταθει οι βαλβολινες και θα παιρνει μπρος... στην χειροτερη να ειναι τα συγχρονιζε. Οι υπολοιπες σου κουμπωνουν; π.χ απο 2α να βαλεις 4η;

Συμπλεκτης αλλαζεται αναλογως την χρηση... αν το 90% των χλμ. ειναι με καθημερινη χαλαρη οδηγηση, αντεχει μεχρι και 150000... εταιρια που προτεινω ειναι sachs που κανω περιπου στα 150 ευρω.
 

Nikol@r@s

Administrator
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
Εγώ προσωπικά αλλάζω ταχύτητες μεταξύ 2.500-3000στροφών, γιατί πιο κάτω από τις 2500 το αμάξι δεν τράβαει(Καταραμένο ηλεκτρόγκαζο)!

Απορία,πότε καταλαβαίνεις ότι το αμάξι είναι έτοιμο για δίσκο πλατό και χρειάζεται αλλαγή?
 

fiestasports1

New member
Oct 4, 2015
57
0
0
ευχαριστω πολλοι για τις απαντησεις και εγω δεν νομιζω τοσο γρηγορα να τα παιξε το δισκοπλατω το μεσημερι που πηγα  βολτα για φαγητο τις  επαιρνε κανονικα τις ταχυτητες και ξαφνικα το απογευμα να μιν τις παιρνει δεν γινεται! να ρωτησω απο δευτερα σε τετταρτη γινεται να αλλαξω θα κανει ζημια στον δισκο για να δω αν κουμπωνει αν το ξανακανει για να δοκιμασω 4 η αν δεν παιρνει και τιν τετταρτη παιζει να ειναι απο το κρυο η παω για αλλαγη συμπλεκτη αλλα θα μου πειτε αν παω για αλλαγη συμπλεκτη δεν θα παιρνει ουτε μια ταχυτητα !
κατι ακομα  μπορω να παω να αγορασω το δισκοπλατω μονος και να το παω σε ενα μαστορα να μου το περασει και να αγορασω και τις βαλβολινες μονος! και να παω σε μαστορα να τα περασει!
οι εταιρεια που προτεινεις ο sachs ξερω οτι ειναι απο τα κορυφαια δισκοπλατω τιν εβαλε προσφατα ο πατερας μου σε ενα σκοντα octavia tsi! και ειναι πολλη καλη εταιρεια!
με τα περαστικα ξες περιπου ποσο βγαινει αν αγορασεις τα ανταλακτικα μονος σου και πας σε ενα μαστορα να τα περασει και ποσα λιτρα βαλβολινες παιρνει ευχαριστω!
επισης απο δευτερα αν δοκιμασω τεταρτη δεν νομιζω να χω κανενα θεμα ! ευχαριστω!
riordian τι ελαστικα μου προτεινεις ! στο θεμα το ελαστικων να σου πω σε ποια ελαστικα ειμαι αναμεσα να μου πεις τιν γνωμη σου !

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1451728119[/time]
ωραια απορια νικο και εγω ηθελα να ρωτησω για αυτιν τιν απορια που εχεις ! παντως οταν αλλαξε ο πατερας μου δισκοπλατω ! δεν επαιρνε τις ταχυτητες ανεβαζε στροφες το αυτοκινητο οταν αλλαζε στροφες με αποτελεσμα να καψει το δισκο αλλαζε κανονικα ταχυτητες και ανεβαζε στροφες λεω τον πατερα μου σταματα το αυτοκινητο στιν λοριδα εκτακτου αναγκης! να δουμε τι επαθε το αυτοκινητο ! το σταματαει βαζει πρωτη και ουτε ξεκινουσε !  ειχε καψει το δισκοπλατο ! μυριζε καμενο ηρθε οι οδικη τον φορτωσε και τιν επομενη μερα το πηγαμε σε συνεργειο και το αλλαξε περασε sachs δισκοπλατω που ειναι κορυφαια εταιρεια ! δευτερη φορα αλλαξε δισκοπλατω!

και μου φανηκε παραξενο σε σκοντα οκταβια 2009 μοντελο 1,4 tsi τοσο γρηγορα να αλλαζεις δυσκοπλατο ! απο οτι πιστευουμε τιν πρωτη φορα παιζει να μιν εγινε σωστη δουλεια στιν αντιπροσωπεια που το ειχαμε παει και το ειχαμε αλλαξει! δεν ξερω αν φταιει η αντιπροσωπια μπορει και να μιν φταιει αλλα σε λιγα χιλιομετρα να θελει 2 φορες αλλαγη κατι δεν μου κολαει αλλα θα μου πεις τυχαινει!
με το sachs βλεπω κανει καλη δουλεια και μας ειπαν ειναι απο τα κορυφαια δισκοπλατω!
ασχετο το θεμα απλα λεω τιν εμπειρια που ειχα !
 

fiestasports1

New member
Oct 4, 2015
57
0
0
οκ ειναι το αυτοκινητο πηγα εβαλα βενζινη και το πηγα μια βολτα τιν 3η τιν παιρνει κανονικα ! η παιζει να ταν απο το κρυο η μπορει να μιν πατουσα τερμα τον συμπλεκτη απο βιασυνη με αποτελεσμα να μιν επαιρνε τιν ταχυτητα! γιατι μπορει απο βιασυνη να γινει και αυτο ευτυχως ολα καλα ! και ευτιχως που δεν επαθε και τιποτα το δισκοπλατω και να θελει αλλαγη!

γιατι με εκανε εντυπωση λεω τοσο γρηγορα δισκοπλατω αλλα αν παθαινε τιποτα το δισκοπλατω στις ταχυτητες θα ανεβαζε γρηγορα στροφες  με αποτελεσμα θα σου ελεγε τα παιξε το δισκοπλατω! πρωτη φορα δισκοπλατω στα ποσα χιλιομετρα αλλαζουμε για να ξερω να ειμαι νορμαλ το αυτοκινητο ειναι το fiesta to sport του 2008 αρα σε λαθος θεμα το εβαλα το ποστ! αν μπορει να διωρθωθει και να παει στο αντοιστιχο ποστ αν δεν μπορει οκ
καλη χρονια να χουμε!
 

pirat

New member
Jun 13, 2015
70
1
8
Nikol@r@s said:
Εγώ προσωπικά αλλάζω ταχύτητες μεταξύ 2.500-3000στροφών, γιατί πιο κάτω από τις 2500 το αμάξι δεν τράβαει(Καταραμένο ηλεκτρόγκαζο)!

Απορία,πότε καταλαβαίνεις ότι το αμάξι είναι έτοιμο για δίσκο πλατό και χρειάζεται αλλαγή?
Όταν είσαι πορεία με πχ τετάρτη αλλά όχι πολλές στροφές π.χ. 2000 και το καρυδώσεις, αν αυτό ανεβάζει στροφές αλλά δεν επιταχύνει τότε είναι για άλλαγμα έχει φαγωθεί ο δίσκος και πατινάρει
 

fiestasports1

New member
Oct 4, 2015
57
0
0
ευχαριστω φιλε πιρατ για τιν απαντηση οκ ειναι ειναι το δυσκοπλατο αλλαζουν κανονικα οι ταχυτητες !
 

pirat

New member
Jun 13, 2015
70
1
8
Από ότι ξέρω ο συμπλέκτης έχει το ίδιο κύκλωμα με τα φρένα, μια εξαέρωση ή αλλαγή στα υγρά φρένων αν τα έχεις πάνω από δυο χρόνια θα ήταν καλό να γίνει.
 

georgee

Hero Member
Rookie
Feb 12, 2012
20
0
0
Ερώτηση!
Fiesta 2004 1.4
δεύτερη αλλαγή συμπλέκτη μαρκας Luk και μαζι  αλλαγη  τρομπακια πανω κατω μαρκας luk

Το προβλημα ειναι οτι ο συμπλεκτης σε αλλαγές με πολλες στροφες πατινάρει.
Ελαττωματικός?
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
μπα δυσκολο πολυ πιθανων να εχει χαλασει η τσιμουχα μπριστιρεκ στο κιβωτιο και να εχει παρει μεσα βαλβολινες
 

georgee

Hero Member
Rookie
Feb 12, 2012
20
0
0
και τι κανω τώρα?
Το αμαξι εχει 210.000
Οταν αλλαξανε τον δισκο δεν θα εβλεπαν την διαροη?
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
τι κανεις? το αυτονοητο. κατεβαζεις σασμαν. να πατιναρει ενω εχεις καινουριο σετ αμπραγιαζ δεν δικαιολογειτε εκτος και αν εχεις τοσο φαγωμενο βολαν
 

stamos-07

Rookie
Mar 7, 2016
31
0
0
32
Βόλος
Γνωρίζετε εάν ο ρυθμίζεται ο συμπλέκτης στο mk6 diesel? Γιατί στην 3η και 4η ταχύτητα εάν πατήσω το γκάζι από τη μέση και κάτω πατινάρει. Ή είμαστε για νέο δισκοπλατό;
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δε ρυθμίζεται στα fiesta απ' όσο γνωρίζω. Είναι υδραυλικός. Μάλλον πας για δίσκο-πλατό. Πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει το αυτοκινητό σου;
 

stamos-07

Rookie
Mar 7, 2016
31
0
0
32
Βόλος
Επειδή είναι μεταχειρισμένο δε βάζω και το χέρι μου και στη φωτιά. Αυτή τη στιγμή γράφει πάντως 111500....
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εμένα πάντως είχε αντέξει 115.000 και τον άλλαξα όχι επειδή ήταν τόσο χάλια, αλλά επειδή δεν ήθελα να με αφήσει πουθενά και να τρέχω με οδικές κλπ. Σε κάποια άλλα μέλη που κάνουν περισσότερα ταξίδια, έχει αντέξει 200.000 και βάλε.
Βέβαια υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις που τους άφησε στα 60.000 κλπ, όμως εκεί μπορεί να είναι και θέμα χρήσης ή αστοχίας υλικού.

Οπότε μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Υ.Γ. Μπορείς να διαβάσεις για την εμπειρία μου εδώ.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread