elenifiesta said:
την διαβασα την πρωτη σελιδα..εμενα μου κραταει κοντρα στο κεντρο ισως θελει κινηση αλλη οταν ξεκουμπωνω την πορτα...οσοναφορα τα ηχεια θα ψαξω τα ιδια οπως τα μαματα αλλα πιο πολλα βατ..εχεισ υποψη σου κανενα μαγαζι με ηχεια και τετοια γιατι πολυκαταστηματα δεν εχουν τα οβαλ αυτα που ειχει το φιεστα 5χ7 η 6χ8
βασικα αν μπορω να βοηθησω καπως θα σου συνηστουσα κάποια πραγματα απο την μικρη μου εμπειρια που εχω στα ηχοσυστηματα.
1) με ενα μικρο προσθετο στην βαση των μαμα ηχειων μπορεις να βαλεις στρογγυλα ηχεια αν θελεις τα οποια θα ειναι 6'' και τα βρισκεις αφθονα στην αγορα και σε καλές- προσιτές τιμές.
2)η γνωμη μου ειναι εφοσον εχεις 5θυρο οπως εγω, μην τρυπας καπελιερα αλλα βαλε ηχεια σστις πισω πορτες και θα εχεις πολυ καλη καλυψη. εκτος αν θες να εχεις 6 ηχεια οπως εγω απότε τρύπα καπελιέρα η εταζερα πως την λετε.
3) μην κοιτας μεγάλα ηχεια(π.χ 250 watt ) εφοσον θα τα οδηγήσεισ απο την πηγή και δεν θα μεσολαβήσει ενισχυτής. μια καλή πηγή-ντιβιντι οδηγει 4χ40watt οπότε καταλαβαίνεις οτι δεν θα έχεις την αποδοση που περιμεένεις.
4)οταν κοιτάς για ηχεία να κοιτάς τα watt ανα rms που αποδίδει το ηχείο. το οτι ενα ηχείο γράφει 250 watt σημαίνει οτι μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί να φορτωθεί(μέσω ενισχυτή φυσικά). η ακριβής απόδοση του αποδίδεται σε rms.
5)έχω κάνει μια παράθεση με τιμές και μάρκες στο θέμα "subwoofer", αλλα αναφέρομαι σε πλήρες ηχοσύστημα, στην περιπτωσή σου θα σύστηνα κάτι σε cadence ή vibe αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου γνώνη και η απόφαση δική σου.
αν σε κάτι απο τα ανωτέρω έχω λάθος ή έχω παρερμηνεύσει κάτι ζητώ συγνώμη!!!