Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
44
Βόλος
ας μεταφέρει κάποιος το θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία του mk6.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
m@kro said:
ας μεταφέρει κάποιος το θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία του mk6.

Mεταφέρθηκε  ;)

akis said:
φιλε arkas οταν λεω δεν χρειαζεται μπουλονια εννοω κανουν τα μπυλονια που εχει τωρα με τις σιδερενιες..?? Δηλαδη τις φοραω κατευθειαν..?? Μετα για την ανεση που λες και το χαμηλωμα του προφιλ, κοπανουσε και πρωτα που ειχε 175/65/14, οταν αλλαξα λαστιχα εβαλα 185/60/14 καμια μεταβολη στην ανεση προς το χειροτερο θελω να πω.. Οπως σου ειπα το δικο μου ειναι 1300 fun του 2006. Ο πατερας μου εχει ενα 1400 ghia του 2004 και η ποιοτητα της ανεσης του ως προς την αναρτηση ειναι νυχτα με μετα σε σχεση με το δικο μου..!!! Κοπαναει στις εγκασρσιες ανωμαλιες και μαλλον υποθετω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι απο το εργοστασιο αυτη η εκδοση επειδη ειναι φθηνη επελεξαν να βαλουν κατωτερης ποιοτητας αμορτισερ σε σχεση με ακριβοτερες...  Απλα ρωταω για αυτο το αμαξι τι σετ αμορτισερ θα μπορουσε να μου προτεινει καπιος μηπως και βελτιωθει η κατασταση..??

Καλώς ήλθες akis στην παρέα μας. Όσον αφορά τα ερωτήματά σου:
1) Τα μπουλόνια που έχεις στις σιδερένιες ζάντες δεν κάνουν για τις αλουμινένιες ζάντες του trend. Χρειάζεται επομένως να τα αγοράσεις και δυστυχώς είναι ακριβά. Αν δεν απατώμαι κάνουν γύρω στα 10 ευρώ το ένα (τα γνήσια της Ford), ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα ζητήσεις από αυτόν που σου πούλησε τις ζάντες; Κάνε μία ερώτηση σε κάποιο βουλκανιζατέρ που συνεργάζεσαι, μήπως μπορέσει και σου φέρει ιμιτασιόν, τα οποία κοστίζουν γύρω στα 30 ευρώ το σετ (με 16).
2) Το ghia απ' όσο γνωρίζω έχει από το εργοστάσιο αλουμινένιες ζάντες 14". Θεωρητικά και παρόλο που έχετε τα ίδια σε διαστάσεις λάστιχα, είναι πιο άνετο από το δικό σου (λόγω ελαφρύτερης ζάντας), πράγμα όμως για το οποίο δε μπορείς να είναι 100% σίγουρος, γιατί παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Π.χ. η μάρκα των ελαστικών (υπάρχουν πιο μαλακά και πιο σκληρά λάστιχα), τι πίεση έχεις στα ελαστικά σου (όσο πιο φουσκωμένα, τόσο πιο πολύ κοπανάνε), τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει με το αυτοκίνητό σου (όσο περισσότερα, τόσο πιο πολύ φθείρονται τα αμορτισέρ και κοπανάνε περισσότερο). Ο πατέρας σου από το 2004 δεν έχει αλλάξει ποτέ αμορτισέρ, έχει τα εργοστασιακά πρώτης τοποθέτησης;
3) Τα Fiesta από το 2002 και μετά (mk6 και mk6 facelift) έχουν το ίδιο σασί και επομένως έχουν τα ίδια ελατήρια και αμορτισέρ στις βασικές τους εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, τα S και τα ST έχουν λίγο (εώς πολύ) διαφορετικές αναρτήσεις.
4) Τοποθετώντας τις 15άρες ζάντες του trend με τα 195/50/15 λάστιχα, θα σου κοπανάει λίγο περισσότερο, αλλά θα έχει και καλύτερα κρατήματα (και εμφάνιση φυσικά).
5) Η πρότασή μου για να βελτιώσεις την άνεση του αυτοκινήτου σου με τις 15άρες πλέον ζάντες είναι η παρακάτω:
  - ένα νέο σετ εργοστασιακά αμορτισέρ (ή sachs που είναι ουσιαστικά τα ίδια) και παίζουν στα 250-300 ευρώ, ή ένα σετ koni ρυθμιζόμενα (που θα σου κοστίσουν βέβαια και κανένα 150άρι+ περισσότερο)
  - ένα σετ καινούρια ελαστικά 195/50/15 conti premium contact 2 ή κάτι αντίστοιχο σε μαλακό ελαστικό (σίγουρα όχι bridgestone πάντως) που θα σου κοστίσουν γύρω στα 260 ευρώ και με πιέσεις 31 εμπρός 29 πίσω
  - ελατήρια δε θα αλλάξεις, δεν έχεις πολλά χιλιόμετρα, απλά αλλάζοντας αμορτισέρ, καλό είναι να κάνεις και μια ευθυγράμμιση.

Πιστεύω να σε βοήθησα, έστω και λίγο  ;)
 

akis

Newbie
Feb 23, 2012
5
0
1
Ευχαριστω πολυ παιδια για την αμεση ανταποκριση!!!  Με τα μπουλονια με καλυψες απολυτως και φυσικα θα κοιταξω να παρω ιμιτασιον...ελπιζω να βρω γιατι τα τελευταια 3 χρονια ειμαι στην επαρχια. Αν οχι ισως βρω μεσω ιντερνετ (αν εχετε τις προδιαγραφες τους θα με βοηθουσατε πολυ) γιατι παραειναι ακριβα τα γνησια...

Τωρα σχετικα με την διαφορα ανεσης του δικου μου αυτοκινητου και του πατερα μου εχει σοβαρες διαφορες απο κατασκευης... Ο πατερας μου φοραει 14αρες αλουμινενεις απο τη μανα του στο ghia ενω εγω  εχω το Fun με σιδερενιες ζαντες.  Το δικο μου εχει πολυ ασχημη αποσβεση στα κοπανηματα απο οταν ηταν καινουργιο και λεω μηπως επειδη ειναι φθηνοτερη εκδοση εχει και χειροτερης ποιοτητας αμορτισερ..
Μου προετεινατε τα sachs για αμορτισερ. Μιλαμε για την φθηνη σειρα ετσι..???  Ποιο μοντελο ειναι???

ευχαριστω πολυ για την αμμεση και ευγενικη ανταποκριση σας!!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Τα ίδια αμορτισέρ έχουν από το εργοστάσιο, κατά 99%.
Από κει και πέρα μπορείς να διαβάσεις στο forum τα αντίστοιχα θέματα που ήδη υπάρχουν και είναι σχετικά με:
Αναρτήσεις -> Εδώ
Ελαστικά -> Εδώ και Εδώ

Επίσης πέρνα και από Εδώ μια βόλτα να μας συστηθείς  ;)
 

spithas

Member
Feb 6, 2011
162
0
0
το τελευταιο καιρο σκεφτομαι να βαλω παλι τα 14αρια σιδερενια.αλλα για να μην μπαινει πολυ μεσα η ζαντα που ειναι ακομα πιο ασχημο λεω να κοιταξω προς peugeot-citroen μερια και πιο πολυ τις 14αρες ζαντες του ραλλυ.λετε να υπαρχει προβλημα με το οφσετ ή αν το εχει δοκιμασει κανεις.καποτε ειχα δει ενα  st με τετοιες ζαντες και μπορω να πω οτι μου αρεσε.
 
spithas said:
το τελευταιο καιρο σκεφτομαι να βαλω παλι τα 14αρια σιδερενια.αλλα για να μην μπαινει πολυ μεσα η ζαντα που ειναι ακομα πιο ασχημο λεω να κοιταξω προς peugeot-citroen μερια και πιο πολυ τις 14αρες ζαντες του ραλλυ.λετε να υπαρχει προβλημα με το οφσετ ή αν το εχει δοκιμασει κανεις.καποτε ειχα δει ενα  st με τετοιες ζαντες και μπορω να πω οτι μου αρεσε.

Βασικά διαγράφεις παντελώς από την λίστα στο να βάλεις ζάντα απο πεζο γιατί δεν ταιριάζει στον αφαλο! (έχει σφραγίδα της επικίνδυνης καγκουριάς! ) .Βάλε απο μοντέο ζάντα σιδερένια με 185 λάστιχο που είναι μικρότερο το οφσετ κ θα βγει πιο εξω απο την μαμά σιδερένια που έχεις. ;)
 

scorpion

Original poster
Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
πολύ μου αρέσει η mak.... ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=BLJSZpezxoI&feature=related
πάρτε και καμία ιδέα τα mk6 για ζάντες (είναι ιταλικό το club)
 

ANTPRI

Rookie
May 22, 2012
22
0
1
OZ Ultraleggera 17" με ΚΟΝΙ Sport κιτρινα φοραει καποιος απο το κλαμπ?!...κι αν ναι ποιες ειναι οι εντυπωσεις του απο οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με μαμα?!...εννοω λακουβες, οδηγηση στη πολη, σε εθνικους δρομους κλπ...
 
Τα κόνι είναι η καλύτερη επιλογή για μκ6. Αν τα έχεις ξέσφιχτα κοπανάει λιγότερο από την μαμά ανάρτηση και έχει μεγάλη διαφορά στην οδήγηση! Την οδηγική συμπεριφορά την χαλάει η 17" γιατί εκτός από πιο μεγάλη έχει  πιο μικρό όφσετ
 

ANTPRI

Rookie
May 22, 2012
22
0
1
Τα ΚΟΝΙ τα φοραω ηδη κι ειμαι ευχαριστημενος...!επειδη μεσα στη βδομαδα παω για λαστιχα κ σκεφτομαι να αλλαξω κ ζαντες ρωταω πως θα συμπεριφερεται το αυτοκινητο στο δρομο με τις 17"...εκτος απο τη καταναλωση που θα αλλαξει προς τα πανω γτ παμε πλεον σε 205/40/R17 απο 195/45/R16... θα κοψει κι αλλο σε δυναμη το αυτοκινητο?...κ λογικα θα αρχισει να κοπαναει λιγο παραπανω ε?...μηπως ειναι προτιμοτερο να μεινω με τη ζαντα της μαμας του?!...τι προτεινετε?
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
42 offset εχουν αν δεν κανω λαθος και ειναι πολυ καλες ζαντες.Αν διαθετεις τα λεφτα και σου αρεσουν το προχωρας σε αυτον τον συνδιασμο.Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις after market ζαντα κοντα στο μαμα offset που ειναι 52,5.
Οτι θα κοψει και αλλο να εισαι σιγουρος και συν οτι τα ελαστικα σε αυτη την διασταση ειναι λιγο τσουχτερα.
 

ANTPRI

Rookie
May 22, 2012
22
0
1
Δεν ειναι πιο ελαφριες απο τις μαμα ζαντες???!!!δε παιζει ρολο??!...θα κοψει λογω αυξησης φαρδους του ελαστικου??!
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Ειναι πιο ελαφριες απο τις μαμα και γενικα ειναι πολυ ελαφριες σε σχεση με αλλες after market αλλα θα κοψει οχι λογο οτι θα αυξηθει το φαρδος του ελαστικου αλλα η διαμετρος ολοκληρου του τροχου,αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.Περισσοτερα μπορει να μας πει ο Κωστας(Κostg) που ειναι αρκετα ψαγμενος και φοραει 17αρια.

Kαι αυτες ηταν οι πρωτες εντυπωσεις του τοτε
kostg said:
Του ταιριάζει πολύ, όντως. Πραγματικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω ζάντες, αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω, μια ψυχή από δω μέσα με έψησε... Το 1.4 πάντως (έστω όπως το έχω βελτιώσει) δε μπορώ να πω ότι σέρνεται, μια χαρά τις τσουλάει τις 17". Απλά με "χαλάει" λίγο το γεγονός ότι έχει σκληρύνει κι άλλο και έχει χάσει σε άνεση σε σχέση με τις εργοστασιακές 16". Και επίσης το ότι πρέπει να προσέχω περισσότερο τις λακκούβες  :-X
 

scorpion

Original poster
Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
ANTPRI said:
OZ Ultraleggera 17"
αυτή την ζάντα την φοράω και εγώ αλλά σε 16ρα
2,5 χρόνια τις έχω,έχω μπει και σε πολύ καλές λακούβες μιας και δεν μπορώ όλες να τις αποφεύγω,δεν έχει πάθει καμία ΤΙΠΟΤΑ
 

ANTPRI

Rookie
May 22, 2012
22
0
1
scorpion said:
αυτή την ζάντα την φοράω και εγώ αλλά σε 16ρα
2,5 χρόνια τις έχω,έχω μπει και σε πολύ καλές λακούβες μιας και δεν μπορώ όλες να τις αποφεύγω,δεν έχει πάθει καμία ΤΙΠΟΤΑ

Δεν φαινεται μικρη η 16αρα σε σχεση με τη μαμα?!...διασταση ελαστικων παρεμεινε η ιδια φανταζομαι ε?
 

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
0
άρης
Αν εισαι της αποψης μην κοψει, μην κοπαναει, μην καιει, ασε τις 16αρες επανω η κοιτα για 15αρες!! αν εισαι του γουστοζικου και ομορφου συνολου πανω στο αμαξι σου βαλτες με κλειστα τα ματια γιατι εκτος απο πανεμορφη και παναλαφρη ζαντα ειναι και παρα πολυ καλη!! το μονο της μειονέκτημα ειναι η τιμη της!! Μπορεις να ψαξεις και αλλη μια ζανταρα για το 6αρι και σε σωστο οφσετ που ειναι του φοκους στ1!! μιλαω παντα με την δικη μου λογικη και λεω απλα την αποψη μου!!
 

scorpion

Original poster
Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
ANTPRI said:
Δεν φαινεται μικρη η 16αρα σε σχεση με τη μαμα?!...διασταση ελαστικων παρεμεινε η ιδια φανταζομαι ε?
τα ελαστικά έχουν την ίδια διάσταση
εμένα δείχνει για 15ρα επειδή τις έχω βάψει σε ανθρακί,17ρα δεν ήθελα να βάλω επειδή που και που το κυνηγάω το αμάξι και θα έχει κόψει λόγω ζάντας
αν έχεις βάλει τα πλαινά μασπιε για μένα θέλει 18ρα,αλλά μετά ξεφεύγουμε στην συντήρηση των ελαστικών αλλά και στην αγορά της ζάντας μιας και έχουν πάνω από 1.200e μόνο οι ζάντες
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Με κάλυψε ο pitbull παραπάνω, κάνοντας παράθεση το παλιότερό μου post. Σίγουρα χάνεις σε άνεση, καίει λίγο παραπάνω (-30~40 χιλιόμετρα στην αυτονομία του), κοστίζουν αρκετά τα ελαστικά του (+200 ευρώ η τετράδα σε σχέση με τα 16"), έχεις περισσότερους κραδασμούς (στο τιμόνι και το αμάξωμα γενικότερα), κερδίζεις όμως σε ομορφιά, κράτημα και πάτημα γενικότερα στο δρόμο.
 

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Andreas19 said:
Αν εισαι της αποψης μην κοψει, μην κοπαναει, μην καιει, ασε τις 16αρες επανω η κοιτα για 15αρες!!

Nαι ρε συ Αντρεα αλλα το παιδι εχει 14αρι και φοραει ηδη 16" ζαντες και ρωταει αν θα κοψει το αμαξι του αισθητα βαζοντας μεγαλυτερες,δεν ειπε πως θα εχει τις καλυτερες επιδοσεις.Ολονων μας αρεσει να ειναι ομορφο το αμαξι μας αλλα δεν θελουμε να τα θυσιασουμε και ολα μπροστα στην ομορφια.
Και εγω αμα δεν ηθελα να ειναι εντελως ταφος θα εβαζα 16αρες δεν κολλουσα στα λεφτα,η αν ηθελα κανενα μονο για πατηματα θα επαιρνα ενα mk1 απο τον Στελιο γυμνο να θαβω κοσμο.
Αλλα οπως ειπες καθενας εχει τα γουστα του και το σκεπτικο του και καλο ειναι να απανταμε σε αυτα που μας ρωταει και να μην τα μπλεκουμε ολα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread