Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Η εταιρία steedafiesta έβγαλε επιτέλους και short shift για το fiesta Μκ7.
Απ ότι έχω καταλάβει μικραίνει την διαδρομή μόνο στην κατεύθυνση του κουμπώματος της ταχύτητας πχ από 1η σε 2α η 2α σε 3η κλπ  και όχι την ολική διαδρομή δηλαδή να κονταίνουν και στο αριστερά δεξιά. Απ ότι λένε έχουν πάρει και την έγκριση από την Ford Motor Company.

To site είναι αυτό εδώ...

Προσωπικά θα μιλήσω και με κάποιο μηχανουργείο πχ HERCULES PARTS  να δω αν μπορούν να φτιάξουν έναν πυργολεβιέ για το Fiesta Mk7, μια κατασκευή που θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για μεγαλύτερη αντοχή και αίσθηση στις αλλαγές.


Υ.Σ- Η συγκεκριμένη εταιρία βγάζει και θολόμπαρες αλλά και δίνει και ένα φίλτρο για το Μκ7, το οποίο βέβαια είναι και πανάκριβο. :eek:
 

fiestaki 1.6

Member
Oct 27, 2010
123
0
16
υπάρχει διαφορά αν απλά κοντύνουμε λίγο το 'σίδερο' του λεβιέ και ανοίξουμε καινούρια πάσα ή αυτό το κιτ κάνει και κάτι επιπλέον ? 
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Και αυτό που λες το κάνουν πολύ, είναι ο ποιο απλός τρόπος για να κοντύνεις την διαδρομή του λεβιέ ταχυτήτων.
Το συγκεκριμένο κιτ περιλαμβάνει και κάτι επιπλέων εκτός από το κόντεμα του λεβιέ με αποτέλεσμα να κονταίνει την διαδρομή περίπου στο 30%.

Η European-parts νομίζω στον λεβιέ που δίνει έχει κάνει αυτό που λες. Δες εδώ..
 

fiestaki 1.6

Member
Oct 27, 2010
123
0
16
το έχω δει της european αλλά δεν λέει αν απλά σου δίνουν ένα πιο κοντό σίδερο,αν είναι πάντως μόνο αυτό είναι πολλά τα λ7 που ζητάνε. εύκολο είναι να κοντύνει και αν κάποιος δεν έχει τα εργαλεία δεν νομίζω σε ένα μηχανουργείο να πάρουν πάνω από 20ε γι`αυτή την δουλειά. θα ανοίξω τα πλαστικά του λεβιέ μήπως και δω τι άλλη διαφορά έχει αυτό το κιτ με το εργοστασιακό..
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Το κιτ έχει την διαφορά εκεί που πιάνουν οι ντιζες, εκτός από το κόψιμο του λεβιέ έχουν μετατοπίσει και τις μπίλιες που συγκρατούν τις ντιζες. Την κεντρική μπίλια ( δεν φαίνετε και στις φωτό) δεν πρέπει να την έχουν πράξει γιατί φαίνετε να κουμπώνει πάνω στην μαμά βάση.

Όλοι δουλειά και το μυστικό είναι στην κάτω μπίλια ;D
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Με αφορμή το βίντεο που ανέβασε η Lucifer σε άλλη ενότητα παρατήρησα (μπαίνοντας στο προφίλ του) ότι ο φίλος sbmedien έχει τοποθετήσει έναν ωραιότατο πυργολεβγιέ.
Κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει αν και με το συγκεκριμένο πρέπει να θυσιάσεις κάποια πραγματάκια γύρο από αυτό.

Θα ήθελα μια χάρη από κάποιον η κάποια που να γνωρίζει αγγλικά. Όποιος η όποια είναι πρόθυμος να επικοινωνήσει μαζί του στέλνοντας του mail ας μου στείλει ένα πμ ώστε να συνεννοηθούμε στο τι θέλω να μάθω.



Παραθέτω και ένα από τα βίντεο του, όπου και φαίνετε καλύτερα όλος ο μηχανισμός.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XPbnBpjZIqY&list=UUDF8IgwKbgM2YFQYGv1ssdQ&index=7&feature=plcp[/youtube]



Y.Γ Αν θέλει κάποιος από τους mod ας μεταφέρει από εδω.. και τα σχετικά μηνύματα που αφορούν το κόντεμα της διαδρομής του λεβιέ σε αυτήν την ενότητα. ;)
 

giannis_suzuki

Pro Member
Oct 17, 2010
384
0
0
βασικα νικο αν σηκωθει ετσι ψηλα θα μακρυνει και αλλο.....

για να κοντυνει πρεπει να το μακρυνεις απο κατω κανονικα....εκτος αν εσας ειναι με τιποτα ντιζες απο εξω οπως ηταν στα 106 που τις κοβαν και τις κολλουσαν...
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Γιάννη εάν προσέξεις καλά το έχει κοντύνει την διαδρομή από πάνω από τον λεβιέ δηλαδή. Γίνετε να κοντύνει από πάνω εξάλλου όλοι τα κονταίνουν από πάνω πρώτα, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που μετατοπίζουν τις ντίζες από κάτω και κερδίζουν λίγο στην διαδρομή.

Όλο το θέμα είναι στην μπίλια του λεβιέ. Στην ουσία αλλάζεις το μοχλικό. Εάν θέλεις μπορείς να σηκώσεις  τον λεβιέ όσο ψιλά θέλεις αρκεί να κάνεις σωστούς υπολογισμούς στην μπίλια και τις υποδοχές για τις ντίζες. Με αυτόν τον τρόπο (δηλαδή εάν το παρακάνεις) μπορείς να το κάνεις να λειτουργεί και σαν joystick εάν θέλεις απλά θα είναι πολύ απότομο και δύσκολο - ασαφές στις αλλαγές.

Εκτός από την λύση του πυργολεβγιέ έχω σκεφτεί και να κάνω καινούργιες τρύπες κάτω στο σασμάν (στο μαντέμι) στο σημείο που κουμπώνουν οι ντίζες με αποτέλεσμα να κερδίσω από εκεί στην διαδρομή… όπου στην συνέχεια θα έκανα και προέκταση στο ήδη υπάρχον σύστημα του επιλογέα και στην ουσία θα κατάφερνα να έχω έναν ψιλό λεβιέ με λίγο ποιο κοντές διαδρομές απ ότι έχω τώρα.

Επομένως υπάρχουν δυο λύσεις (η δεύτερη σαν ποιο εύκολη) αλλά δυστυχώς χρήμα δεν υπάρχει.



Υ.Γ τα saxoralla τα φτιάχνεις λίγο από κάτω αλλάζοντας την θέση στης ντίζες (εχουν ήδη μια υποδοχή επιπλέων) αλλά εάν βάλεις πύργο η πλακάκι κάτω από το ήδη υπάρχον επιλογέα κερδίζεις ακόμα περισσότερο. Το saxorallo είναι πολύ εύκολο στο να κάνεις κάτι τέτοιο και κατά βάση τα περισσότερα πισωκίνητα.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
κοιταχτε τι βρικα  ;) ;) http://www.mountunestore.com/Product/Short-Throw-Shifter/SWFNCUXVHS

500-500


-μικραινει κατα 15% την διαδρομη για την αλλαγη τις ταχυτητας
-κουμπωνει απευθειας στα ΜΚ7
-εχει powerflex για πιο ακριβεις αλλαγες ταχυτητων
-περιεχει οδηγιες για τοποθετηση DIY (ειναι ευκολο δλδ)

εαν θελεται προερετηκα περνετε και την φουσκα μαζι που ειναι απο υψηλης ποιοτητας δερμα και εχει ραμμενο το λογοτυπο της mountune+το knob

500-500

500-500


πολυ καλη τιμη πιστευω ;)
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Άχρηστο το συγκεκριμένο!!! Άμα κόψεις τον δικό σου λεβιέ με αποτέλεσμα να κοντύνει σε ύψος αυτόματα θα κερδίσεις αυτά τα 15% που λένε. Το ότι έβαλαν 4ης ποιο σκληρές βάσεις για να είναι λίγο πιο σαφές στις αλλαγές του δεν είναι και τίποτα! Όποιος θέλει φτιάχνει και από τυφλόν με ακόμα καλύτερη αίσθηση αλλά σίγουρα και με πολύ λιγότερα χρήματα. Όλα αυτά που λέω πάνω από 50€ δεν πρόκειται να πάνε!!!


Πότε θα βγάλουν κάτι της προκοπής???
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Ε δεν είναι όλοι σαν και σένα στις αλλαγές άσε που αυτό δεν κάνει για σένα είναι για άτομα που κάνουν κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας κουνώντας μόνο τον καρπό τους. giggle


Θέλω πυργολεβιέ στο αμάξι μου για να ξεκουράζω το χέρι μου και να αλλάζω σταθμούς στο ράδιο με την άνεση μου και όχι για να βάζω κόντρες φίλε Στέλιο tease
 

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
0
άρης
Δηλαδή αν κάποιος γουστάρει να το βάλει πχ ο βουτς, είναι καγκουρας και κοντρακιας;; Ε τότε Δημήτρη με τα λεγόμενα εδω μην τα πεταξεις εκει τα λ7 σου!!
 

StuparArt

Original poster
Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
43
www.youtube.com
Αν θέλει ας τα δώσει!!! Κανείς δεν είπε να μη τα δώσει εάν το θέλει!!! Έτσι και αλλιώς ο κάθε ένας από μας κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του και με το αμάξι του!!
Το θέμα είναι όπως είπα ότι θα μπορούσε να έχει το ίδιο πράγμα (εκτός από φούσκα και λεβιεδάκι) με πολύ λιγότερα λεφτά και με την ίδια λειτουργικότητα.

Τα αλλά περί κόντρας και μαγκουριάς απλά μη τα λαμβάνεις και πολύ υπόψη σου μιας και δεν είναι κακό το να είσαι ούτε καγκουρας αλλά ούτε και κοντρακιας όπως είπα και πριν ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει.


Υ.Γ επίσης ο κάθε ένας που νομίζει ότι θίγεται από κάποιες κουβέντες που λέγονται εδώ, μπορεί να βγαίνει και να το λέει και μόνος του δεν είναι ανάγκη να κάνουν άλλοι αυτήν την δουλειά!

Φιλικά στα λέω Ανδρέα μιας και το μήνυμα σου το αντιλαμβάνομαι λίγο σαν να κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου. :)
 

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
0
άρης
Δεν κάνω τον δικηγόρο κανενός Νικόλα, ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με κανέναν, ούτε με έβαλε κάποιος να τα πω! Στο θέμα για πιο οικονομική λύση στον ίδιο τομέα δεν έχω κάποια διαφωνία, συμφωνώ απόλυτα και το ξέρεις κι εσύ! Αλλα στους κάθε τους χαρακτηρισμούς των πραγμάτων με κάποιον συγκεκριμένο τροπο, έχω ένα θέμα ρε φίλε! Όπως είπες κι εσυ ο καθένας μπορει να ρίχνει τα λ7 του όπου γουστάρει, για τον καθένα το κάθε τι έχει διαφορετική αξία και κ@βλα! Όπως και ο καθένα μπορει να λέει την γνώμη του ελεύθερα! Όμως κάποιοι χαρακτηρισμοί μερικές φορές είναι περιττοι!! Γνώμη μου πάντα! Και ότι λέω, το λέω φιλικά και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνειας!
 
Φίλε Αντρέα μην αγχώνεσαι κ μην τρελαίνεσαι χωρίς λόγο!!

Ο κάγκουρας και ο κοντράκιας μου απάντησε! 

StuparArt said:
....
Θέλω πυργολεβιέ στο αμάξι μου για να ξεκουράζω το χέρι μου και να αλλάζω σταθμούς στο ράδιο με την άνεση μου και όχι για να βάζω κόντρες φίλε Στέλιο tease

Φόρουμ είναι και κάνουμε διάλογο. Χαρακτηρισμοί όπως κοντράκιδες κ κάγκουρες δεν είναι προσβλητικοί..ίσα ίσα που κολακεύουν αυτόν που νιώθει ότι είναι!  ;)


Υ.Γ. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επενδύσει τα χρήματά του εκεί που θέλει
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread