Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
0
0
41
αυτο που ξερω ειναι οτι το πηγε την προηγουμενη εβδομαδα στον μηχανικο του το οποιο το οδηγησε κ πραγματι το abs ειναι πιο ευαισθητο απο οτι θα επρεπε..το αμαξι ειναι του αδερφου μ που μ παραπονιοταν αρκετο καιρο κ νομιζα οτι ηταν υπερβολικος μεχρι που το οδηγησα κ εγω κ πραγματι υπαρχει θεμα...

το θεμα ειναι ελεγχθηκα ν τα παντα κ δεν βρηκα καπου προβλημα...οπως κ στο abs δεν μπορει να επεμβει ο μηχανικος..απλα το μονο που παει το μυαλο ειναι αν επεμβεις στα φρενα του κ βαλεις πιο σκληρα τακακια παραδειγμα μηπως γινεται πιο ευασθητο το abs..

απλα βλεπω αυτα τα κοινα μεταξυ σας.ας μας πει καποιο παιδι αν εχει αντιστοιχο θεμα με μαμα τακακια-δαγκανες κλπ μπας κ βγαλουμε καπιοα ακρη..
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
εγώ την άποψή μου για να μην απενεργοποιήσεις το abs την έχω πει εδώ,μιας που ρώτησες και σε άλλο θέμα
 

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
0
0
41
δεν νομιζω οτι εχει να κανει με την αναρτηση...επεμβαινει κυριολεκτικα στα 20-30 χλμ..δεν γονατιζει το αμαξι...
 
DarthFiesta said:
το θεμα ειναι ελεγχθηκα ν τα παντα κ δεν βρηκα καπου προβλημα...οπως κ στο abs δεν μπορει να επεμβει ο μηχανικος..απλα το μονο που παει το μυαλο ειναι αν επεμβεις στα φρενα του κ βαλεις πιο σκληρα τακακια παραδειγμα μηπως γινεται πιο ευασθητο το abs..

απλα βλεπω αυτα τα κοινα μεταξυ σας.ας μας πει καποιο παιδι αν εχει αντιστοιχο θεμα με μαμα τακακια-δαγκανες κλπ μπας κ βγαλουμε καπιοα ακρη..
Με πιο σκληρό τακάκι γίνεται πιο αναίσθητο το abs στις χαμηλές ταχύτητες. Πρέπει να εντοπιστεί από που ξεκινάει το κακό. Μπροστά ή πίσω? υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει από τον πίσω άξονα. Το φρενόμετρο είναι κάτι το ενδεικτικό. Αν υπάρχει πρόβλημα για παράδειγμα με την γεωμετρία της ανάρτησης(διαφορά κάμπερ ανά άξονα) ή στραβό πέλμα ελαστικού δεν θα φανεί στο φρενόμετρο...παρά μόνο στον δρόμο. Φαίνεται με δοκιμή που υπάρχει το πρόβλημα. Πρέπει να το οδηγήσω για να πω με σιγουριά από για πιο λόγο επεμβαίνει γρήγορα.
 

KWSTAS.S FIESTA

New member
Oct 4, 2012
60
0
0
οπως ειπα και ποιο πανω σε εμενα επεμβαίνει απο τοτε που το αγόρασα αυτο σημαίνει πως δεν μπορει να ειναι κατι μηχανικο ή κατι που βάλαμε πανω γιατι το εκανε απο την πρωτη μερα ολα αυτα που αλλάχτηκα ηταν με σκοπο να σταματήσει το προβλημα αλλα οχι δεν σταμάτησε απλα πεταξα δεν ξερω και εγω ποσα χρηματα. μαλλον ειναι θεμα εγκεφαλου ή αντλιας αλλα η αντιπροσωπεία λεει πως θα άναβε καποια λυχνεια και δεν μπαινει καν στον κοπο να το ελέγξει. γιατι αποκλείεται ο εγκέφαλος να ειναι προβληματικος να μην αναβει λαμπακι και να κανει οτι ναναι? επίσης εχω οδηγήσει και αλλα δυο ιδια φιεστακια και εχω ενα μετρο σύγκρισης   
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Moυ κάνει εντύπωση το πρόβλημά σου. Υποτίθεται πως το ABS έχει μπει στα αυτοκίνητα για να τα κάνει καλύτερα στο φρενάρισμα και όχι χειρότερα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να το απενεργοποιήσεις είναι να βγάλεις την αντίστοιχη ασφάλεια από την ασφαλειοθήκη. Βέβαια καλό θα ήταν αυτό να γίνει δοκιμαστικά μόνο και όχι μόνιμα.
Προσωπικά έχω στο αυτοκίνητό μου (mk6) αρκετά extra στο σύστημα πέδησης, όπως μπρος πίσω δισκόφρενα από το 2.0 ST με χαρακτές δισκόπλακες EBC και τακάκια MINTEX (σκληρά υποτίθεται), σωληνάκια υψηλής Googridge και υγρά TRW dot 4. Eίχα σημαντικό θέμα στο κράτημα, την ευθυγράμμιση (κυρίως) και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου για όσο καιρό είχα τα toyo t1r σε 195/45/16. Mόλις τα πέταξα και έβαλα τα conti, όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Βέβαια αν ο δρόμος είναι "σαπούνι" ή έχει σαμαράκια-κακοτεχνίες, κανένα ελαστικό δεν πατάει και το ABS δουλεύει υπερωρίες, οπότε απλά πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στην οδήγησή σου.
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με τον Στέλιο παραπάνω. Αφού έχεις οδηγήσει και άλλα fiesta χωρίς να έχεις εντοπίσει το ίδιο πρόβλημα, τότε έχει το δικό σου κάποιο μηχανικό πρόβλημα, πιθανόν κακή διανομή πίεσης μπρος-πίσω, κακή ευθυγράμμιση των τροχών ή κακή ποιότητα ελαστικών (μην το αποκλείεις, από τα toyo έχω άσχημη εμπειρία, από michelin δε γνωρίζω καθόλου)...
 

KWSTAS.S FIESTA

New member
Oct 4, 2012
60
0
0
το αυτοκινητο ειναι ευθυγραμμισμένο ζυγοσταθμισμένο και ακομα και του κουτιου που ηταν τα λαστιχα έπιανε  αν και μιλαμε για ταχυτητες 20-30. η κατανομή ειναι οκ γιατι πηγα σε φρενομετρο. το θεμα ασφαλια το εκανα και το μονο που πετυχα ειναι να κανω το ταμπλο χριστουγεννιατικο δεντρο αναψαν ολα τα λαμπακια και πέτρωσε τιμονι και φρενο δυστυχώς. οσο για της αναρτησεις εχω h&r ελατηρια. σας παρακαλω πριν προτινετε κατι και ευχαριστω γι'αυτο διαβαστε ποιο πανω που γραφω τι αλλαγες εχει υποστεί το οχημα για να μην επαναλαμβανουμε τα ίδια.....
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Πάντως στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου θέματος, ένα άλλο μέλος έγραψε ότι του είπαν από την αντιπροσωπεία ότι υπάρχει θέμα με κάποιο σωληνάκι και να το πήγαινε να το τσεκάρουν/αλλάξουν. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς δε μας έχει γράψει από τότε, αλλά μήπως να ρωτούσες και σε κανένα άλλο εξουσιοδοτημένο για το θέμα σου; Μπορεί στην αντιπροσωπεία που το συντηρείς να μην έχουν ιδέα γι΄αυτό...
 
Το σωληνάκι που είχε πρόβλημα στα μκ7 είναι της υποπίεσης κ δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που έχει (άν έχει το abs) . Βασικά μόνο με δοκιμή θα φανεί που είναι το πρόβλημα.  Ακούγεται σε δοκιμή από που ξεκινάει το πρόβλημα. Τώρα το ότι σε έβαλαν στην διαδικασία να αλλάξεις ένα σωρό πράγματα σίγουρα ήταν δώρο άδωρο και σίγουρα θα επιδρά αρνητικά στις αντιπροσωπείες που θα τους λες το πρόβλημα κ αυτοί θα σου απαντούν..άλλαξες σιαγόνες, έβαλες υψηλής, αλλάξες ελατήρια κ ένα σωρό άλλες αρλούμπες για να μην κάτσουν να το ψάξουν!
 

tux

Newbie
Dec 15, 2012
1
0
0
Παιδιά κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα. Σε λίγο χιονισμένο κατηφορικό δρόμο το ABS δεν άφηνε τα φρένα να πιάσουν καθόλου. Δύο φορές μου συνέβη να οδηγώ με 1-2 km/h σε αυτές τις συνθήκες και βρέθηκα τη μία παρά λίγο στο χαντάκι και την άλλη πάνω σε κολονάκι. Και πριν πει κανείς ότι σε χιόνια και πάγους συμβαίνουν αυτά, θα σας προλάβω και θα σας πω ότι ΟΛΑ τα άλλα αυτοκίνητα κατέβαιναν απροβλημάτιστα. Εννοείται ότι το ABS είναι πολύ ευαίσθητο και σε νορμάλ συνθήκες στις χαμηλές ταχύτητες. Δυστυχώς στην αντιπροσωπεία δήλωσαν άγνοια για το πρόβλημα.
Έχω αλλάξει λάστιχα, τακάκια, αναρτήσεις, αναβάθμισα το πρόγραμμα του εγκεφάλου αλλά τίποτα. Φαίνεται ότι το ABS απλά είναι προβληματικό σε κάποια fiesta και ή θα μάθουμε να ζούμε με τον κίνδυνο ή θα αλλάξουμε αυτοκίνητο.
 

ARIS Y

New member
May 17, 2012
55
0
0
καλησπερα σας μηπως γνωριζει κανεις τον κωδικο της ασφαλειας του abs?
 

pumaspeed

Member
Σεπτ. 20, 2010
278
0
0
34
παιδια εχω παρατηρησει εδω και 3-4 μηνεσ περιπου οτι οποτε παταω αποτομα φρενο ανεξαρτητως χλμ ειτε εχω  δευτερα και 40 ειτε εχω τεταρτη και 90 οι μπροστινοι  τροχοι παντα μπλοκαρουν και το σκαφοσ πηγαινει ακυβερνητο ευτυχωσ ευθεια αλλα με τη μορφη κολιας λες και δεν εχω abs ..δε ξερω δε μπορω και να το ερμηνευσω ακριβωσ αν επεμβενει το abs η οχι  και μου  δινει τετοια αισθηση ...λαμπακια δεν εχω..αλλα αν ξεχαστεις και εχεις κανα αμαξι αλλο μπροστα με τετοια συμπεριφορα την  εβαψες.. τι παιζει να ειναι? δουλευει το αbs πιο ευαισθητα και κανει ετσι η δεν δουλευει?λαστιχα 5 μηνων και τακακια εχουμε επισης  ::) ::)
 

lefteris

Pro Member
Oct 15, 2011
406
0
0
41
Αθήνα
Δηλαδή αν το "τσαρουχώσεις" το φρένο δέν ακούγεται το το χαρακτηριστικό χρου-χρου-χρου και το ανεπαίσθητο τρέμουλο στο πεντάλ;
 

angel s

Pro Member
Apr 30, 2013
894
0
16
33
Athens
pumaspeed said:
παιδια εχω παρατηρησει εδω και 3-4 μηνεσ περιπου οτι οποτε παταω αποτομα φρενο ανεξαρτητως χλμ ειτε εχω  δευτερα και 40 ειτε εχω τεταρτη και 90 οι μπροστινοι  τροχοι παντα μπλοκαρουν και το σκαφοσ πηγαινει ακυβερνητο ευτυχωσ ευθεια αλλα με τη μορφη κολιας λες και δεν εχω abs ..δε ξερω δε μπορω και να το ερμηνευσω ακριβωσ αν επεμβενει το abs η οχι  και μου  δινει τετοια αισθηση ...λαμπακια δεν εχω..αλλα αν ξεχαστεις και εχεις κανα αμαξι αλλο μπροστα με τετοια συμπεριφορα την  εβαψες.. τι παιζει να ειναι? δουλευει το αbs πιο ευαισθητα και κανει ετσι η δεν δουλευει?λαστιχα 5 μηνων και τακακια εχουμε επισης  ::) ::)
Πιθανών να χρειάζεται καθαρισμός των αισθητήρων των abs εάν υπάρχει δυνατότητα...
 

pumaspeed

Member
Σεπτ. 20, 2010
278
0
0
34
lefteris said:
Δηλαδή αν το "τσαρουχώσεις" το φρένο δέν ακούγεται το το χαρακτηριστικό χρου-χρου-χρου και το ανεπαίσθητο τρέμουλο στο πεντάλ;
το χρου χρου ακουγετε ..και το πεταλι  τρεμει γτ το ξανα δοκιμασα και σημερα  δουλευει το abs αλλα μπαινει ευκολα .. βασικα αυτο ξεκινησε μετα απο μια  αλλαγη στα υγρα φρενων και την εξαερωση ..ο μαστορας το πηγε βολτα και μου λεει  να αλλαξεις ελαστικα .. γτ μπαινει ευκολα το abs αλλαξα και αυτο παραμενει και τα μισελεν  γραπωνουν και σε πρωτες κοφτες και σε στροφες  για αυτο με προβληματιζει ... ::) επισης μπροστα εχω και εγω φεροντο δε ξερω αν εχει καποια σχεση..μηπως κοιμουντε τα ταμπουρια πισω ??
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread