Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
η διαφορα θα ειναι περισσοτερη στον θορυβο και μισο αλογο πανω σε ιπποδυναμη

Simeonidhs RT

Member
Oct 7, 2010
258
0
0
Thessalonikh
Σήμερα έτρεχα κόντρα καμιά 15αριά χλμ.....(καλαμαριά-λαχαναγορά....)και αυτό που θέλω να πω είναι το ότι.....:μόλις γύρισα σπίτι είπα να ανοίξω το καπό.....και το μάτι μου χτύπησε κατευθείαν στο χταπόδι μου.....(που είναι καλυμένο με τη λαμαρίνα* το προστατευτκό και για θερμοκρασία κτλ)και ήταν κατακόκκινο!!!!!!!!!!(Το χταπόδι....)Καμία γνώμη?? :D Το έλιωσα το κορμί ε?χεχεχεχε :p

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Έτσι κάνει και σε μένα, αν το ζορίσεις το (εργοστασιακό) χταπόδι κοκκινίζει. Είναι λογικό νομίζω να συμβαίνει...

Simeonidhs RT said:
Χταπόδι από focus mk1 1.6 ή fiesta mk6 1.6 ή fiesta mk7 1.6? (Για το 1.4 mk6)

Focus mk1 1.6. Τα υπόλοιπα είναι αν όχι ίδια, παρόμοια με το εργοστασιακό που έχουμε (χταποδοκαταλύτη)...

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
ολα τα χταποδια κοκκινιζουν οχι μονο τα εργοστασιακα...

αν θες μπορεις να το τυλιξεις με θερμομονωτικη ταινια αν και αυτο γινεται συνηθως στα aftermarket

Simeonidhs RT

Member
Oct 7, 2010
258
0
0
Thessalonikh
Το ξέρω ότι κοκκινίζουν......Απλά το δικό μου πρώτη φορά το έχω δει να κοκκινίζει....δεν έχει ξανά κοκκινίσει......Μάλλον για τι δικιά μου περίπτωση πιστεύω ότι φταίει το φτωχό μείγμα.....ή το ότι έχω "πειράξει" την επικάλυψη βαλβίδων......Αυτό που θα βάλω θα το τυλίξω με ταινία τιτανίου.....Ίσως και το κάνω και κεραμική επίστρωση ;) να είμαστε σίγουροι :p(Γιατί έχουμε και ένα θέμα με τι θερμοκρασία ......)(Όταν γίνει το πρόγραμμα που θα δοκιμάσουμε να πειράξουμε και το αβάνς λίγο μάλλον θα κοκκινίζει πιο εύκολα με πειραγμένο αβάνς......)όλα θα δείξουν.....Καταλύτη λέω να βάλω από mondeo mk3 1.8...Τι λέτε?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
δεν ξερω ποσες κυψελες ειναι του mondeo.εγω εχω βαλει μεταλλικο americat 350αρι και μεχρι τωρα(1μιση χρονο) δουλευει κανονικοτατα χωρις λαμπακια κτλ + καυσαερια κανονικα. Για 200αρι δεν ξερω ισως ειναι πολυ μεγαλος για το 1.4αρι και μεχρι να ζεσταθει υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις check.O δικος μου ειναι μεχρι 160hp.Αν εχεις σκοπο παντως να το πασπατεψεις πολυ παρε 200αρι για να εισαι μεσα.Επισης προσεξε την καλωδιωση του 2ου λ αν χρειαστεις προεκταση αν και το μαμα που εχει κοντα πλοκαμια δεν θα χρειαστεις μαλλον

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
εγω εχω βαλει aftermarket χταποδι 4-1 οποτε ο καταλυτης ειναι πατωμα και επισης aftermarket 2ο λαμδα (ngk νομιζω)

Simeonidhs RT

Member
Oct 7, 2010
258
0
0
Thessalonikh
Με το χταπόδι απο το focus πρέπει να πάρω και μερικές γωνίες 90 μοιρών και 45.......για να περάσω πάνω από το πλαίσιο και να δώσω και κούρμπες πρίν το ντεπόζιτο που έχει δυό γυρήσματα.....οπότε....με την ηλεκτροκόληση(σύρμα έχω...)(argon)δεν γίνεται......οπότε πρέπει να πάω στο φίλο μου το Γιάννη (dance of horses)από τους καλήτερους,,,,να μη πώ ο καλήτερος εξατμισάς στη Θεσσαλονίκη.....για να κάνει κολλήματα με το εργαλείο..... :/

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Ναι έχει… και η δουλειά του είναι να κάνει απόσβεση στις ταλαντώσεις του κινητήρα κατά την διάρκεια τις οδήγησης (πατάω αφήνω γκάζι) μιας και το μοτέρ στην συγκεκριμένη φάση δουλεύει πάνω στις βάσεις του και με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν όλη την εξάτμιση από τυχόν κοψίματα και στρεβλώσεις ακόμα και μικρορογμώσεις ιδικά στο χταπόδι.
Σε ορισμένα αυτοκίνητα η έχει μικρή διάμετρο με αποτέλεσμα να φρενάρει κατά κάποιον τρόπο τα καυσαέρια η έχει σχετικά αυξημένη γωνία (κλήση) τοποθέτησης με αποτέλεσμα και εκεί να έχουμε ένα εμπόδιο στην διέλευση τον καυσαερίων.

Επειδή δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια συμπεριφορά κοιτάμε και τοποθετούμε (εάν είναι απαραίτητο) ένα ποιο μεγάλο σπιράλ η του αλλάζουμε την θέση συνήθως κατεβάζοντας το και άλλο προς τα κάτω.

spithas

Member
Feb 6, 2011
162
0
0
στα μικρα μκ6 1.25 , 1.4 , 1.6(γιατι το σπιραλ στο st ειναι πιο μικρο απο την συνολικη διαμετρο της εξατμισης ) ειναι ιδιας διαμετρου ή ειναι πιο μικρο;

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
o ιδιος χταποδοκαταλυτης ειναι σε ολα οποτε και το ιδιο σπυραλ

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Τι εννοείς; Να βάλεις στο μαμά χταποδοκαταλύτη του 1.6 μεγαλύτερο σπιράλ; Δε νομίζω να αξίζει γιατί δεν πρέπει να αλλάζει και τόσο εύκολα. Είναι ένα πράγμα μονοκόμματο, το χταπόδι είναι κεραμικό, δεν ξέρω καν αν κολλάει εκεί νέο σπιράλ... Μάζεψε καλύτερα λεφτά και βάλε νέο χταπόδι-καταλύτη...

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
kostg said:
Τι εννοείς; Να βάλεις στο μαμά χταποδοκαταλύτη του 1.6 μεγαλύτερο σπιράλ; Δε νομίζω να αξίζει γιατί δεν πρέπει να αλλάζει και τόσο εύκολα. Είναι ένα πράγμα μονοκόμματο, το χταπόδι είναι κεραμικό, δεν ξέρω καν αν κολλάει εκεί νέο σπιράλ... Μάζεψε καλύτερα λεφτά και βάλε νέο χταπόδι-καταλύτη...

ασε που παίζει να ναι και ακριβως τα ίδια...

ΧΡΗΣΤΟΣ-21-

New member
Oct 22, 2011
59
0
0
40
ΑΘΗΝΑ
παιδια μια full εξατμιση χειροποιητη ποσο θα κοστισει εχουμε ιδεα? και αν  ναι προτεινεται κατι συγκεκριμενο?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
η milltek ή piper,κοστος κανα χιλιαρικο, κερδος σχεδον τιποτα (για 1,4αρι παντα)

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread