Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
42 ειναι η μαμα σωληνα νομιζω 45 θα εισαι μια χαρα. απο καταλυτη μεταλλικο ?

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
ολοι οι εξατμισαδες βαζουν σωληνα με παχος 2 χλστ. Αυτο σημαίνει οτι 45 εξωτερική πάει 41 εσωτερική. Με 50 θα χεις 46 εσωτερική. Το "κρεμασμα" που λες είναι απειροελάχιστο και γίνεται αντιληπτό μόνο κάτω απο τις 2500 στροφες...
αν τ' αμαξι παει για 100 άλογα τόσο πρέπει για να να δουλεψει σωστα ψηλά...

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
42 ειναι εξωτερικη 40 εσωτερικη , στα 2mm εχεις δικαιο

το κρεμασμα δεν θα γινει στα χαμηλα αλλα στα ψηλα αν κρινω απο το δικο μου

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
ακουω γνωμες να βαλω φ45 εσωτερικη απο το χταποδι μεχρι τελικο με ημιελευθερο τελικο η να βαλω την μαμα φ42 εσωτερικη με το ιδιο τελικο? τη διαφορα θα εχω? ποια τα συν και ποια τα πλην?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
προτεινω 45αρα σωλινα με ελευθερο μεσαιο και ελευθερο τελικο.Οσο ελευθερωνεις μια εξατμιση τοσο χανεις σε backpressure.αυτο διορθωνεται φτιαχνοντας την ροη των καυσαεριων.Τα πλοκιαμια απο το φοκους πρεπει να ειναι ιδια διαμετρο με το μαμα αλλα εχει καλυτερη σχεδιαση,οποτε ενα τικ μεγαλυτερη σωληνα δεν θα σε επηρεαζε.ειναι γενικα αποδεκτο οτι σε μαμα μοτερ με ελαχιστες βελτιωσεις πρεπει να κραταμε τα ορια που παιζει ο κατασκευαστης.

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
μολις γυρισα απο εξατμισα. μου ειπε
160 για καταλυτη
50 για τις σωληνωσεις κουρμπαρισμενες μη ανοξειδωτες
40 για τελικο μη ανοξειδωτο ημιελευθερο
σωληνωσεις φ45 και τελικο φ 45
σε inox
100 ευρω πανω
και αν περαστουν σε αυτον 100 ευρω εργασια
εχω καταληξει σε φ 45 μη ανοξειδωτες και θα το μονταρω μονος μου.
τωρα με μικρο κοστος βαζω αγωνιστικο καταλυτη.
αγωνιστικο η απλο?
κεραμικο η μεταλικο?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
οι μεταλλικοι καταλυτες ειναι πιο ελευθεροι και χαρακτηριζονται απο το πληθος των κυψελων τους.οι αγωνιστικοι συνηθως εχουν 100cpsi (τελειως ελευθεροι) και φτανουν εως 350cpsi. Oi κεραμικοι εχουν πανω απο 400κυψελες και χρησιμοποιουνται στο μεγαλυτερο μερος των αυτοκινητων παραγωγης. αφου φτιαχνεις εξατμιση απο την αρχη εννοειτε οτι θα βαλεις μεταλλικο.αλλωστε οτι πληρωνεις περνεις ;)

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
τελικα μπηκε κεραμικος καταλυτης, και φ 45 σωληνα με ενα τελικο. πολυ καλη δουλεια απο το καταστημα. το μονο κακο ειναι οτι κανει λιγο θορυβο π με ενοχλει αλλα θα προσθεσω ενα μεσαιο στην επομενη επισκεψη στη λαρισα.

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
καλυτερο στροφαρισμα και καλυτερη αισθηση στο γκαζι αλλα ολα αυτα μερχι 4. με πεμπτη δεν το ανοιξα να δω τι λεει. το βραδυ θα το δοκιμασω.

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
6
38
41
νεα αγχιαλος
το αυτοκινητο δουλευει πολυ καλα αλλαμεχρι 4500 στρ με πεμπτη. θα δοκιμασω μεσα στο σκ ενα αλλο τελικο που εχω φ45 ποιο σφιχτο και θα γραψω διαφορες

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
για πείτε μου την γνώμη σας....
δεν με ενδιαφέρει ο ήχος που θα κάνει.....
λέω να βγάλω το μεσαίο καζάνι που έχω,
αξίζει?θα πάρω κάτι ή θα χάσω κάτι?

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Ο θόρυβος θα αυξηθεί αλλά και η επιδόσεις λίγο. Από θόρυβο θα σου κάνει έναν ωραίο ήχο που αρμόζει και σε ένα φτιαγμένο αυτοκίνητο. giggle tease

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
εμένα οι επιδόσεις με ενδιαφέρουν  ;D ;D
μέχρι να μπει αυτό που έχει 4 πλοκάμια....δεν μου έρχεται η λέξη τώρα..... giggle giggle

άμα χαλάει τον κόσμο από φασαρία,το πολύ πολύ το πβάζω πάνω πάλι ;)

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Σε καμιά περίπτωση δεν θα σου κάνει τόσο πολύ θόρυβο ώστε να χαλαει τον κόσμο. ;)

Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις και σου το έχω πει πολλές φορές… είναι να πάρεις τα πράγματα με την σειρά η έστω να τα βάλεις σε μια σειρά. Με τις κινήσεις σου απλά κάνεις την βελτίωση να φαίνετε ακόμα ποιο δύσκολη αλλά και το κυριότερο σου στοιχίζουν και κάτι της παραπάνω όλα αυτά χωρείς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (ας πούμε το να ψάχνεσαι μόνος σου σε κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί) :-* ok234

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
το ξέρω Νίκο,αλλά μέχρι να είμαι έτοιμος για ολόσωμη ή να φτιάξω από σπυραλ και πίσω,θα χαλάσω 20e πόσο θα πάρει ένας εξατμισάς να κάνει 2 κοψίματα και 2 κολλήματα,θα πάρω κάτι τι,θα κάνω και λιγό πιο πολύ φασαρία
μέχρι να δώσω...το χοντρό κασέρι ;)
και άντε να με πιάσουν μετά τα μκ7 giggle giggle giggle giggle

StuparArt

Hero Member
May 9, 2010
3,325
0
0
45
www.youtube.com
Φτιάχτο εσύ πρώτα με το καλό, και όλο και κάποιο 7αρι μέχρι τότε θα έχει δυναμώσει ώστε να είσαι και πάλι πίσω giggle giggle

giannis_suzuki

Pro Member
Oct 17, 2010
384
0
0
βασικα γιατι δεν εφτιαξες πρωτα την εξατμιση και μετα να εκανες το προγραμμα??

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread