Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
29
48
42
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Iακωβε που ειναι αυτος?

Εγω μετα απο 5 χρονια μαζι με το φιεστα του εκανα βιολογικο καθαρισμο...εφυγαν ολοι οι λεκεδες απο τα καθησματα και φυσικα ολη η νικοτηνι απο τον ουρανο!!
Καινουργιος ο Φιεσταρος!!!!

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
scorpion said:
Εγώ πρόσφατα βρήκα νέο πλυντήριο όπου έμεινα πάρα πάρα πολύ ικανοποιημένος
Έδωσα 10e για μέσα έξω
Όποιος θέλει να τον δοκιμάσει βρίσκεται εδώ

Mάλλον αυτό εννοεί  ;)

leftko

Member
Dec 23, 2012
193
0
16
35
nos7 said:
Iακωβε που ειναι αυτος?

Εγω μετα απο 5 χρονια μαζι με το φιεστα του εκανα βιολογικο καθαρισμο...εφυγαν ολοι οι λεκεδες απο τα καθησματα και φυσικα ολη η νικοτηνι απο τον ουρανο!!
Καινουργιος ο Φιεσταρος!!!!
ποσο περιπου παει ο καθαρισμος?

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
scorpion said:
Εγώ πρόσφατα βρήκα νέο πλυντήριο όπου έμεινα πάρα πάρα πολύ ικανοποιημένος
Έδωσα 10e για μέσα έξω
Όποιος θέλει να τον δοκιμάσει βρίσκεται εδώ

Σε αυτόν που πάω εγώ χρεώνει τον βιολογικό 50e

Dark knight

Hero Member
scorpion said:
Σε αυτόν που πάω εγώ χρεώνει τον βιολογικό 50e

Παιδια εκει που το παει ο scorpion ειναι γ@μ@τος!!  ok234
Πηγα της Samy's το χελωνακι (μκ4 1.25) που μπαινει μεσα ο Αγγελος και τα κανει ολα μπουρ....ο με αυτα που μασουλαει  giggle και το εκανε σαν καινουριο!!
Και εγω σε αυτον θα το πηγαινω το Μαυρο απο δω και περα!!!  ;)

dimwhoo

Member
Dec 7, 2013
234
0
16
Ξέρετε κανέναν καλο θεσσαλονικη;

Έχω ακούσει για ενα wash zervos, ξέρει κανεις τίποτα;

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
2
0
46
Αθηνα
καλησπερα!

σημερα βρηκα επιτελους λιγο χρονο να ξεκινησω να ασχολουμαι με το αμαξι μετα απο 2 εβδομαδες κατοχης. ξεκινησα απο τα αισθητικα πρωτα. Παρ' οτι το αμαξι φυλασοταν σε γκαραζ για κακη μου τυχη στον ουρανο και σε καποια σημεια εχει ξεραμενη ρετσινη..ευτυχως παρατηρησα πως δεν εχει πολυ swirl(αυτο που λεμε αραχνη) και μαλλον δεν θα χρειαστει να βαλω αλοιφαδορο επανω καθως μπορει να γινει και με το χερι καλη δουλεια για το επιπεδο που ειναι το χρωμα και να χρησιμοποιηθει αλοιφαδορος μονο για το κερωμα. Επειδη καθε βερνικι εχει διαφορα απο αυτοκινητοβιομηχανια σε αυτοκινητοβιομηχανια εκανα καποια μικρα τοπικα πειραματα πριν απο το αυριανο beaute. Ετσι ξεκινησα με το αριστερο φτερο και με τον ουρανο. Για τα πειραματα χρησιμοποιησα ενα βαποριζατερ με νερο και AVA, μεσαιο πηλο της autoclay , 3Μ 80349 perfect it(χαμηλης κοπτικης) γυαλισματος , 2 mequiars Deep Crystal και Wax απο το 1-2-3 polish system της συγκεκριμενης μαρκας και το Tar Remover της Autoglym που απομακρυνει ρετσινια, σιλικονες, κτλπ.

ξεκινησα απο τον ουρανο οπου ψεκασα με το αραιωμενο AVA. για οσους δεν γνωριζουν οταν ξεκινας detailing το αμαξι πρεπει να ειναι απολυτως καθαρο και το ιδιανικοτερο αλκαλικο καθαριστικο ειναι το AVA καθως απομακρυνει ολες τις βρωμιες και τα λιπη. Ψεκασα αφησα 2-3 λεπτα και με το πηλο της autoclay πηρα ολα τα ξενα σωματα που ειχαν κολλησει στο βερνικι ενω ταυτοχρονα ψεκαζα ωστε να λειτουργει ως lub για τον πηλο. Αμεσως μετα στεγνωσα με microfiber , περασα το Tar Remover το οποιο εμεινε για 2 λεπτα και αμεσως μετα ετριψα ελαφρως με ενα pad για να φυγουν τα υπολειματα. Καθως το tar Remover ειναι ελαφρως καυστικο αν μεινει για αρκετη ωρα επανω στο βερνικι, ψεκαστικαν τα συγκεκριμενα κομματια(ουρανος και φτερο) με νερο, σκουπιστηκαν και αμεσως μετα περαστηκε paint cleaner κ deep crystal 2 της mequiars. Στον ουρανο περασα την 3Μ και μετα Dodo Juice(δεν το εχω φωτογραφια στα υλικα) γιατι ειναι πιο εκτεθημενος και ηθελα να του δωσω περισσοτερη προστασια, αμεσως μετα Carnauba Wax της mequiars για σφραγισμα. Παρακατω βλεπετε τη διαδικασια:

τα ξεραμενα ρετσινια κτλπ. επανω στο αμαξωμα και συγκεκριμενα στον ουρανο:

τι εβγαλε πανω απο το βερνικι ο πηλος(ειχα πολυ καιρο να δω τετοια χαλια..):

κατα τη διαρκεια περασματος των αλοιφων στο αριστερο φτερο:

το αριστερο φτερο στο τελικο σταδιο :

ο ουρανος στο τελικο σταδιο(το σημειο που δειχνω πιο πανω με τα ρετσινια):

αν ο καιρος ειναι καλος αυριο θα ακολουθηθει η διαδικασια σε ολο το αμαξι ή αλλιως τμηματικα οπως εκανα σημερα.

mpoukou22

New member
May 12, 2010
94
0
0
μπραβο πολύ ωραιος.
απλα από την στιγμη που εχεις αλοιφαδορο είναι τσαμπα κουραση να το κανεις με το χερι.δλδ καλυτερα να γυαλισεις με τον αλοιφαδορο ώστε να διορθωσει ότι είναι με την 3M παρα να κανεις κερωμα με τον αλοιφαδορο.
ο autoclay δουλευετε και με απιωνισμενο νερρο και δεν εχεις κανενα προβλημα

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
2
0
46
Αθηνα
σε ευχαριστω! καλα τα λες, αλλα οπως και να εχει ο αλοιφαδορος παντα θα κατεβαζει το βερνικι(αναλογως βεβαια και τη κοπτικη ικανοτητα της αλοιφης) για αυτο προσπαθω να τον αποφευγω οσο μπορω.Εκτος αν το δουλεψεις σε παρα πολυ χαμηλες στροφες. Επισης οπως εγραψα δεν εχει εντονη αραχνη το αμαξι οποτε δεν εχει νοημα να "κοψω" με τη 3Μ, σαφως αν υπηρχει εντονο προβλημα δεν θα το συζητησουσα θα το ειχα κανει ηδη. Επισης αν ειχα στα χερια μου την Menzerna Super Finish SF4000 τοτε σιγουρα θα δουλευα αλοιφαδορο καθως ειναι light range cut και δινει εξαιρετικο αποτελεσμα, αλλα επειδη ο Mike(swell) δεν την εχει αυτη τι στιγμη και βαριεμαι να περιμενω να ερθει απο εξω, θα προτιμησω να κρατησω το hand work που μου αρεσει κιολας ως διαδικασια.Το ευχαριστιεμαι περισσοτερο το wax on wax off κανεις και γυμναστικη! ;D ;DTo πηλο τον δουλευω με νερο βρυσης συνηθως με αραιωμενο chemical guys Maxi Suds II.

mpoukou22

New member
May 12, 2010
94
0
0
σιγουρα αν δεν εχει αρκετη αραχνη το αυτοκινητο δεν χρειαζεται.
το ποσο θα κατεβει το βερνικι δεν εχει να κανει μονο με την κοπτικοτητα αλλα και με το ειδος του pad του αλοιφαδορου.
η Sf4000 είναι μια αλοιφή που χρεισιμοποιητε για να δωσεις την μεγιστη γυαλαδα.θα κοψει ελαχιστο βερνικι ακομα και με cutting pad.
αν ρωτήσεις τον Μιχαλη τον συγκεκριμενο πηλο μπορεις να το χρησιμοποιησεις μονο με απιονισμενο νερο χωρις τιποτα αλλο

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
2
0
46
Αθηνα
με τα pads να σου πω την αληθεια εχω μια δυσκολια στο να κατανοησω στο τελικο σταδιο το αποτελεσμα και τη διαφορα παντα με pad vs pad. Για το λογο αυτο ακολουθω πιστα οτι διαβαζω σε sites specialized για detailing. αν πχ προτεινουν την Sf4000 με το ταδε της 3Μ , το χρησιμοποιω και εγω ετσι. εχω μια "αναπηρια" με τα pads και δεν το εχω... Αυτο που λες για το απιονισμενο δεν το ηξερα καν. εχει καποιο added value στη διαδικασια; η απλα επειδη ειναι απιονισμενο κ δεν διμιουργει αλατα;

mpoukou22

New member
May 12, 2010
94
0
0
τα παντ χωριζονται σε 3 ειδων.
είναι τα finishing που τα χρησιμοποιουν για να παρεις το μεγιστο από γυαλαδα δλδ στο φινίρισμα.συνηθως τα χρησιμοποιουν με ψιλες αλοιφες όπως η sf4000.

τα polishing που είναι για διορθωση.μπορεις να τα χρησιμοποιησεις με διαφορες αλοιφες.ψιλες-μεσαιες-χοντρες.

και τα cutting που είναι για τις βαρειες δουλειες που σε συνδιασμο με μια χοντρη αλοιφή κοβουν αρκετο βερνικι.
υπαρχουν και ενδιάμεσα παντ αλλα ενταξει τα 3 βασικα είναι αυτά.

την ουσιαστικη διαφορα θα το δεις στην πραξη.παρε και τα 3 παντ και χρησιμοποιησε την ιδια αλοιφή και θα δεις από μονος σου την διαφορα.
από εκει και περα όταν θα ερθει η ωρα της διορθωσεις μπορεις να πειραματιστείς με παντ και αλοιφες για να δεις αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιει.

απλα εξοικονομείς χρονο.ψεκαζεις νερο κανεις με το πηλο,σκουπιζεις και εισαι ετοιμος για γυαλισμα

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1403381219[/time]
και μια φωτογραφια από μενα που είμαι καθαρα ερασιτέχνης με λιγες γνωσεις και αυτή η φωτο ηταν η 2η φορα που χρησιμοποιησα αλοιφαδορο.

http://imageshack.com/a/img832/3042/p3170655.jpg

που είναι ένα αυτοκινητο 14ετιας αλλα με μια καθαρη επιαφανει με λιγες ατελειες

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
2
0
46
Αθηνα
ωραια δουλεια για 14 ετων χρωμα. Σου εχει σκασει λιγο το βερνικι απο κουτσουλιες; ή ειναι ρετσινια;

οπως το λες την ουσιαστικη διαφορα τη βλεπεις μετα απο παρατεταμενη χρηση και συνδιασμους , που αυτο προυποθετει ητε να γυαλιζεις καθε μηνα το αμαξι σου ή να εχεις ενα στολο φιλων να τους κανεις πειραματα..οποτε ερασιτεχνικα και μονο για να κανεις μια σωστη δουλεια προς τερψην της αισθητικης σου διαθεσης παιζω μπαλα δια της περπατημενης.

για το πηλο μια χαρα δουλεια κανεις κ το βρυσονεροκαι μια σταγονα shampoo αυτοκινητου. Το θεμα ειναι απλα να λιπαινει για να γλιστραει καλυτερα ο πηλος.Υπερβολη θεωρω να μπεις στη διαδικασια του απιονισμενου.

mpoukou22

New member
May 12, 2010
94
0
0
να'σε καλα φιλε μου.
εχει διαβρωθεί το βερνικι από τις κουτσουλιες,δυστυχως...
κοιτα εγω είμαι ερασιτέχνης και τα εχω αυτά που σου ειπα.το θεμα είναι που θες να φτασεις την διορθωση και την περιποιηση και σαφως ποσα χρηματα θες να ξοδεψεις.

εγω τον συγκεκριμενο πηο τον χρησιμοποιω μονο με νερακι.απλα ο Μιχαλης μου ειχε πει ότι το καλυτερο είναι με απιονισμενο νερο.δεν ξερω το λογο.
το πλεονεκτημα είναι με το να χρησιμοποιείς απιονισμενο η νερο απλο ότι με το που σκουπίζεις εχεις επιφανεια ετοιμη.
ενώ αν χρησιμοποιείς σαμπουαν αφου καθαρισεις τον πηλο θα πρεπει να ριξεις νερο για να ξεπλυθεί το αμαξι και να το ξαναστεγνωσεις,οποτε 2πλος κοπος

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
2
0
46
Αθηνα
Γενικα αμα πεσεις στη λουμπα του detailing, γνωριζεις καλυτερα κ απο μενα φανταζομαι, πως εινα εξισου πανακριβο αθλημα με το tuning!αμα ασχοληθεις μεσα κ εξω με ολα τα προαπαιτουμενα κ τα περαιτερω ειναι σαν να βαζεις το καλυτερο ΦΠΕ στο αμαξι!Το πηλο τον χρησιμοποιω αρκετα συχνα οχι μονο πριν απο waxing,κτλ αλλα κ πριν το πλυσιμο στο αμαξι ωστε να το διατηρω καθαρο απο τα ξενα σωματα.οποτε οπως κ να εχει παντα μετα το πηλο πεφτει μπουγαδα!

dcollector

Rookie
Apr 1, 2014
10
0
0
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά.
Πραγματικά το αποτέλεσμα που παιρνεις σε αυτές τις περιπτώσεις αξιζει και με το παραπάνω και τον κόπο και τα έξοδα του detailing.
Μια διόρθωση μονο αν μου επιτρέπεις: Η μάρκα του πηλού είναι η bilt hamber, το auto clay είναι σαν να λέμε η ονομασία του προϊόντος (clay=πηλός). Υπάρχουν και 3 τύποι ''σκληρότητας'' του πηλού. http://www.bilthamber.com/clay-bars
Και μια ερώτηση μιας που ψάχνω για το προϊόν. Τον αγόρασες απο Αθήνα τον πηλό ή μέσω διαδικτύου και πόσο αν επιτρέπεται??
Ευχαριστώ πολύ.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread