Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
diam84 said:
Έχει αλλάξει κάνεις τη γριλια από titanium την νικελ. Με γριλια από σπορτ (st)

H εμπρός γρύλια του sport ταιριάζει στον προφυλακτήρα του titanium. Του st όμως δεν ταιριάζει γιατί είναι διαφορετικός ο προφυλακτήρας...

diam84

New member
Dec 7, 2013
69
0
6
Ξέρει κανείς που την βρίσκουμε? Του σπορτ. Κανένα λινκ,τιμες.?στα αξεσουάρ της Ford στο site δεν βλέπω κάτι

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr

diam84

New member
Dec 7, 2013
69
0
6
Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να αλλάξω το νικελ. Μάλλον θα είναι η επόμενη μετατροπή. Φαντάζομαι το αλλάζουμε και μόνοι μας.

diam84

New member
Dec 7, 2013
69
0
6
Υπάρχει ένα βίντεο. Όταν έρθει η ώρα μπορεί να βοηθήσει
https://youtu.be/YizXEuRrzG8

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα παίδες,

Έχω ένα fiesta titanium MK7.5. Αν θέλω να κάνω το πίσω μέρος (με γνήσια ανταλλακτικά) σαν του ST, χρειάζομαι απλώς προφυλακτήρα ή και κάτι άλλο? Ένα σώμα είναι το πίσω μέρος?

Σας ευχαριστώ.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Όχι, δεν είναι ένα σώμα πίσω. Δεν χρειάζεσαι προφυλακτήρα, παρά μόνο κάποια παρελκόμενά του:

http://www.european-parts.net/product_info.php?info=p1510_sport-flaps-fiesta-mk7-5.html
Sport flaps (δεξιά-αριστερά)

http://www.european-parts.net/product_info.php?info=p1488_rear-diffusor-fiesta-mk7-5-st.html
Diffusor (το γκρι + το κάτω μέρος που βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος)

Αν δεις το πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος, υπάρχουν και τα part numbers από την Ford.

ilias86

Hero Member
Vip Team
MK7.5
May 28, 2011
1,200
24
38
39
Γλυφάδα
Μοντέλο
MK7.5
Απλά στο διαχύτη αυτόν υπάρχει στη δεξιά πλευρά τρύπα για τελικό εξάτμισης, οπότε για να δείχνει όμορφο χρειάζεται κάποιο τελικό.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Ή απλά μια nickel μπούκα στο υπάρχον τελικό (αν δε θέλεις να το αλλάξεις)..

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Στα accessories της ford στο επίσημο site δεν τα βλέπω βέβαια αλλά μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία για τιμές..

Πάντως αν καταλαβαίνω καλά, η πίσω ποδιά θα πρέπει να αντικαταστήσει την ποδιά που φοράει το απλό fiesta (π.χ. titanium). Σωστά? Δηλαδή αφαιρείται η κανονική ποδιά, μπαίνει αυτή του ST και επιπρόσθετα μπαίνει το diffuser. Έτσι είναι?

Με ενδιαφέρει διότι κάποιος μου χάλασε τον προφυλακτήρα.. και θέλω να δω αν έχει νόημα να το πάω κατευθείαν σε κάτι τέτοιο (π.χ. αντί για κανονική ποδιά.. βάζω του ST και το diffuser το χρεώνομαι ως επιπρόσθετο) ή όχι.

Επίσης, το diffuser κουπώνει και στην κανονική πίσω ποδιά (την απλή) ή μόνο του ST?

Ευχαριστώ και πάλι.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Μόνο στου ST κουμπώνει. Γιατί είναι δύο κομμάτια. Του απλού είναι μονοκόματη.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Αναμένεται σε λίγο το Fiesta ST-line σε 5θυρο και 3θυρο με όλα τα καλουδια της σπορ εμφάνισης, σε ecoboost αλλά και diesel. Ή αντίστοιχη έκδοση S του MK6. Ριξτε μία ματιά.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Αυτές οι εκδόσεις απ' ότι έχω δει έχουν τον πίσω διαχύτη του sport. Δε φαίνεται η μπούκα της εξάτμισης δηλαδή.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Πράγματι. Μόνο αυτό λείπει. Κατά τα άλλα ακόμα και μέσα έχουν σπορ εμφάνιση. Πάντως για όσους θέλουν κάτι σπορ σε ίσως 5θυρο και ίσως πετρέλαιο, είναι καλή λύση. Ούτε το Red edition είχε διαχυτη αλλά έχει ωραίο χαρακτήρα.

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,

Την ερχόμενη εβδομάδα βάζω τις πλαινές ποδιές στο 5θυρο titanium που έχω. Μάσκα εμπρός είχα βάλει εξαρχής, όπως και αεροτομή του ST. Το μόνο που λείπει είναι το πίσω μέρος, όπου επειδή έτυχε να μου τον χτυπήσουν και θα χρειαστεί αλλαγή, λέω να βάλω απευθείας κάτι πιο σπορ και άρα του ST. Δεδομένου ότι οι ζάντες μου είναι 16άρες (αυτές που είχε το φετινό fiesta) και δεν είναι χαμηλωμένο, πιστεύετε ότι θα είναι too much (ειδικά ο προφυλακτήρας πίσω) και θα είναι κάπως ασύνδετο το look? Δεν μπορώ να το φανταστώ. Αν κάποιος έχει την εμπειρία ας πει.

Επίσης, μου είπαν ότι ο προφυλακτήρας σαν προφυλακτήρας είναι ίδιος.. αυτό που αλλάζει είναι το πλαστικό (το μαύρο πλέγμα στο ST) και τα δύο κομμάτια (αριστερά και δεξιά) που είναι στο χρώμα του αμαξώματος. Ισχύει?

Τέλος, ρώτησα για την απόληξη της εξάτμισης και μου είπαν ότι αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του χρήστη αλλά το όλο σετ δεν έχει κάτι τέτοιο. Επειδή δεν το έχω καταλάβει ακριβώς, υπάρχουν δύο τύποι? Υπάρχει τρύπα για να βγαίνει έξω η εξάτμιση (π.χ. σε διάφορες φωτογραφίες βλέπω διπλή εξάτμιση).

Ευχαριστώ.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Στον πίσω διαχύτη του ST υπάρχει κενό για μπούκα εξάτμισης. Στον διαχύτη του Sport όχι. Διαλέγεις και παίρνεις!

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
α) Το βασικό κομμάτι προφυλακτήρα είναι ίδιο και για τα 3? (Sport, Titanium , ST)?
β) Ο διαχύτης του sport δέχεται επίσης το από κάτω κομμάτι που είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος?
γ) Τα δύο αυτά set (για sport και για ST) διαφέρουν μόνο ως προς το κενό που αναφέρεις?

Ευχαριστώ και πάλι.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
α) Ναι
β) Όχι, είναι μονοκόμματος διαχύτης σε χρώμα γκρι, που μοιάζει με του ST και δεν έχει θέση για μπούκα εξάτμισης
γ) Όχι, είναι διαφορετικά part numbers

http://www.european-parts.net/product_info.php?info=p1463_sport-heckdiffusor-fiesta-mk7-5.html

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
47
ΑΘΗΝΑ
Θέλω (ως τελευταία αλλαγή) να αλλάξω το χρώμιο που υπάρχει στα παράθυρα και σκέφτηκα τον τρόπο των μεμβρανών αλλαγής χρώματος αυτοκινήτου, δηλαδή να ντύσω το χρώμιο με μάυρη ματ μεμβράνη. Πιστεύετε ότι θα κρατήσει? Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος που να έχει πάει κάποιος το δικό του αυτοκίνητο και να είναι σωστός στη δουλειά του?
Ευχαριστώ.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread