Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Δοκιμασα ται-ραπ και δεν μου αρεσε πως καθοταν.Αυτο ειναι μεταλλικη τρυπητη βεργα 1mm διπλωμενη στα δυο δεν κουνιεται καθολου και θα κρατησει για παντα.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Mια χαρά, με γειες. Το στήριγμα μοιάζει πιο επαγγελματικό από οποιοδήποτε tie-wrap. Μ' αρέσει ;)

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
μπραβο ρε πιτ,επιτελους μετα απο ενα μηνα την εβαλες!με γειες λοιπον!το λαμακι και μενα
μ'αρεσει!Ελπιζω η πλαστικη μουφα να κραταει και τις δυο μερια ισα ισα το χειλακι μονο και να μην
τις εχεις βαλει τερμα μεσα γιατι ετσι θα εχουμε προβλημα....Η μουφα πρεπει να ειναι 3cm απο την
μια και 3cm απο την αλλη και οχι ολοκληρο μαρκουτσι.

Το ψευτοκαπακο σου μοιαζει με κουραμπιε καθαρισε το λιγο :p

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Απο την μερια της χοανης τοσο ειναι απο την μερια του κολαρου 5cm.Eνταξει αμα ειναι την κοβω λιγο αυτο ειναι ευκολο,αλλα οταν θα παω στον εξατμισα θα φτιαξω μια μεταλλικη.

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
στο λεω γιατι θυμαμαι ειχα παει παλια να μετρησω ειχα την μουφα τερμα μεσα στη χοανη και αντι να δω παραπανω ειδα πιο λιγα...οταν την εβαλα κανονινικα και την εφερα πιο εξω ολα κομπλε ;)

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Καταλαβα τι εννοεις αλλα στην χοανη ειναι οκ ισα ισα που πιανει τον λαιμο που εχει,τωρα βεβαια καποια στιγμη θα της ριξω μια ματια για να ειμαστε σιγουροι.Το καπακι το αφηνω ετσι να φαινεται αλητικο  :D.

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
Τωρα που όλοι βάζουν χοανες, εγω αποφασισα να βάλω το μαμα φίλτρο..

Λόγω των αυξημένων αναγκών όμως θα κάνω κάτι πολυεστερικές παρεμβάσεις στο μαμα φίλτρο, ενω προφανως θα καταργήσω τα αντηχεία και ότι άλλο εμποδίζει τις ροές.

Πάντως αν καταργηθούν καποια πράγματα, το μαμα φίλτρο μπορεί να γίνει και βελτιωτικό, απ΄οτι παρατήρησα..

περισσότερα, απο Δευτέρα...

galaioan

Member
May 9, 2010
180
0
0
38
θα συμφωνήσω. πιστεύω πως έχεις δίκιο, αρκεί να γίνουν οι " σωστές " παρεμβάσεις...

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
turbomaniac said:
Τωρα που όλοι βάζουν χοανες, εγω αποφασισα να βάλω το μαμα φίλτρο..

Λόγω των αυξημένων αναγκών όμως θα κάνω κάτι πολυεστερικές παρεμβάσεις στο μαμα φίλτρο, ενω προφανως θα καταργήσω τα αντηχεία και ότι άλλο εμποδίζει τις ροές.

Πάντως αν καταργηθούν καποια πράγματα, το μαμα φίλτρο μπορεί να γίνει και βελτιωτικό, απ΄οτι παρατήρησα..

περισσότερα, απο Δευτέρα...

θα με ενδιεφερε παρα πολυ στο να τροποποιησεις το μαμα μιας και τις ζεστες μερες του καλοκαιριου το αμαξι με χοανη κυριολεκτηκα ψοφαει...σε αντιθεση με το χειμωνα που εκει προτειμω χοανη!

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
θα με ενδιεφερε παρα πολυ στο να τροποποιησεις το μαμα μιας και τις ζεστες μερες του καλοκαιριου το αμαξι με χοανη κυριολεκτηκα ψοφαει...σε αντιθεση με το χειμωνα που εκει προτειμω χοανη!

οκ, αλλα θελω ενα μπρελοκ δώρο...  :D :D

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Μόντας συνέχεια...

Μια και που φτιάξαμε τον ενισχυτή του southern :p είπα να ασχοληθώ λίγο και με το δικό μου fiesta και να τοποθετήσω την K&N 57i που μου έφερε προχθές η ταχυδρόμος (τι καλή κοπέλα κι αυτή, όλο δωράκια φέρνει :D )

Τα χαρακτηριστικά της νέας χοάνης είναι ακριβώς τα ίδια με της bmc που είχα για καμιά 2ετία, δηλαδή 60mm διάμετρος εισαγωγής και είναι προτεινόμενη για μοτέρ 1.4 και 1.6 λίτρων. Από διαστάσεις είναι λίγο πιο κοντόχοντρη σε σχέση με τη bmc... Η εγκατάσταση πανεύκολη, μια και που απλά έβγαλα την παλιά και τοποθέτησα την καινούρια.

Δείτε λοιπόν τα αποτελέσματα:

kn_up.jpg

Διαφορές σε απόδοση δε μπόρεσα να δω (αν και το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν), απλά η K&N βγάζει πιο μπάσο ήχο. Περισσότερα στο μέλλον ;)

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
ωωωωω με γειες με γειες...μαρεσει που ερχεσαι και δεν λες τιποτα... :D
αν και θα το καταλαβαινα οτι κατι υποπτο παιζεται γιατι θεωρουνται λιγο πιο φασαριοζικες αυτες.

το μεγεθος και το μηκος της χοανης εχει να κανει με τον θορυβο και την αποδοση

αν θες να δουμε διαφορες με πριν μου λες  ;D

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Ευχαριστώ!!! Τι να σου πω δηλαδή, ότι έχω μια K&N στο πορτπαγκάζ; Άλλη φορά να κοιτάς :p :D

southern said:
αν θες να δουμε διαφορες με πριν μου λες  ;D

Κάτσε να τη δουλέψω λίγο και βλέπουμε ;)

Dark

Rookie
Σεπτ. 9, 2010
10
0
0
χθες το πρωι περασα ΚΤΕΟ και για να ειμαι τυπικος εβγαλα το βαρελακι που εχω (σιμοτα ανθρακονημα).
και πιστευω (χωρις να το εχω μετρισει) οτι πραγματικα μου ειχε δωσει στα ψηλα. και για να μην επιρεαζομαι απο τον θοριβο που εκανε το δοκιμασα με δυνατη μουσικη. επισης με το που εβαλα το εργοστασιακο φιλτροκουτι, αρχισαν τα "καλα" του. μετα απο σβησιμο δλδ να δουλευει το βερντηλατερ. οποτε αποψη μου ειναι οτι εχει κανει καλη δουλεια και σε θορηβο, και στον αερα και την ψηξη του μοτερ και σε αποδοση (μαλλον).

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread