Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
Δεν παιζει ρολο αν ειναι μονου ή διπλου κωνου,ειναι ακριβως το ιδιο!Μη σου πω η μονου
κωνου σε 1.4αρι εβγαλε +5 ενω η δικια μου +2.

Χρειαζεσαι επισης μια σωληνα με γωνια διαμετρου φ50,3 κολιεδες και ενα φιλτρακι
αναθυμιασεων.Καλο ειναι να πας σε εναν εξατμισα να σου φιταξει μια μεταλλικη μουφα
για να στερεωνεται καλα η χωανη πανω σε μεταλλο και οχι πανω στο λαστιχο.Η μουφιτσα
δλδ ειναι ο συνδετικος κρικος της χοανης σου και του σωληνα!

Πεταλουδα φ45
σωληνας με γωνια 90 μοιρες - φ50
χοανη - φ65
μουφα μεταλλικη διαστολη - απο την μια φ45  απο την αλλφ φ60

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
46
Βόλος
southern said:
Δεν παιζει ρολο αν ειναι μονου ή διπλου κωνου,ειναι ακριβως το ιδιο!Μη σου πω η μονου
κωνου σε 1.4αρι εβγαλε +5 ενω η δικια μου +2.

Χρειαζεσαι επισης μια σωληνα με γωνια διαμετρου φ50,3 κολιεδες και ενα φιλτρακι
αναθυμιασεων.Καλο ειναι να πας σε εναν εξατμισα να σου φιταξει μια μεταλλικη μουφα
για να στερεωνεται καλα η χωανη πανω σε μεταλλο και οχι πανω στο λαστιχο.Η μουφιτσα
δλδ ειναι ο συνδετικος κρικος της χοανης σου και του σωληνα!

Πεταλουδα φ45
σωληνας με γωνια 90 μοιρες - φ50
χοανη - φ65
μουφα μεταλλικη διαστολη - απο την μια φ45  απο την αλλφ φ60
και που θα τα στερεωσω ολα αυτα για να μην παιζουν?

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
δεν παιζει τιποτα.οταν σφιξει το κολιε πανω στο κολαρο που πιανει την πεταλουδα δεν εχει προβλημα.

Συνηθως περναμε και ενα ταιρ απ ,απο τον προτελευταιο αυλο την πολλαπλης και πιανει ολο το
σωληνα απο κατω για exta σταθεροτητα. σε μιση ωρα το εχεις φτιαξει ειναι πανευκολο

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
δεν παιζει τιποτα.οταν σφιξει το κολιε πανω στο κολαρο που πιανει την πεταλουδα δεν εχει προβλημα.

Συνηθως περναμε και ενα ταιρ απ ,απο τον προτελευταιο αυλο την πολλαπλης και πιανει ολο το
σωληνα απο κατω για exta σταθεροτητα. σε μιση ωρα το εχεις φτιαξει ειναι πανευκολο

Ετσι ακριβώς. Εγω στον οδηγό είχα κρατήσει τον σωλήνα πεταλούδας-φιλτροκούτι για να μην μπλέξει κανένας με το ξεσφιγμα του κολάρου απο την πεταλούδα π[ου λόγω της φύσης του εργοστασιακού κολιέ και της θέσης του είναι σχετικά δύσκολο.

mk6 1.6

Rookie
May 26, 2010
33
0
6
Παιδες εγω εχω μια χοανη simota στο φιεστακι μου.Απο αποδοση παει λιγο καλυτερα,αλλα παραγει ελαχιστο ηχο.Δεν ειναι ο πορωτικος ηχος της χοανης που ξερω απο αλλα αυτοκινητα,οπως το φιεστα mk5 1.25 που ειχα παλιοτερα..Φταιει η συγκεκριμενη χοανη η ο κινητηρας του μοντελου δεν παραγει ηχο?Δε θελω μα βαλω κατι στο αμαξι που να μην ταιριαζει απλως και μονο για τη φασαρια.Απλως ρωτω αν υπαρχει καποια χοανη που να τα συνδιαζει ολα.Εχω το mk6 1.6 facelift.

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
H πιο φασαριoζα απο ολες ειναι η K&N.Αυτη που δουλευει καλυτερα ειναι η bmc.
O ηχος απο χοανη σε χοανη δεν διαφερει παρα πολυ αλλα ελαχιστα.Αν θες φασαρια
βαλε ενα ελευθερο τελικο οπου με συναρτηση με τη χοανη θα εχεις λιγο βαββουριτσα
παραπανω.Το οτι κανει βαβουρα δεν σημαινει οτι παει και καλυτερα.

Την χοανη σου πως την εχεις βαλει?

mk6 1.6

Rookie
May 26, 2010
33
0
6
Η χοανη εχει μπει με τον κλασσικο τροπο,μπροστα απο την μπαταρια δηλαδη.Εκει οπου επαιρνε αερα απ τη μαμα σκουπιτσα.Οποτε δοκιμαζω και την ΚΝ και βλεπουμε..

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
mk6 1.6 said:
Παιδες εγω εχω μια χοανη simota στο φιεστακι μου.Απο αποδοση παει λιγο καλυτερα,αλλα παραγει ελαχιστο ηχο.Δεν ειναι ο πορωτικος ηχος της χοανης που ξερω απο αλλα αυτοκινητα,οπως το φιεστα mk5 1.25 που ειχα παλιοτερα..Φταιει η συγκεκριμενη χοανη η ο κινητηρας του μοντελου δεν παραγει ηχο?Δε θελω μα βαλω κατι στο αμαξι που να μην ταιριαζει απλως και μονο για τη φασαρια.Απλως ρωτω αν υπαρχει καποια χοανη που να τα συνδιαζει ολα.Εχω το mk6 1.6 facelift.

μαλλον είναι μακριαη χοάνη απο την πεταλούδα, ή η σύνδεση χοάνης πεταλούδας είναι ροϊκά για τα πανυγύρια, ή έχεις να καθαρίσεις την χοάνη 10 χρόνια...

mk6 1.6

Rookie
May 26, 2010
33
0
6
Την εχω συνδεσει οπως στη φωτογραφια που εχεις στο προφιλ σου.Κ την καθαριζω καθε 5000 χλμ.Ροικα τωρα δεν ξερω τι γινεται..Θα βαλω κ καποια αλλη χοανη για να δω τι παιζει.

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
το οτι παιζει ρολο η αποσταση δλδ το μηκος του σωληνα της χοανης παιζει απλα δεν εχω
καταλαβει ουτε εχω δοκιμασει να δω πως συμπεριφερεται με μακρυ ή κοντη σωληνα.

monk

Newbie
Jun 25, 2010
6
0
0
42
Αθήνα
Και να θες να τη φέρεις πιο κοντά είναι αδύνατον αφού δεν εξυπηρετεί ο διαθέσιμος χώρος.
Και το να κάνει κανείς δοκιμές με διάφορες χοάνες έτσι ώστε να δει διαφορές σε απόδοση
και θόρυβο μου ακουγεται τραβηγμένο...
Χαλαρά... Ένα φίλτρο είναι!!
Αρκεί να τοποθετηθεί σωστά και να έχει το καταλληλο μέγεθος για κάθε κυβισμό

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
Oταν λεω πιο κοντα εννοοω 2-3 cm εκει δλδ που τελειωνει η πολλαπλη,αν βεβαια
δεν βρισκει στο τετραγωνο πλαστικο μπροστα που υπαρχει για το μαμα συστημα.

Παντως εχεις δικαιο ενα φιλτρο ειναι δεν μπορεις να κανεις πολλα...

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
9
23
40
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
scorpion said:
εγω εχω μια χοανη bmc αξιας 50e μονου κωνου
ολη η δουλεια μαζι με κολλαρο,κολλαρα στηριξης, φιλτρο αναθυμιασεων και χοανη μου βγηκαν 80e
την χοανη την αγορα απο ενα μαγαζι στον αγιο δημητριο και τα υπολοιπα απο φραντζη

μετα απο καιρο εκανα μια αλλαγη,εβαλα ενα μανιταρι στην θεση της bmc
διαφορες ειδα καποιες μικρες στις μικρο μεσαιες (3.000-4.500) μετα το αμαξι το βλεπω ιδιο,οπως ηταν και με την bmc αλλα μετα τις 6.000 αρπαζει παλι μεχρι τον κοφτη
μια δοκιμη θα μου δειξει την πραγματικη διαφορα
αντωνη ακους.......??

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
ειχα δει και εγω διαφορα κυριως χαμηλα,πρωτες δευτερες.η πρωτη θυμαμαι μου εβγαζε σχεδον
55χμ.Στα ψηλα ομως στεγνωνε.με 4αρτη και 4500 δεν ανεβαζε αλλο.

pinkfloyd

Member
May 13, 2010
270
1
0
scorpion said:
μετα απο καιρο εκανα μια αλλαγη,εβαλα ενα μανιταρι στην θεση της bmc
διαφορες ειδα καποιες μικρες στις μικρο μεσαιες (3.000-4.500) μετα το αμαξι το βλεπω ιδιο,οπως ηταν και με την bmc αλλα μετα τις 6.000 αρπαζει παλι μεχρι τον κοφτη
μια δοκιμη θα μου δειξει την πραγματικη διαφορα
αντωνη ακους.......??
μανιταρι η καλυτερη λυση

southern

Original poster
Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
38
εγω σκεφτομαι να το γυρισω σε μαμα φιλτροκουτι.τωρα με τις ζεστες
το βλεπω και ψοφαει

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,944
90
48
47
Ιωάννινα
southern said:
εγω σκεφτομαι να το γυρισω σε μαμα φιλτροκουτι.τωρα με τις ζεστες
το βλεπω και ψοφαει

ουτως η άλλως ψοφαει με τις ζεστες...

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread