Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pinkfloyd

Member
May 13, 2010
270
1
0
ο 2ο γύρος....


Παραχώρησαν το Καστελόριζο στους Τούρκους
Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.

.Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!

Το λάθος του Υπουργείου (πατήστε εδώ και δείτε τον χάρτη), γιατί μόνο ως τέτοιο μπορούμε να το εξηγήσουμε, προκαλεί για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά και την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται καθημερινά, εκπλήσσεται και σοκάρεται.

Και εντάξει… Να δεχτούμε ότι ο τελευταίος που πάτησε το κουμπί «δημοσίευση» δεν γνώριζε κατά πού έπεφτε το Κοσταλέριζο και η νήσος Ρω. Κανείς στο υπουργείο, ούτε καν ο ίδιος ο Γερουλάνος δεν το παρατήρησαν; Τρίζουν τα κόκκαλα της ιστορικής και αείμνηστης Κυράς!

Στην τριάδα των «τουρκικών» νησιών, κατά το υπουργείο, είναι και η Στρογγύλη, η οποία προφανώς μαζί με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Ρω, δίδεται δώρο κατά τη γνωστή τακτική για την προσέλκυση νέων πελατών… Στην περίπτωσή μας οι Τούρκοι ως πελάτες τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή;

Όπως βλέπεται στον χάρτη όλη η ελληνική επικράτεια είναι σε φόντο άσπρη για να ξεχωρίζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε γκρι είναι όλα τα υπόλοιπα κράτη με τα οποία συνορεύουμε, όπως και η τριάδα των νησιών, η οποία είναι τόσο μακριά από την Ρόδο, που προφανώς θεωρείται… Τουρκία!

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επί σειρά ετών αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα, ενώ από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι, τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.

Φυσικά, τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.

Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας, την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι το νησί είναι ελληνικό.

Ντροπή σας κύριοι!

Αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία

Μετά από τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου του «newstoday.gr» η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε και ο βουλευτής Λακωνίας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.

Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.

Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.

Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.

Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται».

.http://www.newstoday.gr/article/42844/parahoresan-kastelorizo-stous-tourkous
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα

Χωρίς το άγχος των μονών-ζυγών θα κινούνται στο λεκανοπέδιο οι οδηγοί των ΙΧ από αύριο Μ.Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα καθώς αναστέλλεται το μέτρο του δακτυλίου. Ο δακτύλιος θα τεθεί και πάλι σε ισχύ από την επόμενη Τρίτη 26 Απριλίου.

Οικονομία
Economist: «Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχθούν»

Της Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

"Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχθούν". Το οικονομικό περιοδικό Economist επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους τώρα. Υπογραμμίζει ότι η συνεχής αναβλητικότητα του πυρήνα να καθυστερεί την άμεση επίλυση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια επιφυλάσσει μεγαλύτερους κινδύνους και επισημαίνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία πρέπει να πιέσουν οι ίδιες προς αυτή την κατεύθυνση. Το Economist τονίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα με συνεργασία του ΔΝΤ.

περισσοτερα  http://www.newscode.gr/oikonomia/story/25522/economist-h-ellada-h-portogalia-kai-h-irlandia-echoyn-chreokophsei-as-to-pa
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Μετά την 25η Μαρτίου φοβούνται το Πάσχα
Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το Πάσχα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα πάνε στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και τη Ανάσταση.

http://news247.gr/ellada/politiki/epi_podos_h_el_as_gia_giaoyrtwmata_kai_epitheseis_kata_politikwn.842030.html
 

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
Με τα νεύρα των αδειούχων του Πάσχα αποφάσισε να παίξει η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., η οποία θα κλείσει τα Τέμπη την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Απριλίου. Ετσι, όσοι ταξιδέψουν αυτές τις δύο μέρες, θα πρέπει να υποστούν το γνωστό μαρτύριο των παρακαμπτηρίων.

Ετσι, η κυκλοφορία θα διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών από την Τετάρτη του Πάσχα στις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εξής παρακαμπτηρίους:

**Λάρισα - Ελασσόνα - Κοζάνη - κόμβος Δρεπάνου Εγνατίας

**Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Παναγιά - Εγνατία

**Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Γρεβενά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο τής« Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», στο τηλέφωνο 2410-741440, καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/04/2011&id=269848
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Ford: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη α΄ τριμήνου

Με αύξηση στα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2011 η Ford Motor Company, καθώς τα νέα προϊόντα εξοικονόμησης καυσίμων, η διαρκής επένδυση στην παγκόσμια ανάπτυξη και  η ενίσχυση των βασικών δραστηριοτήτων της Ford έδωσαν ώθηση στα μεγέθη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
«Η ομάδα μας σημείωσε ένα εξαιρετικό τρίμηνο, με ισχυρή ανάπτυξη και βελτίωση σε όλες τις περιφέρειες», τόνισε ο Alan Mulally, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford. «Συνεχίζουμε να επιταχύνουμε το σχέδιο One Ford ανά τον κόσμο, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για την εξυπηρέτηση των παγκόσμιων πελατών μας με μία πλήρη γκάμα οχημάτων, ενώ σημειώνουμε κερδοφόρα ανάπτυξη παρά τις αβέβαιες οικονομικές συνθήκες».
Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 33,1 δισ. δολάρια, με αύξηση 5 δισ. δολαρίων έναντι του πρώτου τριμήνου του 2010, ενώ τα λειτουργικά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 936 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Πηγή: www.capital.gr
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων

Επιστρέφουν σταδιακά οι εκδρομείς του Πάσχα. Η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή, Ημέρα της Πρωτομαγιάς. Η Τροχαία λαμβάνει μέτρα και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση, όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Βαρύς ήταν για ακόμη μια φορά ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά την έξοδο του Πάσχα, καθώς 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα.

Νέα ταλαιπωρία στο μεταξύ περιμένει τους οδηγούς στο ύψος των Τεμπών, καθώς η στο σημείο αυτό θα κλείσει η Θεσσαλονίκης – Αθηνών αύριο και μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων. Τις ημέρες που το τμήμα στα Τέμπη θα παραμείνει κλειστό, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιασθεί τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ δεν θα εισπραχθούν διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού.

http://www.athina984.gr/kinonia
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
GReenDim said:
  Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων

Επιστρέφουν σταδιακά οι εκδρομείς του Πάσχα. Η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή, Ημέρα της Πρωτομαγιάς. Η Τροχαία λαμβάνει μέτρα και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση, όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Βαρύς ήταν για ακόμη μια φορά ο φόρος αίματος στην άσφαλτο κατά την έξοδο του Πάσχα, καθώς 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα.

Νέα ταλαιπωρία στο μεταξύ περιμένει τους οδηγούς στο ύψος των Τεμπών, καθώς η στο σημείο αυτό θα κλείσει η Θεσσαλονίκης – Αθηνών αύριο και μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων. Τις ημέρες που το τμήμα στα Τέμπη θα παραμείνει κλειστό, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιασθεί τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ δεν θα εισπραχθούν διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού.

http://www.athina984.gr/kinonia
καθόλου εντυπωση δεν μου κανει το πόσοι σκοτωθηκαν πάλι... Ετσι όπως οδηγάμε.... και μετα λενε καταριούνται οι μανάδες την "σαρκοβόρα" άσφαλτο. Αμ δεν φταιει η άσφαλτος, το ξερό κεφαλι μας φταίει...
 

dionpapad

Pro Member
Oct 1, 2010
373
0
0
ΠΑΤΡΑ
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται τόσο από την συμμετοχή σας όσο και από τη διάδοση του παρόντος μηνύματος.
Στην διεύθυνση  http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/  θα βρείτε το αναλυτικό κείμενο και θα έχετε τη δυνατότητα υπογραφής αυτού.

Ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας.
______________________________

The University of the Aegean has taken the initiative of collecting signatures against the construction of two nuclear plants in Turkey. The success of this attempt lies both on your participation and the dissemination of this message.
By visiting the website: http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/  you will have the opportunity to read the full article and you will also be given the chance to participate in the petition.

We count on your support.


Professor Paris Tsartas
Rector
University of the Aegean
Administration Building
University Hill
GR 81100 Mytilene, Lesvos Greece
tel: (+30)22510-36011, fax: (+30)22510-36019
e-mail: rector@aegean.gr
site: www.aegean.gr
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
    Οι προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων του 2011

Από τέλος Απριλίου (μετά την τρίτη παράταση που ανακοινώθηκε) μέχρι τέλος Μαϊου έχουν προγραμματιστεί τα φετινά ραντεβού με την εφορία για τους φορολογούμενους που υποβάλλουν δήλωση στην Ελλάδα. Δείτε τις σχετικές προθεσμίες αναλόγως στην κατηγορία εισοδήματος στην οποία ανήκετε, όπως έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις ίδιες ημερομηνίες με τις δηλώσεις εισοδήματος, υποβάλλεται και το έντυπο Ε9 για τα ακίνητα. Εξαίρεση αποτελούν τα Ε9 όσων αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους και τα Ε9 των εταιρειών που έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου του 2010.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - εισοδηματίες  ( 18 Απριλιου  εως  04 Μαΐου )

Αγρότες    ( 18 Απριλιου  εως  04 Μαΐου )

Επαγγελματίες με βιβλία Γ κατηγορίας  ( 18 Απριλιου  εως  04 Μαΐου )

Μέλη Δ.Σ. Α.Ε.    ( 02 Μαΐου  εως  16 Μαΐου )

Μισθωτοί - συνταξιούχοι - ναυτικοί    ( 03 Μαΐου  εως  31 Μαΐου )


περισσοτερα  www.enet.gr/?i=news.el.article&id=249116
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το πρωί ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.
Ο Θ. Βέγγος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

tanea.gr
 

thanos

Rookie
Nov 27, 2010
45
0
0
41
ΑΘΗΝΑ
αθανατος ελαφρι το χωμα που θα τον σκεπασει θα τον θυμομαστε απο τις ταινιεσ του
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
m@kro said:
καλό ταξίδι καλέ μας άνθρωπε..... :( :( :(
thanos said:
αθανατος ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει θα τον θυμομαστε απο τις ταινιεσ του
Οτι  και  να  πουμε  για  τον  Θαναση  ειναι  λιγα ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 

GReenDim

Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
    (Νέες)  Ημερομηνίες φορολογικής δήλωσης 2011

Την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους και για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Μαϊου 2011 το υπουργείο Οικονομικών.

Η νέες ημερομηνίες υποβολής τους ξεκινούν από την 3η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Μαΐου 2011, ανάλογα με το ΑΦΜ τους, διαμορφώνεται ως εξής:

    Με ΑΦΜ 1 μέχρι τις 17 Μαΐου 2001
    Με ΑΦΜ 2 μέχρι τις 18 Μαΐου 2001
    Με ΑΦΜ 3 μέχρι τις 19 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 5 μέχρι τις 23 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 6 μέχρι τις 24 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 7 μέχρι τις 25 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 8 μέχρι τις 26 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 9 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011
    Με ΑΦΜ 10 ή 20 ή 30 ή 40 ή 50 μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 και
    Με ΑΦΜ 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00 μέχρι τις 31 Μαΐου 2011 .

    πηγη:  www.express.gr
 

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Χαθηκε ενας απο τους μεγαλυτερους ηθοποιους του αιωνα! οι ταινιες του μεγαλωσαν γενιες και γενιες και τα παιδια μας παλι με Βεγγο θα μεγαλωσουν! τετοιο ταλεντο ουτε σε 500 χρονια δεν προκειται να βγει! ελαφρυ να ναι το χωμα που τον σκεπαζει! θα μεινει για παντα στις καρδιες μας! Καλο ταξιδι...
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
κριμα για τον βεγγο, ευτυχως ήταν μεγαλος σε ηλικία. Ευχομαι να παει με τον Μεγάλο.

Ριξτε τωρα μια ματια σ'αυτο ('εχει 1 και 2)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5DYw1HZXH0
[/youtube]


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O2OtMO13Iy4&feature=related
[/youtube]
 

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
0
και του χρονου εδω,ο ιστορικος δεν πεφτει  :)

http://www.sportdog.gr/article/28184/menei-o-panionios-pephtei-o-erakles
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
proedros said:
και του χρονου εδω,ο ιστορικος δεν πεφτει  :)

http://www.sportdog.gr/article/28184/menei-o-panionios-pephtei-o-erakles

ξερεις τι λενε για τον πανιωνιο: πανιωνιος, πανιώνιος, ... αιώνιος!!!! Αιώνια στην Α εθνική λοιπόν!
 

m@kro

Maniac Member
May 11, 2010
4,440
56
48
43
Βόλος
πριν από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή Ο ΗΡΩΑΣ Λάκης Σάντας....

για όσους δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Λάκης Σάντας:

Ο Λάκης (Απόστολος) Σάντας (22 Φεβρουαρίου 1922 - 30 Απριλίου 2011), γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου τότε υπηρετούσε ο πατέρας του ως δημόσιος υπάλληλος. Οι γονείς του κατάγονταν από το χωριό Πηγαδισάνοι της Λευκάδας, με τη μητέρα του να κατάγεται και από την Βυτίνα Αρκαδίας. Το 1934, η οικογένεια Σάντα εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και αμέσως μετά εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα αποφοιτήσει μετά την απελευθέρωση. Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, θα κατεβάσει, μαζί με το φίλο του Μανόλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης και θα την κρύψει στο πηγάδι που οι αρχαίοι τάιζαν τον Εριχθόνιο, όπου και βρίσκεται θαμμένη εκεί ακόμα. Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ. Το 1943 βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα και την Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε. Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία. Το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια απ’ όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου έκτοτε ζει μόνιμα.

εδώ εξιστορεί , πως με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη......
απλά ανατριχιαστικό....

http://ptheo.blogspot.com/2010/03/blog-post_09.html
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
παιδια πρεπει πραγματικά να δειτε τα δυο βιντεακια "αμερικάνικο όνειρο"

Η αντιστοίχηση με την ελληνική πραγματικότητα είναι η ίδια με την διαφορά οτι εδω τυπώνει το χρήμα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η οποία ουσιαστικά αποτελειται και αυτη απο ιδιώτες. Τα λεφτα απο την τύπωση τα χρεώνει στα αδύνατα κρατη μελη της Ευρ. Ενωσης δημιουργώντας χρέη. Δυστυχώς εδω στην ελλάδα δεν μαζευουμε και λεφτα απο φόρους για να πληρώσουμε τα δανεια και έτσι το μόνο που κάνουμε στην κυριολεξία είναι να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε τα δάνεια....

Για να σταματήσει αυτό πρεπει να βγει μια κυβερνηση που να κυρηξει σταση πληρωμών δανείων και έξοδο απο το ευρώ. Αλλα αμα γίνει αυτο, μάλλον αυτός που θα το κάνει θα χει την ίδια τυχη με τον Κένεντι, όπως θα δειτε και στο 2ο βίντεο.  

Αυτη είναι όλη η αλήθεια, αυτό πρέπει να γίνει (σταση πληρωμών και έξοδο απο το ευρώ) και ότι άλλο ακούσετε θα ναι μλκιες!!!

Αλλα άντε να κανεις σταση πληρωμών σ΄αυτούς. Είναι σαν να δανειστείς απο ρωσο μαφιοζο τοκογλύφο και να του πεις οτι δεν στα δίνω πίσω!!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread