Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Δραματικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, από την κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δρομολογεί το "ναι σε όλα" της κυβέρνησης στις προβλέψεις του Μνημονίου και της τρόικας για το ασφαλιστικό, θέτοντας πλέον σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το "θέατρο" Λοβέρδου και οι "μάχες" με την τρόικα για υποτιθέμενες απαιτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο έληξε άδοξα, όταν, την περασμένη Τρίτη, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε το σήμα "να προωθηθούν τώρα όλες οι αλλαγές". Την ίδια ωστόσο ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυβε τον προβληματισμό που υπάρχει για το βάρος των αλλαγών τις οποίες "καλούν να αναλάβουν η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας".



"Όλα στον αέρα"...

Ωστόσο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και την εκπεφρασμένη βούληση "να τελειώνουμε τώρα", η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι "όλα είναι στον αέρα". Το ασφαλιστικό και οι προβλέψεις του Μνημονίου έχουν πλέον εμπλακεί για τα καλά στη διελκυστίνδα των πολιτικών εξελίξεων, που επισπεύδονται με την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, διαμορφώνοντας κυριολεκτικά ένα "κοκτέιλ καταστροφής" για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η επίμαχη πρόβλεψη του Μνημονίου, το ποσοστό αναπλήρωσης για αναλογική σύνταξη να μην ξεπερνάει το 48% του συντάξιμου μισθού, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια εργασίας, καθώς και ο συνδυασμός με το ηλικιακό όριο των 60 ετών για την καταβολή της, δημιουργεί τώρα ρήγμα ακόμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Την περασμένη Παρασκευή, 14 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας. Αν και η κίνηση των συγκεκριμένων βουλευτών είναι ταυτόχρονα και υποστηρικτική προς τον Αν. Λοβέρδο, γίνεται πλέον εμφανές ότι το ασφαλιστικό διαμορφώνει συνθήκες αμφισβήτησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν ήδη νέα σενάρια προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις. Όπως διαμηνύεται αρμοδίως, το ασφαλιστικό θα πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι, η τρόικα δίνει περιθώριο στο υπουργείο Εργασίας για νομοθετική παρέμβαση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου (τρίτο τρίμηνο του 2010). Δικαιολογητική βάση για μια τέτοια εξέλιξη υπάρχει, καθώς, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, η τρόικα ζητεί επιπλέον στοιχεία (π.χ. αναλογιστικές μελέτες, αντιστοίχιση των διατάξεων σύμφωνα με το Μνημόνιο).

Πάντως, στην περίπτωση που η ψήφιση του νομοσχεδίου μετατεθεί για τα μέσα Ιουλίου, καθιστά οριακή την ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια, καθώς στα θερινά τμήματα, που ξεκινάνε συνήθως στις αρχές Ιουλίου, δεν μπορούν να συζητηθούν και επομένως να ψηφιστούν θέματα που άπτονται εκλογικής νομοθεσίας και ατομικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, θεωρείται περίπου αδύνατη, για ευνόητους λόγους, η συνύπαρξη στην πολιτική ατζέντα και των δύο θεμάτων (Siemens και ασφαλιστικό) και επομένως η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, που κατεδαφίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα 6,5 εκατ. ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ίσως μετατεθεί ακόμα και για το φθινόπωρο. Ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση ίσως το... προλάβουν νέες δραματικές εξελίξεις, με πιθανότερη τη διπλή εκλογική αναμέτρηση (δημοτικές, εθνικές εκλογές). Ακόμα χειρότερα για την κυβέρνηση, το ασφαλιστικό μπορεί να το ψηφίσει και μια άλλη πλειοψηφία, που θα προκύψει το φθινόπωρο.


Αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
και που τους κρατάνε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, περισσότερξ ζημά κάνουνε. Ούτως ή άλλως και τωρα όλη μέρα κάθονται. Έρχονται δύσκολα χρόνια... Καλά το παίζαμε ευρώπη 30 χρόνια τώρα με ξένα λεφτά...Ο τζάμπας πέθανε... Το μόνο κακό είναι οτι δεν θα πληρωσουν αυτοί που πρέπει για τις σπατάλες και τι κλεψιες του κόπου του λαού γιατι τα χουν διώξει τα λεφτα..
 

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
δλδ θα παρω συνταξη μισο να υπολογισω...νιο νιο νιο νιο τρρρρρρρρρρρτιτ στα 70μου χρονια!!!μια χαρα μετα θα κααααααααααααθομαι κ θ απολαυσω την ζωη μου ε ρε τι εχω να κανω μετα...παρτυ εκδρομες ταξιδια (μαλλον ενα κ μακρυνο θα ειναι αλλα τεσπα)θα βρω κ ενα καλο κοριτσι με τα λεφτα που θα παιρνω απ την συνταξη...πωπω γλεντια!!!
περα απ την πλακα ολα αυτα περναν γιατι αφηνει ο κοσμος να περασουν,δεν νομιζω οτι υπαρχει ενας απο μας που δεν εχει σκεφτει να τους γ@@@@@ το κερατο,αλλα ολοι φοβομαστε τις συνεπειες...οταν ολες αυτες οι σκεψεις απο ατομικες γινουν συλλογικες και αλλοι ανθρωποι αυτοπυρποληθουν σε τραπεζες που θα παει καποια στιγμη θα γινει το μπαμ και θα ξυπνησουμε και ο λαος δυσκολα μαζευεται μετα,μονο ο φοβος μας κραταει προς το παρων
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Καθηστε να δειτε τι θα γινει μετα την καλοκαιρινη περιοδο,οπου δεν θα εχουμε φετος πολυ τουρισμο θα αυξηθει και αλλο το ελλειμα και θα παρουν και αλλα μετρα.Εγω ρε παιδια οπως πανε τα πραγματα δεν βλεπω να γλυτωνουμε την πτωχευση.
 

lockS

New member
May 16, 2010
57
0
0
κοιτα δεν τους συμφερει να πτωχευσουμε οχι μονο τους δικους μας αλλα και τους γειτονες γιατι οσο και αν εχει προοδευσει ο πολιτισμος τα αρχεγονα ενστικτα υπαρχουν μεσα μας και θ αναβιωσουν σε περιπτωση που κινδυνευεις.και δεν τους συμφερει για τους εξης λογους ηδη και οι διπλανες οικονομιες περνανε κριση,αν εσυ και εγω δεν εχουμε να φαμε δεν θα κατσουμε να σκεφτουμαι α μωρε που να φευγεις απο την ελλαδα κλπ κλπ θα υπαρξει μεταναστευση κ μεγαλες μετακινησεις εντος της ευρωπης για σκεψου να περνας κριση και να σου ερθει κ ενα κυμα μεταναστων εισαι ιταλος π.χ και να σου ερθουν οι ελληνες,η οικονομια σου θα την ακουσει στερεοφωνικα.οπως εγινε με τους αλβανους την δεκαετια του 90.σκεψου την ελλαδα σαν ενα μεγαλο σπιτι που ειναι φτιαγμενο να μενουν ανετα 10 ατομα και οι ελληνες π.χ να ειναι 7 και να σου ερθουν ξαφνικα αντι για 3 που χωραει ακομα αλλοι 7!!!χαμος θα γινει...και επειδη ειμαι απο αγροτικη οικογενεια θα σου πω το εξης παραδειγμα οταν σ ενα χωριο κυκλοφορουσαν 10δραχμες και αλλαζαν χερι αλλα μεναν στο χωριο ολοι ηταν ικανοποιημενοι,μολις ηρθαν οι ξενοι (και δεν ηρθαν γιατι γουσταραν αλλα απο αναγκη,οι περισσοτεροι) και απ τις 10δραχμες τις 2 αντι να τις ξαναριξουν στην τοπικη αγορα τις 2 εστελναν στην πατριδα τους και ουτο καθ εξης αυτο σιγα σιγα εφερε μειωση και φτωχια...ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω και γιατι δεν τους συμφερει να μας αφησουν να πτωχευσουμε,τωρα με αυτα τα μετρα τραβανε το σκοινι οσο εμεις τους επιτρεπουμε να το εχουμε λασκα και δυστυχως το εχουμε αφησει πολυ και οταν πλκεον φτασει στο οριο του και σπασει,υπαρχουν τοσες χωρες για παραδειγματα τι εγινε...θα δουμε απλες νοικοκυρες απλους ανθρωπους που δεν παει καν το μυαλο μας να πετανε πετρες και να; λυσανε που ουτε εμεις θα το πιστευουμε
 

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
0
Kατάρρευση οικονομικής εμπιστοσύνης - Κυβέρνηση και τραπεζίτες σε απόγνωση

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12579&Itemid=131
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
σε μια Κυριακατικη εφημεριδα διαβασα οτι οι τραπεζες θα δεσμευσουν τα χρηματα των πολιτων και πχ εαν εχω εγω 10 ευρω στη τραπεζα και χρειαζομαι χρηματα η τραπεζα θα μου δινει καποιο ποσο αυτων των χρηματων και τα υπολοιπα θα τα διαχειριζεται!σημερα το πρωι ακουσα στο ραδιοφωνο οτι το νομισματοκοπειο αρχιζει να κοβει δραχμες!!! :eek:δεν ξερω εαν ολα αυτα ειναι πολιτικα παιχνιδια η οντως παμε προς πτωχευση,ελπιζω να ειναι ενα πολιτικο παιχνιδι!!!
 

southern

Maniac Member
May 9, 2010
4,897
3
0
καλα αυτο με τις δραχμες δεν υπαρχει περιπτωση να γινει..μεχρι και καραβι ειπαν οτι εφερε
ειδικο χαρτι για να τυπωσουν πεντοχιλιαρα...ολα αυτα ειναι αστεια παιδια!
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Οχι ακομα ρε παιδια.Ο πρωθυπουργος ειπε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινει και το ιδιο ειπαν και τρεις μεγαλοι τραπεζιτες.Να πω την αληθεια δεν τους πιστευω και τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα,το βλεπω και στο εργοστασιο που δουλευω,η δουλεια εχει πεσει στο 50% και πολυ δυσκολα βρισκεις εργασια.Παντως πιστευω οτι ειναι να γινει θα γινει μετα το τελος της τουριστικης περιοδου.



Τι σημαίνει χρεωκοπία της Ελλάδας και τι επίδραση θα έχει η πτώχευση στις τραπεζικές καταθέσεις, τώρα που η χώρα ζητάει χρήματα από ΕΕ-ΔΝΤ;

Χρεωκοπία μιας χώρας δηλώνεται όταν η χώρα αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εάν η Ελλάδα αδυνατεί να βρει λύση για την αποπληρωμή των χρεών της, τότε κατευθύνεται στην τελευταία λύση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ Â (ή ένας συνδυασμός ΕΕ-ΔΝΤ στην περίπτωση μας), εγγυάται την αποπληρωμή των χρεών με τον όρο ότι η χώρα αποδέχεται τα μέτρα που αυτό ορίζει.


Και βεβαίως, τα μέτρα του ΔΝΤ είναι σκληρά, απρόσωπα και συνήθως καταστροφικά για την κυβέρνηση και την κοινωνία της χώρας που επεμβαίνει.

Συνεπώς, τεχνικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να πτωχεύσει, αλλά μπορεί να παραδοθεί ολοκληρωτικά στην κυριαρχία του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Τι επίδραση θα έχει πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας στις τραπεζικές καταθέσεις; Υπό κανονικές συνθήκες, όταν μια τράπεζα χρεωκοπήσει, το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις μέχρι κάποιο ποσό (100.000 ευρώ επί Καραμανλή). Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που χρεωκοπήσει το ίδιο το κράτος; Παγώνουν οι αναλήψεις; «Χάνονται» τα χρήματα των πολιτών;

Η απάντηση στο πρόβλημα χρεωκοπία-καταθέσεις είναι οτι τα χρήματα στις τράπεζες δεν θα εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με το πλαίσιο του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα χρήματα στις Ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένα. Δηλαδή, ακόμα και αν το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί γι’ αυτά, θα εγγυηθεί το ΔΝΤ και η ΕΕ με τους όρους που αναφέραμε παραπάνω.


Αυτο ισχυει οσο εχουμε το Ευρο γιατι αν γυρισουμε σε δραχμες  και φυγουμε απο την Ε.Ε και μετα φαλιρησουμε αντιο καταθεσεις.
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
μακαρι να ειναι οπως τα λες!πλεον δεν πιστευω τιποτα και κανεναν!εχω απογοητευτει τελειως!!!η καταληξη θα ειναι η μεταναστευση και θα αρχισουμε παλι απο το μηδεν!που ειναι ολα τα λαμογια να καταθεσουν για τις μιζες και το ξεπλημα βρωμικου χρηματος?που ειναι αυτο το καθαρμα ο Σιμιτης?φοβαται?παρεδωσε μια χωρα αθλια και την εκανε για Γερμανια και τωρα τον φωναζει ο λαος και κανει την κοτα!εγω θα ειμαι απο τους πρωτους που θα την κανουν απο το μπ..ρδελο!!!συγνωμη αλλα εχω εξαγριωθει!!! :mad: :mad: :mad:
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Το γιουχάρισμα στον Παπανδρέου δεν ήταν Είδηση ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ των ΜΜΕ???
Ο πρωθυπουργός κος Παπανδρέου ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΤΗΚΕ από το κοινό στην συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο το βράδυ της Παρασκευής!!! κατά την αναγγελία του από την ίδια την κα Φαραντούρη!!! ΚΑΝΕΝΑ τηλεοπτικό ΜΜΕ δεν ανέφερε το γεγονός . Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.


Ο έλεγχος στα τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι ολοκληρωτικός από το καθεστώς που κυβερνάει. Το καθεστώς που κάνει ότι μπορεί για να διαφυλάξει ΠΡΩΤΑ από όλα την ΕΙΚΟΝΑ του . Πάνω από όλα η εικόνα. Τα υπόλοιπα έπονται . Όλα τα υπόλοιπα!!!!! Όπως ακριβώς γίνεται στα δικτατορικά καθεστώτα.


http://greekcitizen2007.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html




Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό άρθρο!!!


Γιούχα και...
Γιουχάρανε τον πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο.
Ομως δεν το είπε κανένα κανάλι. Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ' άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. Αυτό ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον πρωθυπουργό από μικροφώνου.
 

Pamela

Newbie
Jun 2, 2010
2
0
0
αρε χουντα που μας χρειαζεται. που σε ρε παπαδοπουλε σε φαγανε
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
Οχι και ετσι ρε παιδια,αυτες ειναι λυσεις για τους αδυναμους.Πανω απ'ολα ελευθερια καποιοι τοτε χασανε την ζωη τους για τα πιστευω τους.
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
pitbull said:
Οχι και ετσι ρε παιδια,αυτες ειναι λυσεις για τους αδυναμους.Πανω απ'ολα ελευθερια καποιοι τοτε χασανε την ζωη τους για τα πιστευω τους.
;) ;) ;)
 

pitbull

Original poster
Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
40
παντού και πουθενά
H Aκροπολη ποσο θα πιασει αμα την βγαλουμε στο σφυρι?Λετε να ξεχρεωναμε?Βρε δεν πανε στο γερο δια%*#,εχω βαρεθει πλεον να ακουω τις ανωμαλιες τους, ελεος αυτος ο κουβας δεν εχει πατο η τον εχουμε τρυπησει και συνεχιζουμε?
 

Lucifer

Hero Member
May 14, 2010
3,282
1
0
θα δείξει...
μας τον έδωσαν τρύπιο κ μας είπαν να τον κρατάμε μέχρι να γεμίσει γνωρίζοντας οτι είναι τρύπιος.....
περαστικά μας....

για την Ακρόπολη το χε πει ένας γερμανος πολιτικός να το κάνουμε.....μλκς
δυστυχώς θα πουλήσουμε πολλά....
 

puma-r

Hero Member
May 9, 2010
1,004
0
0
προς το παρον διαπραγματευομαστε κανενα νησακι και αν δουν οτι δεν τους φτανουν τα λεφτα θα πανε για Ακροπολη!
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
Απο χάλια σε απόχαλια πάμε... Έρχονται δύσκολα χρόνια παιδιά.. Να φύγουμε απο δω να γλυτώσουμε.. Αυστραλία ή Καναδά προτείνω..
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread