Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

toxicity281

Original poster
New member
Mar 28, 2013
77
0
0
36
Λαρισα
Καλημερα! Σημερα θα σας δειξω πως να παρετε ρευμα και να βαλετε κρυφο φωτισμο στο fiesta σας, φως στα φλας του καθρεπτη, φως στο ντουλαπακι και γενικα φως οπου θελετε!


Τι θα χρειαστουμε:
Καλωδιο σχετικα λεπτο 2 μετρα (2 Ευρω)
Χαρτοκοπτη
Πενσα
Μονωτικη ταινια (1 Ευρω)
Ντουι (ακάλυκα) για led (1,5 Ευρω/τεμαχιο)
Led λαμπες και ταινιες led (1,2 Ευρω/led, 12Ευρω/μετρο ταινια)
Διακοπτης on/off προεραιτικα (1.5 εως 3 Ευρω, αναλογα τον διακοπτη)
Ορεξη, χρονος και ενα fiesta mk7.
ΣΥΝΟΛΟ: ~20 ΕΥΡΩ

    1)Αρχικα αποφασιζουμε απο που θα παρουμε ρευμα για τα φωτα μας! Μια λυση ειναι να παρουμε απο την πλαφονιερα, αλλη μια ειναι απο τα ψειρακια μπροστα! Το θεμα ειναι το τι θελουμε να κανουν τα φωτα μας, π.χ. να αναβουν με το ξεκλειδωμα, η να αναβουν το βραδυ μαζι με τα φωτα, ειτε με διακοπτη.
        1α) ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΠΛΑΦΟΝΙΕΡΑ:
Κι εδω υπαρχουν δυο υπο-λυσεις, πρωτον μπορουμε να παρουμε ρευμα απο το ντουι της πλαφονιερας και δευτερον απο την φισα που κουμπωνει πανω στην πλακετα. Το δευτερο δεν το εχω δοκιμασει ακομη (Θα γινει στο αμεσο μελλον και θα τροποποιησω το ποστ) Για το πρωτο η διαδικασια ειναι απλη. Ξεγυμνωνουμε δυο διπλα καλωδια και τα βαζουμε αναμεσα στο ντουι και στην πλαφονιερα, απο το καθε διπλο καλωδιο η μια ακρη παει αριστερα και η αλλη δεξια. Εχουμε δηλαδη ενα αποτελεσμα σαν αυτο:



Σε περιπτωση που ακολουθησουμε αυτη τη λυση περναμε το καλωδιο αριστερα και δεξια ετσι:


Το κρυβουμε πανω απο την ταπετσαρια της οροφης ετσι:


Και το κατεβασουμε κατω ετσι:


κι ετσι:


Οπως βλεπετε, κρυβουμε το καλωδιο καλα πισω απο το λαστιχο, ωστε εκτος απο κρυφος φωτισμος να ειναι και "κρυφη καλωδιωση" και να μην ζοριζεται απο την πορτα στο ανοιξε-κλεισε.

Μενουμε εκει προς το παρων και παμε στο:
        1β) ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΨΕΙΡΑΚΙ
Εδω τα πραγματα ειναι καπως πιο απλα, βγαζουμε τα πλαστικα που κρυβουν τα καλωδια στο πλαι:
Δηλαδη εδω:


(μην σας μπερδευει η φωτογραφια, το μαυρο καλωδιο απο τα δεξια που ειναι δεμενο πανω στα αλλα ειναι το δικο μας που ΘΑ μπει αργοτερα.)
Ετσι αφαιρωντας τα καλυμματα, παμε ακριβως αριστερα απο τον συμπλεκτη και βλεπουμε που καταληγουν ολα αυτα!
Βρισκουμε ποιο ειναι το καλωδιο ρευματος της ψειρας (το οποιο και γυμνωνουμε σε ενα σημειο) και ποια ειναι η γειωση (την οποια κοβουμε τελειως) οπως φαινεται εδω...


(Συγνωμη για τα greeklish στην εικονα αλλα το !#%$@ photobucket δεν εμφανιζει τα Ελληνικα)
Ξεγυμνωνουμε ενα διπλο καλωδιο. Την μια ακρη του την τυλιγουμε γυρω απο το γυμνο σημειο του κιτρινου καλωδιου (της ψειρας) και την αλλη την ενωνουμε με την γειωση! Καλο θα ειναι το διπλο μας κα λωδιο να ειναι με δυο διαφορετικα χρωματα για να μπορουμε να τα ξεχωριζουμε.. Κλεινουμε ολες τις ενωσεις με μονωτικη ταινια!
     Τωρα εχουμε φτασει στο ιδιο σημειο που αφησαμε το 1α, δηλαδη εχουμε δυο καλωδια τα οποια ειναι συνδεμενα και στο + και στο - και περιμενουν να συνδεθουν.

2) Αποφασιζουμε τι θελουμε να κανουμε και που να βαλουμε φωτισμο! Αφου λοιπον δουμε ποια λυση μας βολευει για να παρουμε ρευμα και εχουμε ετοιμασει τα καλωδια ξεκιναμε να περναμε τις λαμπες..
   
      2α) Κρυφος φωτισμος σε ποδια οδηγου, συνοδηγου και κατω απο τα καθισματα
Προσωπικα βρισκω πολυ πιο ευκολο και βολικο να παρουμε ρευμα απο κατω γι'αυτα τα φωτα. Αφου λοιπον εχουμε τραβηξει και συνδεσει τα καλωδια μας οπως στο τα περναμε κατα μηκος της πλεξουδας που καλυπτεται απο το πλαστικο! (βλ. εικονα 7) και απο τις δυο πλευρες και στην ακρη ενωνουμε την ταινια με τα led! Προσοχη γιατι τα led εχουν πολικοτητα και δεν αναβουν οπως και να τα συνδεσουμε! Αμα τα συνδεσετε και δεν αναβουν απλα γυριστε τα καλωδια αναποδα! Γενικα ισχυει οτι: Ρευμα στο + Γειωση στο -. Απο'δω και περα ειναι απλο, αφου ενωσουμε δυο καλωδια απο το κεντρικο που βαλαμε στο 1β  (ενα απο αριστερα και ενα δεξια του αυτοκινητου) Σε οποιο σημειο θελουμε, το κοβουμε, και ενωνουμε πανω του την ledοταινια οπως εδω:


Το χοντρο μαυρο ειναι το κεντρικο μας διπλο καλωδιο και τα κοκκινα που πανε προς τα δεξια ειναι το σημειο συνδεσης της ledoταινιας.
Παντα πριν τα κλεισουμε με μονωτικη ελεγχουμε εαν αναβουν! Εαν οχι τοτε απλα το γυρναμε αλλιως και μονωνουμε.
   Με αυτον τον τροπο τα φωτα μας θα ειναι παντα αναμενα οποτε αναβουμε την μικρη σκαλα ( ψειρακια/σταθμευσης) Σε περιπτωση που θελουμε να παρεμβαλουμε διακοπτη τοτε περναμε το καλωδιο που τραβηξαμε στο 1β, πρωτα στον διακοπτη και μετα το στελνουμε αριστερα και δεξια για να συνδεσουμε τα led! Για να το κανουμε αυτο, απλα παιρνουμε το καλωδιο απο το 1β, το περναμε μεσα απο το μικρο ντουλαπακι του οδηγου, το συνδεουμε στον διακοπτη και το στελνουμε ξανα πισω να συνεχισει την πορεια του:



Οπως βλεπετε η μαμα ford εχει μεριμνησει ωστε ο (αεροπορικου τυπου) διακοπτης μας να ταιριαζει απολυτα με το ανοιγμα απο το ντουλαπακι:

biggrin biggrin biggrin

    2β) Εξωτερικος φωτισμος στους καθρεπτες

Στην παρουσιαση του fiesta μου, ειχα γραψει για το φως στους καθρεπτες, υπαρχουν εκει φωτογραφιες για οποιον ενδιαφερεται. Συνοπτικα, παιρνουμε τα καλωδια που τραβηξαμε απο την πλαφονιερα στο και τα περναμε, οπως φαινεται και εκει, μεσα στους καθρεπτες απο τα πλαστικα καπακια που υπαρχουν στην πορτα (μαζι με τα υπολοιπα καλωδια του καθρεπτη δηλαδη). Στη συνεχεια κοβουμε το ντουι απο τα πλαινα φλας, το ενωνουμε με τα δικα μας καλωδια που ερχονται απο την πλαφονιερα, βαζουμε ενα λαμπακι χρωματος της επιλογης μας, (Εγω εβαλα πρασινο για ευνοητους λογους.) το κουμπωνουμε στην θεση που ηταν κανονικα το φλας και ειμαστε ετοιμοι! Καθε φορα που ξεκλειδωνουμε, σβηνουμε το αμαξι η ανοιγουμε την πορτα αυτο θα αναβει, δειχνοντας μας ετσι τον δρομο που θα πατησουμε (Λασπες, νερα κλπ) και φυσικα ειναι ενα πολυ ομορφο και "ψαρωτικο" εφε! Να σημειωσω εδω οτι με αυτον τον τροπο καταργουνται τα πλαινα φλας! Εαν καποιος δε θελει ετσι, υπαρχει η λυση οπως ειπε και ο nos7 καπου, να τρυπησετε τον καθρεπτη απο κατω και βαλετε εκει το ledακι σας χωρις να χρειαστει να κοψετε το ντουι των φλας! Σε αυτη την περιπτωση θα χρεωθειτε 2 εξτρα ντουι! (κοστος : 1,5χ2= 3 Ευρω)
Επισης να σημειωσω οτι αυτην η ιδεα ειναι κατα καποιο τροπο "Κλεμμενη" Απο το focus rs II ενος φιλου!

    2γ) Κρυφος φωτισμος στο ντουλαπακι

Φτασαμε λοιπον στο τελευταιο μερος, το οποιο ηταν ο λογος που με εκανε να γραψω αυτον τον οδηγο! Το πολυποθητο φως στο ντουλαπακι που η ford φαινεται ξεχασε να προσθεσει!
Αφου λοιπον εχουμε εγκαταστησει το καλωδιο μας που περναει πισω απο το ντουλαπακι για να καταληξει στην δεξια πλευρα του αυτοκινητου, στο σημειο που ειναι ακριβως πισω απο το ντουλαπακι το κοβουμε και παρεμβαλουμε/ενωνουμε ενα αλλο διπλο καλωδιο. Μετα το ξανακολλαμε και το μαυρο καλωδιο συνεχιζει την πορεια του προς τα πισω. Παιρνουμε ενα ντουι, οπως αυτο:



και το ενωνουμε πανω στα καλωδια που στειλαμε στο ντουλαπακι οπως εδω:


Βαζουμε πανω του ενα ledακι και τσεκαρουμε αν αναβει! Αν δεν αναβει απλα το γυριζουμε οπως ειπαμε πριν! Ενα τετοιο ασπρο led ειναι καταλληλο για να κανει το ντουλαπακι μερα:


Στη συνεχεια περναμε το ντουι μαζι με το λαμπακι και τα καλωδια απο μια τρυπουλα που υπαρχει στο αριστερο μερος (προφανως γι'αυτο το λογο) και το κολλαμε πισω απο το ντουλαπακι σε καποιο σημειο ωστε να μην φαινεται και να φωτιζει προς τα κατω! Π.χ.:

Εννοειται οτι μπορουμε και εκει να παρεμβαλουμε διακοπτη για να αναβει οποτε θελουμε! Αλλιως θα αναβει μαζι με τον κρυφο φωτισμο στα ποδια, η αν δε βαλετε κρυφο φωτισμο θα αναβει παντα το βραδυ (επειδη θα εχουμε παρει ρευμα απο τα φωτα).

   Να σημειωσω οτι αφου καποιος ακολουθησει το βημα 1α η 1β η και τα δυο δε χρειαζεται να ακολουθησει απαραιτητα και τα 2α, β και γ! Τα μερη 2α, β και γ ακολουθουνται αυτονομα η/και συνδυαστικα! (Σε περιπτωση που καποιος θελει φως μονο στο  ντουλαπακι ακολουθει το γ, στους καθρεπτες το β κλπ.!)

Αναλυση κοστους::

~καλωδιο λεπτο 1 Ευρω/m
ταινια led 12 Ευρω/m


καλωδιο 1Ευρω/m
2 ντουι (προεραιτικα) 1.5 Ευρω/ τεμαχιο


καλωδιο 1 Ευρω/m
1 ντουι 1.5 Ευρω / τεμαχιο.

Καλωδιο χοντρο θα χρειαστουμε ετσι κι αλλιως και κοστολογειται στο 1.5 Ευρω/m!

Σημειωση 1: Οποιος χρειαστει βοηθεια μπορει να ρωτησει ειτε εδω, ειτε με pm ειτε στο facebook αν με κανει add (https://www.facebook.com/mk.s.st?ref=tn_tnmn)
Σημειωση 2: Τα παιδια απο Λαρισα η εδω γυρω γενικα μπορουν να συννενοηθουν μαζι μου να τους βοηθησω σε οτι χρειαστουν
Σημειωση 3: Κανενα καλωδιο δε τραυματιστηκε κατα τη διαρκεια αυτου του οδηγου!!  tease tease
 

teo

Newbie
Σεπτ. 25, 2010
9
0
1
37
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φιλαρακι παρα πολυ καλο το θεμα που ανοιξες και κυριος πολυ κατανοητο....μολις με γλητοσες απο πεταμενα λεφτα σε ηλεκτρολογο.θα το δοκιμασω και θα σου πω τα αποτελεσματα.....

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1370632324[/time]
Καλησπερα.....μολις χτες ολοκληρωσα την μοντα μου αν και με δυσκολεψε λιγακι αλλ πραγματικα βγηκε παρα πολυ ομορφο ειδικα το βραδυ ειναι ολα τα λεφτα.....θα ανεβαζα και φωτο με το αποτελεσμα αλλα δεν ξερω πως ακριβος.......
 

toxicity281

Original poster
New member
Mar 28, 2013
77
0
0
36
Λαρισα
teo said:
Φιλαρακι παρα πολυ καλο το θεμα που ανοιξες και κυριος πολυ κατανοητο....μολις με γλητοσες απο πεταμενα λεφτα σε ηλεκτρολογο.θα το δοκιμασω και θα σου πω τα αποτελεσματα.....

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]07, Ιουνίου, 2013, 22:12:04[/time]
Καλησπερα.....μολις χτες ολοκληρωσα την μοντα μου αν και με δυσκολεψε λιγακι αλλ πραγματικα βγηκε παρα πολυ ομορφο ειδικα το βραδυ ειναι ολα τα λεφτα.....θα ανεβαζα και φωτο με το αποτελεσμα αλλα δεν ξερω πως ακριβος.......

Καλησπερα Θοδωρη! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Αργησα λιγο να απαντησω καθ'οτι ειχα καιρο να μπω στο φορουμ λογω υποχρεωσεων!! Οτι χρειαστεις στειλε μου να σε βοηθησω! Για φωτογραφιες πανε στο photobucket.com και ανεβασε μερικες εκει να δουμε το αποτελεσμα!!
 

NickMrg

Pro Member
Jul 23, 2013
360
0
0
36
Φίλε μου συγχαρητήρια πολύ καλός ο οδηγός! Θέλω να σε ρωτήσω δύο πράγματα:

1) Αν πάρω ρεύμα από την πλαφονιέρα για τον φωτισμό στα πόδια, θα ανάβει μόλις ανάβω και την πλαφονιέρα; Εννοώ και εν κινήση όχι μόνο όταν ανάβω/σβήνω τη μηχανή.

2) Αν τραβήξω ρεύμα από τις ψείρες για το ντουλαπάκι θα έχω πρόβλημα με το λαμπάκι που θα καίει τόση ώρα; Σε ένα ταξίδι ίσως;
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #5
1) εαν παρεις ρευμα απο την πλαφονιερα σου εχεις 3 καλωδια!! Ενα καλωδιο με - ,ενα καλωδιο με + (μονιμα το οποιο σου αναβει την πλαφονιερα οποτε θελεις εσυ) και αλλο ενα καλωδιο τελευταιο το οποιο εχει ενα + (το οποιο δινει "σημα" μολις ανοιξεις τις πορτες και ντιμαρετε μολις βαλεις μπρωστα την μηχανη ή μολις κλειδωσεις το αμαξι...) με ενα πολυμετρο θα βρεις ακρη ποιο καλωδιο ειναι αυτο που θελεις δλδ το - και το + που  ντιμαρεται ,κανεις μια διακλωση και το κατεβαζεις στα ποδια και εισαι αρχοντας ;)

2) εγω στην θεση σου επειδη ειναι ταλαιπορια να παρω απο τα ψειρακια ταση και να την φερω μεσα στο ντουλαπακι θα επερνα το + απο την πλαφονιερα ( οχι αυτο που ντιμαρεται ) και θα το κατεβαζα στο ντουλακι,θα επερνα και ενα - απο το σασι και θα εβαζα ενα διακοπτακι και θα το αναβα οποτε ηθελα εγω για να μην και συνεχεια....
 

sirMao

Member
Nov 17, 2013
220
0
0
40
Εγω έβαλα κρυφό φωτισμό, πήρα ρεύμα από την Πλαφονιερα και την σύνδεσα ενα μόνιμο + απο το + της πλαφονιερας και το - απο το - της φισας  της πλαφονιερας όταν ανοίγει η πόρτα το οποίο ντιμαρετε κιόλας!
 

leftko

Member
Dec 23, 2012
193
0
16
32
Για να προσθεσουμε καποια λεντοταινια,χρειαζετε καποια συγκεκριμενου τυπου? επισης η γειωση γινεται απλα με κοψιμο καλωδιου,ενωση-διακλαδωση με το καινουργιο και καλο τυλιγμα με μονωτικη?
πολυ μπακαλιστικος τροπος?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Aν αναφέρεσαι στην πλαφονιέρα, δε χρειάζεσαι κάποιου συγκεκριμένου τύπου. Απλά μην βάλεις πολλά watt λεντοταινία, γιατί μπορεί να μην αντέχει το φορτίο το κύκλωμα που οδηγεί το λαμπάκι της πλαφονιέρας.
 

leftko

Member
Dec 23, 2012
193
0
16
32
οκ, βασικα ναι,πλαφονιερα ( βαρεθηκα να εχω αυτο το ελαχιστον φως που δινει το ledaki που εχω) αλλα μαλλον θα παρω ledoταινια ετοιμη με φισακι που να το κουμπωσω αμεσως.
και πορτπαγκαζ οπου θα τραβηξω ρευμα απο το δικο του φως,αλλο ενα εξτρα.
ισως βαλω και στο ντουλαπακι.αν καταφερω ευκολα να τραβηξω το καλωδιο μεσα,λογικα θα ειναι πολυ ευκολο,γιατι εχω ηδη κατεβασει φως στα ποδια οδηγου-συνοδηγου συνδεδεμενα με τη πλαφονιερα

edit. επειδη στην βραση κολλαει το σιδερο, μιας και δεν ειχα δουλεια να κανω.πεταχτηκα σε μια ηλεκτραποθηκη,πηρα λεντοταινια (4 ευρω το μετρο,αρα δεν υπηρχε λογος να περιμενω απο το ebay). την εκοψα και την κολλησα,υπο8εση λεπτων τελικα,και νομιζω οτι μου εδωσε λιγο φως παραπανω(θα το κρινω το βραδυ).επρεπε να ειχα βαλει κατευθεαν και δευτερη σειρα.θα το κρινω το βραδυ.


δυστυχως δεν ειχε να μου δωσει φισακι για να το κουμπωσω κατευθειαν,απο βδομαδα αν βρω θα το φτιαξω και θα βαλω ισως και δευτερη σειρα.

ευχαριστω τα παιδια για τους οδηγους και τις εμπειριες που εχουν γραψει
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Εγώ έβαλα ταινία led στα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού. Μία λευκή 6000Κ και μία μπλέ. Η αλλαγή γίνεται από διακόπτη που έβαλα τύπου ON-OFF-ON οπότε ανάβω όποιο χρώμα θέλω ανάλογα τη θέση του διακόπτη. Το (+) το παίρνω από τη μικρή σκάλα για να ανάβουν μόνο μαζί με τα φώτα.

Στην ταινία led που πείρα μπορείς να την κόψεις ανά 3 led από τα οποία φίμωσα τα 2 και παίζει με 1 γιατί παραήταν δυνατό το βράδυ.
 

Nikos_By_Tntt

Member
Dec 29, 2014
108
0
16
32
Athens
Γεια σας μιας και μιλατε για κρυφους φωτισμους κλπ.. θα ηθελα να ρωτησω οπως ξερουμε ολοι το φιεστα του 2013 και μετα βγανει με μπλε λαμπακια στο εσωτερικο μπλε οθονη μπλε λεντοτενια(κρυφος φωτισμος στο ντουλαπακι) μπλε δεικτες κλπ!
εχω το φιεστα του 2010 μπορω να αγορασω απο καπου αυτο το "κιτ" με τις λαμπες που φοραει το new fiesta και να τις αλλαξω σε εμενα?
και αν ναι απο που?
ευχαριστω πολυ!
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
φιλε δες λιγο αυτο το λινκ http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?t=81.30

εχω αλλαξει ολο τον φωτισμο σε μπλε...αλλα 1) δεν γινεται να κανεις τις βελονες μπλε γιατι ειναι πλαστικο κοκκινο και οχι βαμενες 2) δεν μπορεις να πετυχεις ακριβως το ιδιο χρωμα με το ΜΚ7.5 και 3) και βασικοτερο ειναι led smd κολλημενα επανω στην πλακετα και οχι λαμπες και για να αλλαχτουν χρειαζονται σταθμο κολλησεις και αποκολλησεις και αυτος που θα το κανει να ξερει και να μην χαλασει καμια πλακετα!!!
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Παιδιά πού θα βρούμε τέτοιο? Έχω φάει όλο το internet και δεν το βρήσκω. Θέλω να πάρω 2 τέτοια ένα για 2ο φως πίσω στις αποσκευές και ένα στο πορτάκι του συνοδηγού. Είναι και χονευτό και θα μοιάζει εργοστασιακό!
e4e33d9d.jpg
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Tι εννοείς "πορτάκι του συνοδηγού";
Στο e-bay της Αγγλίας δε βρήκες κάτι;
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Μόνο αυτό βρήκα από transit αλλά δεν ξέρω άμα θα έχει τα αυτάκια να μπαίνει χονευτό (λογικά δεν τα έχει)

http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Transit-MK6-MK7-Interior-Internal-Inside-Light-Lamp-/121160296884?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c35b769b4

Το ντουλαπάκι του συνοδηγού εννοώ. Δεν έχει φως μέσα. Σε αναλακτικά Ford πιστεύω θα έχει σίγουρα αλλά κοιτάω μηπως δεν το πληρώσω χρυσό .

Θέλω να κάνω κάτι σαν και αυτό για να φαίνεται εργοστασιακό

bc015351.jpg
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread