Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

georgevvds

New member
Apr 26, 2016
69
1
8
39
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
το εχω ενα χρονο και κατι,πολυ καλο,αγοραζεις και με δυο ευρω ενα προγραμμα απο το google play και εχεις τα παντα
 

Walking

New member
MK7.5
Aug 5, 2016
99
1
8
38
Αγία παρασκευή
Μοντέλο
MK7.5
Καλησπέρα φίλε μου.θεωρω ότι άμα ψάξεις ebay μεριά θα βρεις ακριβώς το ίδιο με κόστος 3-5 euro.Τωρα η επιλογή είναι δική σου.
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
ρε παιδια για να καταλαβω το συγκεκριμενο πραγματακι εγω σαν απλος οδηγος π.χ σε τι θα μου χρησιμεύσει ?
 

tsambion

Original poster
Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Φίλε Θοδωρή Δεν ξέρω πόσα ακριβώς πράγματα μπορεί να κάνει αυτό το μαραφέτι όμως εγώ το θέλω για κάποια στιγμή που θα μου βγάλει κάποια ένδειξη το αυτοκίνητο να μπορω να το διαβάσω εγώ κι αν είναι κάτι που μπορώ να το διορθώσω εγώ χωρίς να πάω σε κάποιο μηχανικό.
Για κάτι παραπάνω ή σε κάτι που θα ήταν περισσότερο χρήσιμο μπορούν να μας πουν αυτοί που ήδη το έχουν χρησιμοποιήσει.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Η χρήση ενός απλού elm327 για κάποιον που έχει εντελώς μαμά το αμάξι, νομίζω ότι περιορίζεται στα :

α) Ανάγνωση και σβήσιμο λαθών (αυτό εξαρτάται και από το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί. Άλλη πληροφόρηση στα λάθη πχ παίρνεις από το torque, άλλη από το forscan, άλλη από το επίσημο πρόγραμμα της αντιπροσωπείας).
β) Παρακολούθηση real time, κάποιων παραμέτρων όπως πχ θερμοκρασία εισαγωγής, πίεση turbo, μέτρηση στιγμιαίας/μέσης κατανάλωσης (σε περίπτωση που το αμάξι δεν έχει trip computer, ταχύμετρο μέσω gps, μετρήσεις 0-100, 0-400 κλπ

Αν κάποιος έχει πειραγμένο το αμάξι, ή γενικά θέλει να παρακολουθήσει και άλλες παραμέτρους η να κάνει διάγνωση κάποιας δυσλειτουργίας, τότε πάλι σε συνεργασία με το κατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να κάνει λογκαρίσματα για να δει πως αποδίδει το αμάξι σε όλο το φάσμα των στροφών, μπορεί να δει fuel trims, advance, fuel rail pressure, misfires και πολλά άλλα τα οποία για να τα ερμηνεύσει κάποιος θα πρέπει να έχει τεχνικές γνώσεις.

Αν πάλι κάποιος αγοράσει modified elm adaptor, τότε σε συνεργασία με ένα πρόγραμμα τύπου Forscan θα μπορεί να αλλάξει και κωδικοποιήσεις στο αμάξι, πχ ενεργοποίηση cruise control.
 

merlin

New member
Jul 19, 2017
51
0
0
Ερώτηση, καθότι ψήνομαι να το τσιμπίσω, υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα στο αυτοκίνητο ή στην εγγύηση αν το χρησιμοποιήσω μόνο για ενημέρωση πχ με το torque? Ευχαριστώ
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
merlin said:
Ερώτηση, καθότι ψήνομαι να το τσιμπίσω, υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα στο αυτοκίνητο ή στην εγγύηση αν το χρησιμοποιήσω μόνο για ενημέρωση πχ με το torque? Ευχαριστώ

Για απλή ανάγνωση, όχι κανένα πρόβλημα. Απλά αν πάρεις κάποιο χωρίς On/off κουμπί, πρόσεξε μην το ξεχάσεις πάνω για κανά μήνα, καθώς *μπορεί* να τραβάει έστω και ελάχιστα mA σε stand-by, και να σου δημιουργήσει πρόβλημα στη μπαταρία.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread