Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

rallistas77

New member
Aug 23, 2016
73
3
8
6
Βόλος
Όντως με το turbo δεν έχει διευκρινιστεί αν το σύστημα ελέγχει επαρκώς την ανάγκη της τουρμπίνας σε φύξη, ώστε να μην ενεργοποιείτε όποτε είναι σκόπιμο.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Προσωπικά αποφεύγω να το χρησιμοποιώ διότι πλην του ότι η οικονομία είναι μηδαμινή (με 2 ευρώ το μήνα, αν ποτέ είναι τόσα, δε σώζομαι) θεωρώ ότι λόγω πετρελαιοκίνητου που έχω μόνο κακό μπορεί να κάνει. Δε βρίσκω τον λόγο λοιπόν να το χρησιμοποιώ. Το μόνο κακό είναι ότι δε μπορώ να του κάνω μόνιμη απενεργοποίηση και πολλές φορές μπαίνοντας στο αμάξι το ξεχνάω.
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
Αξιαγάπητο start/stop (ΝΟΤ)
εχω 2 εβδομάδες που το τεσταρω σε λειτουργία,μετα απο καιρό μιας και οταν μπαινω στο αμαξι το απενεργοποιώ, και δεν λειτουργεί.
Σε προηγούμενα ποστ ειχαμε πει θερμοκρασιες/μπαταρια. λοιπον λογο δουλειας μιας και σχολαω 23:00 +,έξω δεν εχει ανω των 30βαθμων.

την προηγούμενη φορα δεν ηταν η μπαταρια και συγκεκριμενα αυτη που εχει τωρα το αμαξι ειναι αυτη που το παρελαβα, 5χρ και 8μηνες.
σε μετρηση διαπιστώθηκε οτι ειναι λιγο χαμηλή αλλα όχι τραγικά. τι προτείνεται αλλαγή άμεσα ή απο Σεπτέμβρη...σιγουρα παντως θα γίνει πριν τα κρύα.
θεωρω θαυμα οτι εχει αντεξει τοσο αλλα καταλαβαινω οτι αφου δεν χρησιμοποιώ το Start/stop το εχει βοηθήσει.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Στο δικό μου άλλαξα την μαμά μπαταρία αυτόν τον Μάιο ύστερα από σχεδόν 7 χρόνια χρήσης με πάντα ενεργό το start/stop χωρίς να είχε σταματήσει ποτέ να λειτουργεί, παρά μόνο όταν η θερμοκρασία ήταν 30+. Μετά την περίοδο της καραντίνας είχε αρχίσει να κάνει νερά η μπαταρία με το start/stop να μην λειτουργεί πάντα. Δεν με άφησε ποτέ, ήταν απλά λίγο πεσμένη όταν την είχα μετρήσει, αλλά δεν είχε βγει εντελώς off. Όταν όμως είδα ότι μετά από 3-4 μέρες ακινησίας, παρότι έπαιρνε μπροστά αμέσως, μου είχε πέταξε κάνα 2 φορές error ο maf για ενδείξεις εκτός λειτουργίας, αποφάσισα ότι είχε έρθει η ώρα για αλλαγή. Με την καινούργια, όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά, εξαφανίστηκαν τα τυχαία errors, και το start/stop λειτουργεί πάλι κανονικά όπως πριν. Αν πάρεις την μαμά μπαταρία, έχει πολύ υψηλό κόστος, γιαυτό φαντάζομαι ότι κρατάει και τόσο καιρό. Οι γνήσιες μπαταρίες αντικατάστασης που δίνουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, έχουν το μισό κόστος από την αρχική μπαταρία και φαντάζομαι ότι θα κρατήσει την μισή διάρκεια! Δεν είναι θαύμα ότι κρατάει τόσο πολύ η αρχική μπαταρία. Είναι πολύ καλής ποιότητας και το αμάξι έχει πολύ καλό battery management. Το κακό είναι ότι η μπαταρία αντικατάστασης δεν θα κρατήσει τόσο! Δεν χρειάζεται να βιαστείς, από την στιγμή που την έχεις μετρήσει και είναι οκ, και δεν σου βγάζει κανένα περίεργο μήνυμα το αμάξι. Και για Σεπτ, να πας καλά είναι. Το διάστημα που την έχεις ήδη, δεν είναι υπερβολικά μεγάλο.
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
Οκ κατάλαβα, Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν να πάρω την ίδια ώστε μα μην εχω αυτούς τους μισούς χρονους ζωής που ακούω.

Η μέτρηση που εκανα τωρα ήταν 12.07 με σβηστό κινητήρα και 14.70 με ανοιχτό...εκανε ομως μια κοιλιά στα 11.09 οταν εβαλα μπρος.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες θα γίνει η αλλαγή Σεπτέμβρη καλού κακού.
 
Oct 10, 2015
122
4
19
Καλησπερα παιδια! επειδη και γω σκεφτομαι για αλλαγη μπαταριας, λογω το οτι την εχω απο τοτε που πηρα το ford fiesta Ιαν 2014. Ποσο κοστιζει αυτη που εχει ως μαμα? τον Ιανουαριο στο σερβις μου ειπαν οτι με βγαζει κανα χρονο και οτι το κοστος ειναι 188 ευρω + το αυτοκινητο θα παει πρωι και θα το παρω μεσημερι... ισχυουν αυτα που ειπαν + τιμη?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Αφού στο είπαν, τι ρωτάς εμάς ? :D

Ναι κάπου εκεί είναι η stock, θέλει και λίγη δουλίτσα, όχι όμως τόσες ώρες που σου είπαν. Προφανώς εννοούν ότι θα πρέπει να τους το αφήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν είναι απλά βγάζω παλιά-βάζω καινούρια, θέλει και κάποιες ενέργειες από το μηχανικό.
 

thess80

Newbie
Σεπτ. 19, 2014
7
0
1
Γιωργος79 said:
Καλησπερα παιδια! επειδη και γω σκεφτομαι για αλλαγη μπαταριας, λογω το οτι την εχω απο τοτε που πηρα το ford fiesta Ιαν 2014. Ποσο κοστιζει αυτη που εχει ως μαμα? τον Ιανουαριο στο σερβις μου ειπαν οτι με βγαζει κανα χρονο και οτι το κοστος ειναι 188 ευρω + το αυτοκινητο θα παει πρωι και θα το παρω μεσημερι... ισχυουν αυτα που ειπαν + τιμη?

Άλλαξα πριν 2 μήνες μπαταρία στο Βροχίδη - Χατζή. Κόστος 150 Ευρώ
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread