Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
ανοιγω αυτο το thread καθως ξεκινησαμε μαζικα τα upgrades και για να σας ενημερωνω συγκεντρωτικα για οτι θα γινετε στο αμαξι μου. ;D

Fiesta MK6 1.6 S Zetec 2006

λιγα πραγματα μεχρι εχτες ειχαν ολοκληρωθει καθως μαζευα ανταλλακτικα απο τον Σεπτεμβριο ωστε να ολκληρωσω σε 1η φαση την ολικη αλλαγη ολων των μη κινουμενων μερων αλλα και καποιων αναλωσιμων του αυτοκινητου. Για την ιστορια τοποθετηθηκαν το καλοκαιρι μια χοανη της Ramair, ενος θερμοστατη χαμηλοτερης θερμοκρασιας της cosworth, εχουν βαφτει τα μαμα πλαστικα(trim και χερουλια) στο χρωμα του αυτοκινητου, επισης ντυθηκαν τα πλαστικα των πορτων με carbon αυτοκολλητο, ενισχυθηκε η κοντρα βαση του σασμαν και τoν Οκτωβριο μπηκε μια τετραδα TOYO DRB.

Σημερα ολοκληρωθηκε η 2η φαση με αλλαγη ολων των παρακατω:

1. αλλαγη ολοκληρων των ψαλιδιων και τοποθετηση silent blocks Powerflex
2. Ακρομπαρα OCAP
3. Ημιμπαρα OCAP
4. silent blocks αντιστρεπτικης Powerflex
5. silent blocks πισω αξονα ΟΕΜ(κρατηθηκαν τα παλια τα οποια θα πανε Θεσαλλονικη σε καλο φιλο που θα τα φτιαξει ουρεθανης 80A+)
6. Φουσκες κρεμαγιερας
7. Ολικη αλλαγη των υγρων υδραυλικου και ελεγχος για φθορες
8. Αλλαγη Λαδιων προς το παρον με 5-30 ΟΕΜ(επομενη αλλαγη θα ειναι Total)
9. Φιλτρο λαδιου
10. Βαλβολινες Gear 300 75W90
11. Αλλαγη εκ νεου των υγρων G12 με καλυτερης ποιοτητας G12 της ARAL
12. ενα ζευγαρι τακακια διοτι στα δικα μου το αριστερο κοπηκε στη μεση!!!!ετοιμαζεται big brake conversion οποτε και πηρα ενα set Valeo να κανω τη δουλεια μου για ενα μηνα.
13. ευθυγραμμιση
14. καθαρισμα του "καθρεπτη" καθως ειχε μεσα κροκοδειλους και ηταν εμφανης η μειωμενη αποδοση του καλοριφερ
15. Μπαλακια

Quick Guide map for the next steps:

Επομενο project θα φτιαχτει το παγουρι του paraflu μεταλλικο γιατι αρχιζω και βλεπω κατι περιεργα "σκισιματα" και πολυ φοβαμαι πως ετσι οπως παει θα σκασει αργα η γρηγορα. Εχω κανει ηδη το σχεδιασμο και ελπιζω μεχρι τελος μηνα να ειναι ετοιμο.

Τελος Φεβρουαριου θα ειναι ετοιμη η αναρτηση και προσανατολιζομαι να εχω μαζεψει και τα φρενα μεχρι αρχες Μαρτιου.

Η ολοσωμη εξατμιση δυστυχως ακομα περιμενει και θα περιμενει οπως φαινεται καθως Φρενα αναρτησεις προεχουν και μετα θα ασχοληθουμε με μοτερ.
 

angel s

Pro Member
Apr 30, 2013
894
0
16
33
Athens
Ximiki veltiosi έχεις κανει αρκετα πράγματα και καλά  βελτιωτικά περα τν εργοστασιακων στο fiestaro σου και συγχαρητήρια για την επιμονή σου και τν χρόνο που δίνεις... :) Με το καλο να βάλεις και τα επόμενα που θελεις και ειδικά θα ήθελα βασικα θα θελαμε να δούμε φώτο απο το παγούρι του paraflu αλλα και του fiesta σου... :D
 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
φωτο θα ανεβασω ,οπως το λες, απο το παγουρι και επειτα καθως για ολα τα υπολοιπα υπαρχουν στα αντιστοιχα threads για το ΜΚ6.
 

Crazy

Hero Member
Vip Team
Jul 8, 2010
1,568
8
38
38
Οπου υπαρχει στροφη....
Δεν παίζεις σωστά :p θέλω αναλυτική συζήτηση αύριο εεεε..... εκει κει αυτά με τα sineblock κάτι μου έκαναν ρε αδερφέ :p κι αυτό το παγουρακι κατο μου λέει  tease
 

Dark knight

Hero Member
Πολυ ωραια δουλεια Βαγγελη εχεις κανει και ευχομαι να συνεχισεις με το ιδιο παθος να βελτιωνεις την αμαξαρα σου!!
Τωρα οσο αφορα το παγουρι θελει μεγαλη συζητηση οπως λεει και ο Ανδρεας!!
Πρεπει να τα πουμε αναλυτικα απο κοντα σε καποια συναντηση.
 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
σημερα αλλαξα τα ηχεια των πορτων , βγηκαν τα μαμα(!) που ειχαν σκιστει και μπηκαν αυτα τα ALpine τα οποια αποδειχτηκαν ικανοποιητικα για τις ταπιενες απαιτησεις που εχω στο θεμα του ηχου.



επι της ευκαιρειας καθαριστηκαν και λιπανθηκαν και οι 2 γρυλοι , καθως καθαριστηκαν και οι διακοπτες των παραθυρων

 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
Updates for my S.!!!

Αρχικα εφυγε η παλια πηγη και πηρε τη θεση της μια Kenwood KMM BT-35 χωρις μοναδα CD σαφως πιο ελαφρια καθως είναι μιση σε ογκο από τις αντιστοιχες συμβατικες με λειτουργια Bluetooth και όλα τα comfort όπως συνδεσεις  AUX, USB κλπ.



Επι της ευκαιρειας μπηκα στη διαδικασια να συμμορφωσω λιγο και το «τελαρο» που συγκρατει τη μοναδα καθως εκανε καποιους θορυβους/τριξιματα που μου εσπαγαν τα νευρα. Ετσι προχωρησα στις παρακατω βελτιωσεις με ρικοφον και αλλα παρεμφερη υλικα μονωσης.




Αφαιροντας την παλια μοναδα ανακαλυψα και «θησαυρο» καθως προφανως ο προηγουμενος ιδιοκτητης όταν του τοποθετησαν τα πισω ηχεια στην εταζερα(και τα οποια εχουν παρει ποδι καιρο τωρα..) επειδη ηταν επαγγελματιες «Τσαμπουκαλεψαν» τα καλωδια για να παρουν σημα.Δεν μπηκα καν στη διαδικασια και αγορασα ένα νέο ανταπτορα με 12 ευρω και τον κουμπωσα επανω.

Το τελικο αποτελεσμα εγκαταστασης της μοναδας ηχου. Επισης βελτιωθηκε αισθητα και η κονσολα στα πολλα πολλα ζορια κανει κατι μικρα τριξιματα αλλα θα τα βολεψω και αυτά από Σεπτεμβρη.


Στη συνεχεια καθως εφαγα μια ιστορικη φολλα λογο των capital controls και των συναφη περιορισμων αναφορικα με το upgrade των φρενων και μη εχοντας πολλες επιλογες ζηλεψα από το φιλο Ιακωβο και εβαψα τις μασκες , τα πλαστικα από τα προβολακια καθως και τα πλαστικα από τα πισω ανακλαστικα σε μαυρο ΜΑΤ με plastidip . Ο λογος που δεν πηγα σε κανονικη βαφη είναι διοτι δεν ηθελα να γινουν γυαλιστερα μου αρεσει περισσοτερο το ΜΑΤ αλλα και επειδη μπορεις ανα πασα στιγμη να επιστρεψεις στην αρχικη κατασταση. Όλα τα πλαστικα πλυθηκαν πολύ καλα περαστικαν και με καθαρο ασετον και ξεκινησε η διαδικασια. Το μονο που δεν καταφερα να ξηλωσω και προκειμενου να μην μπω σε ταλαιπωριες εκανα ένα πολύ προσεκτικο μασκαρισμα στο «τελαρο» του προφυλακτηρα και το εβαψα επανω στο αμαξι.















Τελος 4 μερες μετα τα capital controls καταφερα να παραλαβω τα νεα υγρα φρενων Motul , τα brembo τακακια , εφτιαξα στο Μωραρη goodgridge σωληνακια υψηλης και αναμενω να λυσω το θεμα με τις δισκοπλακες καθως προσπαθησα να παραγγειλω τις Tarox G88 αλλα δυστυχως τη «φαγαμε»..ευλογισον!

Εχω αφησει πισω το update με τις αναρτησεις για το οποιο πρεπει να μαζεψω το υλικο από το iphone του κολλητου μου.
Πλεον μολις μπουν τα φρενα μενει η ολοσωμη εξατμιση (την οποια κοιταω ανα τακτα χρονικα διαστηματα στην αποθηκη για να τη χορταινω…), το προγραμμα και τελος..για τη 1η φαση!
 

panosd

Pro Member
Σεπτ. 4, 2011
657
0
16
35
Τι upcoming ειναι αυτο;;; Θαρρώ ότι θα ομορφύνει επικίνδυνα αμα συνεχισεις!!!
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Τα φανάρια άλλαξε γρήγορα....αυτό το πορτοκαλί με χαλάει πολύ πλέον....
Keep tuning...
Μόνο το μπροστά έβαψες?
 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
scorpion said:
Τα φανάρια άλλαξε γρήγορα....αυτό το πορτοκαλί με χαλάει πολύ πλέον....
Keep tuning...
Μόνο το μπροστά έβαψες?

ολα τα πλαστικα εκτος απο το φιλετακι του πισω προφυλακτηρα που ειναι μαυρο αλλα θα το περασω ενα χερακι οταν ερθει η ωρα.. οταν βαλω την HKS θα πρεπει να κοψω ενα κομματι με ποτηροτρυπανο.
 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
καθοτι αδειουχος και μεχρι να φυγω το Σαββατο για το εξωτικο Πηλιο 2 μερες εχω πεσει με τα μουτρα και κανω οτι μοντιφα μπορω.

για αρχη εντυσα και εγω τη πλατη των καθισματων , αγορασα λεπτη μοκετα απο το ταπετσερη μου εβγαλα τις πλατες ,πηρα και ενα κιλο βενζινοκολλα και προχωρησα. Βαθμος δυσκολιας απο το 1 εως το 5 βαζω ενα 2 γιατι με παιδεψε λιγο το γυρω γυρω που επρεπε να το κανω "χωνευτο" και το παχος την μοκετας δεν βοηθησε αλλα τελικα τα καταφερα. Κοστος 10ευρω και συνολο 2 εργατωρες για την ολοκληρωση.



αμεσως μετα ασχοληθηκα με τα πισω φαναρια τα οποια ειχα παρατηρησει πως απο τη μεσα πλευρα πιανουν πολυ λασπη με αποτελεσμα να στρωνεις γκαζον στο εξαμηνο καθως συσωρευεται χωμα κατα την κυληση. Τα ελυσα τα καθαρισα προσεκτικα τοσο τα φαναρια αλλα και την περιοχη απο κατω, εντυσα τα καλωδια με υφασματινη ταινια που χρησιμοποιουμε στα μπαστουνια του χοκευ και παρεπιπτοντως γ@μει (αλλα ειναι λιγο ακριβη και δυσευρετη για αυτους που δεν ασχολουνται με το αθλημα)και τελος στην εφαπτομενη επιφανεια μεταξυ φαναριου και λαμαρινας εβαλα πλαστελινη γερμανικη Dmax (ειναι αυτη που χρησιμοποιουν για μονωση μεταξυ του κρυσταλλου και του σωματος των φαναριων και τη λενε "η τσιχλα του παρπριζα" ). Περαστηκαν στο τελος τα φαναρια και με σιλικονη για να μην με μιατασουν....









κατοπιν ξανα ξηλωσα σημερα και την κονσολα για να τελειωνω μια για παντα κ με τους μικροτριγμους που ειχαν μεινει. Επενδυσα το πλαισιο γυρω γυρω με την παραπανω πλαστελινη και επεσα για δοκιμη σε 2 ταφους , το αμαξι ειναι στη κυριολεξια νεκροταφειο...δεν ακουγεται τιποτα!!!επισης το ιδιο εκανα και με το φιλετακι της κονσολας που καλυπτει το λεβιε ταχυτητων, βγηκε καθαριστηκε η μεσα περιοχη, λιπανθηκαν οι ντιζες του σασμαν και μπηκε λιγο πλαστελινη περιμετρικα εκει που κουμπωνει.

επι της ευκαιριας εριξα και ενα καθαρισμα στο εσωτερικο χρησιμοποιοντας autoglym leather care & autoglym vinyl and rubber. Πολυ τιμιο προιον για τα λεφτα του , κανει εξαιρετικη δουλεια και το συνιστω ανεπιφυλακτα ειναι τα μαντηλακια για τα πλαστικα μερη του αυτοκινητου του LIDL





τελος με τις εργασιες καλοπισμου. Παμε για την εξατμιση απο 1η Σεπτ. και σε αναμονη να δουμε τι θα παιξει με τα φρενα που θελω αλλιως θα παω μαλλον σε δισκοπλακα brembo FD096000 η οποια επεσε η τιμης απο τα 230 στα 190 για καποιο λογο..

επι της ευκαιρειας βγαλαμε για ενα πλυσιμο και μια γρηγορη βολτα την αλλη S για να καβλαντησουμε λιγο στους αδειους δρομους των Β.Π. AR15firing AR15firing



καλες διακοπες καλες στροφοδιαδρομες να εχουμε!  biggrin
 

Ximiki Veltiosi

Original poster
Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
πισω στην Αθηνα για 4 μερες και συνεχιζουμε με αγορες αναβαθμισης. .

οι δισκοπλακες που ηθελα ως 2η επιλογη και τις οποιες εγραψα σε προηγουμενο post εκαναν φτερα και οι Ελτρεκα δεν εχει αλλες οπως με ενημερωσαν. Αναγκαστηκα πηρα ενα ζευγαρι Brembo max με ενα κατοσταρικο και θα φυγουν να γινουν καμπανατες. Επισης παρηγγειλα απο μαντρα επαρχιαας και πισω ακρα απο Focus I για να προχωρησω και σε αναβαθμιση στο πισω αξονα.



Κατοπιν πηγα στο Γκιοκα στη Μεσογειων και πηρα 5 μετρα AWG 8 κοκκινο , επινικελομενους ακροδεκτες διαφορων μεγεθων καθως και ενα κομματι νεο πολο ωστε να κατσω να φτιαξω γειωσεις για το μοτερ(θα το γραψω αναλυτικα ως DIY στο αντιστοιχο νημα).



καθως ειναι η ωρα για εξωτερικη περιποηση σε περιπου 2 εβδομαδες απο τωρα(υπολογιζω...) πηρα μια αλοιφη γαλισματος Menzerna SF4000 καθως και το εξαιρετικο κατ΄εμε ultra deep shine της Autoglym σε συνδιασμο με ενα μεσαιο πηλο Bilt Hamber Auto-Clay θα κανουμε το απαραιτητο detailing.




αυριο μαζι με το "παρκαρισμα" των δισκων για καμπανες θα τελειωσω και τη κατασκευη του παγουριου paraflu σε αλουμινενιο ωστε να παρει ποδι το πλαστικο και επισκεψη μαλλον στο Maikon και Μαυροειδακο για την εξατμιση Τεταρτη-Πεμπτη.
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Οι διευκρυνίσεις για τους δίσκους μεταφέρθηκε στο ανάλογο θέμα ώστε να μην χαλάσουμε την παρουσίαση του Βαγγέλη με τεχνικές ερωτήσεις
Αυτό το μήνυμα σε λίγες μέρες θα διαγραφεί
 

Nitroking

Pro Member
May 9, 2010
384
0
0
Πωπω φιλε τα πλαστικα βαμμενα εδειξαν τρελα! Ειχα βγαλει κι εγω τη σιτα στο ΜΚ4 μου γιατι εβαλα προβολακια ομιχλης και σκεφτομουν να τη βαψω αλλα βαρεθηκα.. Βλακεια εκανα!

Μπραβο για το μερακι σου κι εγω ολο με κατι τετοια ασχολουμαι, κανονικο restoration!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread