Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

VaggPore

Member
Aug 29, 2016
145
0
16
Nospa εχω εγω αυτεσ τισ λαμπες! Με δυσκολεψαν λιγο στην εγκατασταση! Τροχισα τισ βασεις για να μπουν και να ''φρακαρουν'' στο φαναρι μεσα και δουλευουν μια χαρα! Απλα μετα απο 4 μηνες απο μακρια κιτρινιζει η λαμπα! Το μονο κακο!

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
nexus said:
Κοίτα, καταρχήν όλα τα aftermarket xenon είναι κινέζικα. Και αυτό που έβαλα εγώ κινέζικο είναι. Όσον αφορά την αξιοπιστία του, δεν το έχω καιρό για να μπορώ να σου πω ότι είναι εντάξει. Σίγουρα βέβαια, προς το παρόν, δουλεύει χωρίς προβλήματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των φώτων.
Επίσης έχε υπόψιν, μιας και είναι ενός μήνα το αμάξι σου, ότι πιθανόν να έχεις θέμα με την εγγύηση αν βάλεις xenon. Εμένα έχουν περάσει τα 3 χρόνια της (πραγματικής) εγγύησης, γιαυτό και το έβαλα χωρίς να με νοιάζει και πολύ.Νομίζω κρίμα είναι, σε περίπτωση που σου βγάλει κάποιο πρόβλημα το αμάξι, να μην σε καλύψουν επειδή έβαλες xenon.
Απλά τα αναφέρω αυτά για να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν εξακολουθείς να θέλεις να βάλεις το kit που έβαλα και εγώ, θα μπορούσα να σου στείλω με pm το μαγαζί, η ακόμα και να το αναφέρω εδώ αν δεν υπάρχει πρόβλημα από τους διαχειριστές.
Σε καταλαβαινω και σε ευχαριστω για την αποψη σου και το εκτιμω σημερα που περασα και ειδαν τα Led που εχω βαλει στο εσωτερικο στο αμαξι μου ξεκινησα το αν ποτε παθει κατι το αμαξι σου να ξερεις οτι για ηλεκτρονικα δεν ισχυει η εγγυηση , μου το ειπε ο πωλητης σαν συμβουλη, μου λεει να ξερει οτι οτι βαλεις μονος σου εστο και μια λαμπα η καθε αντιπρωσωπια θα στην πει χωρις πολλα πολλα , γιαυτο αποφασισα , να το κρατησω το αμαξι κανα 3-4 χρονια οπως ειναι να βαλω καμια καλυτερη λαμπα σε θεμα πιοτητας και φωτισμου και μετα βλεπουμε, ακομα και για το εσωτερικο αν ειναι θα παρω λαμπες αλογονου οπως ειναι απλα να ειναι λευκες . και οχι Led οπως εχω. σας ευχαριστω και παλι παιδια:D

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
Προφανώς και δεν ισχύει αυτό το "ότι βάλεις μόνος σου", ειδικά αν μιλάμε για λάμπες. Δηλαδή αν είσαι π.χ. στο χωριό σου και καούν οι λάμπες, πρέπει να έρθεις στην αντιπροσωπεία χωρίς φώτα, για να σου αλλάξουν τις λάμπες και να μην χάσεις την εγγύηση ? Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα, ούτε φυσικά αν αλλάξεις τις μικρές W5W με Τ10 LED...

Τώρα, αν μιλάμε για παρεμβάσεις που φαίνονται, για extra καλωδιώσεις, για κοψίματα/ραψίματα σε φύσες, πλεξούδες κλπ, τότε προφανώς και θα σου πει ο αντιπρόσωπος "και που ξέρω εγώ αν η ηλεκτρική βλάβη δεν προκλήθηκε λόγω της τάδε μόντας που έκανες ?". Βέβαια για να αρνηθούν την εγγύηση, πρέπει να αποδείξουν ότι η βλάβη οφείλεται σε παρέμβαση δική σου ή τρίτου, οπότε και εδώ παίρνει πολύ νερό η βάρκα....

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
The Ace said:
Προφανώς και δεν ισχύει αυτό το "ότι βάλεις μόνος σου", ειδικά αν μιλάμε για λάμπες. Δηλαδή αν είσαι π.χ. στο χωριό σου και καούν οι λάμπες, πρέπει να έρθεις στην αντιπροσωπεία χωρίς φώτα, για να σου αλλάξουν τις λάμπες και να μην χάσεις την εγγύηση ? Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα, ούτε φυσικά αν αλλάξεις τις μικρές W5W με Τ10 LED...

Τώρα, αν μιλάμε για παρεμβάσεις που φαίνονται, για extra καλωδιώσεις, για κοψίματα/ραψίματα σε φύσες, πλεξούδες κλπ, τότε προφανώς και θα σου πει ο αντιπρόσωπος "και που ξέρω εγώ αν η ηλεκτρική βλάβη δεν προκλήθηκε λόγω της τάδε μόντας που έκανες ?". Βέβαια για να αρνηθούν την εγγύηση, πρέπει να αποδείξουν ότι η βλάβη οφείλεται σε παρέμβαση δική σου ή τρίτου, οπότε και εδώ παίρνει πολύ νερό η βάρκα....
το ξερω φιλε μου , εχεις δικιο για ολα αλλα αντε εσυ και ο καθενας να μπλεξει να βρει το δικιο του, ακομα και για βλακειες, γιαυτο αποφασισα οτι κανω , να το κανω με 'το νομο'. w5w θελει?
w5w θα βαλω αλλα σε λευκο χρωμα δεν γαμιεται , 8 χρονια εγγυηση εχω ας μην την χασω για μαλακιες ποτε δεν ξερεις.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
nexus said:
Κώστα, να υποθέσω ότι ούτε εσύ έχεις κάποιο θέμα με το start/stop, η γενικά κάποιο άλλο θέμα με τα φώτα ε? Επίσης με τι λάμπες τα έχεις εσύ? Μήπως να έβαζες και εσύ καμιά φώτο να δούμε το αποτέλεσμα?

20170127_193945.jpg

Ορίστε το αποτέλεσμα σε τοίχο. Δεν έχω βρεθεί σε σκοτάδια στο δρόμο για να βγάλω πιο αντιπροσωπευτική φωτογραφία. Ο φωτισμός είναι αρκετά αναβαθμισμένος σε σχέση σε τις λάμπες αλογόνου και δε στραβώνει τους απέναντι ή τους μπροστά. Οι λάμπες είναι Η7 5000Κ με κεραμική μόνωση και μεταλλικές βάσεις. 30 ευρώ περίπου μου κόστισαν με παράδοση στο σπίτι μου. Start/stop δεν έχει το ST αλλά με τα αυτόματα φώτα που ανάβουν από μόνα τους ακόμα και αν δε λειτουργεί ο κινητήρας δεν έχω το παραμικρό τρέμουλο. Μάλλον τα hylux ballasts είναι αρκετά ποιοτικά. Άλλωστε είναι αρκετά πιο ακριβά από τα περισσότερα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Τα έχω στο αυτοκίνητο από το πάσχα που μας πέρασε και λειτουργούν απροβλημάτιστα προς το παρόν (φτου φτου).

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
551
14
18
Αθήνα
Ωραίος. Στην φώτο φαίνεται σαν να έχεις 2 γραμμές σαν σκιά. Αν όντως έχεις αυτές τις σκιές, θα πρέπει να γυρίσεις τις λάμπες 180 μοίρες, και θα εξαφανιστούν. Έτσι μου έκαναν και εμένα στις δικές μου.

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Έχω, όντως. Πώς θα τις γυρίσω 180 μοίρες αφού το τρίτο αυτάκι της λάμπας δεν το επιτρέπει αυτό;

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Επιστρέφω με φωτογραφίες από την εγκατάσταση xenon 5000Κ στους εργοστασιακούς projectors του fiesta μου:

Σβηστά φώτα:
20170201_210331.jpg

Αναμμένα στο ίδιο σημείο:
20170201_210344.jpg

Μια άλλη άποψη:
20170201_205128.jpg

Είμαι ευχαριστημένος γενικά. Δε θα με χαλούσε βέβαια να είναι bi-xenon από το εργοστάσιο, αλλά τι να κάνουμε, Ford είναι αυτή... 

VaggPore

Member
Aug 29, 2016
145
0
16
Ερώτηση! Το ΜΚ7 φοραει προτζεκτορς? Σε τι βοηθαει αυτο στην εγκατασταση του ξενον?

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Τα mk7 όπως και τα mk7 facelift, κάποια έχουν projectors, κάποια reflectors. Εξαρτάται από την έκδοση. Οι projectors, στα ελληνικά προβολείς εστιασμένης δέσμης, βοηθάνε στο να συγκεντρώνεται σε ένα σημείο το φως της λάμπας και να μη διαχέεται παντού στο δρόμο. Οπότε αν ρυθμιστούν σωστά, έχεις πολύ δυνατό φως μπροστά σου όταν οδηγείς στο σκοτάδι, χωρίς να στραβώνεις τους μπροστά ή τους απέναντί σου οδηγούς.
Βέβαια όλο αυτό κρύβει και κάποιους "κινδύνους". Για παράδειγμα τι γίνεται όταν είσαι σε ανηφόρα και τα φώτα χτυπάνε ψηλά; Στραβώνεις τον μπροστά σου. Όταν περνάς σαμαράκι; Το ίδιο, στραβώνεις, καθώς το φως είναι πολύ δυνατό, καμία σχέση με τις λάμπες αλογόνου. Γι' αυτό τα εργοστασιακά xenon έχουν και σύστημα αυτόματης ρύθμισης του ύψους της δέσμης, ανάλογα με την κλίση του οχήματος.
Όλα αυτά έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν.

The Ace

Hero Member
Vip Team
MK7.5
Nov 20, 2015
1,426
268
83
53
Αθήνα
Μοντέλο
MK7.5
VaggPore said:
Ερώτηση! Το ΜΚ7 φοραει προτζεκτορς? Σε τι βοηθαει αυτο στην εγκατασταση του ξενον?

Επειδή η ένταση και κυρίως τα σημεία εκπομπής φωτός από μια λάμπα HID είναι τελείως διαφορετικά από αυτά μιας λάμπας halogen, το κάτοπτρο που έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν δίνει καλό έλεγχο της δέσμης, με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι projectors δίνουν πολύ καλύτερη εστίαση, εντονότερη δέσμη, και περισσότερες δυνατότητες (ρύθμιση, ύψος, περιστροφή/μετακίνηση κλπ).

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
https://autobeam.co.uk/collections/fiesta-mk7-5-2013-2016/products/hid-h7-dipped-beam-bulb?variant=29320582289 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, εχετε ακουστα για την συγκεκριμενη εταιρια και τα προιοντα της?
λεω να παρω ολους τους λαπτηρες απο εκει.

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
551
14
18
Αθήνα
Η εταιρεία αυτή λογικά αξιόπιστη είναι, αλλά όπως και να έχει, αυτό που πουλάει είναι κάποιο από τα διάφορα κινέζικα κιτ που κυκλοφορούν. Το κακό είναι ότι δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τα ballast, αν είναι AC πχ, ή αν είναι 35w, ή 55w. Επίσης, αν έχεις κάποιο θέμα με τα ballast, θα είναι λίγο ταλαιπωρία να βγάλεις άκρη εξ αποστάσεως.
Επίσης, προσωπικά θα προτιμούσα 5000Κ λάμπες. Ήδη τις δικές μου που ήταν 6000Κ τις άλλαξα με 4300Κ. Δεν το άντεχα με τίποτε το φως τύπου χειρουργείου που είχαν.

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
και γω εχω ακουσει καλες κριτικες παντος και (φυσιολογικα) θα πρεπει να ειναι δοκιμασμενες πανω στα αμαξια μας, ηθελα να παραγγειλω ολο το πακετο μεσα εξω που βγαινει γυρο στα 180.

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
σημερα μπηκαν τελικα η led λαμπες στην μεσεα σκαλα , το αποτελεσμα γαμαει, θα σας πω και το βραδυ εντυπωσεις που εκει θα κανουν την δουλεια τους. η λαμπα ειναι 6000κ χρειαστηκαν αλλα καπακια για να χωρεσουν και το μονο κακο οτι η μερια του οδηγου η λαμπα μπηκε κανονικα αλλα στριμωγμενα λογο ασφαλειοθηκης.

Mar 26, 2016
283
1
0
31
Αθηνα
τελικα εβαλά τις led cree με τις ψυχτρες απο πισω, το αποτελεσμα παρα πολυ καλο, χαοτικη η διαφορα τις led με την αλογονου.ειχα αγορασει εγω μεγαλα καπακια για να χωρεσει η ψυχτρα και κουμποσαν ολα καλα, λιγο σπροξιμο ηθελε απο την μερια τις ασφαλειοθηκης αλλα δεν εχει θεμα , χωρεσαν ολα καλα ρυθμιστηκαν τα φωτα και περιμενω το βραδυ. στο μονο θεμα που εχω εγω και δεν ξερω αμα θα εχω θεμα ειναι οτι η αλογονου ειναι 55w ενω η led 60w θα υπαρξει θεμα λετε?
και κατι ακομα θα παρω και λαμπες h1 και h11 απο ebay (προβολακια και μεγαλη σκαλα) θελουν και αυτα αλλο καπακι απο πισω (και τα προβολακια) γιατι δεν ξερω τι γινετε εκει κατω απο χωρο.

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
551
14
18
Αθήνα
Λογικά δεν θα έχεις θέμα με τα 5w διαφορά, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι οι ψύκρες θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, γιατί ζεσταίνονται πολύ τα led από πίσω, και αν δεν αερίζονται καλά θα χαλάσουν γρήγορα. Για βάλε και καμιά φώτο από τα καπάκια να δούμε το αποτέλεσμα.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread