Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

psathas

Original poster
Newbie
Dec 16, 2017
1
0
0
Γεια σας,

Πήρα πρόσφατα το νέο Fiesta ΜΚ8 (Μέσα Σεπτεβρίου 2017) και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που μόλις εμφανίστηκε. Δυστυχώς, επειδή δεν υπάρχουν πολλά αμάξια να κυκλοφορούν, δεν μπορούσα να ρωτήσω κάποιον άλλο οδηγό. Οπότε η μόνη μου ελπίδα (πέρα από την αντιπροσωπεία που θα ρωτήσω από Δευτέρα) είναι μήπως κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία.

Κατ' αρχάς να πω ότι δεν είχα ξαναοδηγήσει Fiesta, ήταν η πρώτη μου εμπειρία (ήμουν κάτοχος του μοντέλου 1997 audi A4). Η οδηγική εμπειρία του Fiesta ήταν πολύ πρωτόγνωρη, δεν περίμενα τόσο καλά κρατήματα, ιδιαίτερα κιόλας σε μεγάλες ταχύτητες και με τέτοιους δρόμους όπως στην Ελλάδα.

Πάμε στο ψητό, έχω το μοντέλο titanium diesel και χτες είδα μία παράξενη βλάβη. Μου άναψε ένα λαμπάκι, το οποίο στο manual λέει ότι όταν ανάψει αυτό σημαίνει ότι η εξ. θερμοκρασία είναι κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά εκεί που ζω δεν έχει τόσους βαθμούς. Η εξ. θερμοκρασία είναι 12-20. Όταν λοιπόν ανάψει αυτή η ένδειξη παρατηρώ τα εξής:

i) Τα ηλεκτρικά παράθυρα δε λειτουργούν.
ii) O κλιματισμός απενεργοποιείται.
iii) Το ECO κουμπί δεν παίζει.
iv) Το Auto Start/Stop κουμπί επίσης δεν παίζει.

Ίσως να είναι και άλλα που δεν πήρα χαμπάρι.

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία?

ΥΓ: Κανονικά το θέμα που άνοιξα είναι για MK7 αμάξια, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα για MK8.
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Ε ρε,και μόλις προχθές παραγγειλα το 1.0 st line, το φοβόμουνα σε αξιοπιστία αλλα είπα να το ρισκαρω. Τουλαχιστο εχει 8 χρόνια εγγυηση, γερμανικο δεν είναι? Τι περιμένεις? Το ξερω,δεν σε βοηθαω,απλα απογοητευομαι τετοιο πρόβλημα σε ολοκαινουριο αυτοκινητο! Καθε μερα το σταυρο μου θα κανω δηλαδη.
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
καινουργιο είναι, αστο εκεί που το πήρες να το ψαξουνε και ζητα και αμαξι αντικαταστασης. Καποιο controler του εγκεφάλου-καντραν την έχει ακούσει, με σωστό διαγνωστικό έλεγχο σε όλα τα controlers θα βρεθεί ποιο εξαρτημα προκαλεί τη ζημιά.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Μπορεί απλά να του έτυχε ελαττωματική μπαταρία. Αν δεν το δουν στο επίσημο συνεργείο με το διαγνωστικό...
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Ενημέρωσε σε παρακαλώ για να ξέρω και γω τι με περιμένει.ευχαριστώ.
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Λοιπον? Psathas,τι έγινε με το πρόβλημα του συτοκινήτου; είμαι ανησυχος γιατι το εχω παραγγείλει και γω.
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Δυστυχώς παρήγγειλα και παρελαβα το st line 1.0 ecoboost,παραλαβή 29/12/2017. Την πρώτη εβδομαδα όλα καλα εκτός κάποια μικρά θεματακια με την βαφη στα εσωτερικά τμήματα το φινιρισμα κτλ που τα έχω γράψει σε άλλη ενότητα αλλα όπως και είπα η ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ οδική συμπεριφορά και ο κινητήρας μαζί με την εντυπωσιακή εμφανισή του έκαναν την ζυγαριά να ισορροπεί αλλα σήμερα έχασα την εμπιστοσύνη μου στο αυτοκινητο,αφού πήγα να το βάλω μπρος το πρωί και δεν γύριζε καθόλου η μίζα ενω έκανε απίστευτα κουλά όπως δεν εσβηναν τα λεντ όταν το κλειδωνες,δεν έκλειναν οι καθρεπτες όπως πριν,δεν ανοιγε το πόρτ μπαγκαζ,το τιμόνι ήταν ελαφρύ σαν να δούλευε το αμάξι και αλλα πολλα κουφά. Το πήρε η express service και ησύχασα. Τώρα είναι στην αντιπροσωπεία. Εξελίξεις θα αναφερθούν εν καιρώ. Ελπίζω να είναι μπαταρία. Αλλιώς......
 

mixail7ovits

Newbie
Jan 9, 2018
2
0
0
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι κάτοχος του MK8 ST line με τον ντιζελ και τους 120HP. Το έχω απο 20 οκτωβρίου και μέχρι τώρα έχω κάνει 9.800 χιλιόμετρα. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Τρομερή οδηγική συμπεριφορά. Κάποιες αστοχίες υλικών πιστεύω είναι αναμενόμενες.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Εντάξει, μια χαρά. Πάντα μια μπαταρία μπορεί να ναι αστοχία υλικού. Γι'αυτό και υπάρχει εγγύηση μπαταριας όταν και μόνος σου αγοράζεις καινούργια. Μια χαρά τα νέα σου!
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Πιστεύω Άρη,πάντως τα φορντ αν δεν με αφήσουν καραβοφαναρο δεν μπορούν! Τα ίδια μου είχε κάνει και το μκ6 που είχα,και έχω ακόμα δηλαδή,ειδικά στην αρχη και αυτο. Αλλα αυτο δεν πήγαινε κιόλας 1.4 (80 ps).τουλάχιστον το μκ8 μου αρέσει πολυ σε εμφανιση παει μπαλα και θα τα υποστω αυτα με υπομονή,τι να κάνω.πάντως φανταζεσαι πως αισθανόμουν όταν το επερνε η express service 7 ημερών αμάξι! Κανονικά πρεπει να αγοράζεται ένα μοντέλο μετα απο δυο χρόνια στην παραγωγή. Νόμος ! Την Παρασκευή το παραλαμβανω και συνεχίζουμε! Οποίος άλλος έχει το μκ8 και αντιμετωπίζει προβλήματα νεότητας με το αμάξι ας τα γραφει κάπου να βλέπουμε και οι υπόλοιποι τι να προσέξουμε η τι να περιμένουμε.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα 2 χρόνια, οι παιδικές ασθένειες καλό είναι να φεύγουν. Γιαυτό και ένα facelift είναι προτιμητέο από τη δική μου πλευρά. Παρόλα αυτά, αφού ήταν απλώς μπαταρία, μικρό το κακό. Πάντως εγώ ουδέποτε είχα σοβαρό θέμα με ford (είχα ΜΚ6, αυτό με τα 80 άλογα όπως λες για 11 χρόνια και μόνο δύο φορές είχα πρόβλημα και αυτές ήταν θέματα θερμοκρασίας).

Εύχομαι να το χαρείς από δω και πέρα και ξέχνα ό,τι έγινε για να μην το φοβάσαι.
 

POWERFORD

Rookie
Mar 23, 2011
41
0
6
38
γεια σας,

Να συμπληρώσω και με την δική μου περίπτωση,
4 φορές πηγαίνοντας να ξεκλειδώσω το πρωί το αμάξι για να πάω στην δουλειά μου, το χειριστήριο Νεκρό!. ουτε ξεκλείδωνε ουτε κλείδωνε τπτ αναγκάστηκα να ανοίξω μηχανικά με την λάμα που έχει το χειριστήριο μέσα και στην συνέχεια να πατήσω το διακόπτη Start όπου και "Διάβασε" το κλειδί.
Μετά από μέρες διαπίστωσα οτι το Start-Stop δεν λειτουργεί (είχα την συνήθεια να το απενεργοποιώ με το που βάζω μπροστά) ως ένδειξη στο menu λέει οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγο το οτι φορτίζει η μπαταρία.
Σε προγραμματισμένη επίσκεψη μου την πέμπτη που μας πέρασε (είχα πάει να διορθώσουν Έναν Τριγμό που είχε η Οθόνη του Sync ) τους τα ανέφερα τα προβλήματα.
Κάναν επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου μου είπαν βέβαια διαπίστωσαν οτι δεν δουλεύει και πάλι το start - stop, και παρήγγειλαν Μπαταρία καινούργια ,η οποία και φταίει και στο οτι έχασε 4 φορές το κλειδί (Νεκρό).

Έχετε παρατηρήσει Τριγμό στην οθόνη του sync?? Γιατί στην αντιπροσωπία μου είπα οτι δυστυχώς Ολα τα fiesta εχουν αυτό το πρόβλημα..
Συγνώμη για το off topic
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα,

Φίλος και μέλος του φόρουμ που πήρε το MK8 παρατήρησε τριγμό στην οθόνη, το πήγε αντιπροσωπεία και του έβαλαν κάποιο σπρέυ και το πρόβλημά του εξαφανίστηκε. Μάλιστα με προιδέασε ότι είναι πολύ πιθανό να μου συμβεί και να κάνω το ίδιο. Προσωπικά το έχω εδώ και 5 ημέρες έχοντας κάνει μόλις 550km και ακόμα δεν έχω δει κάτι. Έχω όμως τριγμούς στο παρμπριζ (άσχετο με το θέμα).
 

ng1979

Newbie
Mar 7, 2019
7
0
0
Καλησπέρα και από εμένα θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ το πρόβλημα που αντιμετώπισα με το νέο fiesta το αμάξι αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2018 είναι η έκδοση titanium diesel έχω διανύσει 19000 από τότε. Πριν 3 εβδομάδες κάνοντας ένα ταξίδι στην επαρχία με το που πάρκαρα το αμάξι. Και βγαίνοντας από αυτό με μεγάλη έκπληξη μου η οθόνη συνέχιζε και έπαιζε ενώ κανονικά σβήνει με το που ανοίξω την πόρτα. Αφού βγήκα πατάω να κλειδώσει το αμάξι Ναι μεν κλειδώνει χωρίς όμως να κλείσουν οι καθρέφτες και η οθόνη συνέχιζε να παίζει και όλα τα φώτα του αυτοκινήτου ανοιχτά! Πατάω να ξεκλειδώσει πάω να μπω μέσα βαράει ο συναγερμός ξανά βγαίνω κλειδώνω ξεκλειδώνω μπαίνω να βγάλω μπροστά και τίποτα το αμάξι νεκρό η μίζα δεν γύριζε η οθόνη συνέχιζε να παίζει όλα τα φώτα συνέχιζαν να είναι ανοιχτά αφού δοκίμασα πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα παίρνω τηλέφωνο την ford. Μου λένε θα σου στειλουμε άνθρωπο να το κοιτάξει και αν δεν καταφέρει να το βάλει μπροστά θα φύγει για συνεργείο μετά από λίγο έρχεται η οδική βοήθεια κάνει προσπάθεια με καλώδια να το ξεκινήσει τίποτα το αμάξι νεκρό! Το φορτώνει στην οδική και το πάμε σε εξουσιοδοτημένο στην επαρχία. Το βάζουν στο διαγνωστικό και μετά από αρκετή ώρα έρχεται ο υπεύθυνος και μου ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα πάρα μόνο χαμηλή μπαταρία την οποία και την φορτισαν. Επιμένω πως δεν είναι φυσιολογικό να μείνει από μπαταρία από την στιγμή που το αμάξι μόλις είχε φθάσει από ταξίδι 3 ωρών και έγινε αμέσως προσπάθεια να πάρει μπρος και δεν λειτούργησε! Μου είπε πως είναι περίεργο αλλά αν θέλω να το κρατήσει μια μέρα μέσα για έλεγχο. Αρνήθηκα γιατί έπρεπε να φύγω και του είπα ότι θα το πάω για έλεγχο στην Αθήνα όπως και έγινε. Έκλεισα ραντεβού και το αμάξι έμεινε μέσα για μια μέρα για έλεγχο η απάντηση ήταν η γνωστη ότι το αμάξι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν βρήκαμε τίποτα απλά για σιγουριά και χωρίς να είναι απαραίτητο κάναμε αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου. Το πήρα και έφυγα εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν και βέβαια κάθε φορά που μπαίνω ή βγαίνω έχω το άγχος μην με αφήσει πάλι στον δρόμο! Και με στεναχωρεί αυτό γιατί πρόκειται για νέο αυτοκίνητο που κατά τ'άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά για την οδηγική αίσθηση που έχει. Την απόδοση του κινητήρα το καλό τιμόνι και την αίσθηση ασφαλείας που σου προσφέρει.
 

Sharky

New member
Apr 14, 2012
82
3
8
Χανιά
Ίσως κάτι σαν αυτό που έγινε σε μένα, δεν κλειναν καθρέφτες φώτα, το ηλεκτρικό τιμόνι δούλευε!!! Μπορούσες να γυρίσεις το τιμόνι σαν να ήταν με αναμμένη την μηχανή το αμάξι και άλλα κουλά, αλλά το κουμπί start engine νεκρό. Το φόρτωσα στην οδική και στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι ήταν η μπαταρία 7 ημερών αμάξι! Η αλήθεια είναι ότι ένα χρόνο και 2 μήνες από τότε δεν μου το έχει ξαναπαρουσιασει. Ο Θεός βοηθός. Όντως πολύ καλό αμάξι σε δυναμικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση, για εμένα, αλλά κάνω τον σταυρό μου αν θα πάρει μπρος όταν μπαίνω μέσα. Α ρε φορντ!
 

nikosxm

Rookie
Nov 18, 2018
36
0
6
36
εμενα μου εκανε ενα αλλο τρελο πριν κανα δυο βδομαδες... μπαινω, βαζω νεκρα παταω συμπλεκτη και παταω το start engine.. παρολο που ειχα πατημενο το συμπλεκτη τερμα, μου πετα το ''press clutch ...'' κλπ και πηρε μετα απο καμια 10αρια δευτερα μπρος. ολη αυτη τη διαρκεια, εκανε η μιζα τον ηχο που κανει οταν κρατας σε παλιοτερης τεχνολογιας το κλειδι στη θεση για να παρει μπρος... τυπου οπως σε εχει αφησει. αλλα δεν το πατουσα τα 10 δευτερα αυτα... Φαινοταν σαν κολλησε φαση..
 

shumakos

New member
May 17, 2014
98
13
8
43
ΑΘΗΝΑ
Μοντέλο
MK8
Ακουγόταν αυτό το ανατριχιαστικό χρρρρ που κάνει η μίζα όταν πας να μιζάρεις σε αυτοκίνητο που ήδη λειτουργεί ο κινητήρας του, ή προσπαθούσε 10'' να πάρει μπρος; Αν είναι το δεύτερο τίποτα δεν είχε κολλήσει. Απλά δεν είχε δύναμη η μίζα για να βάλει σε λειτουργία άμεσα το μοτέρ. Μπαταρία; Kάτι άλλο που να σχετίζεται με ρεύμα; Ποιος ξέρει... To start-stop λειτούργησε κανονικά μετά;
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread