Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Έχει κανείς εμπειρία από βαψιμο ζαντων με σπρέι;
Σκέφτομαι να κάνω μερικές αλλαγές και μια από αυτές είναι να βάψω τις ζάντες άλλο χρώμα.
Έχω διαβάσει ότι αν κανείς προσέξει να κάνει μια καλή προεργασία με τρίψιμο-καθάρισμα και φυσικά να προσέξει την ώρα που τις περνάει σπρέι και μετά βερνίκι ώστε να μην κάνει το χρώμα τρεξίματα κτλ, μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια χωρίς να σπάσει το χρώμα.
Φυσικά παίζει ρόλο και το τι σπρέι θα πάρει κανείς αλλά γενικά τα σπρέι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ ως προς την ποιότητα και τα μπεκ τους.
Το σκεπτικό μου λοιπόν ειναι να επιχειρήσω να τις βάψω μόνος μου με την παραπάνω διαδικασία αφού το κόστος των υλικών δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ.
Με το να τις πάω έξω θα δώσω κάνα 150αρι (σαφώς και θα γίνει καλύτερη δουλειά εξω). Βέβαια όλο και κάποια μικρογραντζουνια θα υπάρξει μελλοντικά από πεζοδρόμια κτλ οπότε απ το να "χαλιεμαι" κάθε φορά που βρίσκω μια γρατζουνιά και να "κλαιω" τα 150 ευρώ που έδωσα, καλύτερα να τις κάνω μόνος μου με πολύ μικρότερο κόστος και στο κάτω κάτω θα ξέρω τι σπρέι έχω πάρει οπότε σε κάποια ενδεχόμενη γρατζουνιά το πολύ πολύ τρίβω ελαφρώς με πολύ ψιλό γυαλοχαρτο και περνάω τοπικά σπρέι χρώμα και βερνίκι και γίνεται σαν καινούργια ενώ στην περίπτωση που τις φτιάξω έξω θα πρέπει να βρίσκω τον κωδικό από το χρώμα που χρησιμοποίησε ο φαναρτζης, να το φτιάχνω σε σπρέι για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα κτλ (μεγαλύτερη ταλαιπωρία).
Επίσης ακόμη και δύο χρόνια να κρατήσει το αποτέλεσμα δεν είναι και μεγάλος μπελάς να τις φρεσκαρω μια φορά ανα δύο χρόνια.
Εσείς τι γνώμη έχετε;
 
May 27, 2020
170
28
28
26
Μοντέλο
MK6
Αν καταλαβα καλα γιατι δεν αναφερεται αλλα εγω εχω mk6, μιλαμε για ζαντες αλουμινιου. Σιγουρα θελουνε μια προεργασια για τις γρατζουνιες και τα σημαδια του χρονου αλλα δεν ξερω αν αυτη γινεται με γυαλοχαρτα και πως γινεται.
Μου εκανε παντως εντυπωση που αναφερεις οτι το κοστος ειναι μονο 30€, το υποθετεις αυτο η σου το ειπε καποιος; Εγω φανταζομαι οτι θες ενα σπρευ για καθε ζαντα και 1 εφεδρικο οποτε 5 και η τιμη τους δε νομιζω να ειναι κατω απο 15€ το καθενα. Φυσικα μιλαω για σπρευ απο χρωματοπολειο και οχι απο το skroutz η απλα του εμποριου.
Σιγουρα παντως ειναι καλυτερο να εχεις τα υλικα και να διορθωνεις τοπικα την καθε φθορα οπως λες, οι ζαντες τρωνε το περισσοτερο ξυλο ολες τις εποχες, χιονια, λασπες, χαλικια, πεζοδρομια κτλ
Αν ομως τις πας εξω μπορει αν ειναι επαγγελματιας ο αλλος να μη τα κλαις τα λεφτα σου γιατι θα σου κανει δουλεια που δεν την ξερουμε εγω κι εσυ και δεν την πιανει το ματι μας, πχ μικρο στραβωματα η ραγισματα που δεν φαινονται αμα τα αφησεις καιρο θα γινει ανεπανορθωτη ζημια.
Εγω θα σου προτεινα να κανεις μια γυρα και να μαζεψεις προσφορες απο μαστορες, εστω να τις ελεγξει αμα χρηζουν επισκευης, και μετα να πιασεις τα χρωματοπωλεια για σπρευ και βερνικια.
 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Ναι ζάντες αλουμινίου θέλω να βάψω, δεν έχουν κάποια γρατζουνιά πάνω τους οπότε μόνο τρίψιμο με ψιλό γυαλοχαρτο πρέπει να κάνω ίσα για να αγριέψει η επιφάνεια και να πιάσει το χρώμα.
Τα σπρέι που έχω κοιτάξει είναι ειδικά για ζάντες και είναι της motip (πολύ καλή εταιρία σε σπρέι, έχω βάψει και δαγκάνες χωρίς κανένα προβλημα) και έχει μόλις 5 ευρώ το σπρέι με τα 500ml σε προσφορά. Άρα αν πάρω 4 σπρέι και 2 βερνίκια το κόστος βγαίνει 30 ευρώ.
Τώρα σε αυτό που λες για την δουλειά εξω συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δεν συγκρίνω την δουλειά που θα κάνω εγώ με την δουλειά του επαγγελματία προφανώς.
Τώρα η πιο χαμηλή τιμή που θα βρει κανείς έξω ανά ζαντα είναι 25 ευρώ η ζαντα και μιλάμε για ένα απλό βαψιμο, αν έχει στραβωματα, φθορές κτλ το κόστος αυξάνεται ανα ζαντα.
Οπότε λέω να κάνω μια δοκιμή και να το επιχειρήσω μόνος μου στο κάτω κάτω 30 ευρώ θα δώσω. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν με diy βαψιμο ζαντων με σπρέι και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικοτατο.
 
May 27, 2020
170
28
28
26
Μοντέλο
MK6
Σιγουρα δεν ειναι τοσο περιπλοκη η ριψοκινδυνη διαδικασια και μπορεις να το κανεις μονος σου, αυτα τα σπρευ που αναφερεις δεν τα εχω ξανακουσει αλλα αμα ειναι καλη σχεση ποιοτητας - τιμης τοτε δε το συζηταω.
Μπορεις να το δοκιμασεις μονος σου και να εχεις ενα καλο αποτελεσμα φτανει να λαβεις υπ οψιν και τις καιρικες συνθηκες οπως υγρασια και αερας που θα φερει σκουπιδακια. Ανυπομονω παντως να δω το αποτελεσμα qq
 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Ναι εννοείται θα τα λαβω αυτά υπόψιν, διότι μια φορά να φυσήξει και να παει κάτι πάνω στο χρώμα μετά θα πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει, να το ξανατριψεις και άντε πάλι απ την αρχή.
Το κάνω έτσι και βλέπω για την αντοχή στον χρόνο, πάντως έχω διαβάσει περιπτώσεις που 4 χρόνια μετά οι ζάντες βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
Βέβαια δεν ξέρω αν κάποιος το έχει επιχειρήσει απ το φόρουμ ώστε να ακούσω και τη δική του γνώμη ως προς την διάρκεια του χρώματος.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 

panos_stp

New member
May 11, 2020
71
13
8
Φιλε μου θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα από κάνα βουλκανιζατερ να πάρεις καμία παλιά χτυπημένη ζάντα ή καμιά σπασμένη και να κάνεις ένα πειράμα πάνω της. Να δεις πόσο τρίψιμο θέλει, πόσο χρώμα θα χρειαστείς να ψεκασεις πάνω της για να πιάσει καλά. Να κάνεις τις δοκιμές σου βρε αδελφέ.
Και μετα προχωράς στις δικές σου. Μην της φτιάξεις και μετά δεν σου αρέσουν.
Όπως και να χει θα ήθελα να δω φώτο με το πριν και το μετά..


The dreamers may die, but the dreams live on

 

Panos693

Original poster
New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Πήγα σήμερα σε ένα χρωματοπωλειο να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθήσω και να δω τι χρώματα να πάρω.
Αυτό που μου είπε ο υπάλληλος ο οποίος παλιά δούλευε και σε φανοποιειο, είναι ότι για να γίνει καλό το αποτέλεσμα πρέπει να πάρω ειδικό χρώμα αυτοκινητου και βερνίκι μετά το οποίο θα είναι δύο συστατικών (θα έχει μέσα και σκλυρυντή).
Βέβαια αυτό για το βερνίκι ισχύει στην περίπτωση που το χρώμα θα είναι διπλής και όχι μονής.
Το ασταρι δεν είναι απαραίτητο σε ζαντα η οποία δεν έχει γρατζουνιές και αυτό διότι άμα τριψουμε με ψιλό γυαλοχαρτο ώστε να αποκτήσει μια θαμπάδα δημιουργείται η απαραίτητη πρόσφυση και κολλάει η μπογιά.
Μπορώ μου είπε να έχω ένα ικανοποιητικό αποτελεσμα χρησιμοποιώντας κάποιο απ τα πιο φτηνά χρώματα (τα οποία ειναι για ζάντες αλλά είναι πιο απλά, δεν είναι χρώματα αυτοκινητου και είναι περισσότερο για επιδιορθωσεις) βέβαια θα πρέπει να πάρω βερνίκι 2πλης να τα περάσω γιατί με απλό βερνίκι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Το σπρευ βερνικι διπλής έχει κάνα 25 ευρω τα 400 ml, πράγμα που σημαίνει ότι θέλω 3 βερνίκια και 3 χρώματα, άρα 75+15= 90 ευρώ. Ακόμη μου είπε ότι ενδέχεται στην περίπτωση που θέλω να αλλάξω λάστιχα με το βάλε βγάλε να σπάσει το χρώμα εκεί που κουμπωνει το λάστιχο και μετά φεύγουν κομματάκια και προς την υπόλοιπη ζαντα σιγά σιγά.
Εμένα τα λάστιχα είναι καινούργια το αποφεύγω αυτό, αλλά βέβαια πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πατήσω μια πρόκα πχ (εδώ το έπαθα στα πρώτα 2000 χιλιόμετρα που πήρα το αμαξι).
Τελικά έτσι όπως μου τα είπαν η όλη αυτή διαδικασία το να δώσω 90 ευρώ και στην περίπτωση που χρειαστεί να βγάλω λάστιχο να σπάσει όλο το χρώμα δεν νομίζω να αξίζει και πολύ.
Δίνω άλλα 60 και τις φτιάχνω σωστά σε έναν επαγγελματία με πιστόλι, χωρίς να τις κοιτάω κάθε μέρα αν έσπασε το χρώμα!
Αν τα βερνίκια που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ήταν απλά (δεν το γνώριζα ότι ήθελε 2 συστατικών) τα χρώματα μαζί με τα βερνίκια πήγαιναν στα 30 ευρώ οπότε εκεί να πω άξιζε τον κόπο, αλλά με αυτά που μου είπε άλλαξα γνώμη.
Υγ θα πάρω προσφορές από φανοποιεια και όταν με το καλό μου μείνουν χρήματα και τις βάψω θα ανεβάσω φωτο με τις ζαντες βαμμένες από φανοποιειο τελικά😝
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread