Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Εδώ και αρκετό καιρό (πάνω από μήνα) έχω κάποιο θόρυβο από την πίσω πόρτα (από όσο έχω καταλάβει), ο οποίος είναι αρκετά αισθητός όταν μπαίνω/βγαίνω από το garage, όταν το αυτοκίνητο αλλάζει κατεύθυνση (π.χ. κάνοντας επίτηδες slalom για να τον προκαλέσω), αλλά και σε σαμαράκια, λακούβες κλπ. Ο θόρυβος είναι σίγουρα από το πίσω μέρος, δεν προέρχεται από μέσα από το πορτμπαγκάζ (έβγαλα τα πάντα, μαζί και το πλαστικό κάλυμμα και το δάπεδο, έβαλα blutack στις βίδες που κρατάνε τη ρεζέρβα κλπ, πάλι ακούγεται), ενώ δεν βλέπω κάτι που να έχει ξεκουμπώσει, σπάσει, είναι χαλαρό κοκ.

Μου θυμίζει *λίγο* το θόρυβο που έκανε η πίσω πόρτα του Civic, όταν χαλάρωνε η κλειδαριά (και άρα κουνιόταν ελαφρά η πίσω πόρτα) αλλά θεωρώ τραβηγμένο να έχει χαλαρώσει η κλειδαριά μετά από μόλις ~17Κ χλμ. Μήπως είναι κάποια πλεξούδα/καλωδίωση που κουνιέται μέσα στη πόρτα ? Μήπως είναι κάποιος σύνδεσμος/παξιμάδι στην ανάρτηση ? Να σημειώσω ότι έχω βγάλει επίτηδες και την εταζέρα για δοκιμή, ούτε αυτή φταίει. Μήπως φταίει κάποιο από τα κουμπώματα της πλάτης των πίσω καθισμάτων ? Επίσης παρατήρησα ότι, αν έχω ανοιχτή το πόρτα του πορτμπαγκάζ και τραντάξω ελαφρά το όχημα, η πόρτα ταλαντώνεται ελαφρά πάνω στα αμορτισεράκια της, μήπως φταίνε αυτά ?

Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα, τώρα ή παλιότερα ? Κάποιες άλλες ιδέες ή προτάσεις ?
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Μιας και αναφέρεις το παλαιότερα, στο προηγούμενο fiesta που είχα, μία από τις πόρτες (πίσω αριστερά), όταν την πίεζα απ' έξω, ενώ ήταν κλειστή, έβλεπα ότι μπορούσε να μπει λίγο πιο μέσα ενώ οι άλλες όχι. Ο θόρυβός μου ήταν από εκεί. Η ελάχιστη αυτή μετατόπιση της πόρτας (που με γυμνό μάτι δε φαίνονταν) προκαλούσε τέτοιο θόρυβο σε μη ομαλά οδοστρώματα.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Φαίνεται ότι οι πίσω πόρτες στο φιεστα έχουν πρόβλημα. Στο δικό μου από τότε που το πήρα παρατηρώ ότι η αριστερή κλείνει πολύ σωστά και αθόρυβα ενώ η δεξιά πρέπει να την κοπανήσεις λίγο και πάλι δεν δείχνει να έχει κλείσει σωστά . Παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο με του fiestaris . Προσπάθησα να την ρυθμίσω αλλά δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς δεν κάνει θόρυβο.
Πήγαινέ το σε κάποιον εξουσιοδοτημένο που να έχει και φαναρτζίδικο γιά  να το κοιτάξουν γιατί μπορεί ο θόρυβος να είναι από σημείο που δεν το περιμένεις.
 

Mitsos88

Rookie
Dec 31, 2014
23
0
1
Παρατήρησα και εγώ ένα τρίξιμο πριν κάτι μέρες στο φιεστάκι μου, απο το πίσω μέρος του αμαξιού κατά την εκκίνηση και σε χαμηλές ταχυτητες, σε ανώμαλο οδόστρωμα. Έβγαλα εταζέρα, τίποτα! Τσέκαρα μήπως "έπαιζε" κανένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη κάτω απο τη ρεζέρβα,τίποτα! Ακριβώς μετά κατάλαβα ότι ο θόρυβος προερχόταν απο την κλειδαριά του πόρτ μπαγκάζ στο σημείο που κλέινει αφού ξεκίνησα  να ρολλάρω με το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό και διαπίστωσα ότι δεν ακουγόταν τίποτα. Σκέφτηκα να βάλω λιπαντικό στο σύστημα της κλειδαριάς και το κόλπο έπιασε! Ο θόρυβος εξαφανίστηκε εντελώς και για αρκετό καιρό τώρα! Δοκίμασε και εσύ το ίδιο σε όποια πόρτα έχει το θέμα, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και σε σένα. Λέγοντας κλειδαριά εννοώ το σημείο που κλείνει η πόρτα οχι εκεί που μπαίνει το κλειδί! :)
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Καθώς ο θόρυβος ερχόταν από την πίσω πόρτα, έβαλα πολύ λεπτό αυτοκόλλητο λάστιχο ανάμεσα στα δύο stop που υπάρχουν αριστερά και δεξιά από την κάτω κλειδαριά και τη βάση της, καθώς και στο σημείο που εφάπτεται η κλειδαριά της πόρτας με αυτά τα δύο πλαστικά stop. Πλέον η πόρτα κλείνει λίγο πιο δύσκολα, αλλά *φαίνεται* να σταμάτησε ο θόρυβος. Πάντως καλού κακού, έβαλα και 2 στρώσεις μονωτική ταινία και στα δύο άγκιστρα που κουμπώνουν τα δύο μέρη της πλάτης του πίσω καθίσματος. Θα το ακούσω για 1-2 μέρες για να σιγουρευτώ.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread