Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

tasos18_gr

Original poster
New member
Apr 27, 2013
53
0
6
34
Ptolemaida
Καλησπέρα στην ομάδα!Έχω θέμα με το θάμπωμα στα τζαμιά! Μου είπε ο πατέρας μου να σας γράψω και να ρωτήσω αν έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα! Ο πατέρας μου λέει οτι έχει προφανώς απο κάπου υγρασία μέσα η καμπίνα! Τα τζάμια θολώνουν για ψιλου πήδημα ακόμα και όταν είμαι μόνος! Όταν είναι 2ο άτομο μέσα πρέπει συνέχεια να δουλεύει το a/c και με το που ξεθολωσουν τα τζαμια και κλείσω το a/c στα δευτερόλεπτα ξανά θολώνουν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
μήπως κινείσαι σε περιοχή με αρκετή υγρασία; και μενα μερικές φορές θολώνουν αλλά όχι και ετσι :p
 

tasos18_gr

Original poster
New member
Apr 27, 2013
53
0
6
34
Ptolemaida
Πτολεμαϊδα, Νόμος Κοζάνης είμαι φιλαράκι!Δεν ξέρω αλλά είναι πολύ εκνευριστηκο!Εντομεταξυ έχει αλλαχτεί το παρμπρίζ γτ είχε ραγίσει απο  πέτρα! Υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάνει καλή δουλειά αυτός που το πέρασε?
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
μπορεί να υπάρχει. μπορεί καμιά κολλά να μην έπιασε καλά. ασ μας πει και κανένας άλλος και άμα είναι πήγαινεισ και του λες να το ξανά κοιτάξει.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Κοίταξες αν ο κλιματισμός-εξαερισμός δουλεύει σωστά ; Μήπως το δουλεύεις στην ανακύκλωση; Οπωσδήποτε ακόμη και τον χειμώνα χρειάζεται η ανανέωση του αέρα. Θαμπώνουν όλα τα τζάμια ; Αν ναι τότε δεν έχει σχέση η αλλαγή του παρμπριζ.
 

KARBY

Pro Member
Feb 12, 2015
318
3
18
Το θαμπωμα του μπαμπριζ που επιμενει τοσο πολυ ειναι σχεδον παντα απο μια αιτια.
Διαρροη αντιψυκτικου απο το ψυγειο καλοριφερ μεσα στο ταμπλο.
Αυτο οταν φευγει κατεβαινει συνηθως στα ποδια των εμπρος επιβατων στο υψος του τελους του ταμπλο και συνηθως κατω απο την μοκετα.
Εκει υγραινωντας την μοκετα θολωνει συνεχεια το εμπρος μπαμπριζ.
Το πρωτο που θα δεις ειναι αν πεφτει η σταθμη του αντψυκτικου στο δοχειο του.
Αν οχι τοτε δεν ειναι το ψυγειο του καλοριδερ.
Αν χανει υγρο τοτε πρεπει να βγει το ταμπλο και στη συνεχεια να αλλαχτει το ψυγειο του καλοριφερ για να σταμματησει το προβλημα.
Ελπιζω να βοηθησα.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Nα πω κι εγώ ότι πέρα από το πρόβλημα που αναφέρει ο KARBY παραπάνω και είναι λίγο μανίκι να φτιαχτεί, αν υφίσταται, οπωσδήποτε σιγουρέψου ότι δε χρησιμοποιείς την ανακύκλωση. Όταν είναι ανοιχτή η ανακύκλωση του αέρα σε βροχερή μέρα, τότε σίγουρα θα θολώσει το παρπρίζ.
Επίσης, μπορείς να κάνεις το εξής, καθάρισε πολύ καλά (2-3 φορές) το τζάμι με βρεγμένο και μετά καθαρό μαλακό πανί, προκειμένου να σιγουρέψεις ότι έχει φύγει η "γλίτσα" της υγρασίας που συσσωρεύεται όταν θολώνει το τζάμι. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και σε όλα τα περιφερειακά (και πίσω) τζάμια του αυτοκινήτου.
Δοκίμασε σε βροχερή μέρα να δουλεύεις μόνο το καλοριφέρ στο μέσο περίπου της θερμοκρασίας (αν έχεις αναλογικό) ή στους 20-21 βαθμούς αν έχεις κλιμά. Χωρίς ανοιχτό A/C και χωρίς ανακύκλωση. Δες πως θα συμπεριφερθεί. Και αν σου θολώσει ελάχιστα, αύξησε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και ΜΗΝ ανάψεις A/C. Aν ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα, τότε θα είσαι ΟΚ.
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όταν δουλεύεις το A/C το χειμώνα για ξεθόλωμα, μετά θολώνουν για πλάκα τα τζάμια. Αν δουλεύεις μόνο καλοριφέρ, τότε δε θολώνουν σχεδόν ποτέ. Δεν μιλάω βέβαια για την περίπτωση που μπεις μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ρίχνει κατακλυσμό και είσαι βρεγμένος με βρεγμένα παπούτσια-μπουφάν κλπ. και μια βρεγμένη ομπρέλα, τότε σίγουρα πάλι θα υπάρξει θόλωμα γιατί έχεις μεταφέρει υγρασία μέσα στην καμπίνα.
Τέλος, μπορείς να πάρεις ένα κουτάκι αφύγρανσης (τα πουλάνε στα σούπερ μάρκετς) και να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο π.χ. για μια εβδομάδα. Κόλλησέ το και στο πατάκι πίσω π.χ. με χαρτοταινία για να μην κόβει βόλτες ενώ κινείς το αυτοκίνητο. Και δες αν έχει γεμίσει μετά τη μία εβδομάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μάλλον από κάπου μπαίνει νερό στην καμπίνα. Από το παρμπρίζ; Από το καλοριφέρ; Από κάπου αλλού; Θα πρέπει να το ψάξεις περαιτέρω...
 

tasos18_gr

Original poster
New member
Apr 27, 2013
53
0
6
34
Ptolemaida
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και την βοήθεια σας!Θαμπωνουν όλα τα τζάμια και δεν έχω δουλέψει ποτε ανακύκλωση φιλέ fiesta77! Θα τα τσεκαρουμε ολα όσα ειπες φίλε Karby με τον πατέρα μου κ ελπίζω να είναι κάτι απλό και να βρεθεί η λύση σύντομα!Κώστα έχω τον αυτόματο κλιματισμό στο αμάξι!Δουλεύω το a/c γτ μόνο με το καλοριφέρ αργούν πάρα πολύ να ξεθολωσουν τα τζάμια!Την θερμοκρασία την έχω σταθερά στους 22 βαθμούς! Ποτε δεν έχει ανέβει ή κατέβει! Θα δοκιμασω πάντως και αυτό που είπες και θα αγοράσω και αυτό το κουτάκι αφυγρανσης!Επίσης μου πρότειναν να δοκιμασω αυτό εδώ που δείχνει το βίντεο https://youtu.be/IHIN1zeorsA !Θα τα κοιτάξω και θα τα δοκιμασω όλα και ελπίζω να φτιάξει το θέμα! Άσχετο αλλά παίζει ρόλο που έχω φιμε τζάμια στο αμάξι?Ζελατίνα!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Όχι, δεν παίζει ρόλο το φιμέ. Δοκίμασε αυτό που σου πρότεινα. Να μην ανοίγεις καθόλου A/C και να δουλεύεις μόνο καλοριφέρ στο ζεστό αφού καθαρίσεις καλά το παρμπρίζ.
 

JimClark

Pro Member
Jul 7, 2011
446
3
18
44
Πατρατσέλλα
cartalk.gr
Μοντέλο
MK6 ST
Καλό καθάρισμα με εφημερίδα και... το κόλπο με την κάλτσα.

Αγοράζεις μπαλάκια (μικρές μπίλιες) σιλικόνης (σαν αυτά σε μικρό σακουλάκι που έχουν οι συσκευασίες νέων παπουτσιών) και τις βάζεις μέσα σε μια μάλλινη κάλτσα και αυτό το βάζεις κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Μια τέτοια πατέντα έχω και στο απόλυτο τεστ υγρασίας (νομός Ιωαννίνων, όταν βρίσκομαι εκεί) δουλεύει άψογα.
 

tasos18_gr

Original poster
New member
Apr 27, 2013
53
0
6
34
Ptolemaida
Μετα απο ερευνα στο αμαξι,δεν βρηκαμε κατι που να εκδηλωνει υγρασια!Τσεκαραμε τις μοκετες στο μπροστινα καθισματα και ολα ηταν ενταξει!Τσεκαραμε και πισω το πορτ παγκαζ και την ρεζερβα κ εκει τπτ!Ολα ηταν ενταξει!Ηταν λιγο πεσμενη η σταθμη απο το παραφλου(ετσι λεγεται αν δεν κανω λαθος)!Το συμπληρωσαμε και ειναι υπο παρακολουθηση!Εχω τοποθετηση και 2 συλλεκτες υγρασιας κατω απο τα καθισματα και βλεπουμε!Επισης το clima το δουλευω χωρις a/c στον αυτοματο και στους 22 βαθμους!Εχω δει διαφορα απο το πριν και το μετα!Δεν ξερω τι βοηθησε αλλα δεν εχω εκεινο το τρελο το θαμπωμα που ειχα μπορω να πω!Επισης τσεκαραμε και το φιλτρο καμπινας στην αντιπροσωπεια περα το οτι μου ειπαν οτι ηταν "χαλια" και ηθελε αλλαγη το νιωσαμε απο την μια πλευρα και ελαχιστα υγρο!
 

Astral

Member
Σεπτ. 1, 2012
143
0
0
33
Αθηνα
Χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν,(mods αν υπαρχει τετοια περιπτωση σβηστε το ποστ)εχεις καθαρισει τα τζαμια σου καλα απο την μεσα πλευρα;;γιατι πολλοι το αμελουν και τα τζαμια μαζευουν σκονες κτλ..
 
Είναι σωστό αυτό που λες για τα τζάμια αν δεν έχουν καθαριστεί από μέσα, δεν πρέπει να το αμελούμε!
Εμένα μου κάνει για περιοχή με πολύ υγρασία, από όσα διάβασα πιο επάνω, από την στιγμή που το τζάμι μετά την επισκευή δεν βάζει νερά...
 

tasos18_gr

Original poster
New member
Apr 27, 2013
53
0
6
34
Ptolemaida
Το αμάξι γυαλίζει μέσα-έξω!Έχω πατέρα πολύ μερακλή με το αμάξι και πολύ ψείρας!Το καθάρισμα που γίνεται είναι τέλειο οπότε δεν νομίζω πως είναι θέμα βρωμιάς ή σκόνης!Το αμαξι οταν το πλενουμε,καθαριζουμε τα παντα! :) Στέλιο δεν ειμαστε και Γιαννενα αλλα τις εχουμε τις βροχες μας! :p
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread