Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
 
    Ταξιδια  με  αυτοκινητο  που  εχετε  κανει  ή  προκειτε  να  κανετε.
 
    Ταξιδιωτικες  συμβουλες,  οδηγιες,  προτασεις,  εμπειριες.

    Ταξιδευοντας  με  το  αυτοκινητο,  στην  Ελλαδα  και  στην  Ευρωπη.
 

Focusman

Pro Member
May 26, 2010
577
0
16
32
Περιστερι
Α το καλυτερο μου!!!
Μεσα σε ενα ενα χρονο εχω κανει 2 φορες το Κομοτηνη-Αθηνα- Κομοτηνη και αντιστροφα.. Την αλλη εβδομαδα θα το ξανακανω..
Για το δρομο Αθηνα- Θεσσαλονικη εχω να πω οτι εχει βελτιωθει παρα πολυ το οδικο δικτυο (σε βαθμο βαρεμαρας:p) Αγκαθι παραμενουν τα Τεμπη και τα πολλα διοδια (22,60 € :mad:)
Εγνατια Οδος.. Ενας απο τους καλυτερους δρομους στους οποιους εχω οδηγησει... Μπορεις να πηγαινεις με 130-150 για πολληηηηηηη ωρα... AR15firing Εξαιρεση αποτελουν οι στροφες της Καβαλας και οι στροφες πριν την Αλεξ/πολη. Στα μειον του δρομου, το γεγονος οτι δεν εχει βενζιναδικα και πολλα Parking.. Στα συν η ελλειψη διοδιων... Θα εβαζα στα πλην και την μερικη ελλειψη φωτισμου αλλα οδηγησα βραδυ και δεν ειχα καποιο θεμα τελικα....
Επισης εχω παει Αλεξανδρουπολη και Ξανθη ουκ ολιγες φορες..
Με λιγα λογια το αυτοκινητακι μου εχει παει απο τη μια ακρη της Ελλαδος στην αλλη! ;D
 

Dante!

Hero Member
May 10, 2010
900
0
16
39
athens
Μοντέλο
MK8
στις στροφες της Καβαλας πηγενω 120-130 AR15firing με εξερεση καποιες πολυ κλειστες...εχουν εξερετικη κλιση κ με τρελενουν....εχω καταγωγη απο κει κ πηγενω καθε καλοκαιρι ;D οποτε ξερω τι παιζει!συμφωνω μαζι σου σε ολα....ακομα κ για τα διοδια  :mad:
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
Ταξιδεύοντας με το Αυτοκίνητο

Πριν από κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι απαραίτητος ο έλεγχος του αυτοκινήτου , έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μία ασφαλή αλλά και άνετη μετάβαση στον προορισμό που επιθυμούμε να πάμε.

Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ
Ο κύριος έλεγχος του αυτοκινήτου στο προγραμματισμένο service του. Ωστόσο, πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι, απαραίτητο είναι να κάνετε και ένα μικρό έλεγχο στο πρατήριο βενζίνης. Εκεί, με τη βοήθεια του υπαλλήλου, θα χρειαστεί να σιγουρευτείτε:
Για την καλή κατάσταση των ελαστικών και για τον αέρα τους.
Για την επαρκή ποσότητα λαδιού και νερού στο ψυγείο.
Για την καλή κατάσταση της ρεζέρβας.
Για την καθαριότητα των τζαμιών.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Οι απόψεις για το αν είναι καλύτερα να ταξιδεύετε μέρα ή νύχτα διίστανται. Κάθε ώρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Μία από τις πιο κατάλληλες ώρες για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι θεωρείται νωρίς το πρωί, αμέσως μετά το ξημέρωμα. Ο ήλιος ακόμα δεν έχει ανέβει ψηλά και δεν κάνει ζέστη, τα μάτια σας κουράζονται λιγότερο στο φώς της ημέρας και οι αισθήσεις σας είναι πιο οξυμένες. Από την άλλη πλευρά, κακή ώρα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι το σούρουπο, καθώς τότε η ορατότητά σας είναι περιορισμένη.
Ενα ακόμη σημαντικό κριτήριο, είναι η απόσταση του ταξιδιού, καθώς και η κατάσταση και διάθεση του οδηγού.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Πλεονεκτήματα:
1. Καλή ορατότητα
2. Συχνές στάσεις
3. Οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή
4. Δεν νυστάζετε.
Μειονεκτήματα:
1. Εντονότερη ζέστη
2. Πιθανή κίνηση.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Πλεονεκτήματα:
1. Δροσιά
2. Λιγότερη κίνηση στο δρόμο
3. Τα παιδιά κοιμούνται.
Μειονεκτήματα:
1. Το σκοτάδι κουράζει τα μάτια
2. Νυστάζετε ευκολότερα
3. Δεν μπορείτε να κάνετε συχνές στάσεις στους επαρχιακούς ερημικούς δρόμους
4. Απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση.
 

Nicki

New member
Dec 17, 2010
83
0
0
2019
Αθήνα
Εγω προτιμω να ταξιδευω την ημερα. Η νυχτα νομιζω οτι ειναι πιο επικινδυνη.
Εξαλου την ημερα απολαμβανεις καλυτερα τις ομορφιες της φυσης και μπορεις να σταματησεις οπου θελεις.
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
Βρισκομαστε στις ολιγοημερες πασχαλινες διακοπες που για αρκετους απο εμας θα σημανει εξορμηση στην εξοχη και σε μερη εκτος της πρωτευουσας.Τι πρεπει να προσεξουμε ομως για την σωστη προετοιμασια του αυτοκινητου μας ; Για παμε να δουμε

Εξωτερική φροντίδα του αυτοκινήτου

Εσάς σας αρέσει να είστε βρόμικοι; Όχι, βέβαια... Γι’ αυτό πλύνετε το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Είτε μόνοι σας, με τα γνωστά εργαλεία (σφουγγάρια, κουβά, λάστιχο κτλ.), είτε με μια επίσκεψη στο πλυντήριο. Είναι και θέμα ψυχολογίας -πιστεύουμε- να βλέπετε το αυτοκίνητό σας καθαρό, και όχι μέσα στη βρόμα. Θα σας φτιάξει τη διάθεση, θυμηθείτε μας...

Τσεκ στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων

ΟΚ, το ξέρουμε πως μέσα στο κατακαλόκαιρο δύσκολα μπορεί να βρέξει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι υαλοκαθαριστήρες σας δε θα πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση! Δοκιμάστε τους και, εάν αφήνουν γραμμές στο παρμπρίζ, τότε οφείλετε να τους αντικαταστήσετε. Πού θα βρείτε νέους υαλοκαθαριστήρες; Σε όλα τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου και σε πολλά -εάν όχι σε όλα- τα βενζινάδικα.

Τα «πιτσιλιστήρια»...

Αναφερόμαστε, φυσικά, στους εκτοξευτήρες νερού, οι οποίοι θα πρέπει να σημαδεύουν σωστά, το παρμπρίζ δηλαδή, και όχι τους περαστικούς ή τα άλλα αυτοκίνητα. Ρίξτε μια, δυο δοκιμαστικές βολές νερού και, εάν δείτε πως... πέρα βρέχει, πάρτε μια μικρή καρφίτσα και ρυθμίστε τους. Καλό θα ήταν να γεμίσετε το αντίστοιχο δοχείο με νερό και να προσθέσετε και μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για τα τζάμια, έτσι ώστε να απομακρύνονται με μεγαλύτερη ευκολία οι δύσκολοι «λεκέδες».

Φώτα, παιδιά!!!

Οπωσδήποτε τσεκ στα φώτα του αυτοκινήτου σας. Για να δείτε όχι μόνο εάν οι λαμπτήρες λειτουργούν κανονικά (μήπως κάποιος έχει καεί και χρειάζεται αντικατάσταση), αλλά και εάν φωτίζουν σωστά. Μην κοιτάει ο ένας προβολέας στην ανατολή και ο άλλος στη δύση! Βρείτε έναν τοίχο, βάλτε μπροστά το αυτοκίνητό σας και δείτε πώς φωτίζουν οι προβολείς σας. Ανάλογα ρυθμίστε τους, ώστε να φέγγουν σε ευθεία γραμμή.

Πατήστε γερά, πατήστε σταθερά, πατήστε με ασφάλεια...

Τα ελαστικά, κυρίες και κύριοι, είναι ο συνδετικός κρίκος του αυτοκινήτου με το δρόμο και των επιβατών με τη... ζωή! Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας, κάντε έναν τυπικό έλεγχο στην πίεση των ελαστικών σας. Επιπλέον, ελέγξτε το πέλμα του και, εάν δείτε πως είναι φθαρμένο, αντικαταστήστε άμεσα το λάστιχο ή τα λάστιχα. Ρίξτε και μια ματιά στη ρεζέρβα και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αχρείαστη να ’ναι, αλλά, εάν σας κάτσει η στραβή, τουλάχιστον να είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε στη δυσκολία με επιτυχία.

πηγη  batandrob.blogspot.com
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Καλο  ταξιδι  σε  οσους  θα  ταξιδεψουν  για  τις  ολιγοημερες  Πασχαλινες  διακοπες,  με  το  αυτοκινητο  τους.

  Καλα  να  περασουν  και  καλη  επιστροφη.
 

GReenDim

Original poster
Hero Member
May 31, 2010
960
0
0
63
Athens - GReece
  Οδικές συμβουλές για την Πασχαλινή μας έξοδο

Χρήσιμες συμβουλές για την Πασχαλινή μας έξοδο από τον δημοσιογράφο και βουλευτή  Άρη Σταθάκη.

Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να σταματήσουμε σε ένα βενζινάδικο και να ελέγξουμε τα λάστιχα, τα φώτα και τα λάδια του οχήματός μας.
Να ακολουθούμε την ταχύτητα των υπολοίπων οχημάτων στο δρόμο, δηλαδή αν όλοι πηγαίνουν με μέση ταχύτητα τα 80χλμ/ώρα δεν χρειάζεται να τρέχουμε με 120 ή να πηγαίνουμε με 60 δυσκολεύοντας τους υπολοίπους οδηγούς.
Επίσης εάν έχουμε πολλά πράγματα καλό είναι να μην τα φορτώσουμε όλα στη σχάρα του αυτοκινήτου, καθώς με αυτό τον τρόπο το όχημά μας δεν στρίβει και δεν φρενάρει εύκολα, αλλά αυξάνεται και η κατανάλωση του καυσίμου έως και 40%.

Σε περίπτωση που συναντήσουμε κάποιο ατύχημα καλό είναι να περιμένουμε το ασθενοφόρο και να μην προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε μόνοι μας τους τραυματίες, καθώς πολλοί άνθρωποι μ' αυτό τον τρόπο έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν παράλυτοι.

Τέλος, πάνω απ' όλα αυτό που χρειαζόμαστε είναι το μυαλό μας! Πρέπει να σκεφτούμε ότι πηγαίνουμε για διασκέδαση και ότι δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Πάνω απ' όλα υπομονή για να γυρίσουμε όλοι ασφαλείς και χαρούμενοι.

πηγη  http://24wro.blogspot.com
 

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
41
Veria
Μπραβο φιλε πολυ χρησιμες οι συμβουλες. Ο κυριος Σταθακης που ειναι χρονια στον χωρο της αυτοκινησης γενικα, συμβουλευει και προτεινει αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ σαν ελληναρες δεν ακουμε. Τουλαχιστον φετος να εχουμε οσα δυνατον λιγοτερα τροχαια
 

thodoris

Pro Member
Jun 18, 2010
616
0
0
36
ΚΑΒΑΛΑ
Φέτος έχω κάνει Αθήνα-Καβάλα και αντίστροφα 2 φορές και ετοιμάζομαι για 3η και τελευταία......Ο δρόμος είναι πολύ καλός...Όσο για τις στροφές της Καβάλας που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω είναι το κάτι άλλο.... biggrin biggrin
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
εμείς σκεφτόμαστε να πάμε μια βόλτα στην γειτονική χώρα Τουρκία τον Μάρτιο
αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε,θα έχετε και νεότερά μας
 

Sweet_Squeeze

Hero Member
May 26, 2010
3,017
0
0
38
Αθήνα
thodoris said:
Φέτος έχω κάνει Αθήνα-Καβάλα και αντίστροφα 2 φορές και ετοιμάζομαι για 3η και τελευταία...


Εγώ έχω κάνει το ίδιο αλλά με μια μικρή διαφορά...Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι επιστροφή και πάμε για την τρίτη σε λίγες μέρες... biggrin
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread