Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Υπάρχει και το Ford pass connect που είναι προαιρετική συνδρομητική υπηρεσία απ' ότι διάβαζα στο φυλλάδιο. Και δουλεύει με GPRS, άρα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
 

Dimitris

Member
Oct 15, 2019
209
25
28
Αρχικά να ζητήσω ενα συγγνώμη εαν δεν ειναι η κατάλληλη στήλη εδώ για την ανάρτηση. Εαν ειναι θα μπορούσε ισως ενας admin να το κάνει μεταφορά στην σωστή ή να με συμβουλέψει.

Υστερα θα ήθελα να θίξω το θέμα της προστασίας του φιεστα μας. Προσφατα την "επαθε" ενας φίλος απο κλοπή σε ενα peugeot 208 και η ασφαλιστική του κάνει νερά. Οταν λέμε νερά εννοούμε οτι πάει να του δώσει κάτω του 50% του συμβολαίου. Η ασφάλεια ηταν για 10κ και του δίνει 4-5. Οι δικαιολογίες αμέτρητες και αβάσιμες..

Απο εκει και πέρα εψαξα λίγο τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε λίγο περισσότερο τα οχήματα μας. Απο Ελλάδα κατέληξα σε εναν τύπο που έχει κάνει και αρκετά φιεστάκια αλλα και πολλά ακόμα αυτοκίνητα, απο τα πιο απλά ως τα πιο premium. Το θεμα ειναι εαν απο εκεί και πέρα εμπιστεύεσαι το συγκεκριμένο άνθρωπο καθώς το πακέτο που δίνει φαίνεται αρκετά καλό. Με 300 ευρώ έχεις συναγερμό με στάδια ευαισθησίας, gps tracker(εντοπιση που βρισκεται το οχημα σου), μηνυμα/τηλεφωνο στο κινητο σου οταν εστω χτυπησει ο συναγερμός και επεξηγηση του λόγου που χτύπησε, απενεργοποίηση κινητήρα με εντολή απο μήνυμα σου προς την συσγκευή κλπ. Μου φαίνεται ας πουμε οτι εαν συναντήσουν όλα αυτά αυτοί που στο έχουν βάλει στο μάτι απλά θα το παρατήσουν.

Εκει που θέλω να καταλήξω είναι στο εαν κάποιος απο εδώ μέσα έχει προχωρήσει σε μια τέτοια προσθήκη στο αυτοκίνητο του, εαν αξίζει, εαν μπορεί να παραβιαστεί εύκολα κάτι τέτοιο, εαν έχετε να προτείνετε κάποιον που είναι έμπιστος και κάνει καλά αυτή την δουλειά.

ΥΓ. Δεν ξέρω εαν επιτρέπεται να στείλω ενα βιντεο με περιγραφή του συστήματος που μόλις περιέγραψα για αυτό και δεν έβαλα συγκεκριμένο link. Εαν μου επιτραπεί θα βάλω. Μιλάω για κάποιον Andreas D. στο περιστέρι. Το θέμα του ποστ ομως δεν ειναι να κάνω διαφίμηση αλλα να βρώ μια απάντηση σε αυτό που ψάχνω και να απευθυνθώ στον κατάλληλο.
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Μετέφερα το θέμα που άνοιξες σε άλλη ενότητα
Τώρα όσο αφορά τους συναγερμούς πιστεύω ότι όσο το φορτώνεις με συστήματα ασφαλείας τόσο πιο πολύ δυσκολεύεις τις καταστάσεις.Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ
Για μένα το πόσο των 300e για ένα τέτοιο σύστημα είναι λογικά τα λεφτά
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Τέτοια συστήματα υπάρχουν αρκετά, 4-5 είναι από γνωστές εταιρείες, με αρκετές πιστοποιήσεις και ισχυρά "αποδεικτικά" στοιχεία περί αποτροπής επίδοξων κλεφτών. Τα κόστη κάπου εκεί παίζουν, από 300 μέχρι και 600 ευρώ, αναλόγως ποιότητας, δυνατοτήτων, ονόματος κατασκευαστή και μαγαζιού κλπ. Σχεδόν όλα τα μεγάλα και γνωστά μαγαζιά με εξοπλισμό και ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά αυτοκινήτων έχουν να σου προτείνουν τέτοιες λύσεις.

Όλο αυτό όμως είναι (α) άσχετο με το θέμα της αποζημίωσης, γιατί αυτό έχει να κάνει με την αξία του οχήματος και του πόσο πολύ θέλεις να κυνηγήσεις νομικά το θέμα (εφόσον πληρώνεις ασφάλιστρα για xyz αξία, πρέπει να αποζημιωθείς για την xyz αξία), και (β) δεν είμαστε ΗΠΑ ή UK που η καλύτερη ασφάλεια (security) σημαίνει καλύτερη - φθηνότερη ασφάλεια (insurance).

Χώρια που ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει, όλα αυτά τα συστήματα είναι -τελικά- διαβλητά, τα gps trackers μπλοκάρονται πανεύκολα, και εν τέλει αυτός που θέλει να σου κλέψει το αυτοκίνητο, θα το κλέψει ότι και να έχεις επάνω.
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
Μια απλή λύση είναι να βγάλεις την ασφάλεια της obd για να νεκρωθεί. Με το gps μπορούν να το μπλοκάρουν Αλλά εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιήσεις κιόλας.. και γενικότερα μετράει πολύ εναξαρτητως ποιοτητας, πόσο θα ασχοληθεί το εκάστοτε μαγαζί να σου κάνει μια καλή εγκατάσταση και όχι πρόχειρο δουλειά.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
ακριβως οπως τα λεει ο Sonic !!! ειναι αναλογα το ποσο θα ασχολιθει το καθε μαγαζι με την περιουσια σου... υπαρχουν τροποι για να το προστατευσεις και να δυσκολεψεις αρκετα καθε κλεφτη... το ποιο απλο ειναι κοψεις με καποιο τροπο την obd και πολλα αλλα !!
 

Dimitris

Member
Oct 15, 2019
209
25
28
Κάτι πιο συγκεκριμένο έχουμε; Εννοώ κάποιον να προτείνετε να κάνει τέτοιες δουλειές και να είναι και καλός πάνω στις δουλειές αυτές; Προσωπικά τον Dousis έχω δει να τα δουλεύει πολύ απλά δεν ξέρω τι μηχάνημα βάζει πάνω, αν ειναι επώνυμο ή ανώνυμο(κινέζικο), αν και δεν ξέρω κατα πόσο κακό ή καλό ειναι αυτό.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread