Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Θα έχετε παρατηρήσει ίσως την πλαστική σωλήνα πάνω στο τουρμπο που στέλνει από τον συμπιεστή τον αέρα στο intercooler. Στην φωτογραφία φαίνεται η σωλήνα και με το βέλος τα σημεία που έχουν σπάσει. Θεωρώ χρήσιμο να αλλαχθεί με άλλο σωλήνα του εμπορίου. Βγάζει η Μountune και η Sico Developments και το λένε "Turbo hard pipe" . Εγω θα επιχειρήσω να το κατασκευάσω εδώ, γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το πλαστικό.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Αυτοί οι δύο σωλήνες (turbo inlet και turbo outlet pipes) είναι στα περισσότερα αυτοκίνητα, πλαστικοί ή ελαστικοί, τουλάχιστον σε stock μορφή, για πολλούς και διαφόρους λόγους, οι κυριότεροι είναι κόστος και κακή αγωγιμότητα θερμότητας. Ως εκ τούτου, με τα χρόνια υπάρχει πιθανότητα να ραγίσουν, ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Για αυτό και αλλάζονται, ειδικά σε βελτιώσεις, με μεταλλικούς ή σιλικονάτους σωλήνες, που δεν έχουν θέμα με ραγίσματα, αλλά έχουν άλλα υπέρ και κατά. Ή μπορούμε να ξαναβάλουμε τον stock σωλήνα, συνήθως με πολύ μικρότερο κόστος (από ότι οι μεταλλικοί και σιλικονάτοι).

Διαλέγουμε και παίρνουμε ;)
 

fiesta77

Original poster
Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Στο δικό μου ράγισε. Φαίνεται αμυδρά εκεί  που δείχνουν τα βέλη. Προτίμησα αντί γιά πλαστικό ,που μπορεί να ξανασπασει να βάλω αλουμινένιο. Κόστος θα έχουν περίπου ίδιο. Η κακή αγωγιμότητα της πλαστικής γιά την συγκεκριμένη θέση θεωρώ ότι είναι μάλλον στα κατά. Παντως το μήκος είναι πολύ μικρό και η διαφορά θα είναι αμελητέα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread