Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

markoslio

Original poster
Rookie
Aug 31, 2012
13
0
0
Καλησπερα...
Εχω ενα mk7 1.25 του 2009 και εδω και 4 μηνες μετα τα 80 km/h ακουγεται ενας ηχος κυλησης σαν "βουμ - βουμ", οπως κανουν τα λαστιχα σε τραχεια ασφαλτο. Ειναι περιοδικος ηχος και οσο αυξανει η ταχυτητα μικραινει η περιοδικοτητα του.
το πηγα σε δυο μαστορες,ο ενας απλα δεν το κοιταξε γτ το ειχα παει για αλλη δουλεια, και ειπε απλα η ειναι ρουλεμαν τροχου, η λαστιχα. Ο αλλος (ο οποιος ειναι και συγγενης) το τσεκαρε για ρουλεμαν και μου ειπε οτι δεν ειναι απο εκει, αλλα πιθανοτατα απο τα λαστιχα. Μου ειπε ασ'το ως εχει και το ξανακοιταμε.
Ειναι δυνατον λαστιχα με 20.000 χλμ να κανουν τετοιο θορυβο??? και γιατι με περιοδικότητα και οχι συνεχεια????
εχετε να προσθεσετε καμια αλλη αποψη τι μπορει να ειναι????
ευχαριστω για το χρονο σας.
 

Kostas_Fiesta

Member
Σεπτ. 21, 2013
135
0
0
32
χαλκιδικη
ακριβος το ιδιο προβλημα ειχα και εγω...μου ειπαν και εμενα οτι ιταν απο τα λαστιχα αλλα τελικα οταν αλλακσα λαστιχα ο το βουητο ιταν παλι...οποτε ειναι ρουλεμαν...
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Mάλλον ρουλεμάν τροχού είναι. Ακούγεται, αν σηκώσεις το αυτοκίνητο και γυρίσεις τη ρόδα γρήγορα με το χέρι...
 
καποια ελαστικα λογο πελματος βγαζουν θορυβο κυλισης ανεξάρτητα ποσα χιλιομετρα εχουν κάνει (μπορεί και απο καινούργιο) .
Αν στο κάνει περιοδικά τότε μιλάμε για ελαστικά και αν στο κανει σε οποιοδήποτε οδόστρωμα τότε μιλαμε για ρουλεμαν και 90% τα πίσω που έχουν θεματακι..
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
σατανικα ρουλεμαν τροχου. απο την μερα που σταματησα να ανεβαινω πεζοσρομια για να παρκαρω σταματησα να αλλαζω ρουλεμαν τροχου.
 

markoslio

Original poster
Rookie
Aug 31, 2012
13
0
0
Το θεμα ειναι οτι το κανεις σε όλες τις ασφαλτους. Ο δευτερος μαστορας που το τσεκαρε μου ειπε οτι το σηκωσε το αμαξι γυρισε τροχους ξεχωριστα αλλα δεν του εκαναν θορυβο. Τα λαστιχα ειναι τα ιδια που φοραγα πριν (michelen pilot). Ενδεικτικα μια τιμη για αλλαγη ρουλεμαν ποσο ειναι???? υπαρχει περιπτωση αν πιανουν τα χερια μου να το κανω μονος μου η θελει ειδικα εργαλεια?
 

Kostas_Fiesta

Member
Σεπτ. 21, 2013
135
0
0
32
χαλκιδικη
παντος ειναι πολυ σατανικα τα ρουλεμαν γτ και εμενα οταν μ σηκωσαν το αμαξι και γυρησαν 1-1 τις ροδες δεν ακουγωταν κατι..αλλα στον δρομο ακουγετε...
 

markoslio

Original poster
Rookie
Aug 31, 2012
13
0
0
ευχαριστω για τις απαντησεις, την επομενη φορα στο μαστορα θα του πω να τα ξανακοιταξει...με ενα συντομο ψαξιμο: 50 ευρω το μπροστα και 85 ευρω το πισω(μουαγιε).... μια χαρα, μαζι με τη δουλεια κανα 100-150 ευρω....την κατσαμε τη βαρκα!!!
 

dimitridegrecia

New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Καλησπέρα φίλοι μου και χαρούμενο το 2019!
Θα μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία με το Φιεστάκι μου (ΜΚ7 2010 1.6 Sport) όσον αφορά στα ρουλεμάν των τροχών μου.

Δυστυχώς, μετά από ατυχηματάκι με πεζοδρόμιο και κοντινό δενδρύλλιο, αφού το αυτοκίνητο επισκευάστηκε και έγινε καινούριο, είχα ένα μόνιμο θόρυβο σαν βουητό μόλις πάταγα τα 60km/h και έως τα 200 συνέχιζε με αυξανόμενη τονικότητα. Ξεκίναγε από μπάσο μουγκρητό και ανέβαινε οκτάβες όσο γκάζωνα. Δεν μπορούσα να προσδιορίσω από που προερχόταν γιατί συντόνιζε με την καμπίνα και ακουγόταν από παντού. Έχοντας ελέγξει για ρουλεμάν ως πρώτο πιθανό υπαίτιο, άλλαξα το μπροστά αριστερά που έκανε ελάχιστο θόρυβο χρησιμοποιώντας το κλασσικό τεστ "γυρνάς τη ρόδα με το χέρι γρήγορα και μετά ακουμπάς το ελατήριο για να πιάσεις δονήσεις". Δεν λύθηκε το πρόβλημα. Άλλαξα το δεξί μπροστά μήπως ήταν αυτό (είχε λιγότερες δονήσεις - σχεδόν ανεπαίσθητες), πάλι τίποτα. Έως που σιχτίρισα και προχτές μου ήρθε η φαεινή ιδέα να επιταχύνω τη ρόδα περισσότερο γιατί με το χέρι δεν έπιανε τα 60km/h. Οπότε, έβαλα το τρυπάνι, δανείστηκα μια λαστιχένια κεφαλή στρογγυλή διαμέτρου 7 εκατοστών περίπου από φίλο και έδωσα γκάζι! Βάζω χέρι στα ελατήρια στις δύο πίσω ρόδες και voila - δόνηση όπως αυτή που ακούω μέσα στο αμάξι. Οπότε άλλαξα και τα δύο πίσω (τα οποία σημειωτέον πάνε πακέτο με μουαγιέ και κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα μπροστά που είναι πρεσσαριστά - μπράβο Φορντ).

Ένα εύκολο κολπάκι που ακόμα και ο μηχανικός μου δεν είχε σκεφτεί παρόλο που είχα περιγράψει το πρόβλημα και τις ταχύτητες στις οποίες εμφανιζόταν (ακόμα και ο ίδιος με συνεχάρη για το out-of-the-box thinking μου).

Ελπίζω στο μέλλον αυτό το ποστ να βοηθήσει κάποιον, το αφήνω ως παρακαταθήκη.  ;D
 

kerver0s

Rookie
Feb 16, 2014
25
2
3
οταν λυνεται το μπροστινο δεξιο ρουλεμαν τροχου προληπτικα να αλλαζεται και το ρουλεμαν του δεξιου ημιαξονιου καθως να μην λυπασται να γινει κ αλλαγη τσιμουχας ημιαξονιου και μετα ευθυγραμιση οποσδηποτε
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread