Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

dimitridegrecia

Original poster
New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Αγαπητοί συνφορουμίτες,

Ως νέο μέλος αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα που ξανασυζητήθηκε παλιότερα αλλά δεν δόθηκαν αρκετές λεπτομέρειες και έληξε άδοξα!

Το 1.6 Sport Fiestaκι μου (μόλις το αγόρασα μεταχειρισμένο σε εξαιρετική κατάσταση) έχει πολύ ευχάριστο γκάζι και κρατήματα γενικά και στην οδηγική απόλαυση του αυτοκινήτου το μόνο παράπονο που έχω είναι τα "μούτρα" που μπορεί να πετάξει σχετικά εύκολα με λίγο βαρύ πόδι πατώντας γκάζι στην έξοδο της στροφής...Χωρίς esp τα "γράφει", με esp κόβει γκάζι...

Ερχόμενος από άλλο club στο οποίο ανήκω παράλληλα (Alfa Romeo), εκεί θεωρείται μια από τις καλύτερες βελτιώσεις το μπλοκέ διαφορικό Q2 (της Alfa είναι) που απογειώνει τα κρατήματα.

Χαζεύοντας το site της Pumaspeed έπεσα σε αυτό το διαφορικό της Quaife και το σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω (κι ας κοστίζει όσο coilovers και λαστιχάρες μαζί). http://pumaspeed.co.uk/product-Quaife-differential-for-the-IB5-type-gear-box_320.jsp

Από την περιγραφή του φαίνεται σαν να αντιμετωπίζει ακριβώς το θέμα που έθεσα. Επίσης, λέει ότι σε φυσιολογική οδήγηση και ταχύτητες, λειτουργεί ως εργοστασιακό διαφορικό, σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις οτι το φοράς, ενώ επεμβαίνει μόνο στο όριο. Σε απότομη επιτάχυνση σε ευθεία στέλνει τη ροπή και στους 2 τροχούς ταυτόχρονα και ισόποσα, ενώ σε στροφή, στο πάτημα του γκαζιού δίνει περισσότερη ροπή στον εξωτερικό τροχό "τραβώντας" τη μούρη προς τα μέσα και δεν αφήνει τον εσωτερικό τροχό να σπινάρει (πράγμα που σε στέλνει προς τα έξω στη στροφή). Έτσι ανοίγεις γκάζι νωρίτερα με μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου. Sounds good to me!

Απ'οσο καταλαβαίνω, δεν εντάσσεται ακριβώς στην κατηγορία του LSD (περιορισμένης ολίσθησης) μιας και λειτουργεί με γρανάζια και όχι πλάκες τριβής (οπότε δεν έχει τα σερβις και τις θερμοκρασίες των LSD) και έχει διττό χαρακτήρα (και open diff και LSD). Τα καλύτερα των δυο κόσμων δηλαδή... Άλλωστε και στο site το αναφέρει ως ATB differential (automatic torque biasing)...

Αν δεν κάνω λάθος διορθώστε με, αλλά νομίζω και τα Focus RS (τα μπροστινοκίνητα) φορούσανε Quaife συστήματα για να αντιμετωπίζουν το torque steer (προφανώς όχι μόνο διαφορικό αλλά και άλλα πράματα).

Σας ευχαριστώ!
 

Dimitris.sp

New member
Aug 16, 2016
92
0
6
31
ΠΑΤΡΑ
Καλησπερα, επειδη εχω κ εγω το ιδιο βαρυ ποδι σε mk6 fiesta κ σκευτομουν ακριβως το ιδιο οταν εφυγα τεταρτη φορα σε στροφη.. θα σου προτεινα να ξεκινησεις πρωταμε ενα σετ καλα λαστιχα και coilover.. για να δεις αν λυθει το προβλημα σου. Ειναι βαρια μοντα το διαφορκι. Και αν δεν εχεις την απαραιτητη υποστηριξη απο περιφεριακα (λαστιχα, αναρτηση) πολυ πιθανο να συνεχισεις να εχεις τετοια προβληματα. Εγω στο δικο μου σταματησα σε αυτη τη μοντα και δε συνεχισα σε διαφορικο γιατι με καλυψε μεχρι τωρα.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #3
θα συμφωνησω απολυτα απολυτα με τον τον Δημητρη!!! πριν κανεις οτιδηποτε ''στησε'' το αμαξι σου να δεις πως μπορει να πατησει κατω , και μετα εαν δεν σε ικανοποιησει τοτε πας σε αυτη την αλλαγη...αλλα ειμαι 90% σιγουρος οτι με αναρτηση και λαστιχα θα εισαι πανευχαριστημενος!!!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δημήτρη, έχε στο νου σου ότι το Quaife θέλει και κάμποσα άλογα για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αλλιώς θα νιώθεις το αυτοκίνητό σου πιο ψόφιο λόγω των μεγαλύτερων απωλειών που θα αποκτήσεις. Οπότε δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.
Επίσης, θα πρέπει να δώσεις σημασία (αν δεν έχεις ήδη δώσει) στις πιέσεις των ελαστικών. Φαίνονται στο αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού. Προσωπικά έχω επιλέξει 34 εμπρός και 29 ή 30 πίσω για 17" ζάντες. Άλλάζει πολύ σε συμπεριφορά το αυτοκίνητο.
 

dimitridegrecia

Original poster
New member
MK7
Nov 8, 2017
65
5
8
35
Μοντέλο
MK7
LOCATION
Athens
Σας ευχαριστώ φίλτατοι, από Σεπτέμβρη θα μπούνε καλά λάστιχα και θα δω από κει και πέρα. Ο προηγούμενος φόραγε  Hankook Ventus 2 V12 αλλά τα φόρεσα και στην Άλφα παλιότερα και δεν μου άρεσαν πολύ...άσε που κλείνουν τριετία το Σεπτέμβρη...μάλλον θα βάλω Pirelli Pzero Nero GT. Θα ξανατσεκάρω και πιέσεις όπως με συμβουλεύσατε! Αναρτήσεις δεν το κόβω να μπαίνουν ακόμα ήδη κοπανάει αρκετά το αμάξι...τα σινεμπλόκ της Powerflex που διάβασα στο φόρουμ όμως ακούγονται ενδιαφέροντα επίσης!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσουν τα powerflex ή θα κάνουν πιο απόλυτη τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μάλλον το δεύτερο. Αν φτάσεις στο σημείο να τα δοκιμάσεις, το κουβεντιάζουμε πάλι.
Πολλές φορές, αναλόγως και του τι ζητάει ο καθένας βέβαια, οι λύσεις σε πιθανά "προβλήματα" είναι πολύ πιο απλές απ' όσο φανταζόμαστε. Πάντως προσωπικά σε κανένα από τα δύο fiesta μου δεν έχω δει μούτρα. Μόνο υπερστροφή, περίεργο για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο. Βέβαια το παλιό ήταν με KW coilover, το νέο με εργοστασιακή sport ανάρτηση...
 

Smoof

Rookie
Σεπτ. 24, 2016
37
0
6
Γενικα το μπλοκε βοηθαει πολυ στη συμπεριφορα του αυτοκινητου οποιο κι αν ειναι αυτο απλα τα fiesta εχουν πολυ ωραια πληροφοριση απο εργοστασιακα.

Επισης να μην ξεχναμε οτι κοντευουν τη 10ετια και καποια με αρκετα χλμ οποτε ας μην περιμενουμε συνδεσμοι-συνεμπλοκ να εχουν την ιδια αμεσοτητα ενος καινουριου.

Εχει μια προσφορα η pumaspeed που φαινεται ενδιαφερουσα και ισως βοηθησει λιγο..
http://www.pumaspeed.co.uk/product-XMAS-SPECIAL-SUPERPRO-Fiesta-ST180-Full-Bush-Kit_17530.jsp
 

dimwhoo

Member
Dec 7, 2013
234
0
16
ξεκινας με ενα καλο σετ ελαστικα, μετα coilover προσθετοντας αρκετη camber εμπρος και τελος

θα ξεχασεις οτι σκεφτοσουν για μπλοκε
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread