Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

tsoro

Original poster
Newbie
Jul 16, 2024
5
0
1
Μοντέλο
MK6
Καλησπέρα σας, Ειμαι κάτοχος ενος FIESTA μκ6 2008 και άλλαξα κινητήρα επείδη καήκε ο παλίος. Μετα την αλλαγή το έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία λλα και με το κλιματιστικο. αρχικά το κλιματιστικο δουλευει και ψύχει αλλά μετά από 20 λεπτά σταματαεί και δουλευει και αν κλείσω και ξανα ανοίξω δεν οπλιζεί το κομπρεσερ...αν το αφήσω κλειστο μετα από 20 λεπτα ξανα δουλευεί και κάνει παλι το ίδιο. περα απο το κλιματριστικό όμως μου ανάβει και η ενδειξή της θερμοκρασίας , αφου έχει σταματησει το κλιματιστικο . Ο μηχανικός τσεκάρε με τον υπολογιστή οτι οι παραμετροι για την λειτουργία του βεντιλατερ είναι σωστοι είναι σωστοι. Μου έχει αλλαξει και θερμοστάτη.

billpos

MK7
Newbie
Aug 12, 2021
4
0
1
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα.
Δεν έχουν όλοι οι κινητήρες το ίδιο κύκλωμα, αλλά σε περίπτωση που το δικό σου είναι διπλού κυκλώματος που ΔΕΝ έχει γεφύρωμα, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις εαν το εσωτερικό καλοριφέρ είναι βουλωμένο ή τρύπιο (εάν δεν αντικαταστάθηκε με την αλλαγή του κινητήρα). Εαν είναι ενα από τα 2, τότε το ζεστό νερό δεν επιστρέφει στον θερμοστάτη και ο θερμοστάτης δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να ανοίξει. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν κινήσαι με μεγάλη ταχυτητα γιατί κρυώνει και το νερό που έρχεται από το ψυγείο. Ένα απλό τσέκ είναι να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο κρύο, να το αφήσεις να δουλέψει κανα 5λεπτο και να πιάσεις (με προσοχή) τους 2 σωλήνες που καταλήγουν στο καβούκι του θερμοστάτη, περιπου 20 cm μακρυά από το καβούκι για να μην σε ξεγελάσει το νερό από τον κινητήρα. Ο χοντρός που έρχεται από το ψυγείο θα είναι σχετικά κρύος, και ο πιό λεπτός θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστός, να μην αντέχεις το χέρι σου πάνω. Εάν είναι και αυτός σχετικά κρύος, τότε έχεις πρόβλημα.
Και πάλι, με επιφύλλαξη, είναι από την δική μου εμπειρία με συγκεκριμένο κινητήρα και κύκλωμα ψύξης.

tsoro

Original poster
Newbie
Jul 16, 2024
5
0
1
Μοντέλο
MK6
Ευχαριστώ θα το κοιτάξω..;ν ισχύει αυτό που λες τι γίνεται; Διορθώνεται;
Post automatically merged:

Επίσης το κλιματιστικό γτ ενώ ξεκινάει και δουλεύει μετά κόβει και δεν ξανακομπλαρει;

Last edited:

billpos

MK7
Newbie
Aug 12, 2021
4
0
1
Μοντέλο
MK7
Για το κλιματιστικό δεν έχω άποψη, μπορεί να είναι άσχετο.
Για το καλοριφέρ, εάν είναι φθαρμένο (βουλωμένο ή τρύπιο) το καλύτερο είναι να αντικατασταθεί (κόστος με την αλλαγή δεν ξέρω , εγώ το δικό μου το άλλαξα μόνος μου, αγόρασα μόνο ένα ημιτασιόν καλοριφέρ 55-60ε, αλλά εάν δεν έχεις εμπειρία θα έλεγα να το κάνει κάποιος που ξέρει γιατί πρέπει να βγεί όλο το ταμπλώ και ότι εχει πάνω.
Μια πιό απλή λύση (έστελνε η ford γύρω στο 2002-3 ένα technical bulletin στα εξουσιοδοτημένα της όταν ξεκινήσανε τα προβλήματα) είναι να μπεί μία ενδιάμεση διακλάδωση στους σωλήνες για να μην μπλοκάρει το νερό. Κι αυτό θέλει κάποιον που να ξέρει τι να κάνει.
Άλλο που θα δώσει μία προσωρινή λύση είναι μία πολύ μικρή τρύπα (1.5 - 2mm) στο θερμοστάτη για να υπάρχει μία ελάχιστη ροή . Το είχα κάνει προσωρινά μέχρι να αλλάξω καλοριφέρ, λύνει το πρόβλημα, αλλά το χειμώνα αργεί περισσότερο να ζεσταθει ο κινητήρας.
Και πάλι, δεν μπορω να είμαι 100% σίγουρος ότι έχεις αυτό το πρόβλημα, καλύτερα να το δεί κάποιος μάστορας.
Πάντως απο αυτό το πραγματάκι έχει πάρει πολύς κόσμος τον κινητήρα στο χέρι (φλάτζες κλπ) και όχι μόνο ford.
Τέλος, φύγε μακρυά από μάστορα που δεν σου βάζει G12+ αντιψυκτικό, και εννοείτε ότι δεν συμπληρώνουμε απιονισμένο, βρύσης ή paraflu με βάση τη γλυκόλη.

Β.

tsoro

Original poster
Newbie
Jul 16, 2024
5
0
1
Μοντέλο
MK6
Καλησπέρα.
Δεν έχουν όλοι οι κινητήρες το ίδιο κύκλωμα, αλλά σε περίπτωση που το δικό σου είναι διπλού κυκλώματος που ΔΕΝ έχει γεφύρωμα, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις εαν το εσωτερικό καλοριφέρ είναι βουλωμένο ή τρύπιο (εάν δεν αντικαταστάθηκε με την αλλαγή του κινητήρα). Εαν είναι ενα από τα 2, τότε το ζεστό νερό δεν επιστρέφει στον θερμοστάτη και ο θερμοστάτης δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να ανοίξει. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν κινήσαι με μεγάλη ταχυτητα γιατί κρυώνει και το νερό που έρχεται από το ψυγείο. Ένα απλό τσέκ είναι να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο κρύο, να το αφήσεις να δουλέψει κανα 5λεπτο και να πιάσεις (με προσοχή) τους 2 σωλήνες που καταλήγουν στο καβούκι του θερμοστάτη, περιπου 20 cm μακρυά από το καβούκι για να μην σε ξεγελάσει το νερό από τον κινητήρα. Ο χοντρός που έρχεται από το ψυγείο θα είναι σχετικά κρύος, και ο πιό λεπτός θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστός, να μην αντέχεις το χέρι σου πάνω. Εάν είναι και αυτός σχετικά κρύος, τότε έχεις πρόβλημα.
Και πάλι, με επιφύλλαξη, είναι από την δική μου εμπειρία με συγκεκριμένο κινητήρα και κύκλωμα ψύξης
Να τον αφήσω πεντε λεπτά να δουλέψει στο ρελαντί η να κινούμαι?

billpos

MK7
Newbie
Aug 12, 2021
4
0
1
Μοντέλο
MK7
Δεν εχει σημασία, καλύτερα ρελαντί να μην παιδευεσαι. μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο απο 5'.
Το νόημα είναι να ζεσταθεί ο κινητήρας και κατ' επέκταση και το νερό που κυκλοφορεί η τρόμπα για να δείς αν υπαρχει επιστροφή απο το κύκλωμα του καλοριφέρ.
Αν ήταν χειμώνας υπάρχει πιο απλό τεστ, βάζεις το καλοριφέρ στο φουλ, εάν στην αρχή βγάζει καυτό αέρα και μετα χλιαρό, τότε εχεις θέμα. Αλλά αυτές τις μέρες με τον καυσωνα δεν...

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread