Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Souliotis

Original poster
Rookie
Aug 27, 2019
37
4
8
Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός ford fiesta 2014 1.6 diesel (tdci) κι έχω πρόβλημα με τα βενζινάδικα όταν βάζω πετρέλαιο. Δεν μπορώ να βάλω. Χύνεται απ έξω το πετρέλαιο και "χτυπάει" η αντλία σαν όταν έχει γεμίσει. Ενώ δεν είναι γεμάτο, οπότε συνεχίζοντας αρχίζει να χύνεται απ έξω!

Το αμάξι το έχω 4 μήνες, το πείρα μεταχειρισμένο. Τις 3 πρώτες φορές όλα καλά που έβαλα. Μάλιστα στην τρίτη φορά το είχα γεμίσει γιατί πήγα ταξίδι και ξαναπήγα να βάλω όταν ήμουν πλέον σε λαμπάκι. Απο κει άρχισαν τα προβλήματα. Σε ένα AVIN. Την επόμενη φορά το ίδιο και τώρα ήταν μισογεμάτο το ντεπόζιτο. Κι αλλάζοντας βενζινάδικο πήγα σε ένα SHELL αλλά και εκεί το έκανε το πρόβλημα αυτό. Γύρναγαν την μάνικα πλάι και με λίγη πίεση στην σκανδάλη της κάτι γινόταν.

Έχει συμβεί και σε κανένα άλλον αυτό το πρόβλημα; Τι να κάνω; Είναι πολύ ενοχλητικό.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Εγώ που είχα πάει με το ST σε ένα revoil στον ασπρόπυργο να γεμίσω πριν από ταξίδι και πως βάζει ο βλάκας τη μάνικα και έσπασε ένα κομματάκι πλαστικό από την υποδοχή του easy fuel; Βέβαια δε μου έκανε πρόβλημα και δεν ασχολήθηκα περισσότερο.
Πάντως το πρόβλημά σου δεν το έχω ξανακούσει/διαβάσει. Πιστεύω θέλει διερεύνηση σε κάποιο συνεργείο για το τι συμβαίνει.
Αλλά ας ακούσουμε και καμιά άλλη άποψη κατόχων diesel...
 

ath7

Rookie
Jul 10, 2011
32
0
0
Το ειχε φίλος σε megane του 2002. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Του είχαν πει ότι κάποιο θέμα έχει με το σωληνάκι υπερχείλισης- εξαέρωσης. Δεν ξέρω αν όντως ήταν κάτι τέτοιο μιας και το άφησε έτσι κάπου στα εφτά χρόνια όπου και το έδωσε...
 

Souliotis

Original poster
Rookie
Aug 27, 2019
37
4
8
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον. Θα ρωτήσω και σε μία Ford να δω τι θα μου πουν.

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι και γω γιατί από ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να βγει ο αέρας από το ντεπόζιτο ενώ γεμίζει. Μεταξύ μας προτιμώ το παραδοσιακό σύστημα με την τάπα που ανοίγει μόνο από μέσα. Εδώ ο καθένας έχει πρόσβαση στο ντεπόζιτο σου και μπορεί να σου κάνει ζημιά. Το εξωτερικό καπάκι θα έπρεπε να κλειδώνει!
 

theoanag

Member
May 23, 2018
116
49
28
Πιστευω οτι σου εχει βουλωσει το σωλινακι εξαερωσης καλο ειναι να κανεις ενα καθαρισμο στο ρεζερβουαρ και στο σωλινακι λογω πετρελαιου, εγω οταν το εκανα για πρωτη φορα μονο φιδια δεν εβγαλα απο μεσα, απο οτι μου ειπε ο μηχανικος καλο ειναι να το καθαριζεις καθε 50χιλ περιπου το κοστος δεν ειναι μεγαλο κανα 60αρι και μην ριχνεις προσθετα γιατι εχουν διαλυτες και μπορει να προκαλεσεις μεγαλυτερη ζημια.
 

Souliotis

Original poster
Rookie
Aug 27, 2019
37
4
8
Τελικά έφτιαξε από μόνο του!

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά σε αυτό το αμάξι αμα βάλεις τώρα πετρέλαιο μετά βάζεις πάλι τον επόμενο μήνα!

Για την ακρίβεια τα πράγματα έχουν ως εξής. Πήγα σε μια ford και τους ρώτησα. Δεν πρόλαβα το συνεργείο ανοιχτό αλλά ο υπεύθυνος εκεί μου είπε να μην αναχώνομαι έτσι δουλεύουν αυτά τα ντεπόζιτα και ότι φταίνε οι βενζινάδες που βάζουν την αντλία σε μεγάλη ταχύτητα. Κατευθείαν φεύγω απο κει και πάω στο βενζινάδικο που έβαζα και τις άλλες φορές, του είπα να βάλει την αντλία στο πιο αργό αλλά πάλι τίποτα. Με τα χίλια ζόρια για να μην χύνεται έξω. Αυτά σε ένα Avin στο Περιστέρι. Από κει πέρα εγώ άλλαξα βενζινάδικο πηγαίνω σε ένα Shell στο Χαϊδάρι κι όλα καλά. Μέχρι τώρα έχω βάλει άλλες 4 φορές σε αυτό το βενζινάδικο και δεν έχω πρόβλημα. Μπορεί απλά αν έτυχε γιατί και στο Avin τις δύο πρώτες φορές που είχα πάει δεν είχα πρόβλημα. Τις επόμενες 4 είχα. Στο ενδιάμεσο είχα πάει και στο Shell όπου χτύπησε η αντλία μια φορά αλλά τα καταφέρανε. Εν κατακλείδι στο Shell τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα και έχω βάλει 4 φορές. Συνολικά καμιά 10αριά+ φορές έχω βάλει πετρέλαιο στο αμάξι. Μπορεί τώρα το χειμώνα να είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το καλοκαίρι λόγο θερμοκρασιών...
 

rallistas77

New member
Aug 23, 2016
74
3
8
6
Βόλος
Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στο εταιρικό Fiesta, όταν έβαζα στο δικό μας πρατήριο. Ο καθένας έλεγε την ιδέα του για το τι φταίει. Παίζει σίγουρα λόγο η ταχύτητα ροής. Ωστόσο στη δική μας περίπτωση διορθώθηκε με τη ρύθμιση ουσιαστικά του μήκους του στομίου της μάνικας, μέσω της κατάλληλης συμπίεσης ενός ελατηρίου που έχει σαν τέρμα εξωτερικά. Άρα βρίσκεις πρατήρια που έχουν προσαρμοσμένη κατάλληλα μάνικα.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread