Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Καθώς ψάχνω λιγάκι το τι υπάρχει εκεί έξω για το Fiesta, αναφορικά με το θέμα εξωτερικής εμφάνισης, και αν εξαιρέσουμε τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τρίτων (κυρίως FRP), ακόμα και από την Puma τελικά καταλήγω πάλι πίσω στα μαμά Ford αεροδυναμικά βοηθήματα

Μπροστινή ποδιά (1868457) 160€
Μπροστινό diffuser (1801362) 50€
Πλαϊνές ποδιές (για 5θυρο είναι οι 1880225 και 1880226) 200€ έκαστη, άρα σύνολο 400€ :eek:
Πίσω αεροτομή (1802185) 250€
Πίσω ποδιές (1860472) 200€
Πίσω diffuser από ST (1819019 και 1818433) 180€

Σύνολο 1200€, και μάλιστα χωρίς βάψιμο και τοποθέτηση. Βέβαια οι παραπάνω είναι προτεινόμενες τιμές λιανικής, υποθέτω ότι σε τέτοιο πακέτο θα υπάρξει σίγουρα κάποια έκπτωση, αλλά ακόμα και έτσι με βάψιμο και τοποθέτηση πάλι το χιλιάρικο είναι εγγυημένο  whistling

Καθώς σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα το έχετε ψάξει περισσότερο και ξέρετε τι ακριβώς κυκλοφορεί στην αγορά, υπάρχει κάποια αντίστοιχη / παρόμοια / ίδια ή καλύτερη πρόταση για την εξωτερική εμφάνιση του Fiesta (μιλάω για 7.5, αλλά αν ταιριάζει και κάτι από 7, μας κάνει) ?
 

ikskarda

New member
Oct 17, 2013
51
0
0
Φιλε μου πολυ χρησιμο το ποστ σου που το εχεις συγκεντρωτικα ...
Υπαρχει δυνατοτητα να μας βαλεις και φωτογραφιες διπλα απο καθε εξαρτημα που αναγραφεις ωστε να εχουμε και εικονα στο περιπου για το καθενα ?
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Για μένα οι λύσεις στην ford είναι οι καλύτερες.Βέβαια ξέρω ότι αυτά που ζητάς σου λέει η ford...θέλεις αξεσουαρ....πλήρωσε....για αυτό και οι περισσότεροι δεν ασχολούνται.Καλύτερα να έπερνες την αντίστοιχη έκδοση για να έχεις την 'χλίδα'
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Δυστυχώς έπρεπε να αρκεστούμε στα διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή μοντέλα, και θέλαμε οπωσδήποτε 5θυρο. Οπότε το Sport δεν μας έκανε έτσι και αλλιώς, ενώ δεν μπορούσαμε να κάνουμε παραγγελία (κάτι που θα μου επέτρεπε να πάρω και το μοτέρ με τα 125 που ήθελα). Στο Sport βέβαια πληρώνεις και κάποια διαφορά για να πάρεις το αεροδυναμικό πακέτο, ενώ στην περίπτωση που θες να το πάρεις αργότερα, μπορείς να το κάνεις κομμάτι-κομμάτι, και να μην φανεί τόσο μεγάλο το συνολικό ποσό ;)

Κάτι που μάλλον τελικά θα κάνω, δηλαδή θα προχωρήσω βήμα-βήμα, βάζοντας το συνολικό "κοστούμι" σε τμήματα, διαιρώντας έτσι το συνολικό ποσό σε μικρότερα, πιο "εύπεπτα" ποσά....
 

ikskarda

New member
Oct 17, 2013
51
0
0
Ετσι την πατησα και εγω και τωρα εχω απωθημενα  :mad:
Πριν 2 χρονια που ηθελα να παρω το 1000αρι προτιμησα το 5θυρο Titanium (για λογους οικογενειακους συν του οτι ειχε ελλειψεις τοτε σε οποιοδηποτε μοντελο)
Ειπα τοτε ΟΚ βημα βημα μετα θα προσπαθησω να το "τελειοποιησω" εξωτερικα ωστε να φερει ως προς την Sport 3θυρη εκδοση. Μετα απο κανενα 6μηνο ανακοινωθηκε και το Red/Black που τοτε μου δημιουργησε ακομα πιο μεγαλα απωθημενα  να το κανω να μοιαζει σε αυτο

Και προσπαθω στην ουσια να το μετατρεψω εξωτερικα σε Sport 5Θυρο  

Μεχρι στιγμης εχω βαλει
-spoiler ST βαμμενο στο χρωμα του αυτοκινητου 150 ευρω
-μεμβρανες σε ολα τα τζαμια εκτος του μπροστινου 150ευρω
-και καποια carbon αυτοκολλητα
-συν το προγραμμα της Rica

Μου υπολειπεται επισης
-16αρες ζαντες  (ευρω ??)
-μπρος πισω προφυλακτηρες και συναφη της εκδοσης Sport η Red/Black Edition (ευρω ??)
-αναρτηση-φρενα σαν των εκδοσεων Sport η Red/Black Edition η και καλυτερα(ευρω ??)

Αν μπορει καποιος να μου κανει εναν υπολογισμο προχειρο για ποσα χρηματα ακομα χρειαζομαι και να μου παραθεσει "αγορες" θα του ημουν υποχρεος... Οπως και να χει πιστευω τελικα πως αν καταφερεις και κανεις ολες τις μετατροπες σου βγαινει τελικως πολυ ακριβοτερα σε συνολικο πακετο σε σχεση με το να επαιρνες την αντιστοιχη εκδοση  :-X :(

(Μετα στο μυαλο ειναι αλλαγες κολαρων, Intercooler, εξατμιση και να μπει και το MR165)

(Παιζει ενα ενδεχομενο για ελαφρα μεταχειρισμενο ST... Στο τρελοκομειο μετα  biggrin  biggrin)
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Προφανώς αν το πάρεις έτοιμο γλυτώνεις αρκετά χρήματα, αν μη τι άλλο επειδή δεν χρειάζεται να διπλοπληρώνεις ανταλλακτικά και βαψίματα και τοποθετήσεις, συν ότι πληρώνεις στην ουσία "τιμή εργοστασίου" και όχι τιμή dealer. Από την άλλη όμως είναι και αυτό που είπα πιο πριν, ότι στην αγορά του αυτοκινήτου πρέπει να δώσεις όλο το αντίστοιχο ποσό (όσο τεςπα αντιστοιχεί ας πούμε στο αισθητικό κομμάτι), ενώ αν το πάρεις αργότερα κομμάτι-κομμάτι, μπορείς να δίνεις από 200€ τη φορά, και να το κάνεις σιγά-σιγά με το ρυθμό που αντέχεις και σε βολεύει οικονομικά.

Πάντως εγώ δεν θέλω -ακόμα :D - να κάνω τέτοιες παρεμβάσεις που λες, ζάντες έχω 16αρες, προφυλακτήρες δεν θα αλλάξω (θα βάλω μόνο τα διάφορα πρόσθετα), από ανάρτηση και φρένα άντε κάποια στιγμή να βάλω τα sport ελατήρια και κάτι καλύτερο σε δίσκο-τακάκι μπροστά. Δηλαδή για την ώρα κοιτάω μόνο το αισθητικό κομμάτι, το οποίο όπως το έχω σκεφτεί -ελλείψει άλλης πρότασης από κάποιο φίλο που το έχει κάνει ήδη- θα μου πάει κάπου εκεί, δηλαδή 200-250€ κάθε φορά....
 

ikskarda

New member
Oct 17, 2013
51
0
0
Η εκδοση Titanium βγαινει πια με 16αρες ζαντες ... Ισως με χαμηλωμα (αλλαγη ελαττηριων) να δειχνει πιο Sport ακομα και με τις 15αρες μου.

Το πισω μαυρο πλαστικο θελω να το αλλαξω, και να βαλω της εκδοσης Sport, οπως επισης και την μπροστινη γκριλια ...

Περα απο την εμφανιση με το σκεπτικο οτι ισως μπει και το MR165 πρεπει να κοιταξω και την ασφαλεια, οποτε σιγουρα δισκος και τακακι πρεπει να ειναι απο τα Must , μην σου πω απο τωρα που φοραω και της Rica ...

Ουσιαστικα αν το σκεφτεις ολες αυτες οι μετατροπες (βελτιωση κινητηρα, εξωτερικη εμφανιση κτλ) σε φτανουν μετα να εχεις αγορασει ενα ST
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Εντάξει τα παραλές λιγάκι, ίσως γι'αυτά που έχεις στο μυαλό σου να φτάνεις μέχρι εκεί, αλλά για αυτά που σκέφτομαι εγώ είναι πολύ λιγότερα...όλο το αισθητικό κομμάτι θα πάει χοντρικά στο χιλιάρικο. Βάλε και το πρόγραμμα, ας πούμε με εγγύηση, άρα 6 κατοστάρικα (αντί για 350€). Ένα συνολικό πακετάκι αναβάθμισης φρένων (μόνο μπροστά), δηλαδή δίσκους-τακάκια-σωληνάκια-υγρά, να σου βάλω άλλο ένα 500αρικο (και πολλά λέω). Είμαστε στα 2χιλ. και δεν θες τίποτα άλλο, άντε τα ελατήρια. Άρα από τα 14-15Κ του 1.0 έχεις ανέβει στα 16-17Κ, που απέχουν πολύ από τα 20+ που κάνει το ST.
 

HuxFluX

Rookie
Nov 22, 2015
11
0
0
The Ace said:
Στο Sport βέβαια πληρώνεις και κάποια διαφορά για να πάρεις το αεροδυναμικό πακέτο, ενώ στην περίπτωση που θες να το πάρεις αργότερα, μπορείς να το κάνεις κομμάτι-κομμάτι, και να μην φανεί τόσο μεγάλο το συνολικό ποσό ;)
To sport αν εξαιρεσεις το 3θυρο αμαξωμα δινει πολλα περισσοτερα απο το bodykit σε σχεση με το trend ή το luxury.

Τα 1.200 που βγαζεις για aftermarket bodykit που ουσιαστικα ειναι το μαμα bodykit του sport, ειναι σχετικα κοντα στη διαφορα τιμης μεταξυ trend και sport (εμενα τουλαχιστον στο trend μου καναν αρκετα μικροτερη εκπτωση αποτι στο σπορτ με αποτελεσμα το σπορτ να βγαινει "κερδισμενο" στην τιμη). Το σπορτ ομως ερχεται με πολλα εξτρα πλην bodykit, με σημαντικοτερα τα 125 αλογα και την αισθητη διαφορα σε επιδοσεις.

Bεβαια και μονο bodykit να ειχε το sport παλι θα αξιζε να το παρεις εξαρχης σε σχεση με το να βαλεις aftermarket bodykit, αρκει παντα να σε ενδιεφερε η 3θυρη εκδοση (κατι που δεν ισχυει στην περιπτωση σου αποτι καταλαβα).

Συμφωνω με το φιλο που λεει οτι αν ξεκινησεις να βαζεις εξτρα απο τη φορντ, αργα ή γρηγορα θα πλησιασεις την τιμη του st. Eνα original ford bodykit (με ζαντολαστιχα) κι ενα ecu remap τα οποια σκεφτονται οι περισσοτεροι που αγοραζουν 100ρι ecoboost σε φερνει κοντα σε τελικες τιμες αν οχι του ST, τοτε του red/black edition (εννοω με εκπτωσεις απο αντιπροσωπεια , παζαρια κλπ).
To "κοντα" βεβαια ειναι αναλογως την τσεπη του καθενα, αλλα πχ αν το ecoboost 100 αλογων (12.500 ευρω) με ενα bodykit (1200 ευρω + βαψιμο + εργασια), 16ρια ζαντολαστιχα (800 ευρω) κι ενα remap για 125 αλογα βγει γυρω στα 15.500+, ε δεν απεχει και παρα πολυ απο την τελικη τιμη του ST.
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Καμία από τις εκδόσεις που αναφέρετε δεν βγαίνει σε 5θυρο, οπότε ξεκινάμε από την αρχή με No-go. Επίσης, 16αρια φοράει ήδη το Titanium, οπότε πάει και αυτό. Πρόγραμμα παίζει μεταξύ 350-600€ (αν θες εγγύηση), και το συνολικό bodykit, όπως έχω δει τις τιμές που υπάρχουν, πάει περίπου στο 1000αρικο με βαφή και τοποθέτηση. Και φυσικά ρε παιδιά το ST πάει στα 20Κ, δεν μπορώ να καταλάβω πως λέτε ότι με οποιαδήποτε αναβάθμιση/επέκταση θα φτάσει η τιμή π.χ. του Titanium στα 20Κ. Όπως τα έχω υπολογίσει εγώ, από τα 14,5Κ θα φτάσω στα 16Κ, με όλα όσα έχω κατά νου....
 

HuxFluX

Rookie
Nov 22, 2015
11
0
0
Οπως ειπα αφου το 3θυρο δεν σε ενδιεφερε τοτε προφανως δεν ειχες αλλη επιλογη, αλλα και να ειχες δεν εχω διαθεση να κανω καποια κριτικη στο τι επιλεγει ο καθενας για αμαξι του!
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι τα aftermarket μπιχλιμπιδια (πραγμα που διαπιστωσα κι εγω κατα την προσφατη ερευνα μου πριν παραγγειλω το sport) δεν πολυσυμφερουν συγκρινοντας με τιμες μοντελων που τα φορανε ηδη απο το εργοστασιο.
Καταληγοντας στο οτι για τον παραπανω λογο ισως να ηταν καλυτερα να δεις για bodykit αλλου κατασκευαστη, γνωστου και αξιοπιστου. Η ford, οπως και καθε αντιπροσωπεια υπερχρεωνει το aftermarket της.

Τελος, μια ερωτηση. Ειπες στο αρχικο ποστ οτι το φουλ bodykit απο τη φορντ βγαινει στα 1.200 ευρω χωρις βαψιμο-εγκατασταση. Τωρα λες οτι τα υπολογιζεις ολα μαζι (αγορα, βαψιμο, τοποθετηση) κοντα στο 1.000ρικο. Τι αλλαξε; Δεν θεωρω οτι τα κομματια που αναφερεις στο πρωτο ποστ γινεται να βγουν κατω απο 1.300-1400 ευρω αν τα παρεις original και οι εργασιες γινουν απο τη ford. Ακομα και απο αλλον να γινει η εργασια κατω απο 1.100 δυσκολο το βλεπω. Μαλιστα επειδη το ειχα ψαξει κι εγω , οι τιμες στα accessories ηταν ακατεβατες απο την πλευρα της αντιπροσωπειας.
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Οι τιμές των αυθεντικών ανταλλακτικών από άλλους εισαγωγείς - εμπόρους είναι πολύ χαμηλοτερες ;) Απλώς πρέπει να βρεις κάποιον καλό φαναρτζη να τα βάψει και να τα τοποθετήσει σωστά και ωραία
..
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Παιδιά, γνωρίζει κανείς αν τα εξωτερικά αεροδυναμικά πακέτα αναβάθμισης του ΜΚ7 ταιριάζουν/κουμπώνουν στο ΜΚ7,5 ? Το πίσω diffuser του ΜΚ7 (εώς 10/2012) μου αρέσει περισσότερο από του ΜΚ7,5 (από 11/2012), αλλά δεν ξέρω αν θα κουμπώνει στον προφυλακτήρα....

Βέβαια κρίνοντας από την τιμή-φαρμακείο για το ΜΚ7, μάλλον στον "κανονικό" για το 7.5 με βλέπω....
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Ναι το είδα, μιλάμε ότι οι διαφορές είναι έως και 200% ακριβότερα από ότι του 7.5 :(

Και από μια μικρή έρευνα που έκανα, το συνολάκι του ST για το πίσω προφυλακτήρα είναι επίσης περίπου στα διπλά λεφτά...άλλη απογοήτευση και εκεί, όταν τελικά μπορέσω μάλλον θα πάω για το kit του Sport MK7.5...
 

Tzimakos

Rookie
Σεπτ. 15, 2013
31
0
6
Επειδη ενδιαφερομαι καποια στιγμη να βαλω την πισω sport αεροτομη στο mk7,5 titanium που εχω ξερετε που και αν μπορω να την βρω μεταχειρισμενη ή καινούργια γύρω στα 150 ευρω?
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Μεταχειρισμένη προφανώς θα πρέπει να ψάξεις σε μαγαζιά ή από Sportάκηδες που την αλλάζουν, για καινούρια μαμά θα υπολογίζεις περίπου κανά 40αρι παραπάνω από όσο λες...
 

Aparadektos

Rookie
Jan 17, 2016
38
1
0
7,5άρι 1.5 diesel trend πόσο θα μου στοιχίσει να το κάνω look st? Εννοώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ζάντα έχω 16άρα leggera. 
 

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,311
182
63
50
Αθήνα
Τα μπροστινά και πίσω spoiler έχουν ήδη αγοραστεί και δοθεί στο φανοποιείο στη Βελμάρ για βαφή, και λογικά αύριο θα γίνει η τοποθέτηση. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ποστάρω και καμιά photo για να δείτε και το τελικό αποτέλεσμα (που όσοι έχετε Sport ήδη το ξέρετε :D).

Επέλεξα τελικά να πάω μέσω Βελμάρ, γιατί τελικά και καλές -σχετικά- τιμές δίνουν ως ανταλλακτικά, αλλά και έχω την εργοστασιακή εγγύηση για την βαφή και τοποθέτηση. Ειδικά για βαφή και τοποθέτηση, είναι λίγο πιο ακριβά από ότι αν πήγαινα κάπου έξω, αλλά όπως είπα υπάρχει και το θέμα της εγγύησης.

Aparadektos said:
7,5άρι 1.5 diesel trend πόσο θα μου στοιχίσει να το κάνω look st? Εννοώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ζάντα έχω 16άρα leggera. 

Οι τιμές που έχω αναφέρει πιο πριν ισχύουν για όλα τα μοντέλα, δεν εξαρτάται από τον κινητήρα. Χοντρικά πρέπει να υπολογίζεις επιπλέον περίπου 120€ ανά "πλευρά" (δηλαδή μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά και πάνω-πίσω) για βαφή και τοποθέτηση.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread