Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

_Pavlos_

Original poster
Rookie
Dec 1, 2015
13
0
0
Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα πέρασε στην κατοχή μου ένα μεταχειρισμένο Fiesta MK7 το οποίο από την πρώτη στιγμή που το οδήγησα έκανε περίεργους θορύβους από το πίσω μέρος και συγκεκριμένα μόνο όταν περνούσα από κάποια λακκούβα ή μεγάλη ανωμαλία του δρόμου.

Ψάχνοντας συνειδητοποίησα πως το πρόβλημα προέρχεται από την εταζέρα η οποία έχει δύο πλαστικά "ποδαράκια" τα οποία πατάνε στις πλαστικές βάσεις που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του πορτ μπαγκάζ. Στην περίπτωση μου το αριστερό ποδαράκι έχει σπάσει και καθώς η εταζέρα χοροπηδάει στις λακκούβες εμφανίζονται οι περίεργοι θόρυβοι. Επιπλέον, παρόλο που το δεξί ποδαράκι δεν έχει σπάσει συνειδητοποίησα πως και αυτό προκαλεί παρόμοιους θορύβους (είναι αρκετά σκληρό σαν υλικό).

Η λύση ήλθε αγοράζοντας κάποια λαστιχένια αυτοκόλλητα από το Praktiker (μηδαμινού κόστους) τα οποία χρησιμοποιούνται ως ποδαράκια σε έπιπλα (πχ καρέκλες - υπάρχουν και αυτοκόλλητα με τσόχα αλλά προτίμησα τα ελαστικά).

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες με τη διαδικασία της επιδιόρθωσης του προβλήματος η οποία οδήγησε στην ΠΛΗΡΗ απαλοιφή των ενοχλητικών θορύβων:

1) τα δύο ποδαράκια της εταζέρας (το αριστερό έχει σπάσει):

NPQX3M.png



2) τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιήθηκαν:

PaIVn9.jpg



3) τα αυτοκόλλητα τοποθετημένα στις βάσεις του πορτ μπαγκάζ (έχουν κοπεί στο κατάλληλο σχήμα):

ZzBi3x.png



4) το τελικό αποτέλεσμα με το πως πατάει η εταζέρα στα αυτοκόλλητα (δεν υπάρχει κάπου αλλού επαφή παρά μόνο στα αυτοκόλλητα - άρα όχι άλλοι θόρυβοι!):

uElvOD.jpg



Κλείνοντας, υποθέτω πως το αριστερό λάστιχο στο οποίο δεν υπάρχει ποδαράκι κάποια στιγμή θα κοπεί και θα χρειαστεί αντικατάσταση. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω ανταλλακτικό για να αντικαταστήσω το σπασμένο ποδαράκι ώστε να μην μπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω τα αυτοκόλλητα;
 

arkas

Hero Member
Nov 2, 2010
2,000
0
0
45
θεσσαλονικη
www.facebook.com
τα τα αυτοκολλητα θα χρειαστει να τα αλλαξεις παρα πολλες φορες ιδιως το καλοκαιρι γιατι θα φυγουν για πλακα λογω της ζεστης και της επιφανειας του πλαστικου που πατανε επανω, απο προσωπικη εμπειρια σου το λεω.
 

_Pavlos_

Original poster
Rookie
Dec 1, 2015
13
0
0
arkas said:
τα τα αυτοκολλητα θα χρειαστει να τα αλλαξεις παρα πολλες φορες ιδιως το καλοκαιρι γιατι θα φυγουν για πλακα λογω της ζεστης και της επιφανειας του πλαστικου που πατανε επανω, απο προσωπικη εμπειρια σου το λεω.

Το υποπτεύθηκα ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα αλλά είπα να το δοκιμάσω για να δω πως θα πάει... Ας περάσει λίγο καιρός και θα επανέλθω με update (ίσως κάποια αυτοκόλλητα να είναι καλύτερης ποιότητας από κάποια άλλα).

Off topic: Μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να ρυθμίσω να μου έρχονται αυτόματα updates μέσω email στα θέματα/συζητήσεις που με ενδιαφέρουν; Στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων λέει "Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από μία συζήτηση, πατήστε το κουμπί "ειδοποίηση" όταν το διαβάζετε." αλλά μου είναι αδύνατο να βρω που βρίσκεται αυτό το κουμπί!!!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread