Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Original poster
Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Μιας και το συζητάγαμε αρκετό καιρό και μιας και έχω αρκετή εμπειρία σε θέματα επικαθήσεων, πάντα έλεγα και ήθελα να τοποθετήσω ένα OCC και στο Fiesta, αφού είναι δεδομένο ότι οι Ecoboost (ως direct injection) έχουν θέμα με EGR, PCV και επικαθήσεις.

Αφού λοιπόν μελέτησα διεξοδικά το χώρο του κινητήρα και πήρα τις απαραίτητες μετρήσεις (δηλαδή του έριξα μια ματιά 5" :D) και αφού παρήγγειλα σωστό δοχείο (με φίλτρο, υγροποιητή και στρόφιγγα απορροής), προμηθεύτηκα και τα απαραίτητα υλικά για να γίνει όσο πιο "εργοστασιακή" εγκατάσταση.

Υλικά: OCC με μαστούς 1/2" (13χλστ), σωληνώσεις 1/2" (13χλστ) και 1" (25χλστ), γωνίες 1/2"-1" και τους απαραίτητους σφιγκτήρες



Το καλύτερο (ίσως το μοναδικό) σημείο για να βάλουμε το OCC είναι στο δεξί φτερό, ακριβώς πίσω από το δοχείο ψυκτικού υγρού. Δυστυχώς αν βάλουμε το OCC δυσκολεύει πολύ η τοποθέτηση θολόμπαρας, οπότε πράττουμε αναλόγως



Η τοποθέτηση είναι αρκετά εύκολη, αρκεί να έχουμε τα απαραίτητα κομμάτια (π.χ. πρέπει να φτιάξουμε ένα σωστό bracket για να στηρίξουμε το OCC, εγώ πήρα γωνίες από το Praktiker, τις διαμόρφωσα, τις κόλλησα και τις έβαψα). Επίσης προσοχή με τις γωνίες στην ένωση με το καπάκι και την επιστροφή στην εισαγωγή, πρέπει να δούμε πως θα δρομολογήσουμε σωστά τους σωλήνες για να μην τις πιέζουν.

Τελικό αποτέλεσμα:



Δεν έχω φυσικά καμία ιδέα αν δουλεύει, θα δείξει με το χρόνο....
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread